Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
29.4.06 13:00

No další kontrolu mám až za měsíc, tak to asi bude Bumbrlíček zase o kus větší :-).
Holky už jste některá byla na screeningu ve 13tt? Co tam sledují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.4.06 13:53

Zdravím při sobotě,

Welinko
to jsi mi udělala velikánskou radost s těma zprávama i fotečkou, držím palce ať se tvůj zdravotní stav lepší, nebo alespoň drží.

Holky co plánujete porod v Podolí, známá z netu psal , ž eregistace je nutná dokonce do 10tt, no oni jsou známí svou nejčasnější registrací.

Mám se střídavě, jsem slaměná, Maxe jsem po převazu palečku odvezla tchýni, koupila si oběd a zalezla do postele, narozdíl od Vás tu mám binec, snad najdu nějakou sílu, ale až později teď odpočívám, jsem jakoby bez energie a trochu špiním, no nemám tahat Maxe a kočár, ale nemám na výběr.

opatrujte se i pupíčky

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
49
29.4.06 14:07

Ahojky vsem,

Tak co se mi stalo, no zacla jsem spinit jak se obcas stava a ja samozrejme hned navstvivila doktora! Ten udelal vse patricne a at jsem v klidu a ja takova pohybliva holka ten den jela na kole domu (6km). No a ke konci cesty jsem citila ze brisko se mi nejak nafouklo a mam v nem takovy divny pocit, neco podobneho jako kdyz si potrebujete uprdnout a nejde vam to, opravdu jak pomalu zarazenej prd. No kdyz jsem dorazila domu chtela jsem se jit hned vykoupat a co jsem nespatrila uz to nebylo takoveto spineni, ale cista krev a docela dost, tak to uz jsem nevahala a jela do nemocnice, tam si me hned nechali a sup probihali ruzna vysetreni, pak uz jsem tam musela jen lezet a brat pilulky. Rekli ze za 1 tyden me zkontroluji a jestli ten hematon ( ktery byl na placente a z neho jsem krvacela) nezmizi jeste si pro jistotu u nich pobudu. Tak mi asi verite jak jsem byla vcera nervozni aby mi ten hematon nenasli! A taky ne!!!! Dostala jsem jako vzorna pacientka dalsi fotecku domu.

Melo to jeste jednu vyhodu, udelali mi vsechny kontroly co se tyce miminka, jestli pater je spravna, hlavicka, no vsechny ty pomery, vysvetlovali mi kde co je, usi oci, pater, tepny, zacinajici kosti. No vsechno! A ten drobecek se rozhybal az vcera, pri vsech kontrolach jen spinkal a vcera jak kdyby vedel, ze pujdem domu, tak tam normalne skakal radosti!

Fotecky sem dam co nejdirv at se taky podivate

:D

Fakt uz i jen prejem at ty pohyby nasich miminek taky citime! A nejenom vidime na ultrazvuku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
29.4.06 14:18

Nico moc tě zdravím :lol: …beruško zrovna včera jsem myslela na těhotné mamči…teda na ty,co už nějaké to díťátko mají…OBROVSKOU POKLONU VÁM SKLÁDÁM.Já jsem úplně grogy,nezvládám uklízet,…a ještě péče o např dítě ve věku kdy se staví,musí se hlídat každý jeho pohyb,…no úplná noční můra :oops:

Dando ,UZ screening už máme za sebou..uf…kontroluje se mimi celkově,počítají končetiny,..ale hlavně měří nosní kůstka(nesmí chybět nebo být menší než 1,5mm) a NT(šíjové projasnění=kožní řasa zezadu na krčku)…ta musí být nízká a myslím do 3mm.Pak nás měřili celé,ale hlavně hlavičku..a podle toho určili týdny.Ale raději se mrkni třeba na www.porodnice.com tam v archivu článků..je to odborně popsané :lol:

Holky a co pupíčky?No já už se pěkně kulatím.Fakt.Už je to vidět,podbříšek mám vypouklý a Dr mi položil ruku na bříško a naznačil,co je děloha…tak už to nejsou střeva.Už mám těhu kalhoty od Litexu…jsou přilehavé a je to roztomilý.Manža tudle přijel z práce a nestačil se divit.Pořád koukal…a hladil pupík…a divil se,že tak přes noc vyrostlo…Kdo z vás už se taky kulatí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
29.4.06 14:28

…jáááááá.....už se spíš hranatím… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
29.4.06 15:13

Silvic neznám tě,ale věřím ti to :lol: :lol: :lol: ..když jedeme do poradny a potkáme tam mega břicho a za ním teprv paní,tak já osobně dostávám husí kůži :lol: :lol: :lol: ..tak uvidímejk dlouho mě ještě bude Dr. vítat slovy…jú.zase jedna roztomilá malobříškatá… 8) Papa a koukej už porodit…a tfuj tfuj tfuj a štístko při tobě!!!Písni pak jak se tobě a mimi daří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.4.06 15:14

Welinko: ty jsi me s tou nehodou pekne vystrasila! Tak na sebou davej hlavne pozor :! No ja zatim tehotensky vecicky nechci tak to resim o 2 cisla vetsimi kalhotami a tricka jsou OK. Nejhorsi jsou oblecky do prace - kostymky uz mi nejsou a tak mam jedny kalhoty a ty to hold budou muset jeste nejakou dobu zvladnout - se tesim na kliouse az prijdu s rozepnutym poklopcem a budu jim neco prezentovat :lol:

Mio: to vis pekne si polez a na neporadek nemysli - hlavne, ze budes v pohode - spineni je fakt hnus :x Ja taky premyslim o Podoli, byla jsem tam o vanocich se zamlklym tehotenstvim ve 4 tt a byli uzasni. Ale ono se muzes zaregistrovat a pak te nakonec nevezmou, protoze je plno a supajdis pekne do Krce (ted se to stalo kamaradce). Tak premyslim, jestli se neregistrovat v Motole, kde je to OK a mas jistotu 8O - Apolinar a Podoli je proste tragedie! No a co se tyka te registrace pry staci do 4 mesice, tak snad nas jeste nekam daji a nebudeme jezdit treba do Berouna :lol:

""http://bd.lilypie.com/1UXsp2/.png:http://bd.lilypie.com/1UXsp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
29.4.06 15:26

Ahojky holcicky!

Wellinko , taky te rada vidim a zdravim tebe i brisko :-) Ale urcite sis me spletla s Miou, protoze ja zadne ditko zatim nemam…pokud tedy nepocitam zviratka :lol:

Jinak vitam nove prichozi i ty po delsi absenci…Stramplicko, uz jsme mely starost!

U nas zatim neprsi a snad to vydrzi…vecer chceme grilovat…musim si ted porad uzit dobreho papani. Kdyz vidim kojici svagrovou, ktera nemuze ani rajce natoz nejake nalozene maso…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
29.4.06 16:19

Nico asi ano,máte stejnou čičintu pod přezdívkou , Mio promiň:lol: :lol: :lol: Ale i tak všem těhotným již maminkám vzdávám hold 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
29.4.06 16:59

Ahoj nastavajici maminky, opoustim dneska praci a pocitac a mam 2 dny zaslouzeneho volna! Tesim se na Vas v utery :D

""http://bd.lilypie.com/1UXsp2/.png:http://bd.lilypie.com/1UXsp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.4.06 17:34

Welinko

já to pochopila, že asi nemyslíš kočičí děti od Nico :lol:, ale mě s Maxem.

Jinak hlásím, že tři hodinky v klidu v pelíčku a po špinění ani památky, tak ale statečně nechám radějki úklid na zítra, prostě zůstane binec,ledaby ste chtěla některá nastoupit s koštětem u nás :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
49
29.4.06 17:42

Ted tady docela ctu jak je to s tema porodnicema?? To jako se uz nejake zaregistrujete ted? To se uz muze? Ja myslela nejak mesic pred porodem? To mi prosim poradte 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
29.4.06 17:50

Jandulko
já vím jen o Podolí, které tradině chce registraci nejdříve a teď jedna holčina říkala že dokonce do 10tt, ale já o Podolí neuvažuju, tak jsem se dál nepídila, myslím, že nejsnazží je tam zavolat a zeptat se.
Jde o to, že těhulek je čím dál tím víc a tak bývá v některých zařízeních stopsta, prostě jsou plní a nemají tě kam položit, jde se zaregistrovat a to tě vemou spíš než někoho kdo registrován není.

• Citovat
  • Upravit
712
29.4.06 21:14

Ahoj těhulky!!!

Tak jsem se vrátila od švagra z ultrazvuku, mimi už měří 23mm, roste strašně rychle… :lol:
Tady je jeho fotečka.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
29.4.06 21:16

A tady švára zachycoval jak mu tluče srdíčko… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...