Manžel chce letět do Egypta, já se bojím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
3.6.16 08:30
@Anonymní píše:
Bojím se prostě teroristických útoků, které tam hrozí víc. Celá rodina i přátelé to chápou, on ne. Kdyby mě měl rád, tak to pochopí a přistoupí na kompromis, abysme byly všichni spokojeni ne?

teroristické útoky dnes hrozí všude.
V Egyptě jsou tisíce hotelů, denně tam přiletí stovky letadel s turisty. Zmedializoval se jeden let, který nedopadl.
Děláš si hlavu s tím, že se vám něco může stát. Ta pravděpodobnost je ale jedna k milionu.
Jestli tě uklidním, zatím všichni, co se odtam během min. týdnů vrátili hovořili o tom, že bezpečnost tam je, až neskutečné prohlídky na letištích, vojáci všude.
V rezortech klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.6.16 08:31

@ontar a já sázím na Baleáry a Kanáry. Ty jsou totiž natřísklé k prasknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
3.6.16 08:31
@Anonymní píše:
@Nafrněná Myslela jsem Bulharsko, Chorvatsko, Slovensko tam nic nebylo.

A to že tyhle země jsou na tom „veřejném seznamu“, kde právě vyhrožují, že něco bouchne ti nevadí? :zed: Nic tam nebylo, ano, zatím.. Ale co je tohle propána za logiku.. :zed: Holka nevím odkud jsi, ale já pracuju u Orloje v Praze, víš, kolik jich tu denně potkám? Mnohem větší pravděpodobnost, než že to bouchne v Egyptském hotelu, kde je to právě teď enormně hlídané je to, že to bouchne v Praze na Můstku nebo na Hlavním nádraží :nevim: A mnohem větší šance než letadlo je to, že to do autobusu napálí nějaký magor, když pojedu na metro :nevim: Zkus si pokecat s někým, kdo do Egypta lítá třeba pravidelně a neživ strach z pomluv a nepodložených řečí ;)

• Citovat
  • Upravit
29577
3.6.16 08:32
@Anonymní píše:
@Nafrněná Myslela jsem Bulharsko, Chorvatsko, Slovensko tam nic nebylo.
:lol: a já nedávno četla, že teroristi se letos chtějí zaměřit právě na Chrovatsko. Co je na tom pravdy netuším, ale tam se dostaneš snadno a nikdo tě kontrolovat nebude. Nikoho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.6.16 08:34
@Anonymní píše:
@lucenka On už na dovolené sám byl a teď chtěl vzít nás. Já myslím, že je úplně jedno, proč se bojím, šve mě, že na mě tlačí a vůbec nebere v potaz můj názor a moje pocity :?

ano, to chápu, chápu, že on zase nechápe, tvé důvody, protože jsi názor změnila až po pádu letadla. Před tím bez výhrad. No, pokud on se rozhodne, že tam poletí, tak prostě poletí, tebe tam za vlasy nepotáhne, ovšem děti vezme s sebou, má na to plné právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

Je úplně jedno jestli je to bezpečnější v egyptě nebo na krétě, muž by tě měl trochu respektovat, a ne tě tlačit někam, kde se nebudeš citit dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
@terinka4444 píše:
@ontar a já sázím na Baleáry a Kanáry. Ty jsou totiž natřísklé k prasknutí.

Teri já to vidím na Španělsko nebo Ibizu, možná dokonce i něco u nějakých sousedů, když vezmu v potaz Německo a Francii.

Každopádně bych teda radši letěla do Hurghady do resortu, než třeba na poznávačku po Evropě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
3.6.16 08:38
@Anonymní píše:
@lucenka On už na dovolené sám byl a teď chtěl vzít nás. Já myslím, že je úplně jedno, proč se bojím, šve mě, že na mě tlačí a vůbec nebere v potaz můj názor a moje pocity :?

A jinam by jsi letěla a nebo letadlem vůbec? Já chápu, že někdo prostě do letadla nesedne. Jsme různí lidé a máme různé fobie. On to myslí dobře. Čeká, že se ti to nakonec bude líbit. Ale vztah je hlavně o komunikaci a toleranci. Je tak neústupný i v jiných věcech?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.6.16 08:39

Já myslím, že jde o princip. To, že mě přinutí, poletím a pak budu vystresovaná celou dovolenou, se krize opravdu nezlepší. A to on opravdu nechápe. Myslím, že krize se dá vyřešit i doma, ale o tom nechce ani slyšet, potřebuje k tomu ten Egypt, nebo nic!

• Citovat
  • Upravit
Padme93
3.6.16 08:43

Já bych jela. Egypt je podle měm bezpečný, o nic horší než třeba Francie.

Možná, že to nehrotíš tolik kvůli letadlu, jako spíš kvůli tomu, že máte krizi a mermomocí hledáš něco, co tu krizi prohlubuje.

Opravdu, dovolená v Egyptě v letovisku je fakt jiná, než v Chorvatsku nebo Řecku. takže se manželovi nedivím, že nikam jinam nechce.

• Citovat
  • Upravit
4341
3.6.16 08:44

V Egyptě jsme byli letos už 3 x, v Marsa Alam. Jezdíme se tam potápět a milujeme to tam. Nebojíme se vůbec. Čekat, až se uklidní politická situace nelze, to bychom se nedostali už nikdy nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.6.16 08:45

O princip…A fakt, že kolem Řecka a Itálie se dnes a denně utopí desítky a stovky lidí a máčela by jsi se v moři plném mrtvol by ti nevadil?
Nebo že to může opravdu bouchnout kdekoli?
O jaký princip vlastně jde? Že před pár týdny spadlo letadlo cestou do Egypta?
Třeba tvůj muž ten tvůj princip vůbec nechápe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
3.6.16 08:47

@audik My taky. S Cairo air. S mezipřistáním v Hurghadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
3.6.16 08:47
@Anonymní píše:

Neletěla bych. Tečka.
Ani do Egypta, ano do Tuniska ani do Turecka.
Letadlo z Ruska potvrzený teroristický útok, tohle další se zatím nevím.
Bezpečnostní podmínky na letišti v Egyptě na h.vno a to i potom potvrzeném útoku.
Já tam tedy nikdy nechtěla, protože jsem se vždy bála té jejich srajdy, nepřišlo mi to s malými dětmi extra bezpečné.
No naštěstí na našem seznamu cestovatelských cílů na další pár let tyhle země nejsou, tak jsem v klidu. Tedy relativně. Bouchnout to může kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.16 08:48

@berry4 Jde o to, že kdyby měl manžel z něčeho (i když třeba neoprávěnný) strach a blbý pocit, tak ho mám natolik ráda, že bych ho k tomu nenutila! A snažila bych se najít jiné řešení. Já nevím, co je na tom k nepochopení. Že mi tu napíšete, že je to tam bezpečné, to prostě moje pocity nezmění, to do mě manžel hustí celou dobu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky