Manžel chce letět do Egypta, já se bojím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5199
3.6.16 10:57
@renap píše:
@pussy85 Kdybys tu situaci opravdu sledovala, jak tady hrdě hlásáš, tak bys věděla, že na stránkách MZV není nic o tom, že se nedoporučují cesty do Egypta, pouze je tam varování před Sinají a Káhirou a naopak se tam píše, že turistická letoviska jsou bezpečná. O turistických cestách do Turecka a Tunisu jsem tam nic nenašla, tam se normálně zájezdy prodávají, čili to taky tak horký nebude.
@Pinkie Ty si fakt nejsi schopná připustit, že někdo ten Tvůj strach, notně podpořený médii nesdílí a opravdu tam jede v klidu a tu dovolenou si užje? Musí se ti těžko žít s neustálým strachem z každé ptákoviny, která se objeví v televizi.

Ale já jsem ochotná to připouštět, já si to dokonce myslím! Jsou to hlupáci, ale blázní jsou vždycky šťastnější. Já jim to přeju, vždyť mají vlastně výhodu, kdyby si zjistili skutečné informace, dali si práci a zjistili s přímo v té dané zemi, co se tam děje (Egypt, Maroko, Tunis), možná by smýšleli stejně. Pokud tam jet chtějí a chtějí si to užít, jen ať to nečtou. budou mít prima dovolenou. já vím, že statisticky (zase ta statistika :lol: ) je malá pravděpodobnost, že je tam někdo postřílí, do toho na ně spadle letadlo a ještě dostanou ďobanec od komára přenášejícího ziku, ale tady jde o ten pocit, kdy si chci bezstarostně užít dovolenou. A to podle mýho průměrně inteligentní člověk nemůže. Svět se zkrátka mění. moje kamarádka taky jela do bezpečné Belgie a buchlo jí to pod zadkem. Myslíte, že někam letos jede na dovolenou? :lol: A máte pravdu, statisticky by se měla zabít v autě (jezdí po Z a V Evropě), ale ta bomba byla tentokrát blíž.

Příspěvek upraven 03.06.16 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
3.6.16 10:57

@renap myslim, ze jen do ceskych zprav se toho dostalo dost, a to se tady zdaleka nedozvime vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9494
3.6.16 10:59

@lucik2011 Já nevim, ale vy fakt znáte lidi, kteří jezdí na dovolenou z těchto důvodů? My tam tedy jezdíme kvůli moři, odpočinku, zážitkům, dobrému jídlo, aby si to děti užily. A tohle všechno klidně splňuje i ten Egypt. A pro upřesnění-nekopu za Egypt, letíme letos do Bulharska a nadšená z toho nejsem, kromě nejistého počasí tam bude hlava na hlavě, služby určitě nebudou odpovídat tomu, na co jsme zvyklí z toho Egypta nebo Turecka. Ale do Egypta se mi s malou zatím nechce a to jedině ze strachu z toho jejich průjmu. Jinak bych vůbec neváhala a už bych tam byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34019
3.6.16 11:02

@pussy85 Hned bude zakladatelce líp. :zed: teroristický útok je prostě možný kdekoliv, to by se čověk nesměl ani projít po václaváku, hodně lidí na jednom místě tak co kdyby náhodou. Nemá smysl jí ještě víc strašit, bojí se tak nepojede, stejně by z dovolené nic neměla, s chlapem se doma sežerou protože se asi nedohodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
3.6.16 11:04
@pussy85
@pussy85 píše:
@renap myslim, ze jen do ceskych zprav se toho dostalo dost, a to se tady zdaleka nedozvime vse

Já jsem pomáhala bráchovi s diplomkou (studuje mezinárodní vztahy) a docela jsem čuměla, co všechno se sem do zpráv nedostane. Až jsem pojímala podezření, že to snad musí dělat naschvál, abychom se těch migrantů tolik nebáli. mimo jiný jsem se koukala na počet bombových útoků na Blízkém východě, v S Africe a Evropě a srovnávala jsem to. Ty statistiky jsou hrozný. A překvapily mě i čísla ze S Afriky, tam je to fakt na denním pořádku. :think:
Nevím, proč se to sem nedostává. Asi to je něčí zájem, Nevylekat lidi? Poškodilo by to cestovní ruch? Nevím, vždycky se najde ale nějakej blbec, co rozbije prasátko a stůj co stůj pojede. Letos se to možná obmění a ti, co nikdy nejezdili pojedou (klesly ceny do S Afriky) a ti, co jezdili zase posílí cestovní ruch v Čechách a na Slovensku.

Příspěvek upraven 03.06.16 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.16 11:04
@renap píše:
@pussy85 Kdybys tu situaci opravdu sledovala, jak tady hrdě hlásáš, tak bys věděla, že na stránkách MZV není nic o tom, že se nedoporučují cesty do Egypta, pouze je tam varování před Sinají a Káhirou a naopak se tam píše, že turistická letoviska jsou bezpečná. O turistických cestách do Turecka a Tunisu jsem tam nic nenašla, tam se normálně zájezdy prodávají, čili to taky tak horký nebude.
@Pinkie Ty si fakt nejsi schopná připustit, že někdo ten Tvůj strach, notně podpořený médii nesdílí a opravdu tam jede v klidu a tu dovolenou si užje? Musí se ti těžko žít s neustálým strachem z každé ptákoviny, která se objeví v televizi.

jo turistická letoviska jsou v pohodě… otázka je, co letiště. Ty zrovna moc zabezpečený nemají. Navíc transfery. A být teda X dní jenom zavřená v letovisku je dost děsivá představa, jak trávit dovolenou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9494
3.6.16 11:05

@pussy85 Ale to bylo v Karnaku, to je hodně daleko od turistických letovisek, připouštím, že bych je letos těmto cílům vyhnula-památky, muzea, to je psáno i v tom doporučení MZV
@Pinkie Ty si fakt myslíš, že na dovolenou jedou fakt jenom prosťáčci, s IQ tykve, a inteligenti sedí doma a klepou se strachy? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
3.6.16 11:08
@pussy85 píše:
@renap http://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

Celkem idylka proti 130 mrtvých při posledním atentátu v Paříži a 34 mrtvých v Brusselu…i v tom našem poklidném Uherském Brodě jich při obědě v restauraci přišlo o život více..a kdo chce být v bezpečí doma v bytečku, tak ať si vygooglí frenštátský panelák - 6 mrtvých…kdyby v tu dobu byli v Egyptě, tak mohli být živí..

• Citovat
  • Upravit
5199
3.6.16 11:10

Já bych třeba do Egypta jela, ale to by mě tam nesměli hlídat zbrojnoši se zbraněma, to bych musela mít volný pohyb po zemi a mít možnost se v klidu a bez nějakých tanečků podívat na pyramidy atd. Znám lidi, rodilý Egypťany, který odtamtud zdrhají, protože se tam bojí. Jejich vysněnou zemí je Švédsko, hodlají se tam usídlit natrvalo. A když už zdrhají místní, tak to asi o něčem svědčí. Ale chce to mít informace, skutečné informace, ne se soustředit jen na to prasátko a vidinu „dovolené“ za každou cenu. Ale já to nikomu neberu, já jen říkám, že každý má možnost volby a jestli to tak někomu vyhovuje, proč ne. Mně to přijde úsměvné a dovolenou si představuju jinak. Zakladatelku zcela chápu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9494
3.6.16 11:11

@lucenka Jo,kdybych jela na dovolenou sama, tak si to zařídim jak chci, ale s malým dítětem jsou prostě ty resorty ideální. Byli jsme několikrát v Řecku, půjčili jsme si vždy na několik dní auto, jako malá to vydržela, v pohodě, ale nadšená nebyla, prostě už se těšila, až se plácne s bábovkama do písku, na cachtání, tobogány, na miniklub a minidisko. Prostě to tak je, ať se nám to líbí nebo ne, na objíždění přírodních krás a památek ty děti zrovna nenadchne, na to bude čas za pár let až dostane trochu rozum aněco z toho bude mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bberundaa
3.6.16 11:12

Já bych teda do žádný arabský země nejela, myslím že nejde ani tak o let letadlem ale o to, že bezpečnost v těhle zemí je pro evropany dost snížená.
Letos vyhrává ČR. Sice nemáme moře ale i tak je v Čechách pěkně a bezpečno. A hlavně má to být DOVOLENá a ne stres, jako nechápu postoj chlapa, že ho nezajímá strach parnetrky a prosazuje si „já chci, já chci“. Spíš bych se zamyslela nad situací doma, není to uplně normální. a jet pod tlakem na dovču, no nevím nevím. zakladatelky je mi líto a poradila bych jí ať si s partnerem upřímně promluví - v klidu. Nebo ať mu dá přečíst diskuzi, třeba mu to dojde.

• Citovat
  • Upravit
34019
3.6.16 11:13

@Pinkie Proč sem pořád pleteš to prasátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9494
3.6.16 11:13

@ontar :D A oproti té tisícovce lidí, co se každý rok zabije na českých silnicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34019
3.6.16 11:16
@bberundaa píše:
Já bych teda do žádný arabský země nejela, myslím že nejde ani tak o let letadlem ale o to, že bezpečnost v těhle zemí je pro evropany dost snížená.
Letos vyhrává ČR. Sice nemáme moře ale i tak je v Čechách pěkně a bezpečno. A hlavně má to být DOVOLENá a ne stres, jako nechápu postoj chlapa, že ho nezajímá strach parnetrky a prosazuje si „já chci, já chci“. Spíš bych se zamyslela nad situací doma, není to uplně normální. a jet pod tlakem na dovču, no nevím nevím. zakladatelky je mi líto a poradila bych jí ať si s partnerem upřímně promluví - v klidu. Nebo ať mu dá přečíst diskuzi, třeba mu to dojde.

Tak jasně že by se měli spolu domluvit, pokud to má být dovolená pro rodinu tak aby to vyhovovalo všem a ne jen jednomu, jenže jeden dupe chci a druhý Kdyby mě měl rád, tak to pochopí :mrgreen: Takže nakonec nepojednou stejně nikam a ještě budou rozhádaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
3.6.16 11:18
@Pinkie píše:
Ale já jsem ochotná to připouštět, já si to dokonce myslím! Jsou to hlupáci, ale blázní jsou vždycky šťastnější. Já jim to přeju, vždyť mají vlastně výhodu, kdyby si zjistili skutečné informace, dali si práci a zjistili s přímo v té dané zemi, co se tam děje (Egypt, Maroko, Tunis), možná by smýšleli stejně. Pokud tam jet chtějí a chtějí si to užít, jen ať to nečtou. budou mít prima dovolenou. já vím, že statisticky (zase ta statistika :lol: ) je malá pravděpodobnost, že je tam někdo postřílí, do toho na ně spadle letadlo a ještě dostanou ďobanec od komára přenášejícího ziku, ale tady jde o ten pocit, kdy si chci bezstarostně užít dovolenou. A to podle mýho průměrně inteligentní člověk nemůže. Svět se zkrátka mění. moje kamarádka taky jela do bezpečné Belgie a buchlo jí to pod zadkem. Myslíte, že někam letos jede na dovolenou? :lol: A máte pravdu, statisticky by se měla zabít v autě (jezdí po Z a V Evropě), ale ta bomba byla tentokrát blíž.Příspěvek upraven 03.06.16 v 10:59

Mluvit neco o rozumu a mit iracionalni strachy, jako kdyby tam byla valecna fronta, je fakt na palici. Proste zensky jsou ustraseny, to je stara znama vec. Vsak se rika „nebud baba“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí