Mám na to přistoupit - koupě domku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
28.4.11 18:45
mahdalka píše:
Pomko,právě aby mu neudělali exekuci na plat,tak jsem mu „půjčila“dala k užívání svůj účet.Tam si nechává posílat peníze jen on,já mám druhý účet u jiný banky.Právě i z toho důvodu,jede do tý ciziny,aby uhradil ty dluhy.S tou exekucí jsem o tom četla na netu,že stačí aby u mě bydlel,že u mě ani nemusí mít trv.bydl.(má u rodičů).Tak doufám,že přítel bude rychlejší než exekutor.
Pokud bychom v tom baráku měli společně žít a vychovávat děti,chtěla bych nějakou jistotu.Vždycky se budu mít kam vrátit,ale investovat a zvelebovat barák,který neni váš a o který můžete kdykoli přijít,se mi fakt nechce :nevim:

Mahdalko, chápu tě. Takhle to vidím i já. Na začátku to ale vypadalo, že chceš napsat na sebe dům, který zafinancuje on sám… Samozřejmě pokud v něm plánujete společnou rodinu, měla bys tam mít v budoucnu také nějaký podíl (a taky do něj investovat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.4.11 18:50

Knihomyš,právě že já se mu na ty monterky a holiny taky vyprdnu :mrgreen: Jako budu choditdo práce a po večerech,víkendech a dovolených dřít na jeho baráku?Ani náhodou.Ano,na společným to je něco jinýho,ale at si najde jinou levnou prac.sílu,ne? :mrgreen:
Já věřím tomu,že si ty dluhy zaplatí,neni to milion :lol: ale několik desítek tisíc asi jo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
28.4.11 18:53

me by se teda ve 34 letech uz nechtelo jeste rok cekat az se vrati.to uz je na prvni dite pak dost pozde-vlak odjizdi.....na takovy plany s cizinou a domkem a potom nekdy az dite by vam ted muselo byt o deset let mene..... my jsme taky s prvnim manzelem meli domek a stesti nam to neprineslo.....az jsme meli vsechno,prisel rozvod. chci tim jenom rict,ze i v byte muze byt rodina stastna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.4.11 18:57
mahdalka píše:
Knihomyš,právě že já se mu na ty monterky a holiny taky vyprdnu :mrgreen: Jako budu choditdo práce a po večerech,víkendech a dovolených dřít na jeho baráku?Ani náhodou.Ano,na společným to je něco jinýho,ale at si najde jinou levnou prac.sílu,ne? :mrgreen:
Já věřím tomu,že si ty dluhy zaplatí,neni to milion :lol: ale několik desítek tisíc asi jo :oops:

Nechci se vyptávat, nebo se kolem toho točit, je to vaše věc… ale já bych chtěla, aby ty dluhy začal splácet hned ze svého příjmu, aby nečekal na nějakou práci v zahraničí. Splácet a ne zatajovat majetek a příjmy, akorát tam naskakují zbytečně penále (zvlášť zdravotní a daně)! :think: Jestli už to má na stole exekutor, je lepší spolupracovat, než dělat mrtvého brouka.

Mimochodem, znám v okolí hodně párů, kteří si staví baráček, manželé nejsou, makají na něm oba (finance teda společné ne), s tím, že potom se bude řešit podíl (on stavba, ona zařízení a nábytek)… Záleží, jaký máte vztah, jestli mu věříš… :wink: Ale pravda, kolik lidí na to taky už doplatilo, co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.4.11 18:59
maltik2008 píše:
me by se teda ve 34 letech uz nechtelo jeste rok cekat az se vrati.to uz je na prvni dite pak dost pozde-vlak odjizdi.....na takovy plany s cizinou a domkem a potom nekdy az dite by vam ted muselo byt o deset let mene..... my jsme taky s prvnim manzelem meli domek a stesti nam to neprineslo.....az jsme meli vsechno,prisel rozvod. chci tim jenom rict,ze i v byte muze byt rodina stastna!

Souhlasím :wink:
Kdyby moc chtěli dítě, můžou ho mít hned, bydlet v bytě, přítel bude dojíždět za prací do ciziny a baráček taky potom bude. Neviděla bych v tom nějaký velký problém :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.4.11 19:04

Maltik,tak přesně tohle jsem mu taky říkala.Jenže co mi zbývá? :nevim: Do dítěte ho nutit nemůžu a nechci,aby mi to jednou nevyčet.Jsem nějak smířená s tím,že dítě budu(budeme)mít holt pozdějš.Ale dýl jak rok vzhledem k věku a zdr.problémům už čekat nebudu.
Pomko,on točí peníze v podnikání,hodně do něj zase zpátky investuje,takže nic neušetří a poradit si holt nenechá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
28.4.11 19:10
mahdalka píše:
Maltik,tak přesně tohle jsem mu taky říkala.Jenže co mi zbývá? :nevim: Do dítěte ho nutit nemůžu a nechci,aby mi to jednou nevyčet.Jsem nějak smířená s tím,že dítě budu(budeme)mít holt pozdějš.Ale dýl jak rok vzhledem k věku a zdr.problémům už čekat nebudu.
Pomko,on točí peníze v podnikání,hodně do něj zase zpátky investuje,takže nic neušetří a poradit si holt nenechá :cert:

Ajajaj.. :think: Mimochodem můj přítel je také podnikatel, takže vím, co to obnáší. Aspoň ho pořád hlídej :-D Moc toho nenaděláš, ale aby to nedopadlo špatně… 8-o Já bych ho ale v tom „zatajování“ nepodporovala… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
28.4.11 19:31

dluhy na soc. a zdrav. poj. - pokud to dojde až k exekuci, zjišťuje se

1. u všech bank jestli tam nemá účet
  2. auto
  3. nemovitost

pamatujte na promlčecí lhůtu, neznamená že vy když se neozvete je to promlčený.. nebo nepřebíráte dopisy. nejlepší je dojít tam, říct NEMÁM, CHCI TO ŘEŠIT a splácet třeba po tisícovce měsíčně :wink: lze žádat i o prominutí penále např. z důvodu druhotné platební neschopnosti apod.

inko „od fochu“ ;)

• Citovat
  • Upravit
15319
28.4.11 22:49

Tak už po doplnění informací chápu, že se ptáš, co ti ten rok přinese, protože kdybyste se usadili už teď, dítě by bylo dřív a byla by větší šance ho mít. V tomto věku a bez dětí bych chlapa na rok pryč nepustila (i kdyby se občas na chvíli vrátil s montérkama na vyprání :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.4.11 00:05
mahdalka píše:
Pomko,on točí peníze v podnikání,hodně do něj zase zpátky investuje,takže nic neušetří a poradit si holt nenechá :cert:

Já teď budu „brutálně upřímná“, snad to sneseš… :srdce:

Mně se ten váš vztah nějak nepozdává… :think: Nejdřív řešíš (v jiné diskuzi), že si tě nevšímá/neváží/, leží na gauči a nechová se tak, jak by sis představovala atd., pak kde můžeš rodit (v žádném případě v Praze!) a to ještě ani žádné dítě nečekáte, dále jeho dluhy na soc. a zdr. (je nezodpovědný, lempl na tyhle věci?), pak zase špekulujete zda byt/byty/dům/domy, kulišárny s napsáním majetku na tebe, místo aby dluhy splatil, pak že budete rok od sebe (práce v cizině), nikdy nic pořádnýho neušetřil a teď by to jako najednou šlo? (haha), pořád jedete „moje a tvoje“, nikoliv „vaše“… :nevim: Plány jsou spíš individuální než společené, dva svobodní lidé, co jsou spolu jen proto, aby nebyli sami, ale že by byli zrovna partneři v tom pravém slova smyslu?? 8-o (rozuměj: počítáme spolu do budoucn na 100 % a je jedno jestli jsme už vzití a nebo ještě ne)

Závěr: mně se takový vztah/nevztah nelíbí, resp. já bych takový nechtěla… :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 07:29
Wiolla píše:
mahdalka píše:

Já teď budu „brutálně upřímná“, snad to sneseš… :srdce:

Mně se ten váš vztah nějak nepozdává… :think: Nejdřív řešíš (v jiné diskuzi), že si tě nevšímá/neváží/, leží na gauči a nechová se tak, jak by sis představovala atd., pak kde můžeš rodit (v žádném případě v Praze!) a to ještě ani žádné dítě nečekáte, dále jeho dluhy na soc. a zdr. (je nezodpovědný, lempl na tyhle věci?), pak zase špekulujete zda byt/byty/dům/domy, kulišárny s napsáním majetku na tebe, místo aby dluhy splatil, pak že budete rok od sebe (práce v cizině), nikdy nic pořádnýho neušetřil a teď by to jako najednou šlo? (haha), pořád jedete „moje a tvoje“, nikoliv „vaše“… :nevim: Plány jsou spíš individuální než společené, dva svobodní lidé, co jsou spolu jen proto, aby nebyli sami, ale že by byli zrovna partneři v tom pravém slova smyslu?? 8-o (rozuměj: počítáme spolu do budoucn na 100 % a je jedno jestli jsme už vzití a nebo ještě ne)

Závěr: mně se takový vztah/nevztah nelíbí, resp. já bych takový nechtěla… :nevim: :kytka:

8-o :roll: :oops: taky si myslim ze tohle ke stesti nepovede :-?
nejdriv at si pritel splati dluhy, pak resi nemovitosto - ale v tomhle veku (jeho i tvem) by uz mel mit tyhle veci - pokud chce zakladat rodinu - davno srovnane :zed:
po 3 letech vztahu neznas ani jeho rodice– to by mi taky prislo divny, ma u nich trvale bydliste, takze s nima asi vychazi :roll: :think:
a ve 34 cekat jestli bude chtit za rok dite nebo ne.. :nevim:

popravde hlavne nechapu tebe 8-o :oops: co si od toho vztahu slibujes.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
29.4.11 10:24

Holky,kdyby odjel do tý ciziny,tak by si hned z první vejplaty splatil dluh.A teprve až pak by šetřil na nějakou nemovitost.Nikde nic nemá,kdyby to teda exekuce zjištovala - žádný účet v bance,auto je psaný na mě a žádný majetek(nemovitost).Rodiče neznám z toho důvodu,že tam přítel nejezdí,pohádal se s tátou a oba trucujou.
S dítětem jsme domluvený tak,až se vrátí z ciziny,začneme se snažit.
Taky jsem si říkala,jestli mu až moc nevycházím vstříct na svůj úkor :nevim:
Wiollo,neboj,unesla jsem to :mrgreen:
Byl línej,unavenej a válel se na gauči,ale proto,že moc makal i o víkendech,někdy i přes noc a byl unavenej,bez nálady - ted už dělá normálně a je to v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
29.4.11 14:58

Mahdalko, já asi docela souhlasím s Wiollou. To je jedna věc. Jinak ono se tu pořád řeší, jestli jsi nebo nejsi sobec, když chceš na sebe psát půlku baráku, ale řekla bych, že ten hlavní problém je jinde - nebo u mě by určitě byl - a to, že místo toho, aby přítel počítal s tebou, plánoval budoucnoust pro vás oba, a tudíž byste i na domek šetřili spolu, a nemusel by jezdit do ciziny, mohli byste se snažit o mimčo atd., tak přítel - aby mohl být dům napsaný na něj, radši jede do ciziny, aby na něj vydělal sám. To by vadilo mě osobně, a to hodně. V tom s tebou souhlasím, že tobě ten rok nic nedá, spíš naopak, zase o něco menší šance, že se miminko podaří bez problémů, rok budeš sama… Myslím, že majetek je v tomhle případě takový zástupný problém, opravdu to chce spíš řešit vztah jako takový. Chce s tebou mít rodinu nebo nechce? Pokud ano, měl by si uvědomit, že v tomhle věku je nějaké odkládání už trochu riziko. Pokud je pro něj dům, a to, že na něj našetří sám, důležitější než rodina, pak to třeba opravdu není chlap pro tebe, takhle bych se na to asi dívala já. K čemu mu pak bude dům, když v něm bude sám. Vztah je určitě o kompromisech, ale pak jsou věci, které jsou zásadní, a přes které bych se třeba já nepřenesla. A to by bylo třeba tohle, že je majetek pro něj důležitější než rodina se mnou. Vím, že bych to nepřekousla, i kdybych se snažila - cítila bych se prostě „ukřivděná“, že o mě dostatečně nestojí, a takový vztah nemá cenu. Proto bych v tomhle kompromis asi nedělala. Ale můžeš to mít hozené jinak a ustát to, to si musíš rozmyslet sama.
Na druhou stranu, chápu, že je to fakt těžký - dobře se to radí, když člověk v té situaci není. Pokud se rozejdete, může chvíli trvat, než někoho najdeš a mimčo a rodina se tím taky člověku trochu vzdaluje. Opět by to asi chtělo s ním otevřeně promluvit, nevím, co jiného… a pak si říct, co sneseš a přes co už nejede vlak a stát si za tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.4.11 16:25
mahdalka píše: …Wiollo,neboj,unesla jsem to :mrgreen:
Byl línej,unavenej a válel se na gauči,ale proto,že moc makal i o víkendech,někdy i přes noc a byl unavenej,bez nálady - ted už dělá normálně a je to v pohodě :lol:

Podívej, tak jinak: píšeš, že jste už 3 roky spolu. A přitom mám pocit, že pořád řešíte to, že máte odlišné pohledy/plány, jak by měl vypadat váš budoucí život (společný?). :nevim: My tohle měli po takové době vztahu dávno vyřešené…(rozuměj, ty základní zásadní obrysy, jasně že s sebou život přináší změny, ale společný směr byl jasný/jistý)

Jinak souhlasím s Falkou. Asi bych se nezbavila vtíravého pocitu, že se mnou partner až tak moc nepočítá a ve tvém věku bych z odkládání dítěte/založení rodiny (pokud bych si ji přála) asi šedivěla… Zkrátka chyběl by mi v takovém vztahu pocit jistoty. :think: Ale nátura jsme každý jiná, takže musíš sama posoudit, co je pro tebe akceptovatelné. :wink:

Jinak to ber prosím jen jako námět k přemýšlení, jako pohled, jak váš vztah působí z venku (byť z velmi kusých internetových informací). :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.4.11 16:32

Mahdalko, s tím dítětem mají holky pravdu… Jestli si ho už vážně přeješ, tak bych, také vzhledem k věku, více přitlačila a znovu si vážně promluvila. Jestli by nechtěl, a neměl k tomu smysluplné argumenty (což poznáš a vycítíš), tak bych přemýšlela o tom, zda to někam povede… Z toho co tady píšeš, nebude problémem baráček a jeho vlastnictví. Nebo alespon pro mě by bylo problémem něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí