Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkný večer
ted si pochutnávám na jahodách a bábovce
Pečivo nemůžu už ani vidět.
Gamal: teda to je doktor idiot
Normálně bych brnkla do nemocnice a zeptala se. Já myslím, že Ti rádi poradí a UZV v každé nemocnici je, držím palce.
Kristýna: jsem ráda, že Ty i mímo jste v pořádku. Tou Vinohr.nem. jsi mě ale překvapila. Ležela jsem tam na gyndě vloni a byla jsem mile překvapená, jak se všichni starali a byli příjemní ![]()
Ppeti: KULAJDA!!!
a podle jakého receptu jsi ji vařila? ![]()
gamal
to je teda přístup, no asi bych dr změnila … myslím že horší to být nemůže ![]()
lenika nakonec podle receptu co jsem měla v kuchařce - uvařit brambory + houby, přidat smetanu + jíšku, vmíchat vejce, přisypat kopr, dochutit octem
víceméně to je vše … na začátku sůl + kmín.
Ppeti: super, dík. Já si musím pořídit nějakou kvalitní kuchařku.
Přeju pohodový víkend.
Leni nemáš zač, myslela jsem jak to nebude složitý a bylo to raz dva a výsledek super ![]()
holky pro ty z vás, které se v tom těhu moc neorientujou - jako třeba já
- tohle jsem našla v jiné diskuzi:
1. měsíc končí v 4+3
2. měsíc končí v 8+6
3. měsíc končí v 13+2
4. měsíc končí v 17+5
5. měsíc končí v 22+1
6. měsíc končí v 26+4
7. měsíc končí v 31+0
8. měsíc končí v 35+3
9. měsíc končí v 40+0
Gamal, já bych určitě doktora změnila. Já sama chodím do nemocnice do gyn amb., takže si myslím, že v Brně musí mít také. Nebo se tam stav a oni ti dají tip na doktora. Nebo se někoho poptej, jestli náhodou neví. Na tohodle se vyprdni, když s tebou má takovou péči. ![]()
Holky, já kulajdu nepapám, protože nemám ráda kopr. Takže co má kopr, nepapám. Ale jinak sním úúúúúúplně všechno.
Zuzi, já v prvním těhu nemohla 3 měsíce vidět sladký, protože bych se poblinkala a byl to kluk. A někdo mi také potvrdil, že sladké néééé a byl to kluk. Tak nevím, jak to funguje. Teď mi sladké nevadí, tak uvidíme. ![]()
Dnesk a se mi do buchty vůbec nechce a tak to asi nechám na zítra, ještě půjdu umýt nádobí a prdím na vše. Odpoledne, když Daník spal jsem uklidila špajz, takže nějaké úkoly splněné.
já kvůli tomu bl…nemůžu spát…v pondělí budu obvolávat Dr…snad budu mít štěstí…a dala jsem si decko červeného, to se prý smí, tak krásné sny
gamal píše:
Ahoj maminky, napsala bych dříve, ale jsem nějak mimo a ikdyž si řeknete, že je to prkotina tak jsem brečela…14 odpočítávám a těším se ke svému gynekologovi a jak uslyším v 7 tt srdíčko atd…v noci jsem kvůli tomu ani nespala a měla bolesti v břiše no a dnes jsem k němu šla natěšená, že už konečně a to pominu i ten fakt, že pan doktor neobjednává, takže čekací doba je min. 2 hod, které jsem si odseděla…no zkrátím to…on mi neudělal vůbec ultrazvuk!!!!!!!!!!je to prostě DEBIL a to jsem ho poprosila atd…dokonce řekla, že známé miminko umřelo a že se bojím a chci to vědět ani mě nenechal domluvit a prý byste nestrašila…a šmitec a objednal mě za více jak měsíc:( jsem fakt mimo a nejlepší na tom je, že je to soukromý gynekolog a bere si nemalé částkynapsala jsem Vám jen zlomek…chtěla bych vědět Váš názor…je to normální? už zase brečím…a to mám za sebou jeden potrat a i jsem si říkala, že to neřeknu mým rodičům dokud neuslyším bít srdíčko…co mám dělat? čekat? a nejlůepší je můj partner…jsem se mu vyzpovídala a on: jsem ti říkal už před rokem at k tomu d… nechodíš, tak si ted nestěžuj…
poradte mám čekat nebo změnit dr?
Moc pěknej a citlivej přístup
Já bych změnila Dr.
Zuzlína píše:
tak ja drive normalne milovala kys zeli nebo okurky,kdyz sem nevedela tam sem si otevrela sklenicku okurek nebo sem si koupila v sacku zeli a ted???jen to citim je mi na blinkani.co zase muzu je sladky coz sem nikdy extra nemusela.teda cokolady jim porad:) ale susenky a bombony to je tedkon taky moje
Jj, to znam důvěrně. Před minulym těhu sem si dopřávala sladkosti tak jednou za týden a pak jako těhotná koláčky, buchty, sušenky, krupičkovou kaši…a výsledkem bylo 24kg navrch
4kg mi zatim pořád zůstaly. Takže teď odolávam a zatim se s váhou nehejbu.
Zuzlína píše:
gamal.nevim jak to je v brne v nemocnici ale v brode je gyn.ordinace.takze myslim ze to je v kazde nemocnici a kort v brne
jj, ale do nemocnice bych asi nešla. Jen v případě nouze a akutních problémů, ale do poradny je podle mě lepší chodit jinam. V nemocnici bude pokaždý jinej Dr. a bude to jak na běžícim páse. Založ třeba diskuzi, Brňaček je tu spoustu.
šamotka píše:Holky, já kulajdu nepapám, protože nemám ráda kopr. Takže co má kopr, nepapám. Ale jinak sním úúúúúúplně všechno.
Tchýně dělá „kulajdu“ bez kopru. Taky ho nejí. Jen s houbama a bramborama a vajíčkem a je to dobrý i tak.
Jinak všechny zdravim při sobotě. Sem sem vpadla a ani nepozdravila ![]()
Dobré ráno maminky
Já sem včera nestíhala bylomi špatne ale už je to v poho.
Jak jsem to ted dočítala tak si polovinu věcí nepamatuju
Májo jestlí máš problémy s gynekologem … ty mu dáváš peníze???????????
tak si hledej nového. já jsem chodila k primářovi do doby než jsem otěhotněla tak jsem neměla žádný problém a od té doby mě nabízel za 10000 tisíce vyšetření a každý měsíc ultrazvuky když se to nemá.
tak jsem neváhala poptala jsem se kámošek a ty mi daly kontakt na doktorku a stou jsem spokjená vše mám za darmo i fotečky
Gamal ty taky skus někoho jiného je to opravdu dobrá skušenost. a já su ted maximálně spokojemá
Hledej nového nebudeš litovat
Jinak pokud jse o jídlo taky nemám vyhrazenou chuť na něco ale asi zatím.. Kulajdu mám ráda ale neumím ju udělat jako moje babi
Ahoj těhulky,
tak jsem dočetla, ale jako obvykle si toho moc nepamatuju, snad si budu dělat poznámky ![]()
Včera večer jsme měli pracovní poradu, tak jsem se překonala a vydržela až do půlnoci (standardně odcházíme až k ránu s obsluhou), ale po návratu domů mě pěkně rozbolelo v podbřišku, tak už to flámování asi nebude nic pro mě. Dneska jedu pro změnu relaxovat na chalupu, tak snad ten odpočinek doženu.
Gamal - změnila bych dr., pokud je tohle u něj „nadstandardní“ péče, tak bych u něj asi rychle bouchla dveřma. V Brně budeš mít uričtě dostatek jiných možností, myslím že bude stačit se poptat v diskuzích.
Macíku - fakt teda klobouk dolů, tohle jsou pro mě naprosto nezvládnutelné výtvory
Když řešíte ty chutě, tak si musim postěžovat, že mě teda nechutná vůbec nic, snad jen ty jahody, ale opravdu funguje baštit celý den po kouskách. Pak je mi trochu líp. Ale sním tak třetinu normální porce a mám dost, tak nevim jak budu jíst, až mi mimina budou utlačovat žaludek.
Tak užívejte víkendu, i když počasí asi nic moc. Kouknu zase v neděli večer nebo v pondělí ráno, podle toho jak se vrátíme domů.
Ahoj holky, zdravim vas vsechny pri sobote ![]()
Gamal zmen Dr. Vubec se neboj, ja mam v Brne skvelou dr, pokud chces kontakt. Delala mi 3 UTZ behem 14 dnu, protoze to bylo obdobi, kdy jsem loni potratila. Je fakt pecliva.
Jinak ti muzu doporucit pro tvuj vlastni klid navstevu gyn.ambulance v nemocnici. Jsou tam furt.
Ja jsem minuly tyden volala na obilni trh, ze mam silne bolesti v podbrisku a sestricka rekla, at okamzite prijdu. Vubec s tim nemela zadny problem. Nakonec jsem se vnutila k me dr., ale kdyby mi nezvedla telefon, tak uz jsem byla vypravena na obilnak.
Jde jen o to, aby te uklidnili, ze je vse ok. Ja jsem taky po jednom potratu a psychika je fakt zahul. Vubec nevahej a fic tam!! Co nejmin potrebujes je stres.
A ten tvuj doktor by mel vratit diplom, debil… Taky jsem od podobneho odesla a nelituji!
Co se tyce jidla, jsem na tom podobne. Vcera jsem mela akutni potrebu duseneho kysaneho zeli. Mnaam! Dala jsem si k tomu knedlicek jen tak. Jedine co mi dvakrat nesedi je maso. Jestli to nase decko nebude nakonec vegetarian… ![]()
ahojky!
především vítám Majušku… přidám tě do tabulky.. až budeš chtít dodat kontroly UTZ, nebo termín porodu tak písni..
Gamal.. poradím jedno… holky - těhule z nově se snažících jsou hodně z Brna a okolí.. určitě Tereza… Kury.. a další… vím, že tam měli srazík a bylo jich tam hodně.. určitě ti poradí jakého mají dr… zkus jim tam napsat… ale asi bych ho teda taky změnila.. já byla na kontrole bez utz… a jen se zmínila, že mám obavu a hned na druhý den mě objednal na UTZ! je fakt, že ten ultrazvuk má stařičký… natočí video, ale neposlechneme si ozvy miminka ani fotečku neudělá… ale video je lepší je tam vidět i ten pohyb… tak prostě je moc hodný a skvělý! Šamotko moc ti děkuju za nabídku… časopisy ti asi blokovat nebudu… spíš jestli máš nějaký moc krásný vzorek… jednoduchý.. a přitom prostě hezký na miminko.. tak kdyby to šlo naskenovat a poslat… stačí mi popis na kolik začít očí.. a postup… i když já jsem takový špekulant. že se mi třeba líbí vzorek a kalhoty ne.. tak ty udělám podle jiného vzoru… a nebo zas kabátek… změním… a tak… takže možná by mi stačilo jen ofotit jak se určitý vzor plete… nebo bývají u některých nákresy…
Jinak mám taky nějaké časopisy na pletení jen mám hodně Katarínku… tam jsou svetříky a komplety tak dva pro nejmenší a pak se to zvyšuje dle věku… až tak do 14 let.. ale jistě to znáš! pokud bys chtěla nějaký vzorek ode mě.. zašlu!
JInak kulajdu dobrý! asi jí taky uvařím - my jí teda tady říkáme - bílá polévka… proto mě zaskočil název kulajda.. a já jí zadělávám ne jíškou ale amerikou - mléko + hl. mouka.. ![]()
musím vařít!
1.-2. Ronnie KO 17.6. TP 1.1. 2009 1.-2. GAVOTTKA KO 25.6. screning 30.6. TP 1.1. 2009 3.-4. Laky UTZ TP 3.1. 2009 3.-4. Gabča KO, UTZ 18.6. TP 3.1. 2009 5. Macik74 UTZ 11.6. TP 4.1. 2009 6. MishaB. UTZ 26.6. TP 5.1. 2009 7. Apricose KO 25.6. TP 7.1. 2009 8. Jindra KO 11.6. TP 14.1. 2009 DVOJČÁTKA 9.-10. Lenka 79 KO, UTZ 27.6. TP 19.1. 2009 DVOJČÁTKA 9.-10. Renula scr.7.7. KO 15.7. TP 19.1. 2009 11. Kackak KO 10.6. TP 2.1. 2009 12.-13.-14.-15. Šamotka KO 17.6. TP 23.1. 2009 12.-13.-14.-15. Lenika KO 26.6. TP 23.1. 2009 12.-13.-14.-15. Panama KO TP 23.1. 2009 12.-13.-14.-15. Lendik KO TP 23.1. 2009 16.-17. Keit KO,UTZ 1.7. TP 24.1. 2009 16.-17. Karli KO,UTZ 23.6. TP 24.1. 2009 ** 18. Tereza007 ** KO TP 26.1. 2009 19. Makro UTZ TP 26.1. 2009 ** 20. Zuzlína ** KO 1.7. TP 27.1. 2009 21. EKcko UTZ TP leden 2009 22. Ppetra KO, UTZ 16.6. TP 29.1. 2009 23. Lexxie KO TP leden 2009 ** 24. Petula77 ** KO 27.6. TP leden 2009 ** 25. Tina11 ** KO,UTZ 4.6. TP leden 2009 ** 26.-27. Gamal ** KO,UTZ 17.6. TP 31.1. 2009 ** 26.-27. Gabriela27 ** UTZ 16.6. TP 31.1. 2009 ** 28. Kristýna ** KO,UTZ 25.6. TP leden 2009 ** 29. MartinaP ** KO,UTZ 25.6. TP leden 2009 ** 30. Daisyzbopo ** KO,UTZ 12.6. TP 5.2. 2009 ** 31. Sammy ** KO,UTZ TP 9.2. 2009 ** 32. Majuska ** KO,UTZ TP leden 2009