Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dadunko, ahoj, moc ráda tě vidím
![]()
to jsem ráda, že se máte dobře, maličkej měl kašlík, šudík malej…koukala jsem na fotky, ten už je taky velikej
je moc hezounkej, pěkně vokatej a jaký má modroučký krásně
o srazíku ti vědět dáme stoprocentně, to je jasný ![]()
tak zajdi častěji, at nemáš mínus ![]()
papa a pusu Tadeáškovi
Carri, gratuluju k holčičkám!
Ahoj holky, tak mám za sebou další poradnu, čípek je ok a dokonce mi klesnul tlak, tak jsem ráda… Včera jsem koupila „holkám“ první oblečky
v Tescu - 2 bodíčka a 2 trička… růžový
… manžela málem trefilo… tak prý příště musím koupit něco zelenýho-mysliveckýho ![]()
Ahoj Carri, moc gratuluju!
V Tescu se krásně nakupuje, musím tam vyrazit pro overaly, začínají nám být hodně knop ![]()
Ahoj holky, předně Carri gratuluju k výsledkům a hlavně ke dvěma holčičkám. To je super. ![]()
Míšo, koukám, že holky už mají rok, hrozně to letí. TAk taky blahopřeju. ![]()
JInak se musím pochlubit, máme naušničky, teda spíš jenom jednu.
Tu druhou nám sestřička píchla úplně špatně.
Tak jsme jí doma po zvážení celý rodiny vyndaly a bude to muset Áňa absolvovat znovu, ale u jiného doktora. Mrzí mě to, ale když jsme přišly z píchání domů tak už byla veselá, tak to musí vydržet ještě jednou. ![]()
Jinak jsem se ještě chtěla zeptat - holky co přikrmujete - jak to děláte s masem? Normálně ho uvaříte ve vodě a pak ho na jemno nasekáte nožem nebo jak? Když to totiž rozmixuju tak mi ta malinkatá porce zůstane celá na mixéru - mám ten ponornej. Tak nevim jak to udělat. A když jsem koupila samotný masíčko ve skleničce tak to se musí do 24 hodin zkonzumovat a to teda nezvládnem, když denní dávka je 20 g. ![]()
Díky za rady. ![]()
Zulu, já teda maso samotný nevařím. Vždycky ho vařím buď s bramborem nebo zeleninou, pak to rozmixuješ raz dva. S vážením masa pro holky jsem si hlavu nedělala, prostě jsem jim kousek uvařila a jsou živy a zdrávy ![]()
Díky Míšo za radu, to je fakt, uvařím to s bramborem a bude toho víc na mixování. Jsem natvrdlá. Asi o to m moc přemejšlim. ![]()
Ahoj Zulu,
já taky vždycky mixovala všechno dohromady a v drtivý většině to všechno dohromady už vařila. ![]()
U vás píchá ouška sestra? To slyšim prvně. Chuděra Anička, to bych jim tam aspoň došla vynadat, popř. nechat si vrátit poplatek (jestli jste za píchnutí platili). Tak snad to napodruhý zvládne. ![]()
Ahojky Barbi, tak dneska první mixování, docela to šlo, taky jsem to uvařila dohromady, je toho teda trošínku.
Jo naušničky píchá sestřička a platili jsme dvě stovky. ![]()
Půjdeme asi příští týden. Zítra jdeme zase do nemocnice kvůli té uzlince po TBC. Nějak to začlo hnisat i jsem jí z toho trochu vymáčkla, tak se zase bojim co jí s tím budou dělat. ![]()
A zařekla jsem se, že až bude druhý tak bude očkování proti TBC až v 6ti týdnech. Na očkováku jsem to četla, že je rozmezí. A klidně se v porodnici pohádám. Protože tohle je fakt hrozný. ![]()
Zulu, tobě obvoďačka nebo v porodnici neřekli, že kdyžby to začalo hnisat, že se to v žádným případě nesmí vymačkávat??
Terezce to taky hodně hodně hnisalo a dlouho se hojilo a mě několikrát upozorňovali, že nemačkat. Dr. mi max. poradila, že pokud chci, tak to můžu přelepit leukoplastí, abych si nezašpinila oblečení, ale to jsem udělala asi jen 2× a to jen v tom případě, že jsme šli ven, na návštěvu apod. Doma jsem jí to nechala větrat.
A píchání oušek - taky slyším poprvé. My to nechávali dělat na ORL na dětským na pol. Jih a sestra přidržovala se mnou dítě a připravovala nástroje, ale píchala a nasazovala naušnice doktorka.
Tak už ty svý kočičky hezky cítím… hlavně večer v posteli, když si lehnu na bok… včera to bylo až nepříjemný… to nám to začíná ![]()
Taky už jsem přišla na to, jak co nejmíň zvracet… snídám už v 4.30, kdy vstává manžel do práce a pak to zaspím… druhý vstávání není už tak hrozný… sice si můžu vyčistit zuby až po desátý hodině, ale to přežiju ![]()
Ahoj holky,
Míšo - nemám na mysli ramínko ale uzlinku nad levou klíční kostí. S ramínkem jí nic nedělám.
Každopádně jsme tam přišly a doktorka se chtěla na tu uzlinku jenom podívat a promačkat a jak máčkla tak z toho vylezlo hnisu velikosti asi třesně. Hnus. Chudinka malá, brečela jak když jí na nože berou. Ale pak to naštěstí bylo dobrý. Jsem zvědavá kdy se toho zbavíme. Už z toho rostu.
Hlavně mi to vadí, že se jí pořád něco děje. ![]()
Jinak příští týden jdeme na tu druhou naušnici. No asi jsem to podcenila a měla jsem taky jít na ORL. No jo no. ![]()
Diskuze teda moc nežije. Kde všichni jste? Doufám, že neuklízíte a tak? ![]()
Zulu, ahááá, tak to se omlouvám
Malá, muselo jí to bolet.
Furt se jí něco děje - a to máš zatím jen jedno dítě
U nás je to kolotoč pořád dokola. V pátek jsem byla s Barčou a jejím průjmem u dr. (dostala dietu) a zítra nejspíš půjdu s Terkou, páč má teplotu a kašel.
No a jináč - blíží se Vánoce, všici pečou, scháněj dárky, uklízej, do toho mimina… Práce nad hlavu ![]()
Carri - no vidíš, to je dobře, že jsi přišla na fígl, jak na ty svoje nevolnosti
A že si vyčistíš zuby až v 10… Detail ![]()
Jste všechny na horách nebo už jste přecpaný vánočního cukroví?!? Že ani k pc nesednete.....
nebo že by úklid?!?
To u nás nehrozí, takže já si klidně můžu vysedávat u pc… ![]()