Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@andelka83 píše:
@botl mně se zdá, že právě tím, že není v té nejhorší formě, to má dost blbé. Že si uvědomuje co dělá, co způsobuje, nebo prostě že něco je špatně ale neumí to přiznat, pracovat s tím, nedokáže se/to změnit. A na druhou stranu okolí má mnohdy dost trpělivosti a neprohledne ho.
To by ale právě mohl mít při terapii šanci, ne? Já chápu, že asi by bylo těžké ho tam dostat, ale kdyby se to povedlo, tak zrovna u něj by mohlo dojít ke zlepšení, co myslíš?
@Anonymní píše:
razím teorii, že přesně vědí, co dělají, ale ve strachu, že by je někdo mohl prohlédnout/načapat/potrestat/ponížit, tak při sebemenší zmínce vyrážejí do agresivního útokumám to tak vypozorované u nás, ale on je namixovaný ještě i hystericky
psycholog by mu hodně pomohl, protože při pečlivé práci jsem ho i já občas dostala, že se z něj stalo malé dítě se svými bebínky - jenže já nejsem školený terapeut, takže s tím neumím pracovat, on se mezitím lekl a vrátil se a hlavně jsem partnerka zavzatá do toho procesu a terapie mi nepřísluší.
Dneska je mi líto a hodně si to vyčítám, že jsem se do toho víc nepustila, že bych třeba… něco… co by ho dokoplo k profesionálovi… možná by šel i přes to ovládat, ale to já zase neumím a příčí se mi to - ovládat někoho přes jeho slabá místa… já vždycky chtěla vedle sebe partnera, a kterým bum bum a jsme domluveni a víme.
Ten můj vyrážel za psychology dost pravidělně. Ale pouze když ztratil práci. Pořád hledal nějaké externí důvody toho, proč v práci nevydrží. Nikdy mu žádný psycholog nepomohl, protože on je dokázal pokaždé zmanipulovat.
Když si toho začal psycholg/terapeut všímat, jednoduše přestal na terapii chodit. On nehledal u psychologů pomoc s řešením problém (vždyť správný narcis žádný prblémn nemá), ale potvrzení toho, co potvrdit chtěl. A tím si svoji poruchu jen prohluboval.
Takže si z toho, žes ho k profesionálovi nedokopala, nic nedělej. Opravdu ne.
@Anonymní píše:
razím teorii, že přesně vědí, co dělají, ale ve strachu, že by je někdo mohl prohlédnout/načapat/potrestat/ponížit, tak při sebemenší zmínce vyrážejí do agresivního útokumám to tak vypozorované u nás, ale on je namixovaný ještě i hystericky
psycholog by mu hodně pomohl, protože při pečlivé práci jsem ho i já občas dostala, že se z něj stalo malé dítě se svými bebínky - jenže já nejsem školený terapeut, takže s tím neumím pracovat, on se mezitím lekl a vrátil se a hlavně jsem partnerka zavzatá do toho procesu a terapie mi nepřísluší.
Dneska je mi líto a hodně si to vyčítám, že jsem se do toho víc nepustila, že bych třeba… něco… co by ho dokoplo k profesionálovi… možná by šel i přes to ovládat, ale to já zase neumím a příčí se mi to - ovládat někoho přes jeho slabá místa… já vždycky chtěla vedle sebe partnera, a kterým bum bum a jsme domluveni a víme.
Tak to souhlasím. Já jsem už dlouho věděla že by potřeboval psychologa. Jenže když mu teklo do bot, a doporučil mu to mediátor v poradně ( kterého výjimečně uznával), k psycholožce šel, něco o sobě zjistil, něco natukla, ale pokud vím, byl tam párkrát, jen dokud si myslel, že je šance že rozchod vezmu zpět. On by dobrovolně dlouhodobě do hloubky nešel, bál by se co by se zjistilo.
@botl píše:
To by ale právě mohl mít při terapii šanci, ne? Já chápu, že asi by bylo těžké ho tam dostat, ale kdyby se to povedlo, tak zrovna u něj by mohlo dojít ke zlepšení, co myslíš?
Mohlo. Možná. Na jak dlouho? Já jsem se rozhodla že na to nemám, čekat jestli náhodou nebude 1 z 20. On šanci měl, k psycholožce začal chodit, ale myslím tak dvakrát, to mi ještě říkal, i něco co mu říkala..a pak to ustalo. Podle mě tam dávno nechodí. To by se musel chovat jinak.
@andelka83 čekat na zázrak rozhodně smysl nemá. A koukám, že se na terapii tvůj narcis taky vybod. tak nic
@botl důkaz nemám, ale myslím že jo. Začal tam chodit na podzim 2013. To už by buď i něco řekl, nebo by to bylo poznat.
@andelka83 píše:
@botl důkaz nemám, ale myslím že jo. Začal tam chodit na podzim 2013. To už by buď i něco řekl, nebo by to bylo poznat.
Ano, to by už nějak bylo poznat. Možná by se tím i chlubil.
@botl myslím že jo. Třeba by neřekl všechno, ale něco by určitě pustil. My spolu normálně mluvíme, o práci, o běžných věcech, i trochu osobních.. Škoda no, šance byla. Tehdy jsem s tou poradnou souhlasila i proto, že jsem doufala, že si něco uvědomí.
@botl přesně tak, psycholog, terapeut i psychiatr je v pohodě, dokud mu dává za pravdu, jakmile se vyjádří jakkoliv kriticky jeho směrem, v tu chvíli není dostatečně erudovaný a on už tam nepůjde. Jsou výborní manipulátoři a chvíli to trvá, než to psycholog pozná.
Nevěřili by jste, kolik jsme jich už vystřídali, tedy manžel:-) Hlavně proto, že mi chtěl vzít děti a potom kvůli střídavé péči a vždy byl závěr stejný, že střídavou péči v našem případě nikdo nedoporučuje.
Také jedna paní psycholožka mi řekla, že je egocentrický narcis a že takový člověk si velmi zřídka toto připustí a když si to připustí, že jen vzácně je to schopen sám u sebe změnit a že je to spíše nereálné.
@zuzkamar jen tak pro zajímavost - k psychologovi šel až když jste se rozdváděli, nebo sám s tím začal, aby ti dokázal, že jsi blázen?
@botl Až když jsem chtěla od něj odejít, takže za účelem, že mě tam dorazí a řeknou, ty, ty, ty, začni víc poslouchat…:-) ale paní psycholožka řešila, že model, který chce žít není ideální a schůdný, řekla mi že je egocentrický narcis a bylo po návštěvach, tedy jeho:-)
Naposledy platil vyhlášeného odborníka. Odborný byl jen do té dob, než se vjádřil, že střídavá péče v našem případě není vhodná.
S mým manželem je to hodně náročné, teď už musel přiznat přítelkyni, tak mi to dává řádně sežrat. Musím držet emoce na uzdě. Nejde mi o to, že ji má, ale že si slečna letí k moři, jeho rodiče tam koupili byt a já mám ještě hlídat děti. Přišla do nově postaveného, luxusního baráku a manžel ještě zkouší, že si bude brát mé oblečení, které mám ještě z dob před dětmi, prý jsem teď už strašně tlustá a už to nosit nebudu. Oblečení mi nechce dát. Odešla jsem od něj jenom s tím nejnutnějším a postupně od něj t věci dostávám, ale je to hrozné.
@Ellusa Ano, naštvaná na sebe jsem hodně. A kdybych si mohla znovu vybrat, ale přitom měla ty svoje báječný děti, tak bych s ním nikdy nebyla. To radši sama.
Odpustit bych mohla, taky jsem to udělala. Ale on dělá stále nové a nové scény. I dětem. A to, jak je ničí, byť to třeba nechápe, mu neodpustím nikdy.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat