Lhala jsem o svém vzdělání a nevím, jak mu to říct

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
1.4.24 13:30

Pokud bych nebyla schopná mu to říct, tak bych mu napsala dopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
1.4.24 13:32
@Anonymní píše: Více

A těm dětem budeš lhát taky? Celý život? Sorry, tohle vybalit musíš a čím dřív, tím líp. Jo, 8 let jsi lhala. Stojíš o život, kdy budete navenek spokojená rodinka dalších 8 let, a ty budeš dětem vysvětlovat, proč je důležité mít maturitu, přijdeš o práci a v nové budou chtít maturitní vysvědčení, a praskne to? Myslíš, to dá tvému životu větší smysl? Normálně bych řekla „měla jsem strach, potom jsem to vytěsnila, ale chceme se brát a chci být vzor pro svoje děti, takže nemůžu lhát a podvádět, chci mít před svatbou čistý štít…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
1.4.24 13:33
@Řízík píše: Více

Ale tady nejde o obsah lži, ale o to, že zakladatelka nebyla schopná 8 let říct pravdu. Mě by tedy po tak dlouhé době fakt hodně vadilo, že nejsem dostatečně dobrý „partner“, aby byl protějšek ke mě upřímný a přemýšlela bych, na jakých základech ten vztah vlastně stojí.

Pro zakladatelku: pokud to nejsi schopná říct, tak mu napiš dopis nebo mail a tam vše, včetně strachu, vysvětli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
1.4.24 13:33

Já tě nechci strašit, zakladatelko, ale už ten fakt, že se tě na tu maturitu ptal, by mohl naznačit, že je pro něj vzdělání dost důležité. I to, že to vypráví jiným… Těžko teď říct, jak zareaguje, ty ho znáš, jestli si nechá věci vysvětlit, důvody, proč maturitu nemáš, jsou sice pochopitelné, že jsi neřekla pravdu je ovšem věc jiná, ale říct, že ses styděla, se dá ještě jakž takž pochopit…

Tu pravdu bys měla každopádně říct, čím dřív, tím lépe. Jak? Použil bych klasický trik na úvod, v něčem jsem ti lhala, nebudeš ne na mě zlobit? :) S tou mojí maturitou to není úplně pravda, ale chci si jí dodělat…

Nebo něco v tom duchu :). Pro mě to důvod k rozchodu není, neberu vzdělání jako věc, co má nějaký zásadní vliv na fungování vztahu. Ale nikdo ti tu nezaručí, jak zareaguje on, pořád ale je lepší čím dřív, tím lépe. Udělej to hlavně pro sebe, budeš se tím užírat víc a víc a sama cítíš, kam ses s tím dostala… tak hodně odvahy a ven s tím! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 13:34
@zrcadlo píše: Více

To je dalším z důvodů, proč mi to poslední dobou tak vrtá hlavou. Děti! No musím to na něj vybalit a doufat, že to pro něj nebude duvod k rozchodu.

• Citovat
  • Upravit
1166
1.4.24 13:40

Z jiného pohledu - v bývalé práci jsem měla kolegyni, která taky tvrdila, že má maturitu, ale byla s prominutím tak mimo a hloupá, že jsme tomu nikdo nevěřil, že by jí zvládla udělat. Tak jsme téma maturity a vzdělání začali nápadně nenápadně před ní otvírat častěji a čekali jsme, jestli se přizná - nepřiznala. Takže to třeba tvůj partner nějak tuší? Netvrdím, že proto, že jsi hloupá, neznám tě, ale pokud teda se o tom bavil nějak podezřele často, tak je to zvláštní. Třeba to nějak tuší/ví a taky čekal, že se přiznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
1.4.24 13:40

Nebude :nevim: Byl by blazen a znacne si zkomplikoval zivot, kdyby se rozesel a odesel od decek jen kvuli tomu.
Naopak s tim neotalej, protoze vas vztah muze jit do kopru kvuli jinym vecem a on pak rad vyuzije tohle jako zaminku, rekni mu to dokud vam to klape. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14007
1.4.24 13:41
@D. C. píše: Více

Jo, pro mě bylo vzdelani taky důležité, takže když mi můj drahy zkraje začal vypisovat s gramatickymi chybami a řekl mi, ze opakoval dvakrát ročník na střední, tak mě to zarazilo, ale stal mi za to. A naopak ne naučil víc respektovat.
Ale kdyby mi teď řekl, ze mi lhal s maturitou, asi bych byla rozčilená, zklamaná, myslela bych si hodně svoje. Ale neodesla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 13:43
@deniiina píše: Více

Tak já si ani o sobě nemyslím, že jsem hloupá, vždycky jsem se dobře učila, měla rozhled, patřila k nejlepším ve třídě, jen prostě okolnosti mi nepřály. Každopádně tohle, co jsem udělala hloupost je.

• Citovat
  • Upravit
7296
1.4.24 13:43

Že si v tu chvíli zazmatkovala a neřekla pravdu, to se dá pochopit, ale že ho v tom udržuješ českých osm let a za osm let nenašla příležitost uvést věc na pravou míru, to už se pochopit moc nedá. Osobně by mě to hodně zklamalo a vůbec nejde o vzdělání, ale o to, že si mě osm let udržovala ve lži a říkal bych si, co ještě dalšího je taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
1.4.24 13:51

Nebyl by to pro mě důvod k rozchodu, ale byla bych zklamaná, že mi partner nevěřil a lhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.24 13:56
@smile_xxx píše: Více

Ono jde uznat některé ročníky i po takové době?
A ano, máš pravdu.

• Citovat
  • Upravit
65674
1.4.24 14:02

Ne, nic ji neuznaji. Bude muset celych pet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
1.4.24 14:02

To jako opravdu by se někdo rozcházel kvůli tomu zda má někdo maturitu či ne??? To mi připadá uhozený 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí