Máma a kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
4.5.20 22:03

@Jakenn Zakladateli toto mi přijde stejnej level jako diskuse o hromadičích a bytu zakrámovaném odpadky. Jestli tvoji sourozenci v pubertě nemají ani psací stůl, aby si mihli napsat úkoly, tak je něco špatně. Můžeš matku udat na OSPOD, třeba by zabrala návštěva sociálního pracovníka v bytě. A matka potřebuje psychologa nebo spíš psychiatra. Chovat tolik koček v bytě není normální. Kdyby byla sama, je to její věc. Ale jde o 2 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.20 22:06

@stinga ne není mmozka, má kočky s PP a antikoncepci jim nechává píchat, je to takový čip myslím. Delá vše poctivě i daně odvádí. My to našemu kocourovi taky nechali dát, když byly kočky mladé, pak měl koťata, dva vrhy a všechny jsou krásné kočky. Nás to ale nebaví, máme tři mazlíčky, už po kastraci, každá měla jeden vrh a stačilo, my na tohle nejsme, je s tím starostí, ale chovatelé běžně antikoncepci používají, jinak to snad ani nejde. Ono taky je více druhů, na různě dlouho, pak se musí stejně ještě čekat, nevím přesně jak už jsme to udělali, ale žádná znetvořená koťata se nemarodila, tak zase nesirte bláboly. Ať je máma jaká je, o kočky se stará perfektně až moc na úkor všeho ostatního, ale jim by nikdy neublížila, ještě má i původní tři kočky, je jim přes 18 let, jsou sice kastráti, ale v chovu když byly, tak určitě měli také antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.20 22:08
@stinga píše:
my doma měli dva kastrované kocoury - když jsem byla dítě a když chtěli kocouři spát v mé posteli, tak jsem jim uhnula a spala tak, abych kocoury nerušila :mrgreen: a ne nikdo mi to nepřikazoval, chtěla jsem to tak sama

Dítě možná. Ale v pubertě jsem vyhazovala i mého milovaného kocoura, jelikož jsem nesnášela, jak mám na všem černém viditelné chlupy :pankac: A kdybych kvůli kočkám neměla ani psací stůl, natož soukromí v koupelně, to by bylo hodně zle.

@stinga píše:
tak ty děcka z toho určitě mají také výhody, ta koťata se neprodávají zadarmo, tak jim matka určitě také přilepší, což by si pouze z platu asi nemohla dovolit

No, to je možné, ale asi to nebude tak žhavé, když si intenzivně stěžují sourozenci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.20 22:11

Tak upřímně, co tedy vadí těm „dětem“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.20 22:14

@divine woman Ano o děti jde, ona je takhle spokojená. Tady nejde jen o nábytek, tady jde o to, že s nima nikam nejede, protože litá kolem koček, dovolenou, to neví co je, kdyby jsme je my nevzali k moři, neví co to je. Je toho hodně a chtělo by to aby se máma vzpamatovala, ale ona si nemyslí, že je něco špatně, ona je tak spokojená a děti jsou prostě nevšední pubertaci. Mají být dle ní rádi, že mají kočky, co ona by za to v jejich věku dala. Oni teda taky nejsou svatí, ale chovají se tak protože žárlí na kočky a ty vztahy už jsou dost špatné, já něco věděl, ale teď už toho vím více, protože děti jsou v této době u nás, všichni doma se v době covidu nesnesli a tak zjišťuji, že je toho dost špatně. Nechce se jim ani domu, ale mamce se stýská, nechci je o ně připravit, ale nedochází jí to, místo aby se zamyslela a řekla něco ve stylu, až budete doma, vezmu vás tam, řekne, počkejte až uvidíte nová koťátka. A jejich nenávist se vůči tem kočkám zvyšuje. Prostě začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.5.20 22:20

@Jakenn A když jí řekneš natvrdo, že domů nechtějí kvůli kočkám? To jí nesepíná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.20 22:22
@unuděná píše:
Tak upřímně, co tedy vadí těm „dětem“?
Že nikam nejdou s mámou, vše se točí kolem koček, pořád úklid den co den, jediný kam můžou s mámou jsou výstavy, ty nesnáší. Že máma pusinkuje kočky, váží koťata a pak se zeptá co bylo ve škole až za dvě hodiny třeba. Přesně si to umím představit. My po půl roce, když viděla naše dítě a to se zrovna naučilo chodit, jí chtěli ukázat video, vytáhla svůj mobil a ukazovala nová koťata a výstavu. Jediný vnuk nezájem, to zamrzí i mě dospělého chlapa co má svou rodinu, natož děti, které mají jen tu mámu a bráchu daleko. Tady nejde o peníze, ano mají se dobře, lépe jak my, ale my jdeme třeba na procházku, to oni neznají. Někdo by mohl říct, že jsou velcí amohli by být rádi, že mají klid od mámy, ona je nechá pokud neprudí a přijdou včas dělat si co chtějí, ale oni touží po ty pozornosti co mají kočky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.20 22:24
@Jakenn píše: Že nikam nejdou s mámou, vše se točí kolem koček, pořád úklid den co den, jediný kam můžou s mámou jsou výstavy, ty nesnáší. Že máma pusinkuje kočky, váží koťata a pak se zeptá co bylo ve škole až za dvě hodiny třeba. Přesně si to umím představit. My po půl roce, když viděla naše dítě a to se zrovna naučilo chodit, jí chtěli ukázat video, vytáhla svůj mobil a ukazovala nová koťata a výstavu. Jediný vnuk nezájem, to zamrzí i mě dospělého chlapa co má svou rodinu, natož děti, které mají jen tu mámu a bráchu daleko. Tady nejde o peníze, ano mají se dobře, lépe jak my, ale my jdeme třeba na procházku, to oni neznají. Někdo by mohl říct, že jsou velcí amohli by být rádi, že mají klid od mámy, ona je nechá pokud neprudí a přijdou včas dělat si co chtějí, ale oni touží po ty pozornosti co mají kočky.

Tohle dej přečíst mámě. Třeba jí to docvakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
4.5.20 22:41

Dát cokoli přečíst je zbytečné. Matka má duševní poruchu (hromadění zvířat) a nic jiného ji nezajímá a zajímat nebude. K psychiatrovi nepůjde, ptž ona přece žádné problémy nemá. Jediné, co pro sourozence můžeš udělat, je zavolat OSPOD. Jedině oni jsou schopni ji donutit, aby se šla léčit a části koček se zbavila. Co ale budete dělat, když jim řekne, že ji děti nezajímají a kočkám dává přednost? To je totiž klidně možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.20 22:44

@unuděná Nedocvakne a když tak na pár dní, za pár dní zase jen kočky, ona si nepřipouští, že jejich vztahy jsou špatné kvůli kočkám, ona to svádí na pubertu, předtím na smrt táty, kočky podle ní nejsou to zlo, to je pro ní všechno a nikdo se nesmí o nich vyjádřit jinak než pozitivně. Že jsou děti u nás vygradovalo tak, že ségra nakopla jednu z koček, to jsem pro ně musel jet, to bylo velký a stejně jí to nedojde. Teď mele o tom, jak jí to ta kočka odpustila ségře, zas nemluví o ničem jiném než o kočkách, když jí to řeknu urazí se a ještě píše, že děti manipulujeme. Tady jsou v pohodě, pomáhají doma, učí se, hrajou si se synem, nikde se necourají, nekopou do koček atd. Proto mi došlo, že větší vina je na mámy straně, ale nechci jí je vzít, to by taky mohla úplně zblbnout. Když řeknu tohle, ječí, jak jsme všichni nevděční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.5.20 22:47

@Mosie No to je právě, když tohle nastane, je možné, že ospod dovolí nechat děti u nás? Budeme dostávat od mámy alimenty? To je to co mě zajímá. My platíme hypotéku, žena je ještě na mateřské, do práce jde v září, snad tedy a já prostě pět lidí finančně neutahnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
4.5.20 22:56

Já si myslím, že by to povolit měli. Být tebou se tam jdu zeptat osobně, tady to asi nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
4.5.20 22:56

@unuděná
no tak byla jsem dítě a pak i puberťák, my máme kočičí chlupy na všem, a kocour, co je na fotce chodí s každým na wc, vyskočí na mísu a čeká na spláchnutí
a jelikož jsem se odstěhovala a přítelův kocour umřel před Vánoci ve věku 20 let v kočárku pro panenky, tak jsem dovezla další kočku z útulku - skoro bílou, přítel také nesnáší chlupy a chodí skoro pořád v černém - no kočka ho miluje od první minuty, no co, tak má chlupaté oblečení
ale tak 2 kočky a 25 koček je sakra rozdíl, to bych nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.5.20 01:18

Mně čím dál víc přijde, že děti by chtěly nějaký nadstandard, který vidí okolo sebe, ale který by neměly stejně třeba v případě, že by máma provozovala rodinnou farmu nebo penzion…
Možná by stálo za to jim na papíře spočítat, za kolik se prodá jedno kotě, a kolik věcí dětem se z toho financuje.

Anebo je to obráceně, možná děti moc dobře vědí, kolik máma za koťata inkasuje, a štve je, že se velká část té super částky vrací zpátky do koček.

Možná by radši měli veget u tebe s alimenty, se kterými by si mohly samy nakládat (si třeba myslí).

Co my víme.
Ano, není to úplně běžný přivýdělek či koníček, ale opravdu mi to přijde stejné, jako kdyby máma hákovala někde každý večer jako servírka nebo makala na farmě nebo pensionu, pracovní nasazení či zaujetí tím oborem by mohlo být velmi podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39632
5.5.20 07:32

@Lucie_Sx Děláš si jen srandu, že? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie