Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Fiducia Ale proč. Podle mě má každý své důvody, svůj rozum. Mně je jedno, kolik kdo má dětí
. Věř, že pokud budeš mít opravdu jedináčka, nikdo na tebe divně koukat nebude, ale zkus mít třeba čtyři ![]()
Já uznávám, že jedináček má výhody jak pro rodiče (menší náročnost psychická i finanční např.),ale i pro dítě (nemusí se dělit o přízeň ani o movité věci). Ovšem vím, jaké to je a proto chci, aby mé děti jedináčky nebyly. Kdybych měla problém s těhotněním, budu ráda za jedno, to je jasné. Mojí mamce se obnovilo při porodu TBC, co chytla na gymplu od profesora, musela od mimča na pár měsíců do léčebny, tak chápu, že už do dalšího nešla.
@Via kamarádce Dr. objevila druhé dvojče v 16tt, do té doby se schovávalo za áčkem. Ale to je asi extrém. Oni i dvojky chtěli, mají to v rodině a i když už chlapečka měli, udělalo jim to radost.
@hrusticky s přítelem jsem taky od roku Dama
, ale jemu by stačil i Damík sám ![]()
@tutinka u nas se nemusim obavat, ze nase ditko bude vyrustat jako jedinacek. Moje segra si preje spoustu deti, to nase bude rado jezdit domu ![]()
Děkuji za milé přivítání
.
Hned je lépe, když to člověk může s někým sdílet.
Taky mám první dcerku z předchozího vztahu, a taky s námi manžel žije od jejího roku, takže jsme se tu sešli opravdu podobná skupinka
.
My jsme třetí chtěli, ale až někdy, tedy aspoň já, tohle byla taková nehoda, teď už to beru, že i celkem milá nehoda. Rodině to ale říkat zatím nechci a to právě z důvodu blbých řečí, to si nechám na později.
Jinak já jsem ze čtyř sourozenců, samý holky jsme a tak se mi to líbí, mám v sestrách velkou oporu v životě, jsou to v podstatě lidi, na který vím, že se můžu vždycky spolehnout, tak bych to moc ráda dopřála i svým dětem.
Druhý důvod je, že mám děti hrozně ráda, pracuji ve školce, studuji Pedagogickou fakultu, mám ráda spoustu dětí okolo sebe
.
@Fiducia Me prijde vzdycky lito, kdyz ma nekdo jedinacka, ale ja to beru podle sebe, jedno dite by mi prislo desne malo. Ale mas pro to duvody a jak uz tu nekdo psal, pro spoustu lidi je nepochopitelne si poridit 3 a vic deti. Tohle je proste kazdeho vec, nemyslim to zle.
Dvojcata, no pry to je nekdy videt az pozdeji, moje dr ma treba stary ultrazvuk, ta by to tam asi hned nevidela
Znam pripad, kdy na prvni ko bylo jedno, na druhe za mesic dve a na treti tri ![]()
@fusa píše:
Dvojcata, no pry to je nekdy videt az pozdeji, moje dr ma treba stary ultrazvuk, ta by to tam asi hned nevidelaZnam pripad, kdy na prvni ko bylo jedno, na druhe za mesic dve a na treti tri
A hned meli tri deti
![]()
Ahoj holky, opatrně se přidávám, dneska jsem dopoledne objevila na testu //, TP podle MS vychází na 15.11. ale měla jsem teprve jednu MS po odstavení tak ani nevím kdy byla přibližně OVU
Doma mám holčičku, které budou na konci března 3 roky a kluka, kterému je zrovna dneska 9 měsíců
Pořád tomu testu nemůžu uvěřit, ale další doma nemám, odpo jdeme s dcerou na zápis do školky tak skočíme do lékárny ![]()
@Mufina tak nás se tu nakonec sejde s třetím miminkem většina, to je gól
Vítej a gratuluju!
Díky za přijetí ![]()
Jinak něco málo o mě, bydlíme v Praze, je mi 33 let a více dětí chci už od doby, co jsem o nich začala vážně uvažovat. U nás je tedy zatím v plánu ještě 4. dítko, ale to uvidíme
byt tedy máme malý 2+kk, ale dá se přepažit obývák na 3+kk. auto máme starou fabii sice kombík, ale když ten 3. prcek vyjde koupíme větší - našetřeno máme. Jo a rodila jsem obě děti U Apolináře, ale nebyla jsem tam zas tak extrémně spokojená hlavně o přirozeném porodu nemůže být řeč
Podruhé jsem chtěla do Podolí, ale měli zrovna uzávěru tak doufám, že v listopadu nebude taky - prý je 2× za rok
Hrozně bych chtěla porod s bondingem, tak snad to tentokrát vyjde. Tedy pokud neporodím doma, Filípek se od první pořádné kontrakce narodil za 2,5 hodiny
30 minut po příjezdu do porodnice, ani jsem se nestihla přezout ![]()
@Mufina Je tak ja taky zatim potichu gratuluju, to je super, dalsi mamca s tretim ditkem
Budes mit asi taky veselo, nejakej rok a pul rozdil mezi mladsima, ze? Ja mam mezi starsima necelych 16 mesicu, ale celkem se to dalo. Apolinar se mi hrozne libi jako budova, ale take jsem na nej neslysela zrovna chvalu. V Podoli se pry prirozene rodi dobre, je tam soukromi, ja tam ale dvakrat byla na cisari, tak nemam osobni zkusenost ![]()
Ahoj holky přijmete, exota č. 1? My čekáme tentokrát neplánovaně, čtvrté mimčo. Třetí jsme si přáli moc, u čtvrtého jsme byli celkem v šoku, ale co už
Já jsem objevila // 19.2. dle dnešního utz 6+4 TP 1.11.2013, první se narodil 2.11.2001, tak doufám poslední bude taky nějak podobně ![]()
Vždycky jsem si přála holku, ale mám tři kluky, teď už mi to je nějak jedno, jak to bude, tak to bude. K tomu všemu máme ještě 2 kobyly, a borderku. Takže slušnej zvěřinec a bude hůř ![]()
Tak jak to tak čtu tak největší exoti budeme my co čekáme druhé nebo první ![]()
@kaa13 Týjova! To je krása taková rodinka. Jsem zvědavá, co miminko bude zač
Kamarádi chtěli holčičku a mají taky 3 kluky a nelitují.
My máme doma hřebčouna, bychom to mohly dát dokopy w ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat