Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, já taky žiju, ale pravda, že cukrovím se teda cpu.
Akorát tady to moc nežije.
Jinak přeji všem šťastné a veselé, hodně zdraví a štěstí a radosti s Vašima ratolestma, ať už v bříšku nebo venku.
A samo šťastný nový rok.
Kdybych se už nezastavila. ![]()
Carri - držím palce na 30.12. na kontrolu, abyste měli hezkýho silvestra. ![]()
Moc díky, tobě taky krásný nový rok a pohodové Vánoční svátky ![]()
Kontrola bude ok, už nám na srdíčka koukli a vypadalo to dobře, takže je to jen velký UZ v tom 20. týdnu (vlastně už 21.
)…
ahoj holky ![]()
Nějak nám to tu usnulo… Doufám, že jste si prožili pohodové svátky a přeju vše nej do roku 2010…
My jsme prožili o svátcích trochu nervů… krvácela jsem a jela do nemocnice, abych se ujistila, že je vše ok (je lepší jet 2× zbytečně než jednou pozdě)… no a milá paní doktorka mi rovnou řekla, že to k tomu není a je lepší „to“ v takových případech ukončit, protože ona sice nevidí odchlípnutou placentu, ale že nemá tak dobrý UZ… normálka jsem se složila… Ale vydržela jsem do poradny a Špička mě uklidnil, že nic nevidí a 30.12. jsme byli u Čutky a tam to bylo ok… Je pravda, že Anička má placentu moc dole a z toho jsou asi ty problémy, ale na potrat to fakt není… takže vím, že do krumlovský nemocnice nepojedu ani kdyby mi platili!!! Takže teď musím hlavně ležet a mám zakázáno vše včetně domácích prací ![]()
Carri, ježišmarja, co bylo na pohotovosti za doktorku?? I když ty jsi asi byla v ČK, což? To je mazec. Koukej se pořádně šetřit, žádný vycházky, nic, pěkně o sebe nech pečovat!
Fujtajbl, normálně se mi udělalo zle a to to jenom čtu
![]()
No ale dvá doktoři ti potvrdili, že je to v pořádku, tak snad vydržíte pohromadě co nejdýl ![]()
Jé a koukám, že druhá holčička bude Barunka
Už jeto jistý? Potvrdil to Čutka?
Obě holčičky jsou potrvzený ![]()
Byla jsem fakt v ČK a doteď toho lituju, protože nám to zkazilo svátky… Je jasný, že jsem skoro celý dny v posteli a šetřím se, ale ty nervy mi za to nestály… holky ale díky nervíkům začaly pořádně kopat… Já si pořád myslím, že i kdybych začala krvácet z placenty, tak by se mě snažili ještě ty dva týdny udržet, jen abychom měli nějakou šanci… ale ten přístup byl děsnej ![]()
Jinak jsme ok, zvracím jen ráno a už se mi vrátila 2,5kg, takže ještě 3,5kg a jsem na svý váze ![]()
dJujda, sem nikdo nechodí ![]()
Tak CARI, jak je?? Co nového?? A ostatní??
Naše Elenka je teĎ nemocná, tak se jí snažím udražet doma, ale už se nemůžu dočkat až vyrazíme ven a to je první den…Ale jde to.
ZULU, co tvoje holčička, co už baští, jak jí chutná??
Ahoj, je to tu trošku zamrzlý… ale asi žádná z vás nemá s miminkama čas brouzdat po internet
… já si to ještě nedokážu představit a když něco potřebuju, tak sedím u PC a hledám ![]()
Já jsem ok, už víc jak týden jsem ani nešpinila (ťukťukťuk…) a je mi celkem fajn…
Carri tak držím palce. Mimochodem hezký jména pro holčičky. ![]()
Evi Anička je hroznej žrout. Sní toho už 190 ml a všechno jí hrozně chutná. Tak jsem ráda. Máme za sebou mrkev, cuketu, špenát, hrášek, květák, kukuřici a ze sladkého jablíčko, hrušku, banán, meruňky a broskev. Taky jsem zkoušela kaši tak ta jí taky jede. Měly jsme trochu problém s usínáním a buzením v noci. Tak jsem nastolila režim dle tabulky Dr. Kocha - vyčetla jsem v moudré knize
- a docela se nám to daří a spinká od osmi do pěti, šesti. V noci nekojím to jsem taky odbourala, protože prý 7mi měsíční dítě to bez jídla vydrží. Tak uvidíme jestli se to zase nějak nezvrtne.
A vy koukejte něco taky napsat.
Je to tady mrtvý. Co nějakej srazík? ![]()
Jé na tu Kochovu tabulku jsem koukala a zrovna si říkala, jestli je to vůbec možný, nastolit takový režim ![]()
No vypadá to sice jako sci-fi, ale jde to. Třetí den už malá večer spala jako dudek hned po položení do postýlky a vůbec neplakala. Tak doufám, že to vydrží.
Ahoj holky,
Anička je velká šikula
téda!!A hodíš mi odkaz na tu tabulku? A kdo je Koch?Píše něco o dětech? My spíme taky dost na prdlačku…
CARI, jo jo čusu je málo pramálo!! Ty si užívej s dvojčátkama to budeš mít ještě náročnější…já si to vůbec nedokážupředstavit…ale Míša to zvládá braburně, tak to taky zvládneš ![]()
Ahoj Evi, nikde jsem tu tabulku na netu nenašla. Je to z knížky Výchova kojence v rodině od doc. Dr. Jaroslava Kocha, CSc. Asi je to nějaký starší. Ale princip k večernímu usínání je následující:
samozřejmě vše dělat každý den ve stejnou dobu. Položit dítě do postýlky říctu mu dobrou noc dát pusu nebo jak jste zvyklí a odejít. Ono asi začne plakat nebo teda Áňa plakala tak jsem tam šla zase za chvilku a snažila se jí uklidnit, ale hlavně nevyndavat z postýlky, oni teda říkají, že i hladit se nesmí ale to já teda dělám.
No a pak tam chodíš a prodlužuješ intervaly a uvidíš, že se pomalu uklidní a usne. Já Áňu pokládám na bok a ona usne hned jak dudek, ale první dvě noci byly hrozný. To jsem už myslela, že jí zvednu z té postýlky a uhojdám jí v ruce. Ale pak jsem si řekla, že to taky pro mě abych se já vyspala a byla přes den funkční tak jsem jí nechala. Taky píšou, že když se začne tak je dobré to vydržet, že když to zase potom porušíš tak to pro to dítě taky není dobré. Tak že se matky musí pevně rozhodnout a připravit se v prvních dnech na pláč. Noční kojení odbouráváš úplně stejně. Prostě jí nedáš, ale uklidňuješ jí dokud zase neusne. Prý papat nemusí. Asi se chtějí jenom pomazlit.
Tady je denní režim pro děti 7-9 měsíců:
6:00 jídlo
6:00-7:30 bdění
7:30-10:00 spánek
10:00 jídlo
10:00-12:30 bdění
12:30-14:00 spánek
14:00 jídlo
14:00-16:30 bdění
16:30-18:00 spánek
18:00 jídlo
18:00-20:00 bdění
20:00-22:00 spánek
22:00 jídlo
22:00-6:00 spánek
My to teda dodržujeme akorát na večer, přes den se mi to moc nedaří, protože někde jsi a pak se to celý rozjede. Taky vynecháváme to jídlo v 22:00 protože to spí jak špalek tak nemám to srdce jí budit.
Jinak si myslím, že jí určitě pomohlo to, že nejde hned po jídle spát. Prý se tím trávením děti budí - jak pracujou střeva. Já to dělám tak, že jí v sedm nakojím a do osmi se s ní tak jako mazlím a pak jí dám do postýlky, ale musí být ještě bdělá. Dřív mi usínala v náručí a já jí pak přenášela a potom se hrozně budila. Prý se děti za noc několikrát vzbudí, ale pak zase usnou. Když ale nemají stejné podmínky jako za kterých usínaly (což ona neměla, protože s ní v postýlce neležím
) tak se vzbudí a pláčou.