Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Magical-eyes Hlavní je udělat střední a mít tu maturitu, ne? Když se nepřiznala osm let, nepřizná se ani teď. Ať si udělá jakoukoliv školu, která ji bude trochu bavit..
@Anonymní píše: Více
Tak s timto mam primo zkusenost, blizky kamarad meho manzela zjistil, ze mu pritelkyne (4-lety vztah) lhala o tom, ze ma maturitu. On to bral jako obri lez, rikal, ze nechape, jak nekdo nemuze mit maturitu (on sam VS), no a nakonec to skoncilo rozchodem. Z jeho strany. Rikal, ze nevi, o cem vsem mu jeste mohla lhat. Pro nekoho to zasadni je, i kdyz ja to tehdy popravde nechapala, jinak byli spokojeni. Zjistil to nahodou (tridil dokumenty).
Příspěvek upraven 01.04.24 v 17:23
@Dana066 píše: Více
U dalkoveho studia si az tak vybirat, co by ji bavilo, nemuze. U nas to z asi sesti skol dela jen jedna.
Pro mne by byl zásadní rozdíl v tom, jestli jsi někdy ve stresu vyhrkla, že maturitu máš, a pak na to osm let fakticky nedošla řeč… nebo jestli jsi kolem toho osm let aktivně pentlila smyšlené příběhy.
Ten druhý případ je prostě průšvih, s bájivým lhářem bych asi úplně žít nechtěla.
Pokud jsi spíš ten případ prvý a kolem maturity spíš mlžíš a snažíš se odvést řeč jinam, tak nejspíš tvůj chlap už pravdu tuší… a pokud tě má rád a je to normální osobnost, dá se vcelku odhadnout, že bude mít pochopení. Zamysli se ale nad tím, proč jsi mu to osm let neřekla. Bála ses? Proč? O něčem to napovídá…
Myslíš, že zvládne 5 let lhát dál? Že bude dělat maturitu i z češtiny? ![]()
@Nina914 píše: Více
Tak někdo by si s někým, kdo má jen základní vzdělání ani nezačal…takže pokud to pro něj je důležité…
@truelly píše: Více
Jak jsem psala, ja to u toho kamarada taky nechapala, ale zaprve mu vadilo, ze mu lhala a zadruhe on resil i geny, coz je pro me blbost, ale on pry chce mit chytre deti. Nevyvratili jsme mu to. Pro nekoho to vzdelani dulezite je a hodne. @Nina914
Hele klídek - nenech se rozhodit. Klukům na vzdělání partnerky obecně zdaleka tak nezáleží jako holkám u kluků. Pokud je ten tvůj jenom trochu normální, bez ostychu mu to řekni a je to. Má-li tě rád, bez problému to pochopí a možná ti ještě pomůže nastavit časově pravidla tak, aby sis maturu mohla dodělat. Hlavně prostě v klidu, jasný? Maturita dnes nic neznamená (nakonec ani mnoho VŠ) a nemusíš dělat z komára velblouda. A to že jsi měla děsivý dětství ještě neznamená že takovej musíš mít celej život. Stačí si to dobře zařídit a říkat věci na rovinu, aby ses postupně zbavila strachu ![]()
@blumen píše: Více
Je to tak, ale zakladatelka to dostala do te faze, ze maji spolu decka.
Cili to uz je zbytecny resit, zda bude mit chytry decka.
Ted uz je pozde zdrhat, to by si zkomplikoval zivot, resil peci, alimenty… Pro jine zeny ztratil atraktivnost.
To mi prijde jako nejhorsi varianta a zaplete se do mnoha dalsich lzi.
To bude skryvat vsechny ucebnice, ucit se nekde potaji.. nebo jak vysvetli, ze se uci i cestinu a ze ucebnice maji v nazvu neco jako „priprava k maturite..“
Prece by ji stacil jen rekvalifikacni kurs k rade profesi, nebo naopak by musela delat vysku. ![]()
@Řízík píše: Více
Myslím, že nejvíc jí může vyčítat, že mu to neřekla před dětmi. Že mu nedala možnost se svobodně rozhodnout…ale lhala dál a dál ![]()
@truelly píše: Více
No asi tak, nechala to zajit strasne daleko a bude se to blbe vysvetlovat a jeho reakce muze byt cokoliv, ale az se zklidni, tak proste se to urcite vrati do starych koleji a ona bude mit sanci si konecne bez vymluv dodelat tu maturitu. A kdyby jen maturitu ono je rozdil pokud ma nekdo uzavrene 4 roky a pak jen neudela maturitu, ale ona nema ani to stredoskolske vzdelani. ![]()
Na to jak jsem jindy prudérní, tak kdyby za mnou manžel přišel, ze maturitu nemá, tak by me to teda nijak extra netankovalo
vím jak funguje, jakej je, 17 let testu, ze je na nej spolehnutí v životě mi stačí
samozřejmě ze má mouchy jako já, ale zrovna tohle neberu jako nějaký šílený problem. Ale teda nějak nechapu, ze za 2922+ dni nebyla příležitost mu to říci
@Lily-of-the-valley píše: Více
Já kolikrát přemýšlím jaký titul mám jak je mi to sumak ![]()