Máma zanevřela na život

Napsat příspěvek
Velikost písma:
885
2.9.19 08:50

@Hegy Já vím. Je objednaná k psychiatričce, ale pochybuju, že tam půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
2.9.19 08:51

@free333 Nechodí. Netuším, co bere. Neurol prý ne, ale musí něco mít, protože když vidím, jak píše kraviny, tak je něčím sjetá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
2.9.19 09:52
@Monikap3 píše:
Ahoj všem, obnovuji tuto diskuzi s novým vývojem situace. Tentokrát se asi nejedná o alkohol, ale moje matka se psychicky zhroutila- dostala kopačky. Z důvodu, že ten chlap už nesnesl její stěžování si na práci a další bolístky. Je na dně, cpe se práškama na nervy a já už nevím co s ní. Nějaké návrhy? Vím, že mi asi neporadíte nic světoborného, ale začínám být v koncích. Prý nepije, ale celé dny mi píše, jak je v koncích, chce dědu, je nemožná, zblázní se, nemůže dál atd…

Ahoj Moni. :mavam:
Je mi to moc líto, co zažíváš. Až teď jsem Tvé téma našla a celé přečetla.
Ten už ex-přítel…ona nějakého měla? Jak dlouho? Psala jsi, že chlapa nechce…chápu, že jí to nepřidalo, ale v první řadě by si už konečně měla přiznat, že MÁ problém. To víš.

Má známá, které jsem dala před několika týdny tel.na 1 dr, co léčí alkoholiky a feťáky, se k ní naštěstí objednala a opravdu tam jela, protože uznala, že ten problém má. Má 2 ze 3 dětí schyzofeniky a manžela deb*la, který jí ještě chlast sám kupoval 8o, aby do ní mohl rýpat, tak jí dr řekla, že se nediví. Začalo to taky pomaličku, nenápadně. Já už jí říkala, že to je na ní vidět, pak když 2× v práci nadýchala a hrozil jí vyhazov, tak jsem jí řekla, že jistě ví, jak může dopadnout a pak spadnout na dno. Za ni jsem byla ráda, že si to vše uvědomuje a že tam jela.

Ale s Tvou mamkou…no a co ten brácha? Promluvili jste si s ní?
A ty léky na nervy… :? co bere a má to na rcp, nevíš? To ještě tak do toho! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39943
2.9.19 09:55
@Monikap3 píše:
@Hegy Já vím. Je objednaná k psychiatričce, ale pochybuju, že tam půjde.

Aha, už to čtu.
Můžeš na to nějak „dohlídnout“,aby tam opravdu šla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
2.9.19 10:15
@Monikap3 píše:
@free333 Nechodí. Netuším, co bere. Neurol prý ne, ale musí něco mít, protože když vidím, jak píše kraviny, tak je něčím sjetá…

Ona může být „sjetá“ i po ibalginu, obzvlášt v kombinaci s alkoholem…

Chtělo by se to opravdu domluvit s rodinou a dostat ji k odborníkovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
14.10.19 12:31

Ahoj všem, potřebuji opět radu, protože sama jsem antidepresiva nikdy nebrala :)
Jak antidepresiva působí? Matka je údajně začala brát, ale měsíc jsem nepozorovala žádnou změnu k lepšímu. Až včera byla taková až moc rozverná. Bohužel si nejsem úplně jistá, že je to zásluhou léků, jak mi tvrdila, ale spíš bych to tipla na alkohol. Znám její opice a chování při nich a víc by to odpovídalo. Léky spíš tlumí ne? Asi je budu za chvíli potřebovat taky, začíná mi hrabat. A to mě s ní čeká výlet do Franice, pětidenní. Už teď mě připravuje na to, že bude pít. A neptejte se mě, proč jedu- nechala jsem se přemluvit po řečech, jak jí nikdo nemá rád a ani vlastní dcera s ní nechce jet na dovolenou… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.10.19 18:25
@Monikap3 píše:
Ahoj všem, potřebuji opět radu, protože sama jsem antidepresiva nikdy nebrala :)
Jak antidepresiva působí? Matka je údajně začala brát, ale měsíc jsem nepozorovala žádnou změnu k lepšímu. Až včera byla taková až moc rozverná. Bohužel si nejsem úplně jistá, že je to zásluhou léků, jak mi tvrdila, ale spíš bych to tipla na alkohol. Znám její opice a chování při nich a víc by to odpovídalo. Léky spíš tlumí ne? Asi je budu za chvíli potřebovat taky, začíná mi hrabat. A to mě s ní čeká výlet do Franice, pětidenní. Už teď mě připravuje na to, že bude pít. A neptejte se mě, proč jedu- nechala jsem se přemluvit po řečech, jak jí nikdo nemá rád a ani vlastní dcera s ní nechce jet na dovolenou… :zed:

Ale na antidepresiva se nesmí pít! Co mám zkušenost v rodině, chvíli trvá, než zaberou. Takže mohlo dojít k tomu, že jí už začínají zabírat a mohlo se jí ulevit. Nechápu, že s ní někam jedeš. Přece může jet s nějakou vrstevnicí, aspoň by si notovaly v tom, jak je svět strášně nespravedlivej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
15.10.19 08:10

Nechtěla jsem jet. Ale když jsem odmítla, tak hned začala že s ní vlastní dítě nikam nechce, i když mu to zaplatí atd… A opět se mnou nemluvila. Tak jsem podlehla. Ale strašně se mi nechce. Včera mi napsala, že jestli strávím Vánoce s přítelem a ne s ní, tak mi nezáleží na rodině, jsem na ní hnusná a nesnáším jí. Přijde mi, že se úplně zbláznila… @Russet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.19 09:39
@Monikap3 píše:
Nechtěla jsem jet. Ale když jsem odmítla, tak hned začala že s ní vlastní dítě nikam nechce, i když mu to zaplatí atd… A opět se mnou nemluvila. Tak jsem podlehla. Ale strašně se mi nechce. Včera mi napsala, že jestli strávím Vánoce s přítelem a ne s ní, tak mi nezáleží na rodině, jsem na ní hnusná a nesnáším jí. Přijde mi, že se úplně zbláznila… @Russet

Manipuluje a to dost. Na Štědrý den bych se zastavila, popřála hezké svátky a večer trávila s přítelem.

My třeba tchýňku na Štědrý večer mít budeme, beru to jako samozřejmost. Je letos ovdovělá. Ale kdyby mě někdo tlačil do něčeho a vydíral, nenechala bych se. Zvlášť kdyby ani při návštěvě nepanovala pohoda a večer by stejně kazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
15.10.19 10:07

@Russet To je ono, já s ní budu na Štědrý den na oběd, na první svátek se všichni sejdeme u babi. Jde jen o večer, který ona stráví s babi (její mámou). Teď mi volala, že mojí prioritou má být až do smrti máma a ne nějakej partner a že jsem jí dost zklamala. A to s ní mám zítra jet do té Francie. Nejradši bych to zrušila, ale když už teď mele o tom, jak jí nemám ráda, co by přišlo pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.19 10:11
@Monikap3 píše:
@Russet To je ono, já s ní budu na Štědrý den na oběd, na první svátek se všichni sejdeme u babi. Jde jen o večer, který ona stráví s babi (její mámou). Teď mi volala, že mojí prioritou má být až do smrti máma a ne nějakej partner a že jsem jí dost zklamala. A to s ní mám zítra jet do té Francie. Nejradši bych to zrušila, ale když už teď mele o tom, jak jí nemám ráda, co by přišlo pak…

Kdyby někdo v ŘÍJNU řešil, jak budu slavit Vánoce, příště mu nevezmu ani telefon. To se na ni neumíš naštvat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
15.10.19 10:23

@Russet Já jsem na ní naštvaná neskutečně. Na to mi ona řekne, že jí nemám ráda, jsem na ní hnusná, nikdo jí nemá rád, každej se na ní vykašle atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.19 11:49
@Monikap3 píše:
@Russet Já jsem na ní naštvaná neskutečně. Na to mi ona řekne, že jí nemám ráda, jsem na ní hnusná, nikdo jí nemá rád, každej se na ní vykašle atd…

A ona se ještě diví, že ji nikdo nesnese?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
15.10.19 12:07

@Russet Ano, protože ona opravdu nevidí, kde je problém. Fakt je přesvědčená o tom, že ona je ta hodná, co se pro mě a bráchu obětovala tolikrát, co táta od nás odešel a my jí to teď vracíme tím, že na ní kašleme. Opravdu si myslí, že jí nemáme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.10.19 12:08
@Monikap3 píše:
@Russet Ano, protože ona opravdu nevidí, kde je problém. Fakt je přesvědčená o tom, že ona je ta hodná, co se pro mě a bráchu obětovala tolikrát, co táta od nás odešel a my jí to teď vracíme tím, že na ní kašleme. Opravdu si myslí, že jí nemáme rádi.

A co se na ji opravdu vykašlat. Třeba 14 dní s ní nepromluvit. Ona to na vás zkouší, protože se s ní bavíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová