Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@botl píše:
No a nestíhá tě od té doby na zemi, ve vzduchu i ve vodě?
Ne naopak mám konečně svůj vytoužený klid
![]()
Jasně, že mě všude potom pomluvil a vymyslel si nové báchorky, ale na mě osobně si nic nedovolí. Zkoušel to přes děti, ale má to marný. Ty už z naivity vyrostly. Takže syn k němu po jeho posledním výlevu nešel půl roku. Od té doby tam byl párkrát a tatínek už pochopil, že se k němu musí chovat slušně a o mě nemá lhát. A obě mladší děti ho měly taky dost.
Nejhůř těm jeho manipulacím kupodivu odolávají ty nejstarší, už dospělé. Ale u těch si říkám, že to pochopí, až budou chtít.
@Katy 7 píše:
Ne naopak mám konečně svůj vytoužený klid![]()
Jasně, že mě všude potom pomluvil a vymyslel si nové báchorky, ale na mě osobně si nic nedovolí. Zkoušel to přes děti, ale má to marný. Ty už z naivity vyrostly. Takže syn k němu po jeho posledním výlevu nešel půl roku. Od té doby tam byl párkrát a tatínek už pochopil, že se k němu musí chovat slušně a o mě nemá lhát. A obě mladší děti ho měly taky dost.
Nejhůř těm jeho manipulacím kupodivu odolávají ty nejstarší, už dospělé. Ale u těch si říkám, že to pochopí, až budou chtít.
U mě to je s dětmi stejně tak. Nejméně odolný je ten nejstarší. Ke mně je pubertálně kritický, tátovi se znaží zavděčit.
Svůj klid chce hlavně ta nejmenší, která si už vlastně ani nepamatuje, jaké to bylo, když žil s náma.
@botl píše:
U mě to je s dětmi stejně tak. Nejméně odolný je ten nejstarší. Ke mně je pubertálně kritický, tátovi se znaží zavděčit.Svůj klid chce hlavně ta nejmenší, která si už vlastně ani nepamatuje, jaké to bylo, když žil s náma.
S těmi úplně malými dětmi je to také komplikované, když je člověk do toho nechce zatahovat.
A ty starší mě kolikrát svým prohlášením překvapí. Tak si pak říkám, že některé věci se nedají vysvětlit, že to musí cestou životem pochopit, protože věčně potlačovat to taky nelze.
Dobrý den,
na žádost diskutérek prostřednictvím @Ellusa diskusi zamykáme. Pokračovat můžete ve své skupině.
Přeji pěkné odpoledne
,
admin Josefina
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat