Malý tyran aneb tohle už se nedá vydržet

Máte zkušenost s Portál Malý tyran?

Přidejte zkušenost s Portál Malý tyran
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5950
2.2.18 17:11
@blumen píše:
@blobfish na chodniku jsem vymyslela, ze po ni leze mravenec, zvedla se a byla zase v klidu. Pouzila jsem parkat a prestala se valet po zemi, do te doby to byl denni chleb a znalo nas cele mesto.Samozrejme ano ano, je to opet zastrasovani :roll:

Není, nebuď vztahovačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
2.2.18 17:17

@blobfish uz mi to sem lidi psali na toto, v nejake diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
2.2.18 17:47

Řekla bych, že rad už je tu spousta, a většinou se shodují na tom, že by byl dobrý psycholog, a pak samozřejmě nastolení režimu, kde rozhoduje máma. Nebo tedy kde velí máma. QAno, může dát na výběr dítěti z oblečení, tady máš a vyber si ten neb ten svetr, podej si talíř a hrneček, ale velet zkrátka má ona. A to je dřina si na to zvyknout dítě. Takže bude muset zakladatelka přetrpět jak záchvaty vzteku, tak řev a počůrávání nebo zvracení. Ale pokud se nechce zbláznit, nedá se nic jiného udělat. Osobně bych jí poradila se zajít poradit do psychologické poradny, jak na malou a pak se toho pokud možno držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
2.2.18 18:28

@markytka3 možná jsem matka hyena, ale mě tohle dítě nedělá a nedovolí si to…jsou prostě hranice a pokud pro vás je to normální, tak prosim..mě to může být vcelku jedno já takový dítě doma nemám naštěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11699
2.2.18 18:32
@b22 píše:
@markytka3 možná jsem matka hyena, ale mě tohle dítě nedělá a nedovolí si to…jsou prostě hranice a pokud pro vás je to normální, tak prosim..mě to může být vcelku jedno já takový dítě doma nemám naštěstí…

Presne tak, ty takovy dite doma nemas, nastesti. A vubec to nesouvisi s tim, jak sve dite vychovavas. Nemas takove jako ma zakladatelka, tak bohuzel nemuzes vedet, jak by na nej fungovala tvoje vychova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
2.2.18 18:36

@jita22 kdyz tu píše zakladatelka, že si nedojde sama ani na záchod, tak dítě asi nezná samostatnost, takže je to vychova…prostě dítě vyžaduje pozornost :roll: a nechapu, proč se všechno řeší psychologem, dneska aby se člověk bál dítěti dat pomalu má prdel, aby z toho nemělo újmu na celý život přece…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 18:43

@b22 tak popis ukazuje na PAS nebo obdobný problém, takže bych se soudy o chybějící nebo nedostatečné výchově byla opatrná.
Matka autistického dítěte.

• Citovat
  • Upravit
b22
273
2.2.18 18:54
@Anonymní píše:
@b22 tak popis ukazuje na PAS nebo obdobný problém, takže bych se soudy o chybějící nebo nedostatečné výchově byla opatrná.
:roll: :roll: :roll: ano, dneska každé druhé dítě je autista…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.2.18 18:55
@Anonymní píše:

Popis dovedností a schopností té holčičky PAS spíše vylučuje. A nedostatečná/chybějící výchova ze strany obou rodičů byla popsána zakladatelkou, v tom žádné soudy neproběhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 18:59

@b22 v tomto věku dítěte jsme měli podobné problémy, byla jsem zoufalá, vyzkoušela jsem i studenou sprchu, nic nezabíralo. Měla jsem už odchované 3 děti, bez výchovných problémů, výchovné metody stejné. V 5 letech diagnostikovali dítěti autismus. Časem se projevy stabilizovaly, ale autista prostě je.
Mamince nepomůže nekonstruktivní kritika, ale konkrétní rada ;) :kytka: Pochopitelně o autismus jít nemusí. Ale mnohé rysy tam jsou typické.

• Citovat
  • Upravit
11699
2.2.18 19:04
@b22 píše:
@jita22 kdyz tu píše zakladatelka, že si nedojde sama ani na záchod, tak dítě asi nezná samostatnost, takže je to vychova…prostě dítě vyžaduje pozornost :roll: a nechapu, proč se všechno řeší psychologem, dneska aby se člověk bál dítěti dat pomalu má prdel, aby z toho nemělo újmu na celý život přece…

Dobre, das mu na prdel, ono to nepomuze, ani opakovane, a co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
2.2.18 19:08
@Anonymní píše:
@b22 v tomto věku dítěte jsme měli podobné problémy, byla jsem zoufalá, vyzkoušela jsem i studenou sprchu, nic nezabíralo. Měla jsem už odchované 3 děti, bez výchovných problémů, výchovné metody stejné. V 5 letech diagnostikovali dítěti autismus. Časem se projevy stabilizovaly, ale autista prostě je.
Mamince nepomůže nekonstruktivní kritika, ale konkrétní rada ;) :kytka: Pochopitelně o autismus jít nemusí. Ale mnohé rysy tam jsou typické.

Jasný chápu, tak ale proč se ptá tedy tady, když už je to takovou dobu extrém? Už dávno bych to řešila…jinak studenou sprchu bych nedala, tenkrát mi kamarádka rikala, že její známá takhle sprchivala kluka, až se z toho zbláznil…ale já si nemůžu pomoct, mě prostě z toho popisu přišlo, to co jsem napsala…dát na zadek občas dítěti, zvýšit hlas nebo ukázat dítěti chvilkový nezájem pokud zlobí nezname, že jsem hned hyena…Jinak znám i autistické děti, které se chovají prostě slušně a chce to určitě jiný přístup než k normálnimu dítěti, ale tohle se mělo už dávno řešit aspoň s dětskou doktorkou. Je mi taky divné, že to neřeší učitelka ve školce, myslím, že kdyby si myslela že je holčička nemocná, dá doporučení rodičům na doktora…mě to prostě nesedí na nemoc, jsme jenom lidé…Moje kamarádka má rozmazlené dítě, které už jim říká že je zabije, také to sváděli na nemoc a prostě kluk je zdravej a vymejsli si a přesné toto chování co je tu popsáno odpovídá tomuto klukovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
b22
273
2.2.18 19:12

@jita22 to není jen o tom dát mu na prdel…naučit dítě samostatnosti…teď se to už řeší celkem blbě a bohužel bez scén se to asi neobejde, já bych na scény nereagovala aspoň chvilku a pořád dokola bych to dítěti vysvětlovala, např že maminka se musí jít vykoupat v klidu, že musí taky uvařit oběd, že si musí chvilku hrát sama, pokud by ječela, tak by hold ječela a já bych se šla aspoň v klidu vykoupat…prostě opakovat pořád dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 19:17

@b22 jinak ad stanovisko psychologa v tomto případě - u nás psychiatrička i psycholožka ve 4 letech napsaly do zprávy, že jsem nedůsledná matka a projevy dítěte pramení z mé úzkostné výchovy :roll: O rok později mu byl diagnostikován autismus, o dva roky později se zhoršením funkčnosti. Ve věku 3 let se diagnostikuje obtížně.
Pokud bylo popsáno chování rodičů k dcerce - otec viditelně její odlišné chování nezvládá a svůj kontakt s ní redukuje na nezbytnost. To je celkem časté u otců nestandardních dětí, u nás nejsme výjimkou.

• Citovat
  • Upravit
6499
2.2.18 19:19

Položila sis někdy otázku, proč zrovna TY máš TAKOVOU dceru? Když se ptáme, dostáváme odpovědi. Co ti tím vším chce ta malá holčička říct? Čemu tě chce naučit? Jmenuje se stejně jako ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí