Poradna duly
Jana Čurdová
Cau holky, tak jsem zpatky z cukrt testu a pak jsem si i na dve hodky zdrimla. Ne, ze by mi bylo nejak zle,ale tri odbery krve za sebou behem dvou hodin a na lacno a bez piti je celkem zahul ![]()
No a po tom testu jsme se samozrejme najedla a nechapala jsem na co jsem mela chut - tvarohovy kolacek
Tak snad nejsem nejaka vadna !
Kocarky- tak ja jsem urcite jedina, kdo ho ma vybrany a zaplaceny ( zalohu )
Ale v tom obchode nam jej schovaji do listopadu a pak ho budeme mit u znamych, protoze se u nas se taky udrzuje povera, ze ho muzes mit doma az po porodu. Mati mi chtela taky vnutit jinou poveru, ze veskerou vybavu je treba koupit taky az po porodu, ze to jinak prinasi smulu, ale to uz jsem odmitla akceptovat. Dovedete si to predstavit, ze manzel behem 4 dnu nakupuje veskere oblecky, postylku atd ??? Ja teda ne a navic proste ted nekterym pidi vecickam nedokazu odolat. Navic, kdyz jsou v akci ![]()
MARS-gratuluji ke zvladnutym triplum, akorat nechapu to s tim vekem ?To jsi jako moc mlada nebo naopak ?
ZDEENJO-gratuluji ke prvnimu tehu kilicku !
IVULKO-gratuluji a trosku zavidim holcicku !
No mě právě nepřipadá, že jsem bůhvíjak stará, ale třicítku slavím do roka, tak možná že právě tak lékařskému plénu připadám…
A svého muže si taky dovedu dost dobře představit, jak lítá po kšeftech s oblečkama. Jemu se zdálo velké i oblečení velikosti 52. On totiž sice všude hlasitě mluví, jaký nebyl po narození macek, že měl 52 cm, ale když teď má mimčo nějakých 20-25, tak 52 prostě MUSÍ být hrozně velká, ne? No nechte chlapa nakupovat ![]()
Jinak MEDANKU já skoro celé dosavadní těhotenství (od chvíle, kdy mi přestalo být extra zle) cpu tvarohové koláče, šátečky a kokosové Margotky… neumím se toho dojíst! Tak si nedělej těžkou hlavu… ![]()
Ahoj holky,
jsem taky ledňačka, ale doteď jsem neměla moc času hledat info na netu, tak doufám, že nevadí, že se zapojuju už do rozjeté diskuze
Chtěla jsem se zeptat jestli a kam chodíte cvičit (v Praze) a jestli můžete případně něco doporučit. Pokud se to tu už probíralo tak se omlouvám, ale těch padesát nebo kolik stránek nezvládám přelouskat
Já jsem zatím nechodila cvičit nikam, ani nevím jestli už není pozdě, ale snad ne ![]()
No, jo! to je to, na co jsem se zapomněla zeptat! na cukrtest
ale na další kontrolu jdu za měsíc a doktorka o cukrtestu nic neříkala, tak uvidíme.
Mars , mě teda nepřipadá, že by si byla na dnešní dobu nějaká „stará“ matka. mě bude ještě letos 28 a taky čekám první…
Pobavila jsem se při představě, jak přítel nakupuje věci na mimi
jak se ho v obchodě zeptají jak velký a on ukáže rukama - asi takhle
protože údaje o datech, mírách a podobně sámozřejmě okamžitě zapomíná.
Zdeenjo, naprosto souhlasím - dnešní doba má docela jiné trendy… Takže příště, jak jsem řekla, dítě jedině ve dvaceti, abysme nepřipadaly lékařské komoře jako stařeny… ![]()
A ti chlapi to s nakupováním asi mají stejně. Možná by stálo zato je takhle vyslat a tajně je pozorovat. ![]()
Vítám novou těhulku do našich řad!
Ty jo ten leden bude ale pěkně nadupaný! 7. má narozeniny můj táta !!!! No kdyby nás předběhl termín a Drobeček se narodil na jeho narozky, týden by nevylezl z lihu tak počítám! A to nic moc nepije!
A cukrtest? To vůbec nevím taky! Snad asi máme všechno v pohodě!
Princess vitam te ![]()
Pry ten cukr test je ted povinny pro vsechny, ale zname ty doktory, ze ?
Ja se jen divila, ze me tam poslal tak brzy, protoze hoky z prosince na nej chodi taky ted. Ale je to jedno, hlavne, ze to mam za sebou a snad vyjde dobre. Zrovna ted si zadnou dietu neumim predstavit ![]()
Mars vzdyt ses mlada kocka, co blbnou ???
Ahoj holky,
Dneska jsem toho mela nejak hodne tak jsem nemela cas ani napsat.
Taky vsem gratuluji k uspesnym kontrolam a zjistenym holcickam a chlapeckum. Ja jdu az pristi stredu na ultrazvuk.
MEDANKU - tak nejsi jedina ktera ma zaplacenou zalohu na kocarek. My ho mame dokonce uz i v garazi. Tady v Anglii tu poveru snad ani nemaji, vsichni kolem nas kupuji kocarky a maji je normalne doma pred narozenim miminka. Tak mne to ani neprislo nijak divne to kupovat uz ted. Ale ted jak vas posloucham tak mne docela zamrazilo, no snad ty povery tady neplati
Jiny kraj jiny mrav, ze
To muj manzel dokonce chtel kocarek vzit uz i do baraku a s tim jsem teda nesouhlasila a dala ho do garaze. Jemu bylo hrozne lito ze ho nema doma a ze se na neho nemuze chodit divat kdy se mu zachce. ![]()
MARS a ZDEENJO - 28 a 29 let? To jste teda mladice. Nevim co by ten tvuj doktor rekl mne. Mne je 35 a taky cekam prvni. V dnesni dobe je to prece uplne bezne mit prvni miminko ve vasem veku. Znam i hodne holek, ktere meli prvni mimco kolem 40ti. A vite co se rika, 30 je nejlepsi vek u zeny, takze vas to nejlepsi jeste ceka. ![]()
Ahoj Princess taky te tady vitam.
Holky mejte se zatim moc krasne, odpocivejte a at nikoho nic neboli a vse probiha hladce.
Pa
Ahoj,
velký ultrazvuk dopadnul skvěle. Je úplně úžasný, co všechno je vidět. Hrozně se mě líbilo, když pozoroval proktvení jednotlivých orgánů a vyvynutí a průtok krve velkými cévami. Z toho jsme byli s manželem hotový. Váží asi 450g a změřit se už nedal ( nevešel se jednu obrazovku - to si počkám na malý utz. V 16 týdnu měl(a) 18 cm ). Pohlaví jsme si nechali jako překvapení. Nic nepreferujem. Jsme tak šťastný, že budeme mít alespoň nějaké dítě, že je nám to úplně jedno.
Mars - my za ultrazvuk neplatili nic. Je to asi hodně na gynekologovi. Dohodnuli jsme se, že vzhledem k tomu, že pojišťovna proplácí pouze 3 utz, budu platit ob jednu prohlídku u mé gynekožky, což je cca 3×300 kč ( jsem na riziku, tak chodím každý měsíc ) a velké necháme proplatit pojišťovnu. Jiné kámošce velký ultrazvuk nabídli jako nadstandart a musí si zaplatit asi 1000 kč.
Princess - Včera jsme byla také na první hodině těhotnského cvičení. Musím říct, že to prospělo mým zádům už po první hodině. Do skupin dělí těhule podle data porodu, což je docela příjemný. Lekce se skláda z 45 min. cvičení a 15 min povídání s porodní asistentkou. Myslela jsme , že pro mě bude tohle povídání k ničemu, ale má to něco do sebe. Centrum najdeš ve Vodičkové ulici nebo na adrese www.studioprozeny.cz. Nejsou nejlevnější, ale mám o nich dobré reference.
Ještě poznámka k diskuzi ke kočárkům. Já mám dva favority.
Jané slalom pro 07
http://www.detskyraj.cz/…anoznik-jane
Peg Perego GT3
http://www.detskyraj.cz/…a-panorama-s
Chci lehkou trojkolku bez adaptérů na hlubokou korbu ( u Jané není potřeba ani adapter na autosedačku) . Navíc jsem chtěla kotbu s plastovou skořábkou. Látkové mě přijdou na zimu málo izolované. Musí být hodně skladný ( mám malé auto ) a chtěla jsem brzdu na madle ( jsem vášnivá bruslařka ). Takže moc variant nebylo.
Volala jsem do jednoho obchůdku kousek od nás a radila se o době objednání. Říkal, že vzhledem k populační explozi, by bylo dobré objednat cca 2 měsíce před porodem. Samozřejmě mě ho schovají u sebe a k vyzvednutí bude až po porodu
Klokan, děkuju
O studiu pro ženy právě uvažuju, tak to tam možná zkusím. I když teda ta cena 1.040,– za měsíc, tj. za 4 hodiny cvičení + povídání se mi zdá trochu moc. Samotný cvičení vyjde přijatelnějc, ale je fakt, že to povídání kolem asi neuškodí…
Dobré ranko,
u nás chtějí za cvičení asi 50 Kč za hodinu -a le je to asi jen cvičení. půjdu poprvé v pondělí, tak pak poreferuju. a za dvouměsíční těhotenský kurz zaplatím asi 2000. co? se mi zdá přijatelný - na?la jsem nabídku i za 3600 na 6 týdnů ![]()
Klokan , gratuluju k ultrazvuku! taky mám dojem, ?e je nějaká expoloze - včera v poradně jsem se koro ani neve?ly do čekárny a i sestřička říkala, ?e tolik těhulí snad je?tě neměli.
Mars , u nás jsou v lednu narozeni oba moji rodiče a i babička, tak?e se mám do čeho strefovat ![]()
Ahojky těhulky,
tak jsem na dva dny vypadla. Včera jsem měla náročný pracovní den a byla jsem hrooozně unavena. Už jsem ani večer neměla sílu otevírat notebook.. protože kdybych ho otevřela, tak by na mne vypadlo hodně pracovních povinností a mailů a na to jsem tedy neměla chuť.
Gratuluji k dalším úspěšným UZ a holkám a klukům ![]()
Díky za uklidnění k těm pohybům! Tak snad máme ještě opravdu čas a pak si kopání užiji do sytosti. Bříško už se mi pěkně klube. Už mi jsou v podstatě jen jedny džíny, které mi půjčila sestra jakožto větší a jedny pracovní černé kalhoty, které jen tak tak dopnu. Nevím, jak to budu řešit dál. Pracovat chci do konce listopadu. Jenže se mi moc nechce kupovat společenské těhu kalhoty jen kvůli práci. Raději bych si koupila nějaké sportovní…tak uvidím.
Co se týče jídla, tak já jsem do sebe nedostala celé jídlo v prvím trimestru.Teď už to ale není tak hrozné a dokonce jsem do sebe v úterý dostala celé 300 g těstoviny v restauraci (ty jsem celé nesnědla ani jako netěhu:-). Tak snad se moc nerozežeru. Jinak koláčky a Margot to jistí i u mne..jak už někdo psal:-) Nepřijde mi to jako nenormální chuť:-)
Cmeldo , co se týče černého kočárku, tak jsem tu někde nebo na BC četla diskusi na toto téma. Většinou holky psaly, že kočár není rozpálený, protože větrá, takže by neměl být problém…
Já mám na 99 % vybraný kočárek X-lander Xa v tmavě béžové autosedačou MC http://www.detskyraj.cz/…-s-adapterem Potřebuji spíše něco do terénu, do lesa.., ale trojkolka se mi nezdá tak úplně stabilní. Kupovat budu až někdy v listopadu, ale určitě nebude doma - asi u rodičů.
Výbavičku budu nakupovat, ale až po tom velkém UZ. To bych určitě na manželovi nemohla nechat:-) Jsou nejrůznější oblečky a on by určitě vybral něco super nepraktického. Budu ráda, když do porodu stihne dodělat nějaký nábytek do ložnice a přebalovací kout do koupelny…Nějak má moc práce a nestíhá..
Táák, už jsem se zase nějak moc rozepsala. Papa.
A ještě si nemůžu odpustit poznámečku k tomu lednu:-) Já mám narozky 24.1. a termín 30.1., tak jsem zvědavá, zda to bude dáreček předčasný nebo dodatečný ![]()
petrajdo, ja mam narozky 25.1.
ale termin 6.1., takze ja mimco k narozkam nestihnu, zato mi bude jeste par dnu 30, takze budu moct rikat, ze jsem mimco mela ve 30
(velky rozdil oproti 31, ze?
)
xLnadery Xa jsou dalsimi favority, ale napred bych je potrebovala videt na vlastni oko, coz nevim, jestli se mi tu v brne povede. Trikolku mit nemuzu, nedostala bych se s tim pohodlne do panelaku a pry nejsou tak houpaci jak 4kolky.
Tak u nas v rodine ma v lednu narozeniny jen moje babicka a to 30.1. A ja mam TP 5.1., takze to nestihneme.
Dneska jsem v kanclu za tucnaka. protoze mam sice nejvetsi kancelar a nejvice oken, ale zato taky nejvetsi zimu. Jeste nam netopi, tak tady sedim ve trech vrstvach obleceni a klepu se. A to me privedlo na myslenku fusaku - -uz mate holky nejaky vybrany ? Ja mam zatim ten Aesthetic Sport. Je sice jednou tak drahy jako Emitex, ale pry je lepsi. No jeste si ho chci nekde osahat, at zbytecne neutracim jen podle nazoru jinych. Ale z Emitexu mam vybranou zavinovacku do autosedacky.