Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No to je zapeklita situace.
Bohuzel to asi nejde jen tak skryt, ze zrovna studujes.
To je ten problem zapletat se do lzi a nikdo nemuze vedet jak to ma tvuj pritel a jak bude reagovat. Ty reakce jsou ruzne jak vidis v diskuzi.
Ale proste i pro tvuj zivot a treba budouci moznosti je dobry si dodelat tu maturitu. ![]()
Proste mu to rekni, dejte si vinko, kecejte o zivote a zaved rec na tohle.
Co jineho? Nebo ho chces prezit a dodelat si to v 80? ![]()
Ty jsi hloupá 😂 😂 😂 promiň ale tak hloupého člověka neznám… já bych mu řekla pravdu: ale můžeš počítat i s tím že se s Tebou rozjede. Ne kvůli vzdělání ale kvůli tomu ze jsi mu 8 LET lhala.
Příspěvek upraven 01.04.24 v 12:33
Já v tom zas takový mega průšvih nevidím. Pokud tě partner miluje, ustojí to. Řekni mu vše, i to cos napsala zde, včetně pocitů. Už teď se tím trápíš, tak seber odvahu a ven s tím. Vztah je o důvěře. Držím palečky.
To je nějaký hlubší problem, jinak bys to přiznala po krátké době. Osm let tu udrzujes jednu hloupou lež, čím dyl, tím je to samozřejmě horší. Ale zcela jistě to dopadne lépe, když se to dozví od tebe, než nějakou oklikou. A jestli ti jde i o jeho rodinu, tak třeba bude v pohodě s tím, ze zatímco si tu maturitu budeš dodelavat, tak nic rodině neřekne?
A ty mas v planu zustat v současné praci do konce zivota? Jestli ne, tak maturitu prostě musis mit, nebo vyucni list. Jinak budes mit problem sehnat jinou adekvatni práci.
Tak to bych mu teda urychleně řekla, už jen právě proto aby sis tu školu mohla dodělat. Mělas dobré důvody. Reakci ovšem nelze předvídat. Ale měl by to vědět před svatbou. Není v té svatební řeči, že partneři si nic nezatajili? Nebo něco v tom smyslu. A tohle je dost podstatné. A podle mě to nelze utajit po zbytek života.
@Lu66 píše: Více
Jsem hloupá, já to vím a vlastně vůbec nechápu, proč jsem mu pravdu neřekla hned tenkrát, vždyť vlastně o nic nešlo…jenže teď už jde o všechno.
@kyslík píše: Více
Vím, že mu to musím říct a hrozně chci aby to věděl a já si mohla oddychnout
jenže jsem vyklepaná i z toho, že jsem to napsala sem a to mě nikdo nezná. Pokaždé když si na to vzpomenu, tak se začnu úplně třást, no mám šílenej strach.
Jo, ale pokračovat ve lži je po každé stránce špatné rozhodnutí.
Ber to tak, ze pořád lepší, aby to zjistil ted od tebe, nez za pár let, kdyz se něco stane, bude se u vás propouštět, nebo treba on prijde s nějakou super pracovní nabidkou, a ty to budes muset vybalit pod nátlakem.
Nemuzes pocitat s tim, ze na tehle recepci zustanes od 17 do důchodu.
No ja jsem jednou randil s holkou, ktera lhala o VŠ. bylo mi to teda jasnyhned, ale nekonfrontoval jsem ji. Mozna i ten tvuj pritel tusi, ze tam neco nesedi, ale fakt je ten, ze maturitu ma dnes skoro kazdy, takze to mozna nezkouma zas tak. ![]()
Nejsi hloupá, v první chvíli jsi zazmatkovala a pak už z toho nedokázala vystoupit.
Důvod, proč jsi tehdy školu nezvládla, je pochopitelný. Navíc už máte dítě/děti, takže jeho motivace se s tebou rozejít snad bude menší. Skoro vždycky je lepší, se přiznat sám, než čekat, až to praskne.
Dodělat si vzdělání chceš a potřebuješ, tak na to prostě zaved řeč a přiznej se. Přeju ti, ať to dopadne dobře ![]()
no tak to vyřeš, řekni mu to, řekni, že ses strašně styděla a tak jsi mu lhala a chceš si vzdělání dodělat
JINAK TO NEVYŘEŠÍŠ!
@Řízík píše: Více
Já si právě myslím že něco tuší, ale může to být jen nějakej můj blbej pocit. Vlastně bych byla i ráda, kdyby opravdu něco tušil a napřímo se mě na to zeptal.
Pro mě by to důvod k rozchodu byl. Ne kvůli vzdělání, ale lhát osm let je moc. Přitom je to vlastně jen drobnost. Ale dlouhodobou lež bych nevydychala, protože bych nevěděla, v čem dalším může takový člověk lhát.
Mám i zprostředkovanou zkušenost kamarádky, kdy ji partner lhal nejdřív o věku, pak o vzdělání a postupně se to nabalovalo. Pro mě je takové jednání rozhodně red flag.