Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hegy Já vím. Je objednaná k psychiatričce, ale pochybuju, že tam půjde.
@free333 Nechodí. Netuším, co bere. Neurol prý ne, ale musí něco mít, protože když vidím, jak píše kraviny, tak je něčím sjetá…
@Monikap3 píše:
Ahoj všem, obnovuji tuto diskuzi s novým vývojem situace. Tentokrát se asi nejedná o alkohol, ale moje matka se psychicky zhroutila- dostala kopačky. Z důvodu, že ten chlap už nesnesl její stěžování si na práci a další bolístky. Je na dně, cpe se práškama na nervy a já už nevím co s ní. Nějaké návrhy? Vím, že mi asi neporadíte nic světoborného, ale začínám být v koncích. Prý nepije, ale celé dny mi píše, jak je v koncích, chce dědu, je nemožná, zblázní se, nemůže dál atd…
Ahoj Moni. ![]()
Je mi to moc líto, co zažíváš. Až teď jsem Tvé téma našla a celé přečetla.
Ten už ex-přítel…ona nějakého měla? Jak dlouho? Psala jsi, že chlapa nechce…chápu, že jí to nepřidalo, ale v první řadě by si už konečně měla přiznat, že MÁ problém. To víš.
Má známá, které jsem dala před několika týdny tel.na 1 dr, co léčí alkoholiky a feťáky, se k ní naštěstí objednala a opravdu tam jela, protože uznala, že ten problém má. Má 2 ze 3 dětí schyzofeniky a manžela deb*la, který jí ještě chlast sám kupoval
, aby do ní mohl rýpat, tak jí dr řekla, že se nediví. Začalo to taky pomaličku, nenápadně. Já už jí říkala, že to je na ní vidět, pak když 2× v práci nadýchala a hrozil jí vyhazov, tak jsem jí řekla, že jistě ví, jak může dopadnout a pak spadnout na dno. Za ni jsem byla ráda, že si to vše uvědomuje a že tam jela.
Ale s Tvou mamkou…no a co ten brácha? Promluvili jste si s ní?
A ty léky na nervy…
co bere a má to na rcp, nevíš? To ještě tak do toho! ![]()
@Monikap3 píše:
@Hegy Já vím. Je objednaná k psychiatričce, ale pochybuju, že tam půjde.
Aha, už to čtu.
Můžeš na to nějak „dohlídnout“,aby tam opravdu šla?
@Monikap3 píše:
@free333 Nechodí. Netuším, co bere. Neurol prý ne, ale musí něco mít, protože když vidím, jak píše kraviny, tak je něčím sjetá…
Ona může být „sjetá“ i po ibalginu, obzvlášt v kombinaci s alkoholem…
Chtělo by se to opravdu domluvit s rodinou a dostat ji k odborníkovi…
Ahoj všem, potřebuji opět radu, protože sama jsem antidepresiva nikdy nebrala ![]()
Jak antidepresiva působí? Matka je údajně začala brát, ale měsíc jsem nepozorovala žádnou změnu k lepšímu. Až včera byla taková až moc rozverná. Bohužel si nejsem úplně jistá, že je to zásluhou léků, jak mi tvrdila, ale spíš bych to tipla na alkohol. Znám její opice a chování při nich a víc by to odpovídalo. Léky spíš tlumí ne? Asi je budu za chvíli potřebovat taky, začíná mi hrabat. A to mě s ní čeká výlet do Franice, pětidenní. Už teď mě připravuje na to, že bude pít. A neptejte se mě, proč jedu- nechala jsem se přemluvit po řečech, jak jí nikdo nemá rád a ani vlastní dcera s ní nechce jet na dovolenou… ![]()
@Monikap3 píše:
Ahoj všem, potřebuji opět radu, protože sama jsem antidepresiva nikdy nebrala
Jak antidepresiva působí? Matka je údajně začala brát, ale měsíc jsem nepozorovala žádnou změnu k lepšímu. Až včera byla taková až moc rozverná. Bohužel si nejsem úplně jistá, že je to zásluhou léků, jak mi tvrdila, ale spíš bych to tipla na alkohol. Znám její opice a chování při nich a víc by to odpovídalo. Léky spíš tlumí ne? Asi je budu za chvíli potřebovat taky, začíná mi hrabat. A to mě s ní čeká výlet do Franice, pětidenní. Už teď mě připravuje na to, že bude pít. A neptejte se mě, proč jedu- nechala jsem se přemluvit po řečech, jak jí nikdo nemá rád a ani vlastní dcera s ní nechce jet na dovolenou…
Ale na antidepresiva se nesmí pít! Co mám zkušenost v rodině, chvíli trvá, než zaberou. Takže mohlo dojít k tomu, že jí už začínají zabírat a mohlo se jí ulevit. Nechápu, že s ní někam jedeš. Přece může jet s nějakou vrstevnicí, aspoň by si notovaly v tom, jak je svět strášně nespravedlivej.
Nechtěla jsem jet. Ale když jsem odmítla, tak hned začala že s ní vlastní dítě nikam nechce, i když mu to zaplatí atd… A opět se mnou nemluvila. Tak jsem podlehla. Ale strašně se mi nechce. Včera mi napsala, že jestli strávím Vánoce s přítelem a ne s ní, tak mi nezáleží na rodině, jsem na ní hnusná a nesnáším jí. Přijde mi, že se úplně zbláznila… @Russet
@Monikap3 píše:
Nechtěla jsem jet. Ale když jsem odmítla, tak hned začala že s ní vlastní dítě nikam nechce, i když mu to zaplatí atd… A opět se mnou nemluvila. Tak jsem podlehla. Ale strašně se mi nechce. Včera mi napsala, že jestli strávím Vánoce s přítelem a ne s ní, tak mi nezáleží na rodině, jsem na ní hnusná a nesnáším jí. Přijde mi, že se úplně zbláznila… @Russet
Manipuluje a to dost. Na Štědrý den bych se zastavila, popřála hezké svátky a večer trávila s přítelem.
My třeba tchýňku na Štědrý večer mít budeme, beru to jako samozřejmost. Je letos ovdovělá. Ale kdyby mě někdo tlačil do něčeho a vydíral, nenechala bych se. Zvlášť kdyby ani při návštěvě nepanovala pohoda a večer by stejně kazila.
@Russet To je ono, já s ní budu na Štědrý den na oběd, na první svátek se všichni sejdeme u babi. Jde jen o večer, který ona stráví s babi (její mámou). Teď mi volala, že mojí prioritou má být až do smrti máma a ne nějakej partner a že jsem jí dost zklamala. A to s ní mám zítra jet do té Francie. Nejradši bych to zrušila, ale když už teď mele o tom, jak jí nemám ráda, co by přišlo pak…
@Monikap3 píše:
@Russet To je ono, já s ní budu na Štědrý den na oběd, na první svátek se všichni sejdeme u babi. Jde jen o večer, který ona stráví s babi (její mámou). Teď mi volala, že mojí prioritou má být až do smrti máma a ne nějakej partner a že jsem jí dost zklamala. A to s ní mám zítra jet do té Francie. Nejradši bych to zrušila, ale když už teď mele o tom, jak jí nemám ráda, co by přišlo pak…
Kdyby někdo v ŘÍJNU řešil, jak budu slavit Vánoce, příště mu nevezmu ani telefon. To se na ni neumíš naštvat?!
@Russet Já jsem na ní naštvaná neskutečně. Na to mi ona řekne, že jí nemám ráda, jsem na ní hnusná, nikdo jí nemá rád, každej se na ní vykašle atd…
@Monikap3 píše:
@Russet Já jsem na ní naštvaná neskutečně. Na to mi ona řekne, že jí nemám ráda, jsem na ní hnusná, nikdo jí nemá rád, každej se na ní vykašle atd…
A ona se ještě diví, že ji nikdo nesnese?! ![]()
@Russet Ano, protože ona opravdu nevidí, kde je problém. Fakt je přesvědčená o tom, že ona je ta hodná, co se pro mě a bráchu obětovala tolikrát, co táta od nás odešel a my jí to teď vracíme tím, že na ní kašleme. Opravdu si myslí, že jí nemáme rádi.
@Monikap3 píše:
@Russet Ano, protože ona opravdu nevidí, kde je problém. Fakt je přesvědčená o tom, že ona je ta hodná, co se pro mě a bráchu obětovala tolikrát, co táta od nás odešel a my jí to teď vracíme tím, že na ní kašleme. Opravdu si myslí, že jí nemáme rádi.
A co se na ji opravdu vykašlat. Třeba 14 dní s ní nepromluvit. Ona to na vás zkouší, protože se s ní bavíte.