Poradna duly
Jana Čurdová
Callamaiko, dík za radu, udělala jsem to, uvidíme, jestli se uvidíme ![]()
No tak půlku rodičáku za měsíc listopad, mi nevyplatí. Právě jsem dostala rozhodnutí. Odůvodnění je že ppm za půlku měsíce přesáhla částku 7600, a proto nemám nárok na doplacení. A ukončili mi rodičák k 1.11.09.
Tak a teď si vůbec nejsem jistá když mi to ukončili k 1.11.09 a mateřská mi začala 13.11.09. Bude za mě stát platit zdravotní pojištění tento měsíc??? Nevíte??
Já myslím, že pokud ti za listopad vyplatí aspoň něco, měl by odvody platit stát anebo ti vypočítají jen poměrnou část těch odvodů. Celý bys to platit neměla. Ale radši se informuj. Znáš to, budeš jim dlužit korunu a udělají z komára velblouda… Mě už tyhle metody pěkně s.rou a jako OSVČ mám teď spoustu zařizování, abych neplatila nebo platila co nejmíň a zárověň ze státu aspoň něco vymámila. Příští týden půjdu škemrat o rodičák (na mateřskou nemám nárok
). A o porodný. Jsem zvědavá, kdy to vyplatí…
A ještě mám dotaz. Dostala jsem pro malého probiotické kapky a je tam psáno od prvního měsíce. Máte s nima některá zkušenosti a můžou se dávat dřív? Díky
A taky je tady dneska snesitelný počasí, tak Ondráška zababuším do kočárku a po dopoledním krmeníčku vyrazíme na prochajdu. Už se těším… ![]()
Monano taky myslím, že je to tak jak píše Kristy, ale raději bych se informovala, i když kolikrát ti stejně tvrdí všude něco jiného… ![]()
Kristy já jsem na tom stejně. Na mateřskou nemám nárok, protože firma kde jsem dělala, skončila konkurzem, když jsem byla doma na mateřské… nicméně mi aktivně ukončili rodičák k 1.12.2009, i když jsem ho měla brát až do 22.12.2009, s tím že to musí dopočítat a pak vyplatí. Nedej bože, že by to bylo naopak a člověk by měl něco doplatit jim, to už by načetli penále, ale co s tím uděláme…
nic, jen můžeme čekat. Jelikož teprve budu mít RL, tak to taky můžu vyřídit nejdříve příští týden.
A peníze můžu očekávat nejdříve za 2 měsíce… to je bordel!
O porodný jsem žádala minulý týden, už mi přišel dopis. Jako že přijímají mojí žádost a porodné pošlou na účet nejdéle do konce února.
Mě ty úřady už taky pěkně sejřej. Hlavně, že žijeme v moderní době. Ale aby si elektronicky úřad s úřadem něco vyřídili sami. To néééé. To je moc práce ![]()
Absolutně nejsou mezi sebou elektronicky propojené, mě takhle přendavali z úřadu na úřad, nakonec i když firma v Olomouci již neexistuje od roku 2007, tak mě tam stejně odeslali, že to musím vyřidit tam… Z Olomouce z úřadu mi volali když jsem byla v porodnici, že s tím nemají nic společného a musím to vyřídit v Praze… aspoň v tomhle by mohl být pořádek, protože takhle člověka jenom zbytečně honí a sobě taky přidělávají práci. ![]()
Ahoj holky,
tak jsem si taky zkusila změnit ikonku ![]()
Jinak čokoládě jsem neodolala předevčírem a taky jsem zjistila, že to asi nebylo pro malou to pravé ořechové. Ach jo, když já na ni měla takovou chuť. Jinak se přiznávám, že jsem si udělala večerní hřešící rituál - po koupání a nakojení si nechám od manžela uvařit malé slabé kafíčko a pokud zrovna malá nespí, tak dokud si ho nevychutnám, tak ji musí obstarat on. Naštěstí, jak je po ní „vyprahlý“ z práce, tak se na to vždycky moc těší a doufá, že nebude spinkat. Většinou totiž domů jezdí až tak akorát na to koupání ![]()
S probiotickýma kapkama neporadím. My je nebereme. K čemu vůbec jsou? Na prdíky? ![]()
Dnes odpoledne jdeme s Emou do poradny. Jsem děsně natěšená, kolik už budeme měřit a vážit. No faldíky máme ukázkový
![]()
Ahoj holky,
jen na skok, mám hlavu v pejru
Chlap mi ráno ve chvíli, kdy zrovna všichni vstali, utekl do práce
, no, zrovna dopíjím svou „ranní“ kávu, a to jsme vstávali brzo
Simča v noci vyvádí, ale ještě to není tak zlý jako s Věrkou. Zatím
Jen asi napíšu do televize, že by mohli kolem 4 hod aspoň něco rozumnýho dávat, že se pak ponocující matky nemají na co koukat ![]()
Mon, jo, díky za pěkný titul „kápoška“
Jsem se tomu musela včera smát ![]()
Mějte se pěkně, jdu něco udělat, dokud malá spí
Jsem vyflusnutá, je mi pořád zima, no paráda. Tak jsem si postěžovala
a zase jdu.
Jo, zatím jsem našla po porodu jediný pozitivum - vážím o 0,5 kg míň než před otěhotněním
Jen to břiško ![]()
Jé, koukám, že Kubina se dneska neobjevila… Že by rodila?
už je to taadddyyy. Zpráva od Kubiny
Tak, Eliška je na světě. Narodila se včera 28.1 v 19:30 císařem. Měří 52 cm a váží 3830g. Neotvírala se a malé při kontrakcích přestávalo tlouct srdíčko. Všechny vás pozdravuje
Příspěvek upraven 29.01.10 v 10:51
Jé, paráda,já to tušila ![]()
Kubi, veliká gratulace, Elišce přejeme hodně štěstí a oběma hodně zdraví
![]()
Kubi - připojuji se s gratulací k narození Elišky, ať jste obě zdravé a brzy doma
![]()
Ani popřát jsem nestihla,jak se Lucka dožadovala papání.
Kubi velkááá gratulace. Hlavně že jste obě v pořádku. Hodně štěstíčka, zdravíčka a rychlý návrat domů
![]()
http://www.beruska8.cz/…kne2/165.gif
Gratulace Kubi k mimišku ![]()
já přemýšlím že dnes poprvé půjdeme ven,je tu kolem nuly-tak aspon kolem baráku.
honzík už je doma-konečně jsme všichni pohromadě.
Noa noc jsme měli luxusní, Lukášek se vzbudil až o půl1 a pak ve4. Od 5 sice nespal a ležel se mnou v posteli asi do půl7 a pak jsme oba usnuli a spali až do 9.
Holky a je možné že mám očistky pryč-už 3dny vůbec nekrvácím-u Honzíka to bylo mnohem dýl
Přidávám se ke gratulantům Kubi a Elišce. Ať se vám, holky daří a jste brzo fit ![]()
A ještě k té sociálce. Tak teď mě fakt dorazili. Zrovna jsem vytáhla ze schránky dopis a koukám, že jim dlužím tři a půl tisíce!!! Přesně od září do prosince, kdy jsem na neschopence. Tak já tam měsíc co měsíc lítám s neschopenkou a oni mi naperou dluh
. Parchanti mizerný. To znamená další zařizování a starosti pro mně…
. Opravdu v našem státě teda bezvadně funguje sociální zabezpečení a služby, já bych
…