Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem taky za egy vdaná už několik let a za sebe taky říkám neeee, prosím tě. Už ti tady někdo psal, že po čase ne hned začne lhát, podvádět a pod. mají to tak nastavené už pokřivenu výchovou svých matek. Vykašli se na to…
Můžu se zeptat, jaké máte vy vdané zkušenosti s manželovu rodinou? Já jedním slovem šílené… ![]()
@MagdaSara píše:
Můžu se zeptat, jaké máte vy vdané zkušenosti s manželovu rodinou? Já jedním slovem šílené…
Tak já zas můžu říct, že manželova rodina je bezvadná. Tchýně nám do ničeho nekecala, ani když jsme bydleli v Egyptě. Tchán nám ze začátku manželství velmi pomohl, dal nám byt. Se švagrovou si rozumím víc jak s vlastní ségrou.
Ale vím, že nás "šťastnějších " je málo, většina holek co znám má s manželovou rodinou velké problémy
Ahoj Rishley, dějuji za odpověd. Tak to já budu jedna z nich, doslova mě nenávidí. Bylo by to na dlouhé povídání, ze začátku jsem to nějak přecházela, ale pak mi došla trpělivost a postavila jsem se jim. Peníze, peníze a děti by nejraději braly jako rukojmí… ![]()
@MagdaSara. Jakmile se rodině svého muže postavíš, tak je možná chvíli klid, ale pak to začne znova. Zejména ženské jsou hodně pomstychtivé a dokáží zničit i odolného člověka. Hodně záleží jak se k tomu staví tvůj manžel. Pokud žijete mimo Egypt a on svou rodinu navštěvovat chce, tak ať si tam lítá sám. A jestli jste v Egyptě i tak se jim dá vyhnout. Jedna manželova sestřenice svoji tchýni nenavštěvuje už léta, i ona měla hrozné problémy, protože maminka si pro svého jediného chlapečka
představovala někoho lepšího.
@Rishley klid od nich není, to ani náhodou. Skutečně mi bez obalu dávají najevo nenávist, opovržení a pod. Manžel se k tomu staví tak, že o ničem neví, prostě hraje mrtvého brouka a hrozně se diví, že tam odmítám cestovat. Mě tam skutečně nikdo už nedostane, naštěstí žijeme v čr, kdyby na mě jen trochu mohly, tak mě roztrhají na kousky… Moc to nechápu, že je nedokáže porovnat a držet je tak se chovaly normálně. Něco mi tady moc nesedí, jen pořád nevím co…
@MagdaSara, tvůj manžel je prostě chlap a tak si ani nemusí všimnout tvých problémů. Ale na druhou stranu, je to jeho rodina a tak ani třeba nechce věřit nebo vědět, však jeho rodina je ta nejlepší na světě. Asi by jsi si s ním měla znovu promluvit. Nejspíš se to neobejde bez křiku a potom pár dní ticha, ostatně je dobře známo že se dokáží naštvat a urazit kvůli sebemenší maličkosti
, ale třeba si to pak v hlavě srovná a pochopí tě. Já i když mám s famílií dobré vztahy, tak teď po skypu si s nimi popovídám půl hodiny a mám toho dost
, manžel dokáže vykecávat celé hodiny, ale mě ta páteční půlhodinka stačí. Asi jsem znovu navykla evropskému mravu od tchýně co nejdál ![]()
Já nevím, myslím, že prostě záleží kus od kusu, v Tunisku jsem poznala kluka, kterej na celej islám zvysoka kašlal, dokonce nedodržoval ani ramadán, je pravda, že na něj ostatní v hotelu koukali jako na něco jedovatýho a pár lidí i nad ním proneslo pár poznámek, ale kluk vůbec nic neřešilí. Jednou, kvůli švábům na pokoji jsem u něj na noc přespala a vůbec nic nezkoušel, dali jsme si pivo a přišlo mi, jak kdybych se bavila s holkou, dokonce dostal bez pomoci vízum pro studium v polsku, nechápu to, ale byl nejspíš vychovávanej dost po evropsku a holt to asi neměl v krvi. Jinak souhlasím co už tu bylo zmíněno, že za jejich divokou povahu stojí právě výchova, nechci teď znít jako rasistickej xenofob, ale snimi máme společnýho max. to, že dýcháme stejnej vzduch, oni vidí celé manželství naprosto jinak, než my, celá jejich kultura, zvyky jsou naprosto odlišný a zvyknout si na ně může podle mýho názoru jen velice silný, oddaný a naprosto tolerantní člověk. Nechci všechny házet do jednoho pytle, ale je to stejný jako s náma evropanama, když dojde na lámání chleba, všichni se chováme obdobně, to samý platí pro ně. Jestli chceš risknout, že si můžeš zkazit život mylnou představou o pohádkovém životě někde u moře tak směle do toho. Doufam že to nikoho neurazí, rozhodně mi arabové nevadí, jen zastávám názor, že čech patří k čechovi, protože procento nešťastných žen provdaných za araby je skutečně vysoké, takže něco na tom asi bude, samozřejmě že i tady se všichni rozvádí jak na běžícím pásu, ale přece jenom je to o 80% jednodušší. Držim palce ať se rozhodneš pro cokoliv ![]()
@Rishley on to spíš tak koulí na obě strany, řekla bych. Ale to nic, já jsem si už závěr sama pro sebe vyvodila a to mi stačí. Takhle to dopadne, když se jim odtáhne peněženka a nic z toho
Jedno mi to není, ale blbku nikomu dělat nechci…
@Babydoll.cherry z mojich zkušeností, tak právě ti co nedodržují žádná pravidla islámu jsou nejhorší, jakoby nejzkaženější evropankama. A zase mohla bych napsat, že tunisani jsou ještě o něco hořší než egy… Výchova za jejich povahou stojí jen velmi těžko, protože v podstatě žádnou nemají a když už tak velmi laxní. Nemám arabky ráda, jsou max. tak do postele a to je všechno, k ničemu jinému nejsou. Ale je to jen můj názor…
Právě v toleranci a oddanosti vidím ty největší chyby, které evropanky ve vztahu s nimi dělají. Můj názor je nulová tolerance a oddanost je něco čemu nerozumím. Dobře se vyjádřila australská ministrině, ted si nevzpomenu na jméno, ale bylo to ve smyslu: žijete v naší zemi a v naší kultuře, tak to přijměte nebo využijte další svobodné volby a tou je možnost odejít.
Babydoll, už to že tě ten kluk vzal na noc k sobě, svědčí o jeho vzácnosti mezi ostatními tunisskými oblbovači turistek ![]()
@Asalík píše:
Asi vám budu připadat jako cvok, ale já tvrdím, že každá ženská by měla mít svého Egypťana. Můj druhý manžel je Egypťan. Neznám hodnějšího, pozornějšího, pokornějšího a pracovitějšího chlapa. Rozdíl mezi českým chlapem a Egypťanem je diametrální. Vzali jsme se v Egyptě po téměř dvouleté známosti a tady jsme spolu čtyři roky. Máme tříletého syna a vychováváme mé dvě děti z prvního manželství. Můj muž nedělá mezi nimi rozdíl, má je všechny stejně rád. Když jsme spolu začali chodit a pak se vzali, všichni mi říkali, že jsem se zbláznila a já jim odpovídala, že kdyby to takhle krásné vydrželo rok, stojí to za to
Jsme spolu šest let a každý den je, přes všechna úskalí života, jako pohádka.
Každý vztah může ztroskotat ať je s kýmkoli, pokud Vám to klape, jdi do toho.
Asi jsi chtěla napsat, že každá žena by měla mít za manžela tvého muže. Těžko můžeš doporučovat všechny Egypťany, když je neznáš. Může doporučit jen svého manžela a jak se říká: výjimka potvrzuje pravidlo, že. Měla jsi štěstí, budiž ti přáno, aby ti to vydrželo. ![]()
Pracovala jsem v Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech pět let a v Maroku a Egyptě jsem strávila dva roky. V Káhiře mám velmi blízké přátele (dvě rodiny, které beru pomalu už jako své příbuzné) a jezdím tam celkem pravidelně. Osobně bych Ti to neradila ani náhodou, bez ohledu na to, jak plamenně Ti vyznává lásku. U nich slova a činy (ve vztazích) bývají hodně odlišné. To, že Tě děsně milujou, ještě neznamená, že nemůžeš večer dostat po hubě za to, že není nachystaná večeře včas nebo že se Ti zrovna nechce s manželem souložit. A pokud nejsi přivyklá arabské mentalitě a fungování rodiny, můžeš na to šeredně dojet. Samosebou, ne všichni Arabové jsou takoví, ale těch „západem kultivovaných“ (nevím, jak vhodněji to vyjádřit), je opravdu málo. Takže já bych řekla radikální NE.