LEDEN 2008

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
15.8.07 13:21

Holky, moc díky za příspěvky a za povzbuzení. Jsme objednaní na Obilňák v Brně na příští středu 22.8. na 8.hod., tak nám držte palečky. Doufáme, že budeme úplně v pořádku a testy budou OK. Manžílek pojede se mnou a pěkně si mě odveze do postýlky a pak budeme odpočívat. To čekání bude opravdu nejhorší. Myslela jsem, že po IVF už horší čekání být nemůže, ale toto bude asi ještě horší…
Ivulko, s tatínkem mě to moc mrzí, vím co to je… mně tatínek zemřel náhle před 6-ti lety (to mně bylo 25).
Mějte se všechny moc pěkně a opatrujte bříška. Pak se zase ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
15.8.07 15:11

Tamusko, tak drzim palce, at je to v poradku. Uvidis, ze bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
15.8.07 15:24

omlouvám se, že Vám sem lezu :srdce:
tamusko - nebudu popisovat, jak to probíhá - holky už ti to popsaly…Jen ti chci napsat, ať se ničeho nebojíš - není to sice nic příjemnýho, ale zvládnout se to dá. Po tom odběru bys měla být asi půl hodinky v klidu a pak doma 2 dny ležet a nic nedělat a neschopenku dostaneš na 14 dní - pokud ji budeš chtít. Pak po týdnu půjdeš na kontrolní UTZ ke svýmu doktorovi a pak ještě na genetický UTZ do nemocnice.
Ty tripl testy nejsou spolehlivý - mě doktor říkal, že je lepší, když výjdou falešně pozitivní, než falešně negativní, tak to ber tak, že aspoň budeš 100% vědět, co se ti v bříšku ukrývá :wink: Já jsem na amniu byla taky, ale mě vyšlo zvýšené HCG a riziko Downa 1:16 :!
A je vše v pořádku a čekám zdravého chlapečka
OPRAVDU SE NIČEHO NEBOJ…a ještě si vem, že spousta mamin tyhle testy odmítla právě kvůli falešné pozitivitě…

tak ještě jednou sorry za to vpadnutí (a za to, že Vám sem občas načučávám :oops: )

NAPOLY z Listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
15.8.07 17:21

Tamusko drzim vsechny pesti !!!
A Napoly ma pravdu, ja napriklad na triplu nebyla.

PeZo Adelka je slunicko, uplny andilek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
15.8.07 18:31

Tamuško-jsem ráda, že i ostatní holky měli všechny výsledky v pohodě a můžou ti napsat i svůj pohled. Buď v klidu a uvidíš, že to bude ok :wink:

Medanku-je to anděl s ďáblem v těle, moje máme kroutí hlavou, že tohle u nás nezná, tak to schytal manžel, že má takový genetický produkty :lol:
Nicméně bych ji asi nevyměnila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
15.8.07 19:39

Holky, fakt všem moc díky za podporu a za pozitivní příspěvky. Určitě bude mimi v pořádku, už abysme to měli za sebou. I kdyby to bylo špatné, pořád to bude naše zlatíčko… Už abych se vám chlubila s pozitivním výsledkem. Určitě budu potom ležet, když teď vůbec neodpočívám a měla bych. Od IVF mám neschopenku až do mateřské, ale pracuju doma. Cítím se pořád dobře, ale samozřejmě na sebe dávám víc pozor. Účetní je naštěstí sedavé zaměstnání, tak to můžu dělat i teď a doma.
Ještě jednou díky a za týden napíšu pocity z odběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
15.8.07 20:26

Ahoj Tamusko,
neda mi to, abych Ti taky nenapsala. Nejdriv se chci ale zeptat, jak tak koukam na Tvuj metrik, jestlis na tech testech nebyla moc brzy? Pokud na ne jdes pred ukoncenym 16tt, tak mohou vychazet vselijak. To za prve. Druha vec, kterou chci napsat a co Ty urcite vis, je, ze u amniocentezy je 1% riziko potratu. Tj. sance 1:100. Proto bych to porovnala s tim, jake vysoke riziko jakeho postizeni u miminka mas. Pokud mas treba 1:300 u poruch chovani, tak bych na to asi nechodila, pokud 1:69 down, tak asi jo. Upozornuju, ze je to muj nazor a k nicemu nenavadim.
Kdyby me pri prvnim tehu poslali na amnio, urcite bych byvala nesla. Mela jsem v tom jasno - kdyz by vyslo amnio spatne, stejne bych na potrat nesla. Byla jsem presvedcena, ze bych dokazala mit rada i postizene dite. Jenze cas mi ukazal, ze pece o dite neni jen o lasce, ale take o unave, pomoci okoli atd. Dnes bych asi na amnio sla, ale spis na zaklade toho prvniho screeningu, ktery u nas nastesti vysel dobre. Tripple testy, jak uz tu bylo mnohokrat receno, jsou uz zastarale a prilis casto omylne na to, abych podstupovala to 1% riziko. Navic mam neslysici kamaradku, kterou mudr poslal na amnio jen kvuli tomu, aby se zjistilo, jestli mimi bude slyset. Kamaradka pak potratila uplne zdrave, uz 16cm velke miminko. Znam ale spoustu pripadu a holky tady to taky dokazuji, ze to pak dopadne dobre.
Jinak po amniu neboli brisko kvuli nedostatku plodove vody, ale kvuli tomu, ze delozni sval projde po vpichu sokem (predstav si, ze utikas a do napinaneho svalu Te nekdo pichne) a ma tendenci zacit pracovat. Proto se bere magnezium, aby se zabranilo nadmernym kontrakcim, ktere by mohly prave zpusobit potrat. Kazdopadne pak nesmi byt ZADNA namaha!!! Max dojit na wc, ale jinak se nech obskakovat.
A jeste k tomu magneziu - po amniu je to samozrejme na miste, ale jinak s nim, holky, opatrne. Deloha pri rustu proste cvici a obcas boli, proto bych si ho rozhodne neordinovala sama, ale nechala to na mudr. Je dulezite, aby deloha mela dost „nacviceno“, az prijde na vec.
Kazdopadne Tamusko drzim palce, posilam odvahu a verim, ze vsechno dobre dopadne!!!

ps. zase dlouhej prispevek, ach jo. musim se krotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
15.8.07 20:43

A jeste chci pochvalit zrizovatelku galerie! Moooc prima. Vyfotim brisko a pridam se. Zatim muzete yuknout na http://www.youtube.com/watch?…: funim tam 10 dnu pred porodem. Yuyu, takove jsem mela brisko :lol: Ted sice zatim nepribiram, ale jak uz tu holky psaly, jak je to na brisku povolene, roste rychleji. Tak si radsi ani nepredstavuju, jak budu vypadat ted. Asi bych si na brisko mela poridit vozik, nebo ne, polozim ho pres rukojet sportaku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
15.8.07 21:24

Tamusko-ještě k tomu, co psala Marjanka-je fakt, že při Adélce to nevím přesně, ale určo jsem nešla na krev na triple testy přesně v 16tt a teď na den a vyšlo to ok. Opravdu je to jenom pro kontrolu, ale pokud ti ve 12tt doktor řekl, že je prcek v pořádku, tak bych se tolik nebála. Nicméně riziko potratu tu je, to je pravda, ale abych se ti přiznala, na tohle všechno myslet a mít ty nervy, jak to dopadne..No, je toho hodně, takže hlavně odpočívat a pravda-po vpichu pak děloha reagovala, že tvrdla a myslím, že tohle by ti měl říct i personál nemocnice a tak to určo ještě uslyšíš..

Jinak Marjanko-krásné bříško jsi měla :wink: já ho měla taky a ještě v den, kdy mi praskla voda dávali Babičku od Boženy Němcové v TV a já říkám manželovi-dneska budu rodit, protože u Babičky vždycky bulim a tak nějak jsem na to najednou pomyslela (no rodila jsem až druhý den, ale skoro to vyšlo). Pak jsem si dala pizzu s česnekem a večer jsem jela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
15.8.07 21:47

Ahojky holky,
vy jste se pekne rozepsaly.

Tamusko - take hned na zacatek se pripojim k ostatnim s drzenim palecku a pranim hodne sesti! Moje maminka se mnou byla na amnio pred 27 lety a ja jsem zivouci dukaz, ze i tenkrat (kdy jeste nemeli tolik poznatku a dobre UTZ) vse probihalo v pohode. Urcite to bude OK! Mně napriklad doktor tripple nedelal, pouze to sijove projasneni.

Brisko - tak ja mam ted cca 1,5 kg oproti vaze pred tehu. Uz mi zmizely nevolnosti, tak jsem se docela rozjedla… Doufam, ze to neprezenu. Brisko mam po najedeni velke a jinak takove normal.. Sama mam pocit, ze uz je to videt, ale zrovna dnes jeden zakaznik zertoval, ze kdyz jsem se vdala, tak bude taky mimi…ale ze se nebude znepokojovat, protoze na me jeste neni nic videt a tj. jeste za rok ve firme budu :-)) No, jsou mi tesnejsi kalhoty, ale na neco tehu obleceni to neni. Vecer v posteli po celodennim papkani mam ale pekny sud :-) Pohyby zadne, ale jsem teprve 16+0, tak je to asi normal.

Mala anketka: …mozna uz to tu probehlo.. :-) Nechate si rict pohlavi na velkem UTZ??
Ja nejdrive hodne chtela a manzel nee. Myslela jsem, ze si to necham rict pouze ja.. Jenze postupem casu si rikam, ze ven to musi stejne a alespon bude nejake prekvapko. Oblecky proste koupim neutral:-) A ostatni rodinka at si proste pocka, ze? :-)

Tak dobrou noc a zdrava briska!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
15.8.07 22:09

Holky, tak ještě jednou. Pořád o tom přemýšlím a dumám a dumám, jestli na amnio nakonec vůbec jít a podstupovat riziko potratu??? Podle genetiky jsem měla jít na tripple test mezi 16.-18.týdnem a já jsem byla v 16.TT, v 17.TT už mám výsledky a podle genetiky se nejlépe chodí na amnio mezi 15.-18.TT a já půjdu v 18.TT. Ve 12.TT jsem byla na ultrazvuku na vrozených vadách a vše bylo v pořádku. Já sama mám podle genetiky malou mozaiku, což je minimální výkyv v genech.
Podle trippl testu píšou ve zprávě „riziko M.Down 1 z 30 (v termínu)“ a v poznámce je, že riziko je vyšší pouze vzhledem k věku matky (31let) a že většina plodů matek s pozitivním výsledkem skríningu však tyto vady nemá. Tak kdo se v tom má vyznat???
Snažím se být v pohodě, ale pořád na to musím myslet a přemýšlím, jestli to nenechat osudu? Stejně bysme si mimi nechali a to riziko potratu… no já fakt nevím.
Díky za rady a dobrou noc. Ráno moudřejší večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3136
15.8.07 22:44

tamusko - věkem je to taky hodně ovlivněné - starší maminky mají to riziko větší - teda při těch tripl testech. Ale každopádně do té nemocnice jdi. Udělají ti tam podrobný UTZ, který by odhalil případné anomálie a pak se tě zeptají, jestli chceš to amnio podstoupit. A to už se pak rozhodneš si ten odběr nenechat. Nikdo tě nutit nemůže a nebude! Já jsem taky byla kolem 17tt-18tt…
každopádně to záleží na tobě, ale aspoň na ten UTZ bych šla (aspoň uvidíš prcka :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
16.8.07 07:40

Tamusko - moc preju, at je vsechno v poradku. A neboj, urcite bude :-)

Petrajdo - ja jdu na UTZ pristi tyden a mam vp lanu si nechat rict pohlavi.

Jinak u nas neni nic noveho. Vcera jsem byla na masazi se svym bolavym krkem. Porad to nechce prestat bolet. Maser-fyzioterapeut mi dal poradne zabrat. Ke konci uz jsem mela tak prokrvenou hlavu, ze se mi slusne tocila a dokonce i zaludek zacal protestovat. Tak maser musel na chvili prestat, abych si odpocinula. Prece jenom jsem tehotna, ze jo. Na konci jeste nejakym kyvadylkem zjistoval, jestli mi nechybi mineraly nebo vitaminy. Nevim, normalne tomu neverim, ale pry mi chybi zelezo a zinek. Manzel mi tvrdi, ze kazda tehule ma vetsi spotrebu techto mineralu a taky tomu fyzioterapeutovi moc neveri. Tak nevim, co si o tom mam myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
16.8.07 07:41

Tamusko - vim, je to tezke rozhodnuti. Sama nevim, jak bych se zachovala. Jsem „posera“ a asi bych na amnio sla…abych mela jistotu… Uprimne doufam, ze mi na genetice take nedoporuci amnio.

Holky, ja mam asi nejakou tehotenskou demenci… Povedlo se mi do mailu sefovi napsat peknou hrubku a kdyz jsem dnes po sobe cetla svuj vcerejsi prispevek, tak jsem tam nasla hned dve (uz jsou opravene:-). S tim jsem fak nikdy nemela problem… Mam pocit, ze mam horsi odhad v aute…navic uz se mi dvakrat stalo, ze jsem proste vyradila a nezatahla rucni brzdu a neco hledala na vedlejsi sedacce..na parkovisti a samozrejme jsem se rozjela na dalsi auto. To se mi take v zivote nestavalo. Pomalu se zacnu bat komunikovat s lidma a ridit auto, bez cehoz se ma prace jaksi neda delat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
16.8.07 07:43

lenko - ja myslela, ze se na masaz v tehu nesmi..?? Take ale mam hrozne problemy s krcni pateri. Premyslim, ze tomu svemu fyzioterapeutovi zavolam a domluvim se s nim, zda umi masirovat i tehu. Delal ten tvuj specialni tehu masaz??.. No, mozna jsem si zase nekde precetla neco, co neni pravda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí