Maminkou v 45, není už neskoro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uju
6750
15.12.17 13:16

No, mě je 36 mám děti 15 a 6 let. Upromně si už přijdu ve 36. na miminko stará 40+ mi přijde jako uplný sci-fi. Sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
15.12.17 13:34
@harpyje píše:
@BohunkaP kde zakladatelka psala, že ve svém věku, kdy má spoustu zkušeností, a organizaci domácnosti jistě v malíčku, nezvládne mimino a domácnost? :mrgreen: :mrgreen:

Nikde o tom nepsala. Nečteš pozorně diskusi ;) protože, moje reakce nepatřila zakladatelce, ale jiné uživatelce, která jí dala doporučení „máš velké děti, zapřáhni je“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15223
15.12.17 13:35

Ve 45 je už na dítě pozdě. u mě je strop pro rození dětí 40. Kvalita vajíček je po 45 roce taková, že spíš vyhraješ v loterii než porodíš zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
15.12.17 13:53
@harpyje píše:
@BohunkaP kde zakladatelka psala, že ve svém věku, kdy má spoustu zkušeností, a organizaci domácnosti jistě v malíčku, nezvládne mimino a domácnost? :mrgreen: :mrgreen:

to jsem ji psala ja - ze to ma prehodit na deti. A porad si za tim stojim. Driv deti doma delaly daleko vic prace, nemyslim si, ze by je vetsi zaprah doma kvuli miminu nejak zasadne tyral a byl od matky sobecky.
Ja mam pocit, ze lidi uvazuji o porizeni miminka stejne jako o porizeni psa. Miminko je lidska bytost, jeji zivot ma ohromnou hodnotu a jeho privedeni na svet je jednoznacne pozitivum. Mit sourozence je bonus do zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
15.12.17 14:01
@Pudloslava píše:
to jsem ji psala ja - ze to ma prehodit na deti. A porad si za tim stojim. Driv deti doma delaly daleko vic prace, nemyslim si, ze by je vetsi zaprah doma kvuli miminu nejak zasadne tyral a byl od matky sobecky.
Ja mam pocit, ze lidi uvazuji o porizeni miminka stejne jako o porizeni psa. Miminko je lidska bytost, jeji zivot ma ohromnou hodnotu a jeho privedeni na svet je jednoznacne pozitivum. Mit sourozence je bonus do zivota.

Tvoje rada by byla ještě jakžtakž pochopitelná v situaci, kdy by zakladatelka měla doma děti menší, školou povinné, které by příchod miminka pravděpodobně mohly i ocenit.

Ona má ale 2 děti už dospělé a jedno 15leté - a chtít po dospívajících teenagerech, kteří si pomalu zařizují svou budoucnost (min. ty dvě dospělé zcela jistě), aby místo toho pomáhali doma matce, protože ta si plánovaně a úmyslně pořídila miminko (a teď je z toho unavená), to je velké sobectví.

Stejně jako by si nikdo neměl nárokovat pomoc prarodičů, neměl by to dělat ani u vlastních potomků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.17 14:14

@BohunkaP Mně se narodil brácha, když mi bylo téměř 17 let a byla jsem naprosto nejšťastnější člověk. Mamce na čas vypovědělo zdraví, když byly bráchovi 3m, tak jsme se o něj na střídačku starali já s jeho tatínkem. Přišlo mi to naprosto přirozené. Navíc když jsem si domů přinesla své první dítě, byla jsem naprosto zaběhlá v určitých úkonech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
15.12.17 14:21

Má hranice je 35 let..nad 40 už to je hruza jako pardon..člověk může být aktivní, fyzicky oka, ale ve 40 by měl dělat práci a své koničky, ne přebalovat dítě, vstávat 6× v noci, učit na nočník, atd..
45 to už je masakr a nešla bych do toho..děti už máš..tvuj chlap sice ne, ale oka..pokud mu to vadí že nebude mít vlastní dítě, tak si adoptujte nějaké starší..
a opravdu myslím že přirozeně otěhotnět ve 45 to už asi moc nepujde a v těchto letech už bych na umělé rozhodně nešla..

• Citovat
  • Upravit
3003
15.12.17 14:24

45 je hodně. mně je 41 a dítě bych už v žádném případě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
15.12.17 14:24
@BohunkaP píše:
Tvoje rada by byla ještě jakžtakž pochopitelná v situaci, kdy by zakladatelka měla doma děti menší, školou povinné, které by příchod miminka pravděpodobně mohly i ocenit.

Ona má ale 2 děti už dospělé a jedno 15leté - a chtít po dospívajících teenagerech, kteří si pomalu zařizují svou budoucnost (min. ty dvě dospělé zcela jistě), aby místo toho pomáhali doma matce, protože ta si plánovaně a úmyslně pořídila miminko (a teď je z toho unavená), to je velké sobectví.

Stejně jako by si nikdo neměl nárokovat pomoc prarodičů, neměl by to dělat ani u vlastních potomků.

pomoc v rodině je sobectví? tak to potom jo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
15.12.17 14:30

Jsem v podobném věku jako zakladatelka a mít mladšího chlapa a velké děti, tak ano.
prostě jistotu, že se o dítě má kdo postarat, když mě klepne, nebo budu dlohodobě nemocná. Záleží na mnoha okolnostech, a nejsou všechny ženy v 45 letech stejné, některá má fyzičku a je zdravá, jiná už vypadá jako bába.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
15.12.17 14:30
@drewlet píše:
pomoc v rodině je sobectví? tak to potom jo :zed:

Nic takového jsem nenapsala.

Při vší úctě - tyhle manipulační hry já v diskusích nehraji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
15.12.17 14:32

@havedka si pořiďte nějakou mladší milenku. A s ní bejbátko. Myslím že pak na střídavou péči 14 ku 14 budeš ještě ráda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
15.12.17 14:32
@smurfka píše:
Má hranice je 35 let..nad 40 už to je hruza jako pardon..člověk může být aktivní, fyzicky oka, ale ve 40 by měl dělat práci a své koničky, ne přebalovat dítě, vstávat 6× v noci, učit na nočník, atd..
45 to už je masakr a nešla bych do toho..děti už máš..tvuj chlap sice ne, ale oka..pokud mu to vadí že nebude mít vlastní dítě, tak si adoptujte nějaké starší..
a opravdu myslím že přirozeně otěhotnět ve 45 to už asi moc nepujde a v těchto letech už bych na umělé rozhodně nešla..

Tak pokud mu vadí nemít vlastní dítě, tak jako adopce to pořeší???
Proč by člověk ve 40 nemohl přebalovat dítě a vstávat 6× za noc? Je to její volba, nikdo to za ní dělat nebude, a ty určitě ne, tak klid.
A otěhotnět ve 45? Je to individuální, někdo třeba už je po přechodu, ale třeba moje babička v 45 otěhotněla při jediné souloži za měsíc, a to ještě přerušované :mrgreen:, a máma je naprosto zdravá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.12.17 14:35

Doporučuju mrknout se do matrik, v kolika se rodilo až do 19. století. většinou „dokud to šlo“. Takže matky 45 byly vždy y nebylo jich málo.

Jestli je to dobrý nápad, to je jiná otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.12.17 14:37
@histep píše:
Tak pokud mu vadí nemít vlastní dítě, tak jako adopce to pořeší???
Proč by člověk ve 40 nemohl přebalovat dítě a vstávat 6× za noc? Je to její volba, nikdo to za ní dělat nebude, a ty určitě ne, tak klid.
A otěhotnět ve 45? Je to individuální, někdo třeba už je po přechodu, ale třeba moje babička v 45 otěhotněla při jediné souloži za měsíc, a to ještě přerušované :mrgreen:, a máma je naprosto zdravá :mavam:

nikdo to za ni nebude dělat? fajn, tak až ( jestli ) bude moc unavená, ať nežádá pomoc..
tvoje máma? - super, jedna z…kolikati? ( dětí narozených starším matkám )..?
sory, chtěla upřímný názor a toto je můj názor..pokud ty s ním nesouhlasíš, oka..v podstatě ona si to taky udělá nakonec po svém..jen nesvéprávný člověk udělá to co mu řeknou lidé v soc. skupinách…ale ptala se na upřímný názor..tak ji nebudu lhát, jak je to super plánovaně otěhotnět téměr v padesáti..sorry jako :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex