Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@renap Ano, pro děti vhodné moc. Není tam molo, písečná pláž, dlouho mělko. Na pláž se jde přes místní komunikaci. Poradím Ti ještě lepší hotel pro děcka - Zee Brayka Bay Reef.
@Pinkie píše:
Co třeba Mallorca? Liparské ostrovy? (obojí okolo 4 hodin letu, pro děti ideální). I některý řecký ostrovy by se daly.
Tam jsme byli, řecký ostrovy super, třeba Zakyntos je nádhera, ale prostě tam v moři nic není, a ještě navíc je to na mě studený. Mallorca narvaná němcema, v moři taky nic. Prostě ta krása, když ponoříš hlavu do vody a tam spousta těch barevných rybiček, ono stačí i stát kousek od břehu a rozdrobit nějaký jídlo a je na co se koukat.
@Pinkie píše:Řecko by se letos jistě dalo. Nějaká ta mrtvola, či pět u břehu, kde se mi koupou děcka, žádnej problem
Co třeba Mallorca? Liparské ostrovy? (obojí okolo 4 hodin letu, pro děti ideální). I některý řecký ostrovy by se daly.
@babanci píše:
@berry4 Přesně to jsem chtěla napsat. Přijde mi úsměvné, když se tu píše, že lidi jezdí, aby se mohli vytahovat.:mrgreen: Normální lidi jezdí na dovolenou, aby si odpočinuli, užili si toho, co mají rádi, v našem případě moře. Ano, u nás je sice taky krásně, ale moře tu není. A když je řeč o Egyptě, tam se jezdí na památky a k Rudému moři, které je nádherné, plné ryb a korálů, teplé, čisté, jste tam už za 4,5 hodiny a je to finančně dostupné. I jinde se dá potápět, ale letíte tam mnohem déle a za mnohem větší peníze.
Ano, ne každý může vyvézt šestičlennou rodinu na Velký bariérový útes, že? V Sharmu bývalo krásně, tam už dneska ne, ale Marsa ta to naprosto bezvýhradně vynahrazuje a převyšuje. Ležet půl dne na vodě a jen koukat pod vodu, to ticho a ráj, to je prostě relax nejvyššího kalibru. A dostupný. Nesouvisí to se sousedama, já třeba netuším, kde byli sousedé kolem dokola na doolené, a oni netuší, kde jsme byli my. Ale urážet někoho čecháčkovstvím, a ohánět se u toho Karibikem a kopaný bazénem na zahradě, to je tedy co? To je pravé čecháčkovství. Dávat se ostatním na odiv, aby viděli, že já nešudlím usmoleých 8000 z kasičky. A upřímně, já třeba byla na Srí Lance, ano, jejich národní parky jsou krásné, vegeace bujná a jiná, zvířata jiná…oceán? K ničemu, jen masa valící se vody. jednu stačilo. Tisíckrát raději se budu vracet do Marsy. A že nemám rok co rok na tropické ráje, za to s tedy nestydím ani omylem. A raději pojedu každý rok, než tři roky ne a pak jednou na tu, co není pro čecháčky. A zbytek léta se povaluju u toho bazénu. jestli je to podstatné, taky je v zemi zakopaný. I když děti si užily i toho nadzemního, když býval jen ten.
@renap Někteří lidé prostě takové věci neřeší. Bez dětí to taky člověk bere jinak. Pokud někomu vyhovuje plácnout se k bazénu nebo na pláž a nehnout se, je to v pohodě. Pak je ale trošku jedno, jestli je v Chorvatsku, Maroku, nebo Thajsku. Nic moc z tý země nemá. Já bych ale z Egypta chtěla vidět něco víc a to kvůli bezpečnosti prostě nejde, nepustí tě, nebo tě hlídají. Kamarád teď byl v Egyptě (je to ten typ vorvaně, co se v sobotu rozvalí na pláž a je tam až do konce pobytu). Je to ten typ „Hele, za 10 tisíc se vším, no to bych byl blbej, abych nejel“. A říkal, že je všude hlídali se samopalama a nesměli z hotelu. Nesměli ani do města na trhy. Kdyby tam bylo tak bezpečno, myslím, že by to vypadalo trochu jinak. ale on byl spokojenej a užil si to. Pro mě by to v téhle atmosféře prostě dovolená nebyla. Nemusíme se tu vzájemně přesvědčovat. Co vyhovuje jednomu, je na přípustné pro dalšího. Tak to má být.
@babanci Děkuju,snad to už klapne, letos jsme museli o prázdninách, a to bysme tam asi zdechli vedrem, a toho průjmu se ještě bojim, příští rok přece jenom bude malá starší, tak snad už to risknem. S tou starší jsme tam byli poprvý ve 13 a chytla to, zvládli jsme to bez doktora, ale nic moc. Než zabral Antinal.
@terinka4444 Gratuluji k Cejlonu. Ale na Srí Lanku se snad jezdí hlavně kvůli něčemu jinému než k moři ne? ![]()
@renap My v posledních letech už střevní potíže nemáme. Asi jsme si zvykli.
Jezdíme od září do dubna. Letos jsem byli v květnu a pařák už byl pořádný. Nejlepší se nám to zdá v říjnu, moře teplé, počasí krásné a večer se už dá dýchat bez klimatizace. Letos budeme brát na dovolenou vnučku, poletíme do Řecka na ostrov Skopelos, tam to máme taky rádi a na Vánoce na Kapverdy. Sedm hodin letu, počasí krásné celý rok, jen v zimních měsících velký vítr a vlny. Tam to koupání pro děcka není úplně vhodné, je to prostě oceán.
@Pinkie píše:
@renap Někteří lidé prostě takové věci neřeší. Bez dětí to taky člověk bere jinak. Pokud někomu vyhovuje plácnout se k bazénu nebo na pláž a nehnout se, je to v pohodě. Pak je ale trošku jedno, jestli je v Chorvatsku, Maroku, nebo Thajsku. Nic moc z tý země nemá. Já bych ale z Egypta chtěla vidět něco víc a to kvůli bezpečnosti prostě nejde, nepustí tě, nebo tě hlídají. Kamarád teď byl v Egyptě (je to ten typ vorvaně, co se v sobotu rozvalí na pláž a je tam až do konce pobytu). Je to ten typ „Hele, za 10 tisíc se vším, no to bych byl blbej, abych nejel“. A říkal, že je všude hlídali se samopalama a nesměli z hotelu. Nesměli ani do města na trhy.Kdyby tam bylo tak bezpečno, myslím, že by to vypadalo trochu jinak. ale on byl spokojenej a užil si to. Pro mě by to v téhle atmosféře prostě dovolená nebyla. Nemusíme se tu vzájemně přesvědčovat. Co vyhovuje jednomu, je na přípustné pro dalšího. Tak to má být.
Dneska media vsechno rozmaznou po celym svete, skoro vsude se najde nejaky silenec, co strili po lidech nebo tak. Jenze kdyz se to stane tam, tak to bude vsude a jeste vic lidi se bude bat jezdit k nim. Takze delaj co muzou, aby se nic nestalo a radsi nikoho nikam nepusti. ![]()
A s tim kolik je ted tech (mu)slimaku po Evrope to hrozi uplne vsude, takze to uz neni ani co resit, to by clovek nesmel nikam… ![]()
@ zakladatelka
Kdyz se bojis letet do Egypta, jedte autem k mori… Sice pravdepodobnost umrti ci zraneni je pri ceste autem o nekolik radu vyssi, ale co nadelas…
Osobne znam nekolik lidi, co meli tezkou havarii resp. zemreli v aute, neznam nikoho, kdo by zazil nouzove pristani ci byl zranen pri teroristickem utoku. A to ve firme kazdej tyden min. 40 lidi nekam leti vc. do Turecka, Iranu, Tuniska atd.
@Pinkie píše:
Máte pravdu. Jsem chudý Čecháček a protože nemám na dovolenou za 8tis v Egyptě, rozbila jsem prasátko a buduji bazén za 280tis.Díky za rozbor.
Jakej rozbor? Že se mají domluvit je rozbor chudého čecháčka? Nevím kdo z nás je malinko mimo. ![]()
@babanci My tam byli v červnu, květnu a září, vedro podle mě nastejno, ale v září nejteplejší moře. Já faraona neměla nikdy, manžel pokaždý, ale ten je schopný se posrat i v Itílii, nechápu, asi z přežrání. A dcera to měla jednou. Tak nevim, na čem to záleží, kamarádka s manželem lítají každý rok dvakrát, mmch pro @Pinkie -on pracuje v bance, ona učitelka, takže polointeligenti a šťastný blázni, a nikdy nic, až při jejich cca 15 dovolené to chytla kamarádka, ale prý brutálně, byla i na infuzi. Takže člověk nikdy neví.
@Pinkie píše:
@terinka4444 Gratuluji k Cejlonu. Ale na Srí Lanku se snad jezdí hlavně kvůli něčemu jinému než k moři ne?
No k moři se na Srí Lanku určitě nejezdí, bo to tam není. A jinak, kdyby se tam nejezdilo imo jiné kvůli koupání, proč by tedy byly resorty na břehu oceánu a ne ve vnitrozemí, kam tedy turisti pak míří na výlety? Samozřejmě, že se am jezdí mimo jiné kvůli koupání. Prostě z výšky svého majestátu shlédni mezi prostý lid a nech jim jejich ušmudlané vynašetřené koupací dovolené.
Riziko je dnes střední a větší, nulové jen za hranicemi civilizace. Neletěla bych však do žádné „turisticky oblíbené“ destinace, hlava na hlavě, mraky turistů, voda na stojáka a Češi. Přidám nějakou korunu a jsou místa, kde mám pláž luxusní skoro pro sebe. Severní Afrika - levné, to ano.Ale tažme se na důvody a na těch něco bude.
Příspěvek upraven 03.06.16 v 14:17