Maminky nad 35 let...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.3.08 17:21

Jo… puberta… to mi povídejte… Dcera 19, syn 16… uff… Teď se vždy uklidním s tou nejmenší… ale s kým se budu uklidňovat potom, to opravdu nevím.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.3.08 21:24

Naše holčičky mají skoro 3 a 1 rok.
A jsem ta matka, co nechala děti na krku manželovi, jesličkám a babi, chodí do práce a nechápe jak dalece se spousta profesionálních matek dokáže vzdálit od reálného světa a občas za to na emiminu slízne „pěkný kartáč“.
A jsem ráda, že dnes máme opravdovou možnost volby: kdy, jak a za jakých podmínek si pořídit/nepořídit potomky a že je více alternativ jak je vychovávat.
Ať jsou všechny děti š'tastné alespoň jako jejich matky!
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.08 09:46

Myslím, že jsi to napsala přesně… ŠŤASTNÁ MAMKA - ŠŤASTNÉ DĚŤÁTKO… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.3.08 13:12
Štěpánka.Š píše:
Jo… puberta… to mi povídejte… Dcera 19, syn 16… uff… Teď se vždy uklidním s tou nejmenší… ale s kým se budu uklidňovat potom, to opravdu nevím.. :lol:
přesně Štěpánko , u nás ten starší (12) také pomalu otvírá dveře pubertě :roll: a Barunka je moje uklidněníčko. ten mladší je pohodář a tak si myslím, že u něho puberta nebude tak hrozná.
Ale co budeme dělat až nám dorostou tihle pozdní zlatíčka do věku peberťáků a my 50 na krku??!! Ale myslím, že to už nebude člověk tak prožívat, prostě s věkem jsem nějak víc pohodovější :D .
Jinak dík za přáníčko. Jak říkáš vůbec si na ten věk nepřipadám :lol: :lol: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.08 13:18

Také myslím, že to zvládnem právě tou větší trpělivostí, kterou mateřství v tomto věku přináší.. Já osobně jsem teď mnohem klidnější, než jsem bývala třeba před 10 lety… A to se týká i partnerského vztahu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.3.08 15:12

:D :D :D mluvíš mi z duše, ale řekni sama, kdyby ti to někdo řekl před dvaceti (možná i před deseti) lety, jak se věci mají, asi by jsi nevěřila,co?
Já tedy ne :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.08 15:32

Tak to docela určitě ne… já bych vůbec nevěřila spoustě věcí… Tomu, že se rozvedu, že se přetěhuji o 300 km dál… atd.. atd… Ale to je život… Hlavně ne nudu.. ta mě zabíjí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
20.3.08 14:00

ahojky

pridava sa k Vam a hlasim ze som tesne pred 36-tkou. Zaujimava diskusia..
Stepanko, super, ze si ju zacala. Trochu si pripadam ako mimozemstan, kedze v mojom veku cakam prve babatko a v obchode pre mimi sa pytam na zakladne veci, ktore ostatne 25-ky uz maju davno zmaknute..

Moja story zacala ale celkom klasicky tym, ze nebol ten spravny „tatinek“ a na druhej strane bola uzasna praca a skvela kariera. Strasne som si to vsetko uzila,… parenice, kamosov a kamosky, cestovanie po celom svete a i uzasne vysledky v robote. Az niekedy po 34-ke som si zacala tie tikajuce hodiny uvedomovat..a stretla som „tatinka“. Slo to strasne rychle, myslim, ze moje rozhodnutie o vztahu bolo podvedome podmienene tuzbou mat dietatko. A tak sme sa do pol roka vzali a ja od vtedy bojujem o malicke.
3 x sme o malinke prisli a tak som sa rozhodla obetovat uplne vsetko. Nechala som svoju pracu a vlastne vsetko co som doteraz vybudovala, kamosov a kamosky mam daleko, cestovanie zakazane… Vzapeti sa dostavil uspech..dufam a verim…Ak nam to v Srpnu vyjde, tak to bude to najvacsie stastie, ktore ma v zivote stretlo.
Nechcem rozmyslat teraz nad tym co bude potom ked budem mat 50..uprimne, bojim sa nad tym premyslat. Viem, ze uz nikdy profesne nebudem tam kde som bola, ale i tak to za to stoji. Aspon v to verim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
22.3.08 17:42

Ahoj holky,
taky se hlásím :lol:
Je mi 37, mám doma desetiletou dceru a před 6 týdny jsem porodila Šimonka. Skoro se cítím jako prvorodička také, protože spoustu věcí jsem za těch 10 let zapomněla. Radí mi ty 25-leté maminky a někdy si připadám jak trubka :lol:
Nicméně pocity mám úžasné, vychutnávám si každý den a každé „pozdní mateřství“ doporučuju. Na tom se tady asi všechny shodneme. A myslím, že taky všechny těmi děťátky omládneme a to je taky skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
25.3.08 20:50

Maminky nad 35

Jééé, Štěpánko, tak to jsem tady dobře :lol: Je mně 40 let, mám 4 děti. Začla jsem velmi brzy, s první dcerou jsem otěhotněla v 17 letech, prvního syna jsem porodila ve 22 letech. Pak jsem si dala pauzu a s druhým partnerem jsem ve 37 letech měla syna Kubíka a ve 39 letech Lucinku :lol:

Za mě říkám, že ty roky jsou znát psychicky i fyzicky. První dvě děcka jsem zvládala levou zadní, ačkoliv jsem byla hodně mladá a nezkušená. Nebolela mě záda od nošení děcek apod. Po porodu druhého syna jsem byla totálně na dně, všechno mě bolelo, z komára jsem dělala velblouda :roll: Po čtvrtém porodu jsem kupodivu byla OK. Akorát se mně teda dost hlásí klouby a páteř. Když vodím roční Lucku po bytě, mám problém se pak narovnat :lol:

Taky už s těma mladšíma nemám takovou trpělivost, nad čím jsem u těch starších mávla rukou, u mladších hned vypěním. Ale je fakt, že člověk jakoby omládne, mám jiné starosti než jiné čtyřicátnice, dokážu blbnout s Kubem v dětském centru, lezu s Luckou po bytě a děláme blbinky…prostě nejsem tak usedlá :lol: Kolikrát mám ale chuť hodit nohy na stůl a tu drobotinu někam na chvíli zavřít :D

Jsem šťastná, spokojená, že je všechny mám, i když bývám dost vyflusnutá, neměnila bych :D A sledovat vztah těch starších k mladším a naopak je k nezplacení.

Mám obavy, jak to s věkem půjde dál, 2× ještě zažiju psaní vlnovek, čárek…čtení, psaní, ještě 2× budu úpět z puberty…atd. atd. Doufám, že mě síly neopustí úplně a já to zvládnu potřetí i počtvrté.

Mějte se. Zdraví Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.08 13:41

Jééé… ahojík maminy..:-) Super, že jste se přidaly… Já už se lekla… že je nás „zralejších maminek“ tak málo…:-) Nic se tu nedělo… tak už jsem ani nenakukovala… až dnes… a ejhle… překvapení… hned tři další mamči..:-)
Tak Vás mezi námi děvčaty pěkně vítám..:-)

Dello… myslím, že Tvé řešení je to NEJ… Mít děťátko tehdy, když se na to opravdu žena cítí, je snad to nejlepší… A počkat si na toho „pravého..“ to určitě také… Já si tedy na začátku nepočkala… Ale za to teď… na potřetí.. ano… Ne nadarmo se říká do třetice všeho dobrého… Přeji Ti do těhotenství hooodně moc pohody.. Má nejmladší je také srpnová…:-)
a co bude v 50… to zatím vynech..... na to je času doooost…:-)

Emanko… Ty jsi na tom podobně jak já… Máš vyzkoušené obě verze… Mladší i zralejší maminka… Také jsem se i po dvou dětech cítila jak prvorodička… všechno je teď jinak… zvláště u mě… já rodila před 18 a 15 lety..:-) Ale zvládly jsme to na jedničku, ne..? Hlavní je, jak to cítíme my… a to je OK..:-)

Alte… Ty jsi přímo zasloužilá mamča..... gratuluji..:-) Musím se ale proti Tobě přiznat, že já jsem trpělivější až teď… v těch 20 a 23 letech jsem byla hrozná… Stále jsem měla pocit, že něco nestíhám… až teď si mateřství opravdu v klidu a pohodě vychutnávám..a užívám… Vím, že teď už mi nic neuteče… jen to děťátko hrozně rychle vyroste..:-) Záda také občas zazlobí… ale ty mě trošku zlobívaly i tehdy… Musím se donutit ke cvičení…-) Ale jinak je to super..:-) A potřebu „odfouknout si“… tu má občas jistě každá z nás… jinak to ani nejde…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
27.3.08 14:53

Maminky nad 35

Emanko - já jsem své třetí dítě - Kubíka rodila po 15 letech a přišla jsem si taky jako prvorodička :lol: Hodně názorů na výchovu dětí se od té změnily, např. jsem moje starší dvě děcka podle tehdejších pokynů vysazovala na nočník sotva uměla sedět, pak u Kubíka zahlcena novou literaturou, jsem to nelámala přes koleno a počkala, až si funkci svěračů bude sám plně uvědomovat. Nebo taky se hned děckám cpal Feminar a Sunar, jakmile byly sebemenší problémy s kojením, takže dceru jsem nekojila vůbec, syna sotva 6 týdnů. Kubíka jsem kojila půl roku a Lucku kojím ještě teď skoro ve 14 měsících.

No a když jsem měla v porodnici Kubíka poprvé přiložit k prsu, nevěděla jsem už pomalu jak a když při prvním koupání sestřička řekla - Vy už máte třetí, tak si ho pojďte sama vykoupat, vám to ukazovat nemusím. - polilo mě horko a vypravila jsem ze sebe, že třetí sice mám, ale po 15 letech, tak budu zatím jenom radši koukat :lol: Takže nejsi žádná trubka, mně taky radily maminy po dvacítce

Je fakt, že jsem ty mateřské pocity u toho třetího po tolika letech prožívala mnohem intenzivněji, nějak jsem si toho víc vážila.

Ať vám šimonek pěkně roste :D

dello - tak to jsem si připadala stejně jako ty :-) Pořád jsem kupovala jsem samé kabátky a prodavačka nechápala, proč nechci bodýčka. U starších dvou to vůbec u nás nebylo a přišlo mně to jakési divné :roll: No a teď na ně nedám dopustit. Nebo dřív se nedělaly tak malinké a krásné punčocháčky, tak jsem se pořád dožadovala dupaček a prodavačka na mě -víte ono je lepší jim oblíct bodýčko a punčocháčky…a když mně nabízela rychlozavinovačku, netušila jsem o co jde :oops: atd. atd. Nákupy jsem si ale strašně vychutnávala, protože tak krásné věci a v takovém množství fakt dřív nebyly. Teď řádím jak černá ruka na mimibazaru, vybírám Lucce hadříky na léto (mám holku po 21 letech) tak se v těch šatečkách a halenečkách fakt kochám :lol:

Taky jsem kariéru hodila za hlavu. Před mateřskou jsem dělala pro mě zajímavou práci, která mě bavila, byl jsem zástupkyně šéfa a všichni jaksi předpokládali, že po jeho odchodu do důchodu, budu šéfovat já, ale narovinu jsem všem řekla, že jám nám teď úplně jiné priority a s odstupem času můžu říct, že toho fakt nelituju. V poslední době se mně ale po práci začlo stýskat, jsem doma už přece jenom 4. rok, byla jsem ve styku s hodně lidmi a teď mně to chybí.

Moc ti přeju, aby po tom trápení, co jste zažili, vás čekalo už jenom to dobré a držím pěstičky :D Opatruj se.

akiko a štěpánko - taky bych nevěřila, to jsem byla nedávno u mé zubařky a ta na jednou řekla - No napadlo by vás, ře budete mít ještě někdy další dvě děti? No nenapadlo :lol: :lol:

Tak Lucka se právě vzbudila a dožaduje se mě.

Mějte se krásně, zdraví vás Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.4.08 14:48

Ahoj,
Alte , jako bys mi mluvila z duše - teď si trochu vyčítám, že když Šimona kojím, že jsem před těma 10 lety měla zabojovat a Barču kojit taky. Jenže dr. mi prdla umělý mlíko hned, jak míň přibrala. V porodnici, když jsem chtěla ukázat koupání, se na mě sestra došt ošklivě podívala, že si myslela, že už dítě mám - fakt stejný. Přitom si připadám, že jsem pořád stejný trdlo jako předtím, samozřejmě že jsem víc zkušená, umím líp vařit a nevím co ještě, ale povahu mám pořád stejnou. Ale je fakt, že si to užívám, když mi Šimonek slastně usíná na ruce, je mi celkem jedno, že bude rozmazlený na chování a že mi bolí záda, ale prohlížím si ho a vím, že za měsíc už bude větší a za chvíli nebudu mít miminko.
Mmch jsem byla teď po šestinedělí na prohlídce a ptala jsem se, jestli bych ještě mohla otěhotnět - měla jsem totiž 2 císaře. Prý je riziko, že se protrhne děloha v místě jizvy, prý je to riziko hodně malé, ale je, takže to musíme zvážit. Bohužel se mi ani teď nepodařilo Šimona porodit přirozeně - Barča byla konec pánevní a vážila 4 kg, takže mi fikli, teď jsem rodila normálně, odhekala jsem si tam skoro 24 hodin a nakonec ho nevytlačila ven, takže znovu císař. Pak jsem se dozvěděla, že měl uzel na pupečníku a už mu selhávaly funkce, proto nespolupracoval a nešel ven. Dr. mi říkal, že kdybych ho ven vytlačila, ten uzel se utáhnul a možná by to nepřežil. I tak Šimonka prodejchávali a měl i masáž srdce, nic moc, byl to šok, hlavně jsme se báli, aby byl v pořádku. Ale je, už se na náš chechtá a pozoruje, ty miminka strašně moc vydrží, na štěstí. Nicméně bych si asi ještě jedno dítě přála a manžel určitě, zatím to neřešíme, máme doma dvouměsíční mimino, ale asi tak za rok začnu shánět informace. Znám dost případů s třema císařema, dokonce jeden, kdy paní čeká páté dítě a bude mít pátý císař, to mi už ale připadá dost velký hazard.
Taky jsem byla v práci zástupce šéfa, ale po 6 letech mi teď připadá, že motat se doma je mnohem smysluplnější a hodnotnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
9.5.08 16:33

ahoj holky!
no u mě je to tak! mám dceru, které bylo teď v dubnu 15 let! a druhou dceru které v listopadu bylo 11. a nějak mě přepadl ten mateřský cit znovu! ony mě už tak moc nepotřebují… a biologické hodiny tikají a tikají… jen mi trvalo asi dva roky přesvědčit manžela.. protože je pořád stejný jako u těch dvou! :lol: :lol: :lol: nejdřív nechtěl, prý má splněno, že jsem blázen.. a tak..
nakonec svolil spíš kvůli mě.. viděl, že mě to fakt bere!!!!
a teď jsem v 5tt+6 a čekám na druhý UTZ! na prvním byla vidět dutinka.. jenže ještě ne srdíčko..
tak doufám, že vše bude ok! moc se těším! zase na toho broučánka… nebo berušku… a chci si to tentokrát fakt užít!!!!! těhotenství i porod, i to malé miminko!!!!!! holky se taky moc těší!
a když byly holky malé - stavěli jsme dům, já dodělávala dálkově školu.. no lítačka na entou! takže konečně teď! snad vše bude ok!
Jo a je mi čerstvých 34 let!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
9.5.08 17:23

Maminky nad 35

Ahojky maminy, nějak toho moc nestíhám, Kubík je poněkud divoké dítko, do toho Lucku pořád někde chytám, doma binec jak hrom…až mně trochu ruply nervy, že tu domácnost sama nezvládnu a že mně chlapi musí víc pomáht. No muž vymyslel, že budou po sobě s mým nejstarším synem umývat nádobí :lol: :lol: Co myslíte, jak to dopadlo? :lol: :lol: Pak vedu neustálý boj se špinavými fuseklemi pod postelí, stolem apod. :roll: :roll: No hrůza. Syn mně pomůže s čímkoliv, ale tatínkovi se moc nechce :cry: , prý on chodí do práce a já mám na starosti všechno okolo dětí a domácnosti :evil: :evil:

Taky jsem běhala s Kubíkem po doktorech, vypadalo to, že má tupozraké levé očko, ale naštěstí se diagnóza nepotvrdila, ale na očích mu naměřili 05, a 0,75 dioptrií no a 30.5. ho čeká operace hydrokély.

Emanko - to sis teda zobla u porodu Šimonka, hlavně že je vpořádku :D Nic si z toho nekojení Barči nedělej, já jsem i při tom čtvrtém měla v porodnici problémy, malá se špatně přisávala, měla jsem bradavky rozpraskané tak, že jsem ji měla skoro 2 týdny na UM, protože malá pila krev a odstříkat bez krve taky nešlo. Pak jsem se vráila k plnému kojení a Lucku kojím doteď. Sice má 1-2× denně UM, ale jinak má MM. S tím opakovaným císařem neporadím, ale je docela možné, že potřetí budeš rodit normálně, on je každý porod jiný, aspoň u mě to tak bylo. Nedivím se ti, že chceš ještě jedno, mně se moc líbí mít ty moje 4, i když kolikrát jsem na prášky :lol: Ta práce už mě taky nemrzí, akorát mám pocit, že jak jsem už 4. rok doma, že blbnu, všechno hned zapomenu, no možná je to věkem :lol: :lol: :lol: Mějte se doma hezky :D

Macíku - (mmch mám ségru Marcelu a dokonce i teď, když nám je kolem 40 let, je pro mě pořád Mackem, Mcíkem :D ) Tak jak je? Nachlazení už přešlo? Mě ta touha po dítěti strašně přepadla po rozvodu s prvním mužem. Měla jsem už přítele, ale on za boha živého dítě pořád nechtěl :cry: Kolikrát jsme se kvůli tomu pohádali, ustoupil až po 8 letech vztahu.....však už mně taky bylo 37let. No a pak najednou, když byl Kubíkovi rok, byl to on, kdo chtěl moc ještě jedno dítě, já už teda ani ne, ale jsem moc ráda, že máme ještě tu naši berušku Lucinku :D Moc ti přeju, ať vše probíhá, jak má, moc si to užívej a brzy ať uvidíš to srdíčko :D Jo a co na to holky?? Aleš to kupodivu u Kubík i Lucky vzal úplně vpohodě. Akorát si s Kubíkem přestal rozumět, protože mu v pokoji všechno rozkramaří, dělá naschvály apod., ale Lucku přímo zbožňuje. Dost mně s nima pomůže, muž bývá často pryč, tak bych se z toho asi jinak zbláznila.

Všechny vás zdraví Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová