Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
13.11.19 19:04

Moje máma tam byla 4 měsíce, ona je v důchodu, ale podle mě se na to vztahuje normálně nemocenská. No musí ti to odkyvat, proti její vůli to opravdu nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.11.19 19:12
@Monikap3 píše:
@Lalelale Ahoj, je mi 29, mamine 47. Tvrdí, ten prášky bere, ale prý jestli si ma vybrat mezi vínem a praskama, tak je radši vysadí. Nikdo ji ale nehlida, nevim, jestli je bere pravidelně. Sice chodi pro ne k psychiatricce, ale ty tvrdí, ze je v pohodě a opravdu tak dokáže vypadat. Kdo ji nezná, tak ji to věří. I babi mi dlouho nevěřila, co se děje. Až teď je taky zoufalá. Vůbec si nedělám iluze, ze by na léky nepila. To podle mě neresi :-( vůbec nevíme co s ni

V takovém případě bych asi zachránila sama sebe. Odstěhuj se a kontakt omez na minimum, nebo tě stáhne s sebou. Jinak nechci strašit, ale pokud slupne platicka naráz a pak to důkladně zapije, mohla by se i zabít. Asi bych zkusila psychiatricce aspoň zavolat, pokud je máma dobrá herečka. AD co se neberou jak mají jsou horší, než kdyby nebrala nic.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
13.11.19 19:15
@Andymo píše:
Moje mama taky odmitala jakoukoliv pomoc, mela deprese a svoji hlavu, nic s ni nehnulo, k tomu leky, alkohol… dnes uz tu neni, bylo to rychly. Casto premyslim, co jsem mohla udelat jinak, no porad jsem na to neprisla. Drzim vam vsem palce, at jste uspesnejsi, protoze bez mamy se tezko zije. Tim spis s pocitem krivdy a horkosti.

Nemyslím, žes mohla cokoliv udělat jinak. Nezachranis nikoho, kdo zachráněn být nechce, i kdyby ses na hlavě točila. Je mi líto, že si to takhle s sebou neseš :(

• Citovat
  • Upravit
885
14.11.19 07:58

@Lalelale To přece nemůžu udělat. Nebudu žít potom s vědomím, že si moje máma něco udělala. Já s její psychiatričkou kdysi mluvila, všechno jsem jí řekla, ale prý pokud si nechce nechat pomoct, neudělá s tím nic. Doporučila jí i nějaký terapeuty, ale k těm máma nepůjde, protože na tohle nevěří a k psychiatričce si chodí akorát pro prášky. Včera jsem s ní byla v kině a byla úplně v pohodě. Jakmile se nenapije, tak je naprosto normální :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
14.11.19 08:00

@Andymo Proboha nestraš :( Až sem to snad nedojde. Tvojí situace je mi moc líto, ale jelikož jsem v hodně podobné, vím, že opravdu nic moc dělat nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.11.19 09:59

@Monikap3 jsi hodná, přeju ti hodně štěstí. Jen si dávej pozor, aby se tvá pomoc nezačala obracet proti tobě a tvůj život se netočil jen kolem sebedestruktivní alkoholicky. Neuvazovalas, že bys k psycholožce zašla sama? Mohla by tě podpořit a korigovat, když najdeš dobrou.

• Citovat
  • Upravit
885
14.11.19 10:22

@Lalelale To víš, že nad tím přemýšlím. A asi budu muset, protože se obávám, že sami to nezvládneme. Celá rodina už nevíme, co dělat. Můžeme prosit, křičet, zkoušet po dobrém, po zlém, nic nezabírá. Až to nějak finančně půjde, tak zajdu. Přece jen Vánoce za dveřma a psycholožka není levná sranda :) Je to fakt na palici, za chvíli skončím v blázinci taky :) Otce jsem 5 let neviděla, z matky se stala alkoholička. Ono by to pomalu vydalo na knížku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
14.11.19 10:31

@Monikap3 zkoušela jsi státní psychology? Asi se bude čekat ale lepší než nic. Jen si je prover v recenzích, špatný psycholog či psychiatr může napáchat víc škody než užitku.

• Citovat
  • Upravit
885
14.11.19 15:09

@Lalelale Zkoušela a byl to vždycky průser. Ta poslední místo mojí situace (měla jsem i jiné problémy) řešila jen to, proč jsem nedodělala vysokou školu a že jsem vlastně línej lempl, co má zbytečnej mindrák, že se o něj tatínek nestará, když je to dneska vlastně normální :D Ale budu se muset s někým poradit, takhle to dál nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
22.11.19 07:50

Ahoj všem,
tak nastal nepatrný zlom- dostali jsme mámu k psychiatričce, kde byla prohlášena za alkoholičku a čeká jí léčba. Bohužel jen ambulantní, protože hospitalizovat se nenechá. Nevím, jestli to k něčemu bude, bojím se, že ne, ale poprvé si máma přiznala, že má problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.11.19 07:56

Ale to je podle mě obrovský zlom, tak uvidíš jak to pojme, ono zavřít do léčebny taky není o co stát, já jsem tam za ní nemohla třeba brát ani syna, prostředí na prd. No tak přeju hodně sil a štěstí😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
22.11.19 08:43

@petrabit No jenže se bojím, že jakmile se za ní zavřou dveře od bytu, tak bude pít dál jako doteď. Je mi jasný, že léčebna není žádný místo, kam by se člověku chtělo, ale neumím si představit, že to zvládne sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
22.11.19 09:09

@Monikap3 Ano, JE to velký posun, protože tohle je ten základ - přiznat si, že mám problém. Přeju mamce i Vám všem ostatním v rodině, ať to máma zvládne :kytka:,i když počítej s tím, že ne každý to zmákne na po prve a taky…když je to ambulantně, tak žádná kontrola asi bohužel existovat nebude, leda by s ní někdo byl ve dne i v noci a dohlížel na ni, což si asi dovolit nemůžete.
A ano - do té léčebny se ze začátky jistě za ní nedostanete, jak píše petrabit.

Už minule jsem zapomněla napsat, že za nějaké 2 týdny nastupuje moje známá na protialkoholku. Já jí sehnala čís. na dr.do AT (alkoholicko toxická) poradny, ale u ní to naštěstí nebylo o tom, že by nechtěla a nepřiznala si to. Ale cesta to byla zdlouhavá.

Ještě začátkem roku když dělala skoro naproti mně a chodila sem tam na pokec, jsem viděla, jak to s ní jde z kopce, jak bývala někdy pak i červená, a když už z ní po ránu táhlo, musel a jsem jí to říct. Nenaštvala se, nic takového, ale musela jsem uznat, že to nemá jednoduché a nezačala jen tak z nudy. A ta dr, ke které pak jela, prý taky.

Ony totiž 2 z jejích 3 dětí mají schyzofrenii, které navíc zdědily po ní, i když ona patří k té asi 1/3 lidí (jsem si pak o tom něco četla),kteří svůj život - vč. práce apod, zvládají tak, že by to do nich nikdo neřekl. A ještě má doma de*ila, který si navíc i vynucuje sex :roll: apod, a ještě všem dělá doma služku, i když děti už jsou dospělé, takže to prostě začalo touhle „berličkou“,prý většinou v klidu doma večer u tv..
Ale když už v práci (dělá sanitárku) letos 2× nadýchala, byl malér, už nevydržela si večer nedat, i když věděla, že má druhý den denní, a to si to prý ředí vodou a vždy mi vždy s pláčem volala, tak jsem to s ní vždy probrala a nechala ji se vykecat a připomněla, že ví, co má dělat…vše uznala, jen to prostě chtělo čas.
Ale teď už prý dostala výpověď (ajaj) a zůstává do konce roku, tak jsem ji ukecala, ať se objedná k hospitalizaci, vánoce nevánoce, tak to naštěstí udělala a s dr.se domluvila znova, na ten začátek prosince, před tím neměli prý místo.
Tak Ti dám když tak pak taky vědět.
Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39942
22.11.19 09:11
@Monikap3 píše:
@petrabit No jenže se bojím, že jakmile se za ní zavřou dveře od bytu, tak bude pít dál jako doteď. Je mi jasný, že léčebna není žádný místo, kam by se člověku chtělo, ale neumím si představit, že to zvládne sama…

Ani já ne, s tím vším, co jsi napsala. Dostala nějaké léky (nevím, jestli pořad existuje něco jako antabus) nebo co? Tohle a s jejím přístupem opravdu pochybuju.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
22.11.19 12:31

@Žirafa 69 No tyjo to je taky příběh :( Hrůza. Dej mi vědět, jak dopadla. Já teď maminu objednala k tý psychiatričce na léčbu závislosti, jenže má čas až 5.12. Další může až v lednu. Musíme to do tý doby nějak vydržet. Se picnu. Normálně jsem včera ani neměla chuť na víno. Abych nezačala ještě abstinovat, už jsem přestala kouřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová