Poradna duly
Jana Čurdová
Vlastne kazdy den a trva mi to tak 30-45 minut. To vis,pekne pomalu ![]()
chtela bych se zeptat, jake mate vahove prirustky?:) jsem ve 21tt a termin porodu mam na 27.1. ale zatim moc nepribiram, tak jsem chtela zjistit, jestli je to normalni…
to ses fakt dobra, snad se necham od tebe namotivovat
nemohla bys mi poradit, kde bych tady stahla to cviceni pro tehu, nejak se tady jeste neorientuju. diky moc.
Snazim se, ale o vikendech se mi moc nechce
To cviceni je tady a je rozdelene podle trimestru https://www.emimino.cz/pages/topic/3
Jinak ja mam navrch cca 4 kg, coz se mi zda v pohode, ale uz se musim zacit hlidat, protoze mam porad chut na neco kakaoveho nebo cokoladoveho.Ale kazdy den jim poctive zeleninu a ovoce, coz jsem ostatne delala i pred tim ![]()
Dobré ranko,
MARS , dr?ím palce na UZV, uvidí?, v?e bude v pořádku!
Ma?ko , vítám tě mezi námi! Já jsem zatím přibrala kilo - ale jsem docela silná, tak?e si asi mimi bere dost ode mě. doktorka to nijak nekomentovala, tak?e předpokládám, ?e je to v pořádku.
Taky mám trochu strach jak vyjdeme s penězma - příjmy máme tak nějak průměrné, ale a? přejdu z mateřské na rodičák, tak to bude rozdíl docela znatelnej - teda jestli nepůjdu na tu dvouletou variantu. A i tak to bude skok. Slu?ební mobil mi rozhodně nenenechají, stravenky taky mít nebudu - ale zase nebudu hodit na obědy, tak to tak vadit nebude. A v nejhor?ím přápadě ukončím stavební spoření - teď u? vlastně stejně jen spořím, úvěr si u? brát nebudeme.
Ale my to v?echny zvládneme!
Ahoj,
já zatím přibrala asi 6 kg ( ale myslím, že 2 jsme přibrala na dovolené, kde klokan vzniknul - sušenky + fisch and chips udělali svoje )
V pondělí jsme byla u doktorky v poradně a všechno by mělo být pohodičcce.
Maťka - na Praze 5 chodila kamarádka do Poliklinika Lípa u metra Nové Butovice k paní Markové. Když si otevřeš stránky Prahy 13, tak na ni určitě seženeš kontakt.
Já jsme doma lína cvičit, navíc jsme od 6 tt doma, takže nutně potřebuju do společnosti, ale chodím do centra.
Co se týče nakupování, tak mě manžel poprosil, aby se toho nemusel moc účasnit. Určitě prý vyberu dobře a to co si vyberu, ať si koupím. Takže mám volnou ruku. Mám dvě kamarádky, tak na to v listopadu, ještě před vánočním šílenstvím vlítnem. Část nechám až na leden - doufám ve slevy. Každopádně jsem začala vyzpovídavat matky, co se hodí a co ne a začínám si zapisovat. Hodně si toho i půjčím.
Autosedačky ještě moc nestuduju,ale v testech bezpečnosti vychází nejlíp sedačka Maxi-cosi. Našla jsem i nějaký test, pokusím se ho vložit nakonec. Ta jde ale nacvaknout s adaptérem jen na kočárky Quinny. Já mám Jané, které tam s tou starou verzí hluboké korbičky, která se dala použít jako autosedačka propadla, každopádně Rebel má být už bezpečný.
http://www.adac.de/…/default.asp?…
Já mám za sebou náročný víkend, protože manžel otvíral výstavu fotografií. V pondělí byla vernisáž a v pátek před zavolal pán, který měl dodat rámy, že je nemá a mít dlouho nebude ( a to byli objednané 2 měsíce ). Takže oba ve stresu jsme hledali po celé Praze jiné, samozřejmě požadovaný rozměr nikdo neměl. Nakonec jsme je popučovali po kamarádech. Teď jsme ráda, že už to visí a máme klid. Teda relativní, protože v nejbližší době začnem předělávat byt a budu se stresovat se stavebním úřadem a s řemeslníkama ![]()
Přeju hezký den ![]()
medanku, diky za to cviceni. urcite se do toho taky pustim.
Zdeenjo, urcite to zvladneme, budeme muset
i kdyz vybavicka pro mimco, to bude asi narocne…
ja jsem pribrala neco pred 2 kg, ale ted to asi pujde rychle nahoru, protoze mam porad hlad a porad jim. dokonce se mi stane, ze se probudim v noci hlady a musim si neco dat. tak se te premeny trochu bojim ![]()
klokan08 - dekuju za kontakt, kouknu se na to. kam chodis do centra ty? a utika ti to, kdyz jsi behem tehotenstvi doma. me se kazdy pta, do kdy planuju chodit do prace, ale myslim si, ze si to moc planovat nemuzu, protoze vse je ZATIM v poradku, tak nevim, jestli bych si dokazala rict o neschopenku. i kdyz hodinu jezdim do prace a za chvili uz si to nedovedu predstavit. jestli se tam vubec dovalim ![]()
Maťko , nákupu výbavičky se taky trochu děsím - jednak jsem ještě nezačala a jednak jsem v pátek sondovala ceny…a to je fakt děs. pořád trochu spoléhám na to, že něco seženu v akcích a slevách a taky trochu spoléhám na příbuzensto - a hlavně na kamrádky, které mají malé děti a další neplánují - ž by mohly nějaké vecičky prodat za nižší cenu.
A jsem moc ráda, že už si nemusím dělat hlavu s postýlkou - tu už máme slíbenou od bratrance, vaničku už má babička ve sklepě
takže vlastně ještě kočárek a z těch větších věcí už budeme mít vše.
Zdeenjo , tak to jsi na tom o dost lip nez ja. my zatim nemame nic a zatim mi prijde brzy neco porizovat (kdyby se neco stalo, v tomhle jsem trochu poverciva). kamaradky jsou zatim vsechny svobodne, tak jsem na nakupy vazne zvedava…
Ahoj
Maťka -
doma mě to ubíhá, protože jsme řešili bydlení, vybírala jsme dlaždičky, vanu atd. a teď budu hlídat řemeslníky a obíhat úřady. Někdy mě pošlou nějakou práci domů. Ale přiznávám, že je to dlouhý. Ty první tři měsíce, jsme byla ráda, že ležím ( nevěřila jsem, že člověku dokáže být tak dlouho zle ). Ale teď když se cítím naprosto skěle, tak mám roupy ![]()
Chodím cvičit do Vodičkovky do studia pro ženy. Je to dobrý, ale drahý.
Maťko , já jsem taky tak trochu pověrčivá, takže doma nemáme vlastně ješte nic - teda dvoje ponožky, které upletla moje babička a asi dvě hračky, co jsme dostali darem. věcičky už asi pomalu začnu nakupovat, ale kočát plánuju až někdy v listopadu - a stejně si ho do porodu nechám u našich.
Klokan , taky si neumím představit, že bych byla doma - i když on se nějaký program vždycky najde, že? a zařizování bydlení je jeden z těch příjemnějších…my už máme skoro hotovo, už jen dodělat ložnici a dětský koutek v ní.
klokan08 , hlavne ze uz ti je dobre. na Vodickovku jsem taky koukala, prislo mi to dobry. chodis tam jen na cviceni nebo i do nejakeho kurzu? a jak to mate s bydlenim - mate novostavbu nebo rekonstruujete?
Maťko - chodím na kurz + to začnu kombinovat s gravitjogou. Rekonstrujeme starý byt. Bohužel to musíme udělat včetně nového topení, elektriky, odpadů atd. takže to je náročnější.
Zdeenjo , tak to jsme na tom podobne. Nakupovani vidim tak na rijen nebo listopad (oblecky, zbytek asi i pozdeji - teda jestli budu schopna
)