Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Barushacek .. že by
… my jsme na osmáku úplně na konci, při výjezdu na opavu .. a ty ![]()
Tak to mně picne…tam jsme bydleli do června..
![]()
Nyní jsme v Hrabůvce ![]()
Ahoj mamky… Vítám nové…:-) ![]()
Já mám první dvě děti z prvního manželství… a sluníčko Šárinku s druhým manželem...... Pro něho je to první dítko… a tak je na berušku náležitě pyšný..:-) A já se ve 40 cítím skvěle… lépe, jak např… v 25…:-) Takže myslím, že v tuto dobu je super mít děťátko..:-)
Tatínek Anynky je také tatínkem poprvé
a je z ní poprděný
No a máme malou perličku,áme hooodně mladého tatínka.
![]()
Ahoj holky, vidím, že se k nám přidaly další, no prima. Je to hezké tolik dětí co? Já si to taky každý den užívám, jen teď jsme poprvé nemocní a je to děs. Malá se dusí a kašle a rýmu má až v patě. Ale jinak je sluníčko nejkrásnější.
Štěpánko - jsem asi blb, ale prostě tu fotku tak ze svého alba v PC nenatlačím kdyby nevím co. \prostě mi to nejde a pročetla jsem snad vše o vkládání fotek. Tak až se to konečně naučím, určitě fotku dodám.
Zatím pa a přeju krásné předvánoční rozjímání. Nedejte se uhnat vánocema..!!
Ahoj děvčata… Přeji krásné a pohodové adventní dny.....
Připadá mi, že to tu stále nějak skomírá..... Ještě jednu takovou debatu máme otevřenou na Baby-cafe.cz…a tam je to celkem slušně rozjeté… tak zkuste někdy nakouknout…:-)
Poslední příspěvek skoro před rokem…
Co to tu trošku obnovit…?
Nebo maminek nad 35 let nepřibývá…?? ![]()
Zdravím do Ostravy z druhého konce republiky....... Jak se máš… Co nového…?
Ahoj holky, jsem tu taky. u nás nového nic. Vlastně jo, budem se konečně na jaře stěhovat do baráčku, tak snad už přestanu šílet z malých prostor. Jinak dětičky utěšeně rostou a stále stejně nebo víc zlobí. Co nového u vás????
Ahoj „holky“ mamky, mě bylo 34 a 6. týdnů, když se mi narodilo 4. dítě dcera, před ní jsem měla (mám), tři kluky, v té době jim bylo 15, 14 a 12let. Všichni se mě dost netaktně ptali, jestli jsme to čtvrté chtěli nebo se stalo, nevím, osobně by mě nikdy nenapadlo se nikoho zeptat a druhá dost pochybná otázka „a to máte s jednoho manželství“. Nevím kolik z vás se s těmito přihlouplými a netaktními dotazy setkalo, ale dost mě takové reakce vytáčí. Je to každého osobní věc, kolik dětí a s kolika partnery má. Dnes mi je (jejda ono opravdu přesně na den dnes
40,5roku) a jak vidím mimi, tak by mi 100% ještě jedno nevadilo, manžel tvrdí, že by si to šel hodit, ale znáte chlapy, že.
. A argument někoho, což jsem taky slyšela, co když se něco stane a matka zemře a dítěti je 4,5,6 roků, je opravdu už na hranici „debility“. Příklad, kdy spolužákova manželka byla po porodu tři roky v kómatu, pak zemřela a doma holky 7 a 3 roky nebo,kdy někdo zahyne při autonehodě, taktéž neví dne ani hodiny, kdy jeho svíčka zhasne, to už by pak člověk si nekoupil např. domek, auto apod., protože by si řekl: " no já nevím, jestli to má cenu, co když si to neužiju a umřu". To bylo jen na okraj, je to krásné užívat si těhu, bříška a mimi, navíc, když má člověk takové „dospěláky“ u nás to bylo úžasné-nejkrásnější období, přikládali ruku na břicho sledovali pohyby, studovali literaturu, jak by v kterém týdnu mělo být mimi velké a jak se malá narodila, putovala doma z ruk do ruk (a já po víkendu v pondělí byla chudák
.
Kdysi když jsem jako holka bydlela u rodičů, tak tam byla jedna rodina, kde měla ta paní ve 40letech svou třetí dceru (dnes má dcera kolem 38) a každý si ťukal na hlavu, že taková stará a nechala si „upíchnout“ děcko. No jo v té době bylo ve zvyku, že mamky měly druhé dítě např. ve dvaceti a ve 40, už se stávaly babičkami, jenže dnes je doba jiná a mladí mají jiné priority a taky, co by je čekalo. Kdysi (před těmi 20-25 lety, když byla ženská ve 25. letech bezdětná, tak byla „divná“. Taky se říkalo, o nejdříve je mít za sebou, ať je to v jedněch plínách, ať si můžou spolu hrát, ať ponosí věci po sobě atd. Dnes např. vím, že: kluci byli jako schodky, vše jsem zvládala, dnes vidět děti v takovém věkovém rozpětí, tak nechápu jak. První a třepí byli a jsou povahově podobní, prostřední, byl a je od mala samorost-nemusí se. Oblečení, po sobě nosit nemohli, protože prostřední byl cvalík naopak první a třetí hubeňouři. No a ve 25. letech jsem měla dvě děti školou povinné, nejml. chodil do školky, já běhala do práce, pracovala na střídačku s manželem (on ranní, já odpol. a naopak), až nyní u malé jsem si mateřství, jak se patří užila, kluci ji milují, je to naše zlatíčko.
Všem vám přeji, ať si „pozdní“ mateřství užíváte a každý je starý, tak jak se cítí. Mám kámošku co je o dva roky starší, holky dávno dospělé a vizáží i myšlením je tak na 50let. A je pravda, že děti, nás drží dlouho svěží
Pěkný den všem A s rodinkou