Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nerozumím, proč si je nedají do kuchyně rodiče - mají asi dům, že, a pokud jsou sami (nepolezou jim tam děti), tak by to nemělo vadit.
Co by vadilo mně, by bylo to, že je chlap jínej sejít těch pár pater a vyhodit hned to potentované, to bych opravdu nesnesla.
Jinak já teda nejsem z vesnice, ale co mám tak zkušenost, tak je to zápach z kategorie těch „venkovsky normálních“. Pokud jsi pinktlich a zvyklá na chemicky květinkovou vůni čistidel nebo aviváže, tak je to samosebou šok. Jinak ale myslím, že to není nic, co by se na ty dva týdny nedalo přežít, a pro děti to je nejspíš taky zábava.
@Kakika píše:
Byla jsi někdy na veřejných záchodcích? Lidi prostě taky smrdí a přesto se v paneláku v kuchyni taky vyskytují
ano ale kálejí do wc a ne pod sebe v kuchyni… čili pokus o přirovnání moc nevyšel ![]()
@jdukolem píše:
byls někdy v drůbežárně? Doporučuju… Kuřata prostě smrdí, stejně jako prasata atd.. prostě páchnou a proto patří do chlívka a do kurníku a ne v paneláku do kuchyně
Poslední dobou se strašně množí trend, že se takový měšťáček zblázní do vesnice a baráčku, tak postaví a stěhuje se
Bydlí pár týdnů a občas k němu doletí závan z kravína či prasárny, která je za vsí… A co ten dotyčný udělá? Stěžuje si kde může, lobuje za zavření, jelikož kdo ten smrad má jako čichat
Zajímavé, že domorodcům to nevadí
Takže zvířata do města ne, na vesnici to taky není ok, tak kde je chovat?
Tento případ máme teda z první ruky ( a že by byl ojedinělý, se teda rozhodně říct nedá ), naštěstí milý měšťák už si odtáhnul odkud přišel, jelikož akorát každého buzeroval kvůli zvířatům a smradu, který evidentně cítil jen on. Kravín za vsí vadil, zvířata ve vsi vadila, tak to sousedé vzali do svých rukou a mají klid ![]()
Osobně si myslím, že použitá plínka smrdí v koši víc než tohleto. A s plínkama jsem taky s každou neběhala hned do kontyšu.
V panelákové kuchyni bych jedině řešila ten prostor, ale u nás by se ta krabice/bedna dala dát pod stůl. No a buď bysme jedli tak, že bysme nekopali nohama, nebo bych na ten čas přesunula jídlo do obýváku, no bóže.
Pamatuju si, jak jsme kuřátka uspávali. Když nechtěla usnout, byla už bez kvočky, tak jak byl přes ně přehozený hadr, tak jako přes roh bedny, aby měla tmu, tak jsme na ten přehozenej hadr dali s bráchou ruku, a voni si mysleli, že na nich sedí mamina a klidu usnuli. teda usnula. Kdybych to vyprávěla dceři, tak mi vůbec nebude rozumět, tak buď ráda, že Tvoje děti tuto šanci mají ![]()
@Kakika píše:
Byla jsi někdy na veřejných záchodcích? Lidi prostě taky smrdí a přesto se v paneláku v kuchyni taky vyskytují
Radši celej den s kuřatama v drůbežárně, než 5 minut na veřejným haj… ![]()
@chipsa píše:
V paneláku?
No taky valím oči, ale holt jsme asi městský citlivky podle některých diskutérů. Třeba některé domy mají ve svých stanovách zákaz takového počínání. Kdyby to totiž udělal každý v tom domě, to by byl teprv smrádeček.
@Anik píše:
Osobně si myslím, že použitá plínka smrdí v koši víc než tohleto. A s plínkama jsem taky s každou neběhala hned do kontyšu.V panelákové kuchyni bych jedině řešila ten prostor, ale u nás by se ta krabice/bedna dala dát pod stůl. No a buď bysme jedli tak, že bysme nekopali nohama, nebo bych na ten čas přesunula jídlo do obýváku, no bóže.
Pamatuju si, jak jsme kuřátka uspávali. Když nechtěla usnout, byla už bez kvočky, tak jak byl přes ně přehozený hadr, tak jako přes roh bedny, aby měla tmu, tak jsme na ten přehozenej hadr dali s bráchou ruku, a voni si mysleli, že na nich sedí mamina a klidu usnuli. teda usnula. Kdybych to vyprávěla dceři, tak mi vůbec nebude rozumět, tak buď ráda, že Tvoje děti tuto šanci mají
Přesně to si myslím taky ![]()
Vacsina prispievajucich videla kuriatko len na Velkonocnej pohladnici a potom mrtvolu na tanieri, preto to zdesenie asi ![]()
@rodinka4 píše:
Vacsina prispievajucich videla kuriatko len na Velkonocnej pohladnici a potom mrtvolu na tanieri, preto to zdesenie asi
Mě to taky tak přijde
![]()
@Šmoulice píše:
A víš, že ne? Já pocházím z vesnice, vím co to je starost o kuřataa klidně bych si je domů vzala.
Smrad zakladatelka teda sakra zveličuje![]()
Taky pocházim z vesnice.Nasi měli slepice a vselijakou jinou zvířenu. Bydleli jsme ve vesnické bytovce a mamka by si nikdy domu do kuchyně kuřata nevzala. Babička je mívala v sednici, v baráku. A ano nás parchantí to bavilo.Ale smrad byl.Ne že ne. ![]()
To mi připomíná tu módní vlnu, kdy avizovali hrozně drahá vejce (asi 4 kč za kus
) a lidi si pořizovali klece se slepicema a měli je v paneláku na balkoně…
Balkon nemame a kurata nevim jak jsou stara presne, jsou jeste mensi
@Malaga píše:
To mi připomíná tu módní vlnu, kdy avizovali hrozně drahá vejce (asi 4 kč za kus) a lidi si pořizovali klece se slepicema a měli je v paneláku na balkoně…
Chlap chtěl tehdy chovat slepice na balkoně a myslel to vážně ![]()
@Šmoulice píše:
Poslední dobou se strašně množí trend, že se takový měšťáček zblázní do vesnice a baráčku, tak postaví a stěhuje seBydlí pár týdnů a občas k němu doletí závan z kravína či prasárny, která je za vsí… A co ten dotyčný udělá? Stěžuje si kde může, lobuje za zavření, jelikož kdo ten smrad má jako čichat
Zajímavé, že domorodcům to nevadí
![]()
Takže zvířata do města ne, na vesnici to taky není ok, tak kde je chovat?
Tento případ máme teda z první ruky ( a že by byl ojedinělý, se teda rozhodně říct nedá ), naštěstí milý měšťák už si odtáhnul odkud přišel, jelikož akorát každého buzeroval kvůli zvířatům a smradu, který evidentně cítil jen on. Kravín za vsí vadil, zvířata ve vsi vadila, tak to sousedé vzali do svých rukou a mají klid
hele za mě - bydlím na vesnici, ale jsem původně městská holka, to přiznávám na rovinu - sousedi hned naproti mají statek - mají prasata, koně, ovce, psy, krávu 2×, kozla, slepice, kachny králíky a já nevím co ještě atd a když od nich fouká tak je to cítit - ale stěhovala jsem se sem s tím že naproti je statek, že budou cítit a slyšet zvířata a nevadí mi to.. jen ten černej debi*l - vlčák co má pravidelně od dvou v noci do čtyř ráno koncert, tak ten mě štve čili za mě zvířata na vesnici ano, přijde mi to normální a přirozené i proto jsem na tu vesnici šla, abych i já mohla mít nějaká zvířata a bylo jim líp než ve městě… že se kuřata atd odchovávají v kuchyni vím - viz Betty McDonaldová - Vejce a já
, ale protože bych to sama nedala, prostě pípí píp píp a na mě smrad, ráda za kuře sousedům zaplatím, když nabídnou k prodeji… v panelákové kuchyňce si neumím 25 kuřat představit.. ani jako rozměrově tu bednu, aby zase po sobě nešlapala a neublížila si ( jo přecitlivělá měšťačka)
Příspěvek upraven 25.08.16 v 14:39