Poradna duly
Jana Čurdová
Nico - snažit bychom se chtěli minimálně za 3 měsíce, i když doktor doporučuje půl roku, jenže to bych se zbláznila ![]()
Dneska mě pustili a už ani nešpiním, já myslím, že se z toho dostanu rychle, jen budu mít příště pěkně nahnáno až otěhotním, ted jsem si totiž naivně myslela, že se mi to stát nemůže, když už dvě děti mám. No ale snažím se hledat spíš pozitiva, třeba, že se to narodí na léto a tak ![]()
Sem do Listopadu budu asi koukat už ale pořád ![]()
Dendulko , chvalim ti metrik…je krasny a navic je tak SKVELE udelany, ze uz jsi vlastne v pulce…rychle to utece a ty budes zase tehulinka
Budu moc drzet palce, aby to vyslo to nejdrive.
Jen jsem se te chtela zeptat co se vlastne stalo? Jestli jsi neco citila a tak. Pochopim, kdyz o tom nebudes chtit mluvit, ale to vis…v kazde z nas obcas zahloda ten strach.
Nico - díky za pochvalu metříku ![]()
Mluvit o tom můžu, to mi nevadí. To je právě to, vůbec nic jsem nepozorovala, všechno mi připadalo normální, špatně mi bylo, prsa bolely. No a minulé úterý jsem šla normálně do poradny a doktor mi udělal břišní UTZ a ukazoval mi sice srdíčko, ale pořád se mu něco nezdálo, asi už špatně tlouklo či co a naměřil jen 2,5 cm a to už jsem zpozorněla i já, prostože jsem věděla, že by mimčo mělo měřit aspon 3 cm na ten 10tt, tak mě poslal na vaginální UTZ na středu. jenže tam bylo tak narváno, že jsem to vzdala a šla tam až v pátek.
No a jak se tak doktor dlouho koukal na ten monitor, tak už mi to bylo jasný a pak řekl, že nejsou srdeční ozvy. Jsem se tam sesypala a jela domů s tím, že v pondělí mám nastoupit. Bohužel od toho pátku jsem měla horečky, rýmu a kašel, takže v pondělí mě poslali, že mám přijít ve středu a to je dnes. Už se mi tam dělal hematom, tak mi to museli udělat. Dneska jsem (nejsem) 11tt a mimčo odpovídalo 9tt. Doktoři prostě říkjí, genetická chyba. Jen doufám, že se to nebude opakovat ![]()
Blbý je, že už plno lidí vědělo, že jsem těhu a ted tohle. příště počká opravdu do toho 12. týdne ![]()
Dendulko , je to smula…vis, ale na druhou stranu je lepsi, ze to tak dopadlo ted nez kdykoliv pozdeji. Priste to urcite vyjde a ty budes mit krasne miminko.
U nas uz to taky vsichni vedi. Rodine jsme to rekli a o zbytek davu lidi se postarala tchyne…
Ja jdu na kontrolu az za dlouho. Ted, jak je mi dobre, jen me obcas popichne v podbrisku, se mi to zda az podezrele…Zitra si pujdu pro listek na penize, tak udelam smutne oci a treba me doktorka prohlidne… Nejradeji bych mela kontroly kazdy tyden ![]()
Nico neboj, to bude v pohodě, ale je fajn, když se UTZ dělá při každé kontrole. Příště budu toho svého doktora atakovat o UTZ každý týden, a ne každé dva
Poradnu jsem měla každé 2 týdny, protože jsem byla riziková kvůli čípku no a ted se to určitě znásobí ![]()
Ale určitě nestresuj, ty i mimčo budete ok ![]()
Dendulko , ja jsem chodila skoro kazdy tyden. Potom mi najednou prestalo spineni a dalsi kontrolu mi naplanovala az za pet tydnu
To je dost velky skok…na to, ze jsem byla tak zhyckana ![]()
Ale vis jak to je, kdyz by melo byt neco spatne, tak nepomuze ani castejsi UTZ, ani prasky, ani lezeni…je to holt priroda. Je to tezke, ale urcite to ma svuj smysl.
Ahoj kočky,
našla jsem nějaký odkaz, který není zas tak úplně pro mě,al evám se bude hodit…
http://www.tehulka.cz/view.php?… a také někdo mluvil o narkoze v těhu, tak tady je odkaz dr., který se tím specializuje…někdo o něm mluvil u nás na fakultě http://www.porodnice.cz/poradny.asp?…
Ahoj Devcata,
Maru o te narkoze jsem mluvila ja, i jsem tomuto panu doktorovi psala, bohuzel jsem se nedockala odpovedi.
Jinak vcera jsem byla na konzultaci jeste u jednoho lekare, ktery ma na ten muj problemek nazor, ktery je me osobne blizsi. Tvrdi, ze se mi ten polyp do dvou mesicu vstreba s ubytkem delozni sliznice (sliznice je tedka pravdepodobne vytlacovana vznikajicim miminkem ven z delohy - proste tam na ni neni misto), narkozu mi nedoporucil s tim, ze v prvnim trimestru nam lekari zakazuji vsechny leky, tak nevidi duvod proc zatizit organizmus narkozou.
Dalsim rizikem (i kdyz malym) je, ze pri zakroku se muze stat, ze lekar popotahne za sliznici a celeho mimiska, ktery se tak dlouho zavrtaval by mohl utrhnout, pry se to obvykle nestava ale…
Tento pan doktor je operater a porodnik a je ho nazor je mi blizsi. Takze jsem se rozhodla na zakrok nejit.
No a ted mi zbyva jedine, vysvetlit to svemu doktorovi a pozadat ho aby moje rozhodnuti respektoval. Chystam se k nemu zitra, tak uvidime, jak moc bude jesitny ![]()
Celkove se zacinam citit uplne vporadku, ble stavy ustoupily snad nadobro. Vcera jsem vytahla letni bokovky, ktere se mi drive vzdycky hrozne vytahly a pak ze me padaly
no a ted se vytahly a nepadaj …
Takze uvidime jak s dalsi kontrolou a premyslim, ze bych se na chvili vratila do prace.
Tak hezky den, i kdyz dneska moc nesviti ten oskar jeden.
Čau Těhulinky,
jak se máte? Už se nám to pomalu sobotí. Jinak hlásím, že už se cítím úplně v pohodě. I chutě se mi vrátily do normálu. Asi řeknu teď ovíkendu manžílkovi, aby mě už vyfotil. Bude to 12tt a mě už se začíná pěkně vystrkovat bříško.
Dívala jsem se do fotogalerie a ŘÍJEN 2006 už má založenou galerii a mají už docela hodně foteček. Tak co holky, kdo začne?
Přeji hezký den ![]()
Ahoj těhulky..
Ilju:Moc ti přeji aby to všechno dobře dopadlo a na žádný zákrok si nemusala jít.
Jinak venku počasí nic moc, takže ta moje nálada taky nějak klesá..ach jo.
Jinak s tou galerii souhlasim, je to dobrý nápad.
Včera jsem nenápadně nahlížela do prodejny s mimi věcma a řeknu vám..no, uplně jsem se rozplívala, takové krásné věcičky… ![]()
No, samozřejmě jsem se neudržela a koupila jsem mé drahé polovičce dudlík do auta. ![]()
Dala jsem mu ho na zrcátko-pro štěstí…takže se mu tam houpe dudánek.
![]()
Dendulko , tedy…docela jsi mě vylekala…jdeme dneska na kontrolu, tak začínám být nervózní, aby bylo všechno v pořádku!!
Ale snažím si to nepřipouštět, tak snad bude všechno OK a Kulíšek poroste!!
Jinak Tě hrozně moc obdivuju, jak jsi statečná!!!! Jen tak dál a brzy zase budeš slavit //
))
Jdeme na 13:30, tak nám prosím držte pěstičky ![]()
Joj dudanek… ja zatim do obchodu ani nevlezla, bo mi tam vzdycky bylo tak nejak dost spatne…
ted uz se to v lepsi obraci, tak snad taky neco prosmejdim, uz se tesim. Galerie je dobrej napad, jen si ted pripadam jako takova utlejsi velrybka, na ktere vsechno visi, tri mesice jsem nic nedelala a ted se teprve zacinam zpatky hybat… takze to brisko spis vypada jako poradnej spek
Tak nejdriv neco naprochazkuju a pak udelame fotecky.
IVET:Držim všechny palečky co mám aby to dobře dopadlo, dej nám potom hned vědět, ju?..uvidíš, vše bude v pořádku. ![]()
Ivanko, děkuji moc za uklidnění
Dnes už se nevracím do práce a odpoledne máme docela rozlítané, ale když se nedostanu k netu doma, tak hned ráno podám info ![]()
Nechodíš náhodou i na diskuze.miminka.cz ? mě to doporučovala kamarádka, že tam chodí, tak jsem tam zatím jen zběžně nakoukla a viděla jsem tam velmi podobný nick, jako máš tady ![]()
Ivett: Chodím…
..já šmejdim všude možně. ![]()
co mám taky dělat, když do práce jít nemůžu.
Přítel mi ráno odjede vrátí se večer a já jsem doma sama…teda ještě tu mám labradora. ![]()
Takže ráno šmejdim u pc, pak jdu vařit a uklízeta večer opět nemám do čeho píchnout.