Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69125
15.12.17 11:03

Tak spolu prostě spěte bez ochrany a buď to vyjde nebo ne. Nebo teda netuším, jak jinak by měla přirozená snaha o dítě probíhat. Jinak ano, statisticky je prostě přirozená šance na počet ve 45 mizivá, pravidelný cyklus nic nevypovídá o kvalitě vajíček, která jde s věkem strmě dolů a i riziko genetického postižení dramaticky stoupá. Ale to neznamená, že se čas od času někomu nepoštěstí a nenarodí se mu přirozeně zdravé dítko. Toliko ke stavu zdravotnímu, k tomu psychickému musíš ty nejlíp vědět, jak to vnímáš. Já kdybych teď otěhotněla, rodila bych v osmatřiceti - samozřejmě bych dítě uvítala a byla bych za něj vděčná, ale popravdě bych se opravdu cítila jako dost stará matka, no, v pětačtyřiceti už je to pro mě osobně hodně za zenitem (já budu v té době stopro po přechodu). Ale rodila bys a vychovávala dítě ty a nikdo ti do toho nemá co kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.12.17 11:03

@havedka mám čtvrté v tomhle věku - neplánovaně, sama pro sebe jsem měla limit 40, prcek bude mít 2 a nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.12.17 11:04

A co na to říkají tvoje děti? já bych si myslela že se mamka asi zbláznila..

• Citovat
  • Upravit
13010
15.12.17 11:06

@havedka
ano, když to přirozeně nejde, již je asi pozdě
myslím že je lepší se s tím smířit

hlavně do sebe nenechte rubat hormony, ivf a podobné, to je opravdu v tomto věku nebezpečné a za ta rizika to nestojí…

zkusit jste zkusili, nejde to, takže je to tak jak to je, nechala bych to bejt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
15.12.17 11:08

Jinak, gyn to řekl dobře, ta vajíčka jsou skutečně již stará, s tím nikdo nic nenadělá a šla byste do vysokého risku postiženého dítěte…plus komplikací u vás…

a pak…mít doma jako ženská v 60 letech 15 l pubertáka…hele…nic moc asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
15.12.17 11:16

Já bych do toho nešla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
15.12.17 11:16

Pokud dite opravdu chces, tak bych tomu jeste chvili nechala volny prubeh, mozna zkusila kontryhel, ale urcite ne zadne hormony nebo ivf. Jeste nejsi v prechodu, tkz teoreticky plodna jses a nedelas nic proti prirode. Mozna se jeste nejake kvalitni vajicko objevi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.12.17 11:20

Nechala bych to na přírodě, pokud jsi přesvědčená, že to dítě chceš. Já osobně maminky 40+ neodsuzuji, ale mám jeden případ v rodině a vím, že tohle by nebylo nic pro mě. Dokud je dítě malé, tak ok. Ale řešit v předdůchodovém věku pubertu, maturitu atd…mi připadá příliš zatěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
15.12.17 11:21

Hm, ono strasne dela zivotosprava. Ja tady ted kojim to svoje a je mi 43. Ale kdyz jsem se rozhodovala, rekla jsem si, pokud to nepujde samo, kaslu na to. Nechci zadne hormony, podpurne veci. Samozrejme vitaminy je neco jineho, ty jsem brala. Podarilo se nastesti hned. Je to moje treti. Samozrejme je to jine. Vsechno ma sve negativa/pozitiva. Mame ted uz velky dum, financne jsme konecne za vodou, muzu si platit pani na uklid atd Samozrejme nejsem uz tak „vykonna“, ale zas neberu vsechno tak hystericky:) Mala je zlata, zdrava, hodna, usmevava. Vse bylo v poradku. Mit dost casu, zkusime i to ctvrte, ale to bych asi polozila praci, coz by byla skoda. Driv se tehotnelo normalne pozdeji, proste dokud to slo. Zrovna nase sousedka, stara pani, jeji mamince bylo 42, kdyz otehotnela. Dala bych tomu dal volny prubeh, jedla vitaminy, max mozna 7keto DHEA (zlepsuje kvalitu vajicek), ale uz rozhodne nejaky podpurny zasahy ze stran doktoru. At telo samo rozhodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
15.12.17 11:25

A mimochodem, moji mame je 66, jeste letos v lete se mnou tady jezdila po horach na kole. I kdyby ted mela na starosti pubertaka, tak nevidim problem. Spis aby ji clovek brzdil, porad by neco delala. Jak rikam, je to hodne o zivotosprave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.12.17 11:42

@Lenka_Hal Moje mamka je v 62 taky velmi vitální. Jezdí na kole, chodí po horách, plave, v zimě bruslí,…chvilku neposedí. A doma má 20ti letého s prominutím dacana. Teď už je to klidnější, ale ještě před pěti lety to byl mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
15.12.17 11:45

Mit mimino ve 45 mi neprijde jeste tak hrozny, ale mit pubertaka v 60? To tedy jo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32933
15.12.17 11:52

Přírodu asi už neosalis. V tomto věku počítám že budu mít vnoučatko od nejstarší dcery ( a k tomu 10 lete dítko, měla jsem strop 35-37 a narodí se v 35 a už to mi přijde na poslední chvíli). Do 40 ok, ale před 50 už je fakt pozdě, zvlášť když to delší dobu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.12.17 11:55

Nešla bych do toho hlavně hlavne ze zdravotních důvodů…to riziko vvv je pro me nad 40 uz dost vysoké… a starat se o malé dítě v tomto věku je náročnější, natoznatož kdyby nebylo úplně zdrave :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
15.12.17 12:05

@havedka Pokud nechceš nic na sílu, tak kde je problém? Prostě to nechte na přírodě. Jinak pokud to opravdu chceš slyšet, pozdě to podle mě je. Je velké riziko komplikací v těhotenství a při porodu, vývojových vad…ale je to vaše rozhodnutí, pokud se na to cítíš, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí