Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky Jájo
No nevim kde začít…
Matýsek byl marod, ale už je ok
Problém se spaním se krapet vylepšil. Sice uspávám na 3× a usne i třeba ve 23h, ale nevstávám 10× za noc, ale už tak 4×, na což jsem zvyklá, tak to jde
Přes den toho pořád moc nenaspí, ale to už asi lepší nebude, hlavně, že noci se lepší
Jsem teď ale kruťě nachcípaná, rýma jak ďas, uši zalehlý, v krku mě bolí a kašel…fuj tak už abych byla fit
Jinak Matýsek už chodí kolem nábytku a občas se i pustí a vydrží chvilku stát bez opory a když udělá krok, tak žuchne.
je to fakt borec
Je s nim teď děsná sranda. Jeho první slovo bylo táta, ale to nechce opakovat. Bába řve furt dokola
![]()
Davídek dostal jako první ve škole pero, je šikovnej a už čte všechny písmenka a moc si chce přečíst nějakou knížku, tak Ježíšek donese nějakou co by se mu dobře četla…větší písmenka, jednoduchý věty, obrázky
Jinak od včerejška je mi na nic
kamarádka co má 4 děti. kluky 12, 6, a pak dvojčátka z artu kloučka a holčičku starý jako Matoušek…byla na operaci mozku a nádor byl větší než se čekalo, je na tom moc špatně…ochnula na 1/2 těla a leží na LDN. Jak je na tom mentálně nevim. Volala mi včera její maminka a ke konci hovoru už jsme jen plakaly
![]()
Jsem z toho hrozně smutná…4 krásný hodný děti bez maminky a supr holky co jí osud nadělil takovou hroznou věc…neni to zpravedlivý
![]()
Moc děkuji Evičce, hrozně jsi mi včera pomohla
kokám, že se tu řeší vánoční dárky
já koupila kostičky…první lego…jmenuje se to Clemmy.
Pak chci koupit od fischer prince toho mluvícího pejska…jen nevim, jestli mu ho nedám až v únoru k narozeninám
na ten mluvící hrnec jsem taky koukala
Tak jsem si chtěla dát fotku k nicku.
Prdla jsem tam svojí fotku, sem myslela že jsem tam dost
nenápadná, ale ono ne ![]()
tak foto pořešim příště
kluci se mi vrátili z prochajdy, tady nikde nikdo…
Sem dostala vynadáno, že neležim, tak mizim do pelechu.
Stejně mi to brzo nedá a vrhnu se na nádobí, pračka za chvilu dopere,
tak to půjdu pověsit…no marodit se moc nedá, ale manža jede příští týden pryč, tak potřebuju být fit, abych to s klukama zvládla, Dáda je ale velkej pomocník, tak to jde
zatim papa
Holky ten Tádův hysterák v Igy, to jste neviděly, nejradši bych ho seřezela, jenže jednak by na mě ostatní lidi zavolali sociálku
a jednak bych si nepomohla, bylo by to ještě horší, tak by to byl trest spíš pro mě. Stejně dostal u vejtahu trošku přes prdel a to začal vřískat tak, že to museli slyšet i v Mercury
, po Igy jsem ho táhla za ruku jak hadrovou panu, pořád zdrhal, oblíct mu bundu - nadlidskej výkon. A když to někomu říkám, tak mi nikdo nevěří, že takový hodný dítě nemůže takhle vyvádět.
No aspoň se lidi v Igy pobaviliii ![]()
Jinak sraz super!!!!! Ach to sladký.....
Holky i fotily, tak třeba bude i foto manželů Šermových… ![]()
Petí - to je na palici, když ještě marodíš. Starat se přitom o děti, když se nemůžeš ani moc natáhnout… zvládněte to!!! http://www.baby-cafe.cz/…les/erik.gif
Tak jsme taky dorazili domů,Mája tam byl chudák poslední,byla hrozná zácpa přez město.
Já ještě nakoupila v HM oběma dětem
já tam nesmím lést…
Indi,já vás slyšela a ještě jsem vás viděla na zastávce,jak ho chováš,bych se mohla umávat a nabourat při tom a ty nic
a pak jsem na vás ještě mávala,když jsem stála v koloně a vy stáli v autobuse vedle mě,teda seděli ![]()
Menníku,už jsme si o tebe dělaly starost a ty stůněš
tak hlavně,at ti je brzy dobře.Tak Davídek je takovej šikula,to musíte mít radost a ještě chodí na to karate?
A benjamínek se ti zachviličku rozběhne ![]()
Reference od nás:
Hrnec - Táda dostal k roku a rozhodně si s ním nehrál, tak v roce a půl nejdřív. Je tam 5 tvarů, když se hodí dovnitř spávným otvorem, řekne ten tvar + nějaký citoslovce (např. čtverec, mňam!). Dá se to přepnou do druhý polohy a to potom neříká tvary, ale čísla, co jsou na těch tvarech napsaný. Táda tam většinu věcí házel vrchem, to taky hraje melodii, když to tam člověk hodí. Zmáčkneš nos - zabliká a taky myslím něco zahraje. Dá se přepnout do 4 jazyků, věčně to tu mluvilo madˇarsky.....
a obr výhoda - má to 2 tupně hlasitosti a DÁ SE TO VYPNOUT!!!!! (po několikadením vyhrávání opravdu oceníte!
)
Pejsek - mě se líbí víc, je takovej šudlací
, říká asi 10 písniček a básniček, učí barvy a části těla (po zmáčknutí ucha řekne „modré ouško“), dá se přepnout do třech jakoby „pozic“ jednou říká ty barvy a části těla, pak se přepne a říká něco jinýho. Táda ale mačkal pořád a na všechno, nedal ani jedný písničce šanci dohrát do konce…
Nevýhoda - je to plyšový a nedá se to vyprat, jen lehce očistit, po dvou letech používání už vypadá… ![]()
Doporučení - kdybyste kupovali toho pejska, zkuste radši sehnat starou kolekci, ty teď nový jsou nově namluvený a je to příšerný
. Ty nový maj na bříšku blikající srdíčko, starý nic nebo psí kost. ![]()
Pejsek třeba tu
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Takhle vypadá ten novej
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Nápisy jsou v češtině i u těch „starých“. A ještě rada - kdybyste odněkud objednávaly, třeba z MMB, zeptejte se předtím, o jakýho pesana jde, spousta lidí má jen ilustrační foto a pak vám třeba dodá novýho (toho bych nechtěla ani za zlatý prase…
)
Toť snad vše… ![]()
Ahojky ![]()
koukám nový nick ![]()
ještě nakukuju, manža šel dát před barák dlouhej kouř,
tak mám chvilu
Tak Táda měl hysterák? Davča když mu byli cca 2roky tak šel vzteky hlavou
proti zdi, vlastně mlátil se o cokoliv,ještě že to nenechalo následky.
Až na dětskou pubertu je miliónovej…
Tak jsem ráda, že tohle vztekací období máme za sebou,
teď se tak maximálně urazí, nafoukne držtičku a odejde ![]()
Vám musim povědět:
ve školní jídelně mám kamarádku a ta vypráví, že když náš Davča vejde
do jídelny, hned mu holčičky z jiných prvních tříd mávaj (hodně jich je ze školky co s nima chodil do třídy a je tam mezi nima i Dádova nevěsta, kterou už 2 roky miluje
)
hned prý na něj volaj a culí se. Kuchařky jsou z toho vydřený a prej mu přezdívaj mezi sebou Don Juan (nevim jestli je to dobře napsaný)
no musim se pokaždý smát…
Dokonce mu prej jeden (asi) sedmák povídal…ty veo prcku ty se máš
tak snad z něj jednou nebude notorickej holkař, to by se mi nelíbilo
Tak rauchen pause je pryč, končim nebo bude sprdung
zatim pa
jak to děláš…
![]()
Tak jsem konečně viděla Šermíka,je celej taťka
a takovej hodnanej,Miška je tak hodňoučká,hajinkala a koukala,pospávala,Tadeášek už je taky velikej,od posledně pořádně vyrostl a taky tak hodnej,takovej klidnej,jen ta moje můrajzna se musí pořád nosit,ležet to nenene
Za Míšu jsme nedaly minutu ticha,ale kafe
Snad si to holka přežila.
Pedí - to víš, já měla tak čas koukat ještě okolo.....
Ale už je v klidu (a já si uklidňuju nervy u pc
)
Peťulko,a co to jídlo?baští v jídelně?tak ty máš doma takovýho modela?on je to krásnej klučík,takovej jemnej,to je jasný,že mu holky nadbíhají ![]()
Já se na to vztekání tak netěším,ale což,to k tomu patří,Táda byl dobrej,nebylo to nic hroznýho,neválel se po zemi a tak…jen plakal,byl unavenej a nešťastnej a ty jsi to zvládala úplně levou zadní,já takovou trpělivost nemám,ale je fakt,že si ničím nepomůžeš,když začneš křičet…
Já jdu udělat Májovi něco k snědku a drobet tu sklidit ten bordýlek,než se vrátí taťka z práce
Pedí válel, u vejtahu, nechtěl dovnitř…
Ale je fakt, že to nejhorší už máme za sebou, to si kolikrát lehl na zem a bouchal hlavou o zem
No snažila jsem se na něj neřvat, fakt by to bylo mnohem horší. A to jsem mu tam chtěla koupit něco k svátku, ale nedostala jsem ho nikam, ani do těch hraček. A jak jsem ho pak chytla v tom HM, tak pak jsem mu oblíkala bundu a to byl pravej boj, to jsem ho držela mezi nohama a ten řev… a lidi okolo čuměli, asi neměli děti…
![]()
Petí děkuju
hrozně jste mi chyběly!!!!!!!!!!!!!!!
Davča je normální šampóňák, ostříhat
chtěl už jen od holičky…no horší než s holkou. Ve třídě má kluka, fakt
strašně hezkýho, ale je to rváč, to holky asi moc neimponuje.
Na učení si zatim nemůžu stěžovat, to je bez problémů, ale je teprv říjen, takže uvidíme dál…byla bych ráda aby mu to vydrželo.
S jídlem velký ťuk ťuk ťuk…zatim ok. Mám z toho velkou radost, ale bojím
se abych to nezakřikla.
Co Mája? Neteplůtkuje šudlík?
Na karate nechodíme ![]()
teď by rád chodil na tancování, ale jedině s jeho milovanou
Aničkou a když nebude moct, chtěl by dělat electro bugie (nebo jak se to jmenuje)
Jj ten pejsek se mi taky líbí víc…má ho kamarádka a je skvělej.
Už na mě hudrujou, byla jsem pověsit prádlo tak jsem ještě zdrhla k PC
musim si vás dát do telefonu abych mohla komunikovat přes něj