Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Analoja: Jako máš pravdu, ale.. já zakladatelku chápu, jít můj chlap na večeři se starou kamarádkou, která u nás následně i přespí /aniž bych ji já znala/, též by mi to bylo nepříjemné. Ano, faktem je, že se starými přáteli se lépe pokecá jen mezi čtyřma očima.
Jen dovětek- kolik chlapů řekne „kamarádka“, ale kdyby/když/ byla příležitost, klidně (by) si dali říct, že..
Příspěvek upraven 23.08.17 v 10:12
@jita22 píše:
No tak kdyz je nemocna, tak treba ted moc neuklizela a nechtela mit v byte bordel, kdyz tam ma prijet cizi zenska.Spis mi ale prijde, ze manzel na ni dost kasle, ona mu dela sluzku a on se jen bavi.Coz se v tehotenstvi dost blbe resi.
No a jsme u toho. Ona to udělala o své vůli. Muž to nejspíš viděl jinak. Tak holt se teď nesmí na muže zlobit že uklízela a kupovala zákusky atd. Její blbost. Prd bych se starala co si o mě kdo myslí může být ráda za azyl a nazdar žíly by mi to fakt netrhalo. Navíc mohla klidně říct hele zlato než ji k nám pozveš ukliď já jsem ještě marná tak ti ani nepomůžu ale ty seš taaaaak šikovnej
…
@jdukolem Chyba byla, že jsem se nabízela na tu večeři. Mně by asi ani nevadilo, kdyby šli spolu sami pokecat, ale čekala bych, že si pak třeba ještě sedneme spolu na kafe nebo mi ji představí.
Bohužel nedokážu být nad věcí, prostě jsem naštvaná, uražená a neumím to zakrýt. Teď mi volal a vlastně jsem mu řekla něco jako musím pracovat, ahoj.
@jankajj píše:
Analoja: Jako máš pravdu, ale.. já zakladatelku chápu, jít můj chlap na večeři se starou kamarádkou, která u nás následně i přespí /aniž bych ji já znala/, též by mi to bylo nepříjemné. Ano, faktem je, že se starými přáteli se lépe pokecá jen mezi čtyřma očima.
Jen dovětek- kolik chlapů řekne „kamarádka“, ale kdyby/když/ byla příležitost, klidně (by) si dali říct, že..Příspěvek upraven 23.08.17 v 10:12
A jak se ti s tím žije? S tím pocitem říká kamarádka ale dal by si jistě říct. Není to vysilující?
@jdukolem O své vůli - dohodli jsme se s mužem oba, že musíme uklidit když tu bude návštěva, a uklízeli jsme oba, i když já měla spíš ty na úklid těžší věci.
@jankajj jo, jenže pokud se s ní bude chtít vyspat, tak tomu nezabrání společná večeře ve třech ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Chyba byla, že jsem se nabízela na tu večeři. Mně by asi ani nevadilo, kdyby šli spolu sami pokecat, ale čekala bych, že si pak třeba ještě sedneme spolu na kafe nebo mi ji představí.Bohužel nedokážu být nad věcí, prostě jsem naštvaná, uražená a neumím to zakrýt. Teď mi volal a vlastně jsem mu řekla něco jako musím pracovat, ahoj.
Jo zkus to vydýchat. Vyjít z toho elegantně pokud možno. A pro příště už víš co a jak. Nebuď tak hodná hm? ![]()
@jdukolem A co je elegantně? Mám mu to říct, co mi vadilo a že se tohle opakovat nebude?
@Anonymní píše:
@jdukolem A co je elegantně? Mám mu to říct, co mi vadilo a že se tohle opakovat nebude?
To neni elegantní
to je hystericky žárlivý a direktivní. Elegantní je přijít a zeptat se co si dali k večeři a jak si to užili. A říct, že si ráda, že si po dlouhý době vyhodil z kopýtka např.
Mne by jenom zajímalo, jak by se tvářil manžel zakladatelky, kdyby to bylo naopak.
Tzn. kdyby zakladatelka byla se svým kamarádem a pak ho vzala domů na přespání, aniž by ho seznámila s mužem. A ještě s ním hrála trapné hry o změnách plánů.
Příspěvek upraven 23.08.17 v 10:21
@Anonymní píše:
@jdukolem O své vůli - dohodli jsme se s mužem oba, že musíme uklidit když tu bude návštěva, a uklízeli jsme oba, i když já měla spíš ty na úklid těžší věci.
Chyba. Zkus prosím přemýšlet jak to u vás funguje. Ty onemocníš. Vypadneš z provozu a u vás je „saigon“ že musíte OBA kmitat? Jak to že muž automaticky nezabere a nestará se o domácnost sám od sebe když vidí že seš nemocná? Jak to že pak při společném úklidu děláš to těžší? To je zásadnější pro soužití a myslím že na tohle by ses měla v budoucnu zaměřit. Tady toto je blbě. Hodně blbě.
Promin, ale ani jeden z nich nevi, co je slusne chovani. Prijde mi, ze si te manzel nebo pritel, ted nevim, proste nevazi. To uz si musis srovnat v hlave ty, jak s tebou jinak jedna.
@jdukolem píše:
Chyba. Zkus prosím přemýšlet jak to u vás funguje. Ty onemocníš. Vypadneš z provozu a u vás je „saigon“ že musíte OBA kmitat? Jak to že muž automaticky nezabere a nestará se o domácnost sám od sebe když vidí že seš nemocná? Jak to že pak při společném úklidu děláš to těžší? To je zásadnější pro soužití a myslím že na tohle by ses měla v budoucnu zaměřit. Tady toto je blbě. Hodně blbě.
@Šarlota4 píše:
To neni elegantníto je hystericky žárlivý a direktivní. Elegantní je přijít a zeptat se co si dali k večeři a jak si to užili. A říct, že si ráda, že si po dlouhý době vyhodil z kopýtka např.
Aha, takže se vlastně nic nestalo a on se zakladatelky nijak nedotkl ![]()