Lhala jsem o svém vzdělání a nevím, jak mu to říct

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11092
1.4.24 23:11
@Anonymní píše: Více

To by se ti hodilo, že?
Tak máš smůlu, to už je dlouho.
Vystudovat SŠ vůbec nebude sranda, možná budeš ráda za učiliště.

Viděla jsem nově prijatou vedoucí prodejny, tvrdila, že ma gymnázium.
No neměla… tedy SŠ vzdělání, maturitu.
O tu práci nakonec přišla, měla doložit dokument o vzdělání, pořád se k tomu neměla a vymlouvala, tak to tedy vybalila před koncem zkušební lhůty, ale až pod tlakem. Vyhodili ji.
Ale ne skrz to vzdělání, nahradila by to solidní praxí, ale za to, že lhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.4.24 23:14

Taky mám otce, co je a byl alkoholik. Od 17 let jsem chtěla utéct z domu, ale nevěděla jsem kam. Ale oproti tobě jsem měla velkou výhodu, že mě ve studiu poměrně podporovali. Takže mezitím, co jsem studovala VŠ jsem potkala svého muže a co nejdřív to šlo, nastěhovala jsem se k němu. A měla jsem to podobně, nechtěla jsem o tátovi s nikým mluvit, tolik jsem se styděla, že jsem mlžila. Ale bylo to ještě horší. A pomohla mi až psychoterapie. Dnes vím, že za nic z toho, co se dělo, já nemůžu a zcela otevřeně mluvím o svém otci. Věřím, že tě přítel miluje takovou, jaká jsi. Být tebou, zkusím se mu otevřít. Říct pozadí rodiny, důvody, proč nemáš dokončenou SŠ, uvidíš, že nastane obrovská úleva a on to ustojí. Můj muž ustál i terapii a to jsem si nevědomky všechnu zlost mířenou proti otci, vybila na něm a jsme spolu a máme úžasnou dceru. Přeji hodně síly a zkus být upřímná, ty za nic nemůžeš! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
1.4.24 23:26
@CelestNa píše: Více

Vědomé lhaní je prostě LEŽ a za tu může.
To ostatní je jen máčka a pofidérní obrana.

Prostě to řekni, navrhni řešení jak to můžete řešit, protože tvé eventuální studium rozhodně není jen tvá věc.
Na několik let to významně ovlivní chod rodiny s nejistým výsledkem.
Má kolegyně v práci maturitu nedala a to ani v opravném termínu. I s takovým výsledkem je třeba počítat, ale pokud jsi byla dobrá studentka, tak to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.24 04:40

Ahoj,
Přiznávám, že jsem byla v podobné situaci jako ty, akorát se jednalo o bakalářské studium které jsem přerušila v posledním ročníku. S přítelem jsem tehdy byla rok a půl, což je míň než těch tvých 8, ale taky ne úplně krátce.
Strašně jsem se bála to příteli přiznat, taky jsem tehdy založila internetovou diskuzi kde mi všichni prorokovali že se se mnou přítel rozjede. Nakonec se na mě ani nezlobil, spíš říkal že je mu líto, že jsem dosud musela žít s takovými lidmi, kteří mě naučili lhát. Měl pravdu, taky jsem měla rodiče kteří mě dokázali jen trestat ale nikdy pomoct a zároveň byli oba prolhaní a v podstatě me naučili že je lepší lhát než se svěřit s problémem. :zed:
Přítel pro mě byl obrovskou oporou a nakonec jsem s jeho pomocí dodělala i to studium a už mám dokonce i Mgr. Hlavně mi ale pomohl se mit ráda i se svými chybami a už nemám vůbec potřebu lhát. Pevně věřím že pokud jste spolu takhle dlouho tak tě má přítel rád a neodkopne tě kvůli jednomu přešlapu, ale naopak tě ještě víc podpoří. Hodně štěstí :hug:

• Citovat
  • Upravit
8881
3.4.24 17:12

Už jsi to řekla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
3.4.24 17:14
@truelly píše: Více

Prosimte, ta si to necha na smrtelnou postel v 95  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.24 18:25

Můj první kluk měl SOU s maturitou, ale všude říkal, že má průmyslovku. Moje máma dělala učitelku a ty školy samozřejmě znala a i říkala, když se bavili o jeho škole, že průmyslovka je přece jinde, ale on trval na tom, že to je prostě průmyslovka. :D Nevím proč. A znám víc lidí, kteří se styděli za učňák, i když byl zakončený maturitou, a zatajovali, o jakou konkrétní školu šlo. Nechápu.
Zakladatelko, přihlaš se na školu a co nejdřív mu to řekni a tu maturitu si dodělej. Já jsem šla na VŠ, a fakt ne nějakou lehkou, když už mi bylo přes 30 a měla jsem k tomu práci, na navazujícím i dítě, teď mám práci v oboru a ještě si dodělávám doktorské. Všechno jde, když se chce. Přestaň se vymlouvat, je to jen na Tobě, ne na Tvých rodičích. Maturitu dáš levou zadní. Doučovala jsem i známého, kterému už bylo k 50 letům a chtěl si dodělat maturitu, dal to úplně v pohodě.
Prosím anonym - osobní informace

• Citovat
  • Upravit
661
3.4.24 19:41

Nechápem, prečo tak hysterčíš. Mám z teba pocit, že tebe sa do ďalšieho štúdia proste nechce. Je to OK, podľa mňa, pokiaľ máš stabilnú prácu a vieš byť aj v budúcnosti finančne produktívna. Normálne to partnerovi povedz a dohodnite sa, že to ostane medzi vami dvoma. Inak, nechápem, prečo sa niekto „chváli“ druhým, že jeho partnerka má maturitu - to je už dnes samozrejmosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
3.4.24 20:29
@Lumerika píše: Více

No tak právě v případě zakladatelky to evidentně samozřejmost není 8)
Taky mám pocit, že dokáže vyjmenovat x důvodu, proč to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
3.4.24 20:58

Tak za mě to zase až tak podstatné není :nevim: :think: Stane se..kdo z nás by nechtěl vypadat lépe na začátku vztahu… já upřímně ani nevím, jaké dosažené vzdělání, má můj milenec… nevím to o spoustě lidí, je mi to úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit
9757
3.4.24 21:30
@Řízík píše: Více

Bude to v závěti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31246
4.4.24 02:17
@Sonarka píše: Více

Mám ucnak, už jsem ti to říkal :nevim:. Je vidět, že mě zas neposloucháš. Klasika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.4.24 03:44

Určitě máte důvody, proč nemáte maturitu a proč jste to neřekla, myslím, že milující partner to pochopí. Navíc maturu si můžete dodělat, dálkově a budete v klidu. V tomhle případě pořád vládne nerovnoprávnost žen, muži obvykle mají rádi, když jejich ženy mají nižší vzdělání. Já třeba to mám obráceně, dost často lžu o svém vzdělání, abych protějšek nevyplašila, mám dvě vysoké, tu druhou v zahraničí a tu zatajuji vlastně všem mimo práci, abych nebyla za chlubilku, snobku a přechytralou holku… Holt, co všechno člověk (ženská) musí přetrpět aby si vrzla (nebo aspoň měla kamarády)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
4.4.24 06:33
@Lorre píše: Více

No tak to už tě nechci :jazyk: :P Koukej si dodělat maturitu :cert:

• Citovat
  • Upravit
3164
4.4.24 16:38
@Lumerika píše: Více

Za 8 let vztahu se s tím nemusel vychloubat, ale přišla na to řeč. V rodině navzájem známe nejvyšší dosažené vzdělání a to lidi podle vzdělání fakt neposuzujeme, i mezi přáteli to víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí