Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Wiolla píše:peggy.sl píše: … On si jezdí kam chce a já taky. Bez zbytečných scén a podezřívání.
Já sama za sebe razím názor, že když chce někdo zahnout, tak to udělá a nemusí kvůli tomu jezdit do hor. …Podle mě nejde o řešení případné nevěry, nejde ani o to, že si každý jede jinam (my si to navzájem také tolerujeme), ale o to, že S NÍ nikam jet nechce (a má k tomu blbé výmluvy), ale SÁM či s jinými jede. A to by mě teda vážně dožralo!
Můj chlap si může rajzovat po světě, dokonce i nepracovně-dovolenkově (za odměnu od firmy), můžu jezdit s ním, ale teď to nejde (s dětma bych třeba Thajsko nedala), takže ať si jede klidně sám. ALE! Musím to mít od něj dostatečně VYKOMPENZOVANÉ (je jedno, jestli společnou dovolenou, zvýšeným zájmem o mou osobu či jakkoliv jinak). Prostě musím cítit, že mi to nějak vynahradil!
Přesně tak to funguje u nás
Tedy jako Thajsko a tak ne, to by musel mít jiné povolení, ale letos byl třeba busem v Rusku
![]()
Zakladatelko upřímně tě obdivuji, že s chlapem co má na kontě čtyři tisíce vůbec plánuješ nějakou budoucnost a děti.
To s tím znásilněním snad ani nemůže myslet vážně… ![]()
Mahdalko,už tě tu nějakou dobu na e-mimi pozoruju. A musím souhlasit s Kamčou.dalmatinkou.
Tvůj přítel je sobec a egoista.
Jsi hezká a fajn holka,myslím,že by jsi si snadno našla partnera s lepšími vlastnostmi.
Když už teď nestojí o společně strávenou dovolenou(společně strávený čas),bude to s léty ještě horší
.
K Tvému dotazu-já bych ho pusila,ale chtěla bych abychom také jeli někam společně.
Taky by mě to asi v první chvíli mrzelo - ale jen v první chvíli, já to mám tak divně, že se mi vyplaví jakési hormony, jako že jsem smutná, že bude můj muž někde pryč, on to pozná a hned „tak já nikam nejdu“ a mě dojde, že tohle vlastně nechci… a taky, že mám volný večer/den/víkend
. Naplánuj si narozky podle sebe, s lidma, se kterýma je ti dobře - a pak si budete mít co vyprávět. Tu holku bych neřešila, já třeba taky potřebuju alespoň základní pohodlí, ale je plno lidí, co by mě zase označili za slečinku
. Mmch - představa vášnivého sexu nemytých horolezců uprostřed skal mě fakt rozesmála ![]()
Tak ted přijel domu,znovu se mě ptal a já mu na rovinu řekla,co mi vadí a jak to cítím.Prej by jsme moje narozky oslavili potom,až by se vrátil.Ale za výlet určitě utratí zbytek peněz a pak nebude mít ani na kytku ![]()
Jsem se ho ptala,proč musí jet zrovna ted,když ten kamarád do těch hor jezdí tak 4× do roka.Tak prej až bude pracovat v cizině,už na to nebude čas a navíc prej když to ted odmítne,tak ho už příště ten kamarád nepozve
A že to ten kamarád bere už jako samozřejmost
A pak tady seděl s hlavou v dlaních,asi jako abych měla výčitky.
Nepustila bych ale zduvodu neni na spolecnou dovolenou.Jo a to ja jsem hodne tolerantni.Ale z tohohle duvodu zrovna bych nepustila.
A nechci ti do toho kecat neznam te nemam pravo akorat kdyz obcas ctu co pises.Proc spolu jste??proc si nenajdes nekoho skym to bude mit budoucnost?? ![]()
To mi něco připomíná… taky jsem kdysi byla ve vztahu …6 let žádná dovolená a pak jsem se dozvěděla, že jedem do Švédska na ryby , všechno už si naplánoval s kamarádem rybářem…tehdy jsem se vzmohla jen na malý odpor - mrzení,že se se mnou neporadil, že ho vůbec nezajímal můj názor, kam bych třeba chtěla já… pak jsem to vzala z té lepší stránky, že lepší nějaká dovolená, než žádná a tak jsem strávila pravou rybářskou (pro mě dost nudnou) ![]()
Chvíli mi to trvalo, ale nakonec jsem naštěstí pochopila, že se mám moc ráda na to, abych strávila zbytek života (nebo alespon ty nej roky) s někým, kdo hledí jen na své zájmy, ode mně očekává, že ho v tom podpořím a nedokáže za to nic nabídnout… no zkrátka sobeček a maminčin mazánek.
Takže já radím, pokud Ti tato pozice nevyhovuje, tak zabojovat! ![]()
Jinak že je sobec vím a taky si to bohužel myslím.Zrovna tuhle jsem o tom tak přemýšlela a bylo mi líto pár určitých věcí.Pořád si opakuju"miluj,ale nepros o lásku".On neni zlý,ale má prostě hodně zvláštní a komplikovanou povahu
Sám mi to řek a navíc i to,že ví,že jiná by to s ním tak dlouho nevydržela.
Ahoj, tak mě by teda vytočilo, že na společnou dovolenou nemá a na dovču s kamarády jo
Vyložila bych si to asi tak, že se mnou nikam jet prostě nechce, což by mě mrzelo
(Ještě jestli má před dlouhodobým pobytem v zahraničí - tož to by mě teda fakt nasral !) Nicméně jet bych ho nechala ale sama bych si taky sbalila kufr a odcestovala sama do teplých krajin
(Btw. my moc na ty oslavy nejsme, takže narozky bych neřešila, a na ferati bych jela s radostí taky takže s holčinou mezi pěti muži problém nemám).
mahdalka píše:
Tak ted přijel domu,znovu se mě ptal a já mu na rovinu řekla,co mi vadí a jak to cítím.Prej by jsme moje narozky oslavili potom,až by se vrátil.Ale za výlet určitě utratí zbytek peněz a pak nebude mít ani na kytku
Jsem se ho ptala,proč musí jet zrovna ted,když ten kamarád do těch hor jezdí tak 4× do roka.Tak prej až bude pracovat v cizině,už na to nebude čas a navíc prej když to ted odmítne,tak ho už příště ten kamarád nepozveA že to ten kamarád bere už jako samozřejmost
![]()
jen s tebou manipuluje.Divim se že taková chytrá,hezká a milá holka s ním ztrácíš čas ![]()
Přijde mi od něj sprostý
Psala jsi, že na společnou dovolenou, ale byl si někde rybařit a teď chce jet s klukama do hor. To bych nevydýchala
Nevím, jaký je v jiných ohledech, ale tohle mi přijde dost hnusné ![]()
mahdalka píše: … A pak tady seděl s hlavou v dlaních,asi jako abych měla výčitky.
Řekni mu ať jede, ale že chceš slavit narozeniny den předem! Bezpardonu a ať to udělá jak chce, že chceš krásnej večer…
Tak a teď ať se chlapec snaží! ![]()
mahdalka píše:
Jinak že je sobec vím a taky si to bohužel myslím.Zrovna tuhle jsem o tom tak přemýšlela a bylo mi líto pár určitých věcí.Pořád si opakuju"miluj,ale nepros o lásku".On neni zlý,ale má prostě hodně zvláštní a komplikovanou povahuSám mi to řek a navíc i to,že ví,že jiná by to s ním tak dlouho nevydržela.
A proč to máš být zrovna ty, ta světice, co to s ním vydrží. Snad teď když bude v cizině vydělávat, se ti to trochu rozleží v hlavě a třeba i poznáš někoho, kdo si tě bude opravdu vážit a ne dělat tohle.
mahdalka píše:
Tak ted přijel domu,znovu se mě ptal a já mu na rovinu řekla,co mi vadí a jak to cítím.Prej by jsme moje narozky oslavili potom,až by se vrátil.Ale za výlet určitě utratí zbytek peněz a pak nebude mít ani na kytku
Jsem se ho ptala,proč musí jet zrovna ted,když ten kamarád do těch hor jezdí tak 4× do roka.Tak prej až bude pracovat v cizině,už na to nebude čas a navíc prej když to ted odmítne,tak ho už příště ten kamarád nepozveA že to ten kamarád bere už jako samozřejmost
![]()
Taky si myslím, že ti hraje na city a manipuluje s tebou. Jako dorazil by mě větou, oslavíme potom a nebudu mít prachy. To si jako zaplatíš oslavu a kytku a on ti dá pusu a ukáže fotky z dovči. Já bych mu dala potom, hezky před a že nebudé mít prachy na dovádění na horách by byla moje nejmenší starost.
No a jak píší holky. Asi je to souhra náhod, ale jak tak čtu tvoje diskuze, tak chvílemi nechápu. Přítel je moc hodný, rozdává peníze a vůbec, ale pro vás není a pro rodinu asi taky do budoucna nebude. Plánuje ti budoucnost bez tvého vědomí a prostě ti to oznamuje, např. porod kdesi v čechách, bydlení někde na vesnici, automatická péče o jeho rodiče atd.
Prostě se mi zdá, že vidí jen sebe a sebe a sebe. Nevím no. Možná to tak není. ALe i tak bych měla ztrach z budoucnosti s takovým člověkem.
Mahdalko , vždyt on s tebou hraje hrozný kašpárky..
Manipuluje s tebou jak s malým dítětem viz to znásilnění, vždyt je ti přes 30 snad víš kde a kdy jsou rizika
To je ubohost..
A na kecy o tom, že je komplikovaná povaha a že jiná by ho dávno kopla do řiťi naprosto nesnáším, protože to je alibismus hodný 16ti letého puberťáka který se obává kopaček..( což jsem zažila
)
A naprosto se ti divím, že vlastně s ním někam vůbec chceš jet ve dvou, když je to za cenu doprošování se, argumentování a donucování..Tak do prkýnka, když s tebou jet nechce tak nechce..At si ty peníze sežere a najde si hluchoněmou ženu, kterou přiváže doma k plotně..
A strašně moc moc moc se těším na diskuzi za pár týdů, kterou založíš , protože se bude jmenovat: PŘÍTEL ODJEL PRACOVAT DO ZAHRANIČÍ A JÁ POTKALA NĚKOHO FANTASTICKÉHO..