Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1502
21.8.19 08:28

Ano, nemůžete se na maminku vykašlat, pokud bude mít zlomenou nohu nebo se jí rozbije pracka. Nakoupite jí, odvezete k lékaři, vyperete jí pradlo, než se pracka opraví. Nejste ale zodpovědná za to, jestli je v životě spokojena nebo není. Nemůžete jí plánovat radosti, nemůžete ji změnit. Můžete ji podržet, až bude chtít nahoru, nemůžete ji nahoru nosit a to ještě proti její vůli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hegy
21.8.19 08:30
@MP Krista píše:
Ano, nemůžete se na maminku vykašlat, pokud bude mít zlomenou nohu nebo se jí rozbije pracka. Nakoupite jí, odvezete k lékaři, vyperete jí pradlo, než se pracka opraví. Nejste ale zodpovědná za to, jestli je v životě spokojena nebo není. Nemůžete jí plánovat radosti, nemůžete ji změnit. Můžete ji podržet, až bude chtít nahoru, nemůžete ji nahoru nosit a to ještě proti její vůli.

Velice trefně napsané… :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
78489
21.8.19 08:36
@Russet píše:
Ale můžeš. Ona je za svůj život zodpovědná. Jestli se chce upít, nezabráníš tomu.

bohužel souhlas, je to tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.8.19 08:37
@MP Krista píše:
Ano, nemůžete se na maminku vykašlat, pokud bude mít zlomenou nohu nebo se jí rozbije pracka. Nakoupite jí, odvezete k lékaři, vyperete jí pradlo, než se pracka opraví. Nejste ale zodpovědná za to, jestli je v životě spokojena nebo není. Nemůžete jí plánovat radosti, nemůžete ji změnit. Můžete ji podržet, až bude chtít nahoru, nemůžete ji nahoru nosit a to ještě proti její vůli.

přesně, krásně napsané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
21.8.19 08:39

@stinga @Hegy Děkuji. Chtěla jsem dat smajlika, ale ony se mi nezobrazují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 09:21

@Russet @MP Krista @stinga @Hegy Už jsme se bratrem domluvili, že jí vezmeme na večeři a promluvíme si s ní. Zkusíme jí dostat k psychiatrovi. Pokud nezabere ani to, že její dvě děti na ní apelujou, pak nemůžu nic dělat. Ale zase to není tak, že by se denně opíjela. Doufám teda, co dělá doma nevím. Já se jen nechci dočkat toho, že si jednou vezme prášky na nervy (které bere), zapije je vínem a neštěstí bude na světě… Moc vám děkuju. Neřekla bych, že tohle budu někdy řešit. Docela bych chtěla, aby máma byla ta, co bude oporou nám a ne naopak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 09:26

Ale to už jsem zabředla trochu do sebelítosti, pardon :D Jen začínám být trochu unavená :) Moc bych chtěla mít šťastnou mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.8.19 09:40

@Monikap3 je mi tě moc líto, musí to být hrozné vidět, jak se máma, která jak píšeš, by měla být oporou dětem, ničí
ale pokud ona sama nenazná, že má se sebou problém, který musí chtít řešit ona sama, tak se nic nezmění
máme v širší rodině takovou paní, byla na léčení už 2×, kdy ji k tomu donutil dospělý syn, ale beztak to nepomohlo, cizí lidé nic neví, netuší - paní krásná upravená blondýna, hezká postava, ale …..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 09:49

@stinga No to je nejhorší, u nás je to totéž. Řešila jsem to i s babi, co dělat. A babi překvapená. Protože u ní je mamina v pohodě a co se děje doma neventiluje. Nechodí po světě zlitá pod obraz, chodí do práce, plní si svoje povinnosti. A to jsou přesně její argumenty kdykoli jí řeknu, že by měla s vínem přestat. Pak k tomu právě přidá to, že já si víno dám taky a ještě nedávno jsem chodila z party opilá, což ona nedělá. No, jednak si myslím, že ve svém věku, hlavně když jsem na ty párty chodila, jsem na to měla tak nějak nárok, nebylo to pravidelně a hlavně nepiju sama doma, nedám si skleničku v práci a na usnutí, neopiju se při cestě na dovolenou, atd… Jenže je těžký jí argumentovat zpátky, protože se okamžitě naštve, že z ní dělám stvůru a alkoholika a že mě teda už nebude obtěžovat. Není to lehký. Proto to zkusíme s tím bráchou. Na oba dva si snad netroufne spustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.8.19 10:23

@Monikap3 hodně štěstí, budete ho potřebovat
ale ….. happy end moc nečekej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.8.19 10:35
@Monikap3 píše:
@stinga No to je nejhorší, u nás je to totéž. Řešila jsem to i s babi, co dělat. A babi překvapená. Protože u ní je mamina v pohodě a co se děje doma neventiluje. Nechodí po světě zlitá pod obraz, chodí do práce, plní si svoje povinnosti. A to jsou přesně její argumenty kdykoli jí řeknu, že by měla s vínem přestat. Pak k tomu právě přidá to, že já si víno dám taky a ještě nedávno jsem chodila z party opilá, což ona nedělá. No, jednak si myslím, že ve svém věku, hlavně když jsem na ty párty chodila, jsem na to měla tak nějak nárok, nebylo to pravidelně a hlavně nepiju sama doma, nedám si skleničku v práci a na usnutí, neopiju se při cestě na dovolenou, atd… Jenže je těžký jí argumentovat zpátky, protože se okamžitě naštve, že z ní dělám stvůru a alkoholika a že mě teda už nebude obtěžovat. Není to lehký. Proto to zkusíme s tím bráchou. Na oba dva si snad netroufne spustit.

zkuste to společně s bráchou, ale pořád je to hlavně o tom, že pokud ona nechce, tak vy s tím nic nenaděláte… maximálně se vy (nebo spíš ty) budete trápit a ona si pojede pořád po svém… dokud si sama nepřizná, že by měla něco změnit, tak se stejně nic nezmění… bohužel má právo si svůj život totálně pos.at a vy s tím nic nenaděláte…
Psala jsi, že bere nějaké léky na nervy - myslíš antidepresíva nebo něco podobného? Má je od lékaře? Nebo si kupuje něco volně dostupného sama? Potřebovala by nějakého koníčka, aby znovu našla smysl života… nebo aspoň nějakou činnost, která by ji bavila… nezkoušela jsi jí třeba dát k narozeninám nebo tak poukázku na nějaký výtvarný nebo jiný kreativní kurz? Že by ji to třeba chytlo a bavilo a neměla tolik prostoru na stěžování a naříkání sama nad sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 10:45

@stinga Já vím, že musí sama. Ale furt věřím. Není těžký alkoholik, aby se z toho nemohla dostat.
@Regina Hero Bere Neurol, co já vím. Kdysi brala antidepresiva, to když děda umřel, ale od tý doby na nich není. Ale netuším, jak často je na Neurolu. Jen si sem tam posteskne, že si zase musela vzít prášek na nervy. Upřímně, poukaz na nějakou činnost jsem jí nikdy nezkoušela dát. Chtěla se učit jazyky, ale byla na nějaký vzorový hodině v jazykovce a prý strašný a nemá na to čas. Dřív jezdila na kole, to už nemůže kvůli trvalým následkům úrazu ramene. Zůstalo jí jen to cestování a zábavy. Koníčka by to chtělo stoprocentně. Zkusím na něco přijít, děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
21.8.19 10:48
@Monikap3 píše:
@stinga Já vím, že musí sama. Ale furt věřím. Není těžký alkoholik, aby se z toho nemohla dostat.
@Regina Hero Bere Neurol, co já vím. Kdysi brala antidepresiva, to když děda umřel, ale od tý doby na nich není. Ale netuším, jak často je na Neurolu. Jen si sem tam posteskne, že si zase musela vzít prášek na nervy. Upřímně, poukaz na nějakou činnost jsem jí nikdy nezkoušela dát. Chtěla se učit jazyky, ale byla na nějaký vzorový hodině v jazykovce a prý strašný a nemá na to čas. Dřív jezdila na kole, to už nemůže kvůli trvalým následkům úrazu ramene. Zůstalo jí jen to cestování a zábavy. Koníčka by to chtělo stoprocentně. Zkusím na něco přijít, děkuju :)

Neurol je návykový 8o, to není na dlouhodobé užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
21.8.19 10:56

@brisco Já vím :( Ale co mám dělat? Ona to ví taky, bydlí sama a co já jí zakážu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.8.19 12:17
@Monikap3 píše:
@Russet @MP Krista @stinga @Hegy Už jsme se bratrem domluvili, že jí vezmeme na večeři a promluvíme si s ní. Zkusíme jí dostat k psychiatrovi. Pokud nezabere ani to, že její dvě děti na ní apelujou, pak nemůžu nic dělat. Ale zase to není tak, že by se denně opíjela. Doufám teda, co dělá doma nevím. Já se jen nechci dočkat toho, že si jednou vezme prášky na nervy (které bere), zapije je vínem a neštěstí bude na světě… Moc vám děkuju. Neřekla bych, že tohle budu někdy řešit. Docela bych chtěla, aby máma byla ta, co bude oporou nám a ne naopak :)

I kdyby to udělala, 24 hodin u ní sedět nemůžeš. Moje máma měla hodně velký problém od mých cca 18, takže opravdu vím, o čem mluvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová