Manžel a práce v zahraničí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3379
16.5.19 22:01

Nezlob se na mě, ale za mými zády si partner hledat práci v zahraničí, přijmout ji a pak mi to oznámit, tak bych to hodnotila jako slušnou podpásovku. Udělal si 3 děti? Udělal, tak ať k tomu přizpůsobí svůj život, a to i profesní. Schopný evidentně je, takže se může chytnout i v ČR, stačí si dát práci s hledáním. Mě tohle oznámit chlap měsíc před porodem třetího děcka, tak si budu myslet, že se zbláznil. 8o. Uvědom si, že Tě naprosto obešel s dost zásadní věcí a vaše společné děti vlastně také. Jakmile je kariéra přednější, než rodina, je něco hodně špatně. Podporu nemáš v jeho rodině, a tam doporučuji váš problém už vůbec nepitvat, smějí se Ti do obličeje a vždy budou stát na straně syna, takže pláč na špatném hrobě. Sedni si s manželem, důrazným výrazem v obličeji a i v hlase bych řekla, že tohle absolvovat prostě nebudeš, že je sice hezké, že se snaží nás zabezpečit, ale né za cenu, že Tě tady nechá s miminkem a ostatními dětmi samotnou. Dále mu připomeň, že rodinný dům potřebuje stálou údržbu, jak vnitřní, tak venkovní a je jedno, jestli dům na klíč nebo zrenovovaný, a že tohle rozhodně nemáš šanci zvládnout sama a nebudeš to zvládat sama. Dala bych mu jasně najevo, že buď kariéra v takové míře, kterou si on sám sobecky naplánoval, nebo rodina. Tím bych debatu uzavřela. Měl by tendence argumentovat, odpověď by zněla,, já už jsem své řekla,, a šla bych z dosahu. Nastavit jasné mantinely, ale takovým způsobem, aby on pochopil, že,, takhle tedy ne panáčku, legrace skončila,,. Chtěl by to pitvat druhý den, za týden, dostal by stejnou odpověď,, já jsem už své řekla,, a víc ani slovo. Opravdu to neprobírej už s tchánama, dám ruku do ohně, že o tom vše věděli dřív než Ty, když jeho přístup schvalují. Přála bych Ti moc, aby to dopadlo dle Tvých představ :hug: a hlavně najdi v sobě sílu se vzepřít, jako lvice od 3 mláďat :hug: v Tvém případě je tohle vzepření naprostá nutnost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34041
17.5.19 08:11
@Lena74 píše:
Však já neříkám, že je to ideální stav, ani že je to férové jednání, jen si myslím, že když to takovému člověku zakaže, tak to stejně nebude dobré. Možná ji poslechne, ale k čemu to povede. Bude se cítit jak dítě, kterému velí manželka. A to nedělá chlapům dobře. Spíš bych má to šla nějak diplomaticky. Jinak zakladatelka říkala, že bude pryč týden a týden bude doma a to mne fakt nepřijde zas až tak zlé. Daleko důležitější je, zda ten týden doma se bude věnovat rodině. Ono je totiž spousta chlapů, kteří sice jsou doma, ale ve skutečnosti akorát sedí u televize nebo v hospodě.

Psala že ten týden, co by byl tady, tak by byl od nevidím do nevidím v práci, takže ani v tomhle týdnu by neměl téměř žádný čas na rodinu :nevim: Tady přece nejde o žádný velení chlapovi. Někde to takhle může fungovat ale ona to tak nechce, a já se jí nedivím. Říct mi chlap chvilku před porodem třetího dítěte že vzal místo v zahraničí a doma téměř nebude, aniž by se obtěžoval mi to říct než to místo vzal, tak bych hodně zuřila a ani omylem bych nesouhlasila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 09:53
@Malina7 píše:
Nezlob se na mě, ale za mými zády si partner hledat práci v zahraničí, přijmout ji a pak mi to oznámit, tak bych to hodnotila jako slušnou podpásovku. Udělal si 3 děti? Udělal, tak ať k tomu přizpůsobí svůj život, a to i profesní. Schopný evidentně je, takže se může chytnout i v ČR, stačí si dát práci s hledáním. Mě tohle oznámit chlap měsíc před porodem třetího děcka, tak si budu myslet, že se zbláznil. 8o. Uvědom si, že Tě naprosto obešel s dost zásadní věcí a vaše společné děti vlastně také. Jakmile je kariéra přednější, než rodina, je něco hodně špatně. Podporu nemáš v jeho rodině, a tam doporučuji váš problém už vůbec nepitvat, smějí se Ti do obličeje a vždy budou stát na straně syna, takže pláč na špatném hrobě. Sedni si s manželem, důrazným výrazem v obličeji a i v hlase bych řekla, že tohle absolvovat prostě nebudeš, že je sice hezké, že se snaží nás zabezpečit, ale né za cenu, že Tě tady nechá s miminkem a ostatními dětmi samotnou. Dále mu připomeň, že rodinný dům potřebuje stálou údržbu, jak vnitřní, tak venkovní a je jedno, jestli dům na klíč nebo zrenovovaný, a že tohle rozhodně nemáš šanci zvládnout sama a nebudeš to zvládat sama. Dala bych mu jasně najevo, že buď kariéra v takové míře, kterou si on sám sobecky naplánoval, nebo rodina. Tím bych debatu uzavřela. Měl by tendence argumentovat, odpověď by zněla,, já už jsem své řekla,, a šla bych z dosahu. Nastavit jasné mantinely, ale takovým způsobem, aby on pochopil, že,, takhle tedy ne panáčku, legrace skončila,,. Chtěl by to pitvat druhý den, za týden, dostal by stejnou odpověď,, já jsem už své řekla,, a víc ani slovo. Opravdu to neprobírej už s tchánama, dám ruku do ohně, že o tom vše věděli dřív než Ty, když jeho přístup schvalují. Přála bych Ti moc, aby to dopadlo dle Tvých představ :hug: a hlavně najdi v sobě sílu se vzepřít, jako lvice od 3 mláďat :hug: v Tvém případě je tohle vzepření naprostá nutnost :kytka:

presne tak. Za zady a tvuj nazor ho nezajima. Vim, o cem mluvim.

• Citovat
  • Upravit
56286
17.5.19 10:24
@Anonymní píše:
presne tak. Za zady a tvuj nazor ho nezajima. Vim, o cem mluvim.

no, pak se u rozvodu dozvis, ze on chudak pracoval a ty ses valela s detma doma:).
Blby je, ze pak to nastupuje plizive. prijede po tydnu a ty si s detma udelas Vas rezim, najednou se tam plete, je tam navic. Deti chodi se vsim za Tebou. Casto si naplanuji neco na vikend s kamarady. pres tyden padas na hubu ty, takze casto kdyz vola, zrovna koupes mimino, krmis, kojis, nestihas. uspavas, dosad cokoliv.
I kdyz rikas, ze to neni dobre, ze Vas to bude stat rodinu, chlap kouka a ma pocit, ze mu to neprejes.
Me pomahali rodice a to bylo taky spatne, ex muzi to vadilo. Takze v realu prijede v patek vecer, ceka vrele prijeti, ty odpadnes v 8, deti litaji, mazec.
A pak za par let te klidne opusti, protoze v jeho ocich ho nepotrebujes a deti stejne chodi za Tebou…
Dneska uz bych chlapa nepodporovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 14:54

Děkuju za názory, koukám, že vesměs negativní - tak nějak jsem to i čekala…Manžel dneska přijede domů a budeme to řešit. Ještě nevím, s čím přesně přijde, ale mám v plánu mu říct asi něco takového, jako že mu to přímo nezakazuju, ale považuju to od něj za podpásovku, zbabělý útok před povinnostmi a naprosto nevyzrálé a sobecké chování. A že pokud to opravdu vezme za takových podmínek (1 týden tam a 1 týden tady) v této naší situaci, nemůžu mu zaručit, že se naše rodina v brzké či pozdější době nerozpadne. A že pro mě tím dost klesnul. Ať tedy zváží, co je pro něj cennější, jestli rodina nebo budování kariéry a nových zkušeností. Nedovedu odhadnout, co na to řekne.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
2950
17.5.19 15:21
@Anonymní píše:
Děkuju za názory, koukám, že vesměs negativní - tak nějak jsem to i čekala…Manžel dneska přijede domů a budeme to řešit. Ještě nevím, s čím přesně přijde, ale mám v plánu mu říct asi něco takového, jako že mu to přímo nezakazuju, ale považuju to od něj za podpásovku, zbabělý útok před povinnostmi a naprosto nevyzrálé a sobecké chování. A že pokud to opravdu vezme za takových podmínek (1 týden tam a 1 týden tady) v této naší situaci, nemůžu mu zaručit, že se naše rodina v brzké či pozdější době nerozpadne. A že pro mě tím dost klesnul. Ať tedy zváží, co je pro něj cennější, jestli rodina nebo budování kariéry a nových zkušeností. Nedovedu odhadnout, co na to řekne.
Zakladatelka

Já bych to takhle moc nerozvadela. Řekla bych větu jen jednu a to - Podovej Jirko, s tou práci v zahraničí nesouhlasím. A Nechej jeho ať mluví. Normlane ho postav před to ze to tak nechceš a nesouhlasíš. Neporizivali jste si tři deti aby jsi na ne byla sama. Mluv klidně a nekric. Nenechej se vytočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 15:24

@Lioness34 Neboj, já jsem klíďas :mrgreen: Navíc už mi to přijde trošku jako deja vu. Už jsem tohle zažila, když byl první dceři necelý rok.
Asi mu teda řeknu, že mu to nezakazuju, protože je dospělý svéprávný člověk, ale souhlasit s tím nesouhlasím.

• Citovat
  • Upravit
2950
17.5.19 15:33
@Anonymní píše:
@Lioness34 Neboj, já jsem klíďas :mrgreen: Navíc už mi to přijde trošku jako deja vu. Už jsem tohle zažila, když byl první dceři necelý rok.
Asi mu teda řeknu, že mu to nezakazuju, protože je dospělý svéprávný člověk, ale souhlasit s tím nesouhlasím.

Já bych nezminovala nezakazuji - proste řekla ne, nesouhlasím s tím aby jsi odjel a pracoval dva týdny pryč a dva týdny tady

• buď v klidu toto řeší kde kdo. Já to řešila doma taky :mrgreen: takže prave i z těch zkušenosti píšu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
17.5.19 15:35
@Anonymní píše:
Zakladatelka

To je skoro jak střídavé péče bez toho, aby taťka pečoval. Jsem zastáncem svobody, ale tohle by fakt nešlo. Tři malé děti, do toho stavba. To by mu vůbec nebylo líto, že děti porostou a on je neuvidí? Spíš mi to připadá tak, že ty budeš u dětí, nebudeš moct do práce, budeš na něj ve všem odkázaná a nemůžeš si vyskakovat. Třeba je to u vás jinak, já nevím, ale tohle byly pocity mého manžela. Když jsem byla s břichem, tak byl velmi šťastný a neustále byl někde pryč.

• Citovat
  • Upravit
30556
24.5.19 09:16

Co na to říct, pokud by odjel, jen za podmínky, že ten nový dům bude výlučně mým majetkem ;) protože tohle nemůže dopadnout dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.5.19 20:20
@Anonymní píše:

Tak co rikal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.19 20:34

@Jana525 No tvářil se pěkně kysele, že prý pouští kvůli mě životní šanci, ale nakonec to nevzal. Mám z toho dost rozporuplné pocity. Jeho rodiče mi řekli, že je mrzí, že tam nejde a že kvůli rodině obětuje kariérní růst. Řekl, že až děti budou starší a barák hotový, tak takovou nabídku bude brát všemi 10, pokud se nějaká objeví…To zahraničí ho prostě láká, to vidím naprosto jasně.
Teď dostal nějakou další nabídku tady v ČR, ale asi to nevezme (prý by to byla nuda) :mrgreen: Takže zatím tak…

• Citovat
  • Upravit
2950
25.5.19 20:36
@Anonymní píše:
@Jana525 No tvářil se pěkně kysele, že prý pouští kvůli mě životní šanci, ale nakonec to nevzal. Mám z toho dost rozporuplné pocity. Jeho rodiče mi řekli, že je mrzí, že tam nejde a že kvůli rodině obětuje kariérní růst. Řekl, že až děti budou starší a barák hotový, tak takovou nabídku bude brát všemi 10, pokud se nějaká objeví…To zahraničí ho prostě láká, to vidím naprosto jasně.
Teď dostal nějakou další nabídku tady v ČR, ale asi to nevezme (prý by to byla nuda) :mrgreen: Takže zatím tak…
:palec:
To je dobre. Až budou deti větší ať si děla co chce ale do 10-15ti let dítěte žádné takove ;) ma rodinu ať se stará
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.5.19 02:27
@Anonymní píše:
Teď dostal nějakou další nabídku tady v ČR, ale asi to nevezme (prý by to byla nuda) :mrgreen: Takže zatím tak…

A proč si nehledá takovou práci, abyste mohli jet do toho zahraničí všichni? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.23 20:47

Obnovují anonymně téma Četla jsem tu jen pár komentářu. Manžel dostal práci v zahraničí… bude tam cca 15-18dní a pak cca 7-10 dní doma. V letě doma… to bude práce blíže tady. A od záři zase
Už se to blíží a mám z toho depku.. nejdříve jsem to odsouhlasila vše, a bojím se teď. Bohužel nutí nás k tomu finance. Máme jedno dítě, už větší, školní. chce to zkusit, má pak možnost jak by to nešlo, nefungovalo pracovat tady doma… delší směny, dojíždění, asi více trošku častějí doma… nějaká něděle, občas víkend… ale samozřejmě za míň peněz. Bojím se jak to vše zvládnu :( ač vím že třeba to je a potřebujeme nějaké věci doplatit… a došetřit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky