Manžel je narcis

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5636
12.4.16 12:30
@Dája999 píše:
@Veveří to je šílený, čím sis prošla… já moc nemám odvahu nálepkovat diagnozami, nejsem odborník - mám pro ně osobní spec. výraz NEJDOSEBEZAHLEDĚNĚJŠÍ..
doufám, že je už lépe :kytka:

Dekuju, uz je mnohem lip. Bylo toho vic, ale to by si spousta lidi myslela, ze si to vymyslim. Kazdopadne, ted uz zkouma jeho povahove rysy pani, co me od toho vseho osvobodila :mrgreen: Na 100% to s nim nema lehke.

• načítám...
1051
19.4.16 20:59

@Hanney můžu se zeptat, ty jsís takovým člověkě žila? Napsala jsi to výstižně.

• načítám...
1051
19.4.16 21:12

@andelka83 Ahoj, deldičné to není, je to o tom jestli děti v tomto prostředí vyrůstají. Takový otec dítětem manipuluje a to samo ani nemůže pojmout, že je manipulované a pokud v tom vyrůstá, neví, že to můźe být jinak a tyto vzorce přebírá.
Například můj manžel přesvědčil syna, že když mu chci ošetřit aft, tak mu chci ublížit, že jsem necitelná gestapačka, ten předemnou začal utíkat a tatínek se sním schoval před tou bláznivou a hysterickou matkou v ložnici a čekali až mě to přejde, protože jsem zoufale brečela. Nebo jindy stál tatínek, za ním děti a manžel na mě řval, že dům je jeho, děti jsou jeho, že mě vyhodí kdykoliv na ulici, že mám táhnout, já úplně zoufalá, syn se mimsmál do obličeje a mrkal na mě a manžel to završil, že na mě zavolá policajty, ať mě odvezou, že patřím do blázince. Prosila jsem ho, ať je zavolá, když se tak chová, nezavolal.
Nemechte to ty, které s takovým člověkem žijete zajít tak daleko. Mé děti mi místo mami sem tam řekli služko, dcera mě bila. Ať ten chlap slibuje cokoliv, nikdy se nezmění, ani když se vrátite, bude to ještě horší, bude se vám mstít.

• načítám...
32924
19.4.16 21:25

@zuzkamar tak tohle je masakr.
Já znám jen to, že mi řekl ať jdu kam chci, ale děti mu nechám ( mladšímu byl rok a čtvrt a byt je mé rodiny, neměl tam ani TP).. A že dětem řekne že za rozvod můžu já, že jsem mu nechtěla odpustit. Nestačila jsem zírat. Ale bylo to napjaté období po rozchodu.
Můj ex byl teda oproti tvému slabší kafe, ale já jsem citlivá, takže mě to trápilo dost. Teď už se nemusím snažit přes to všechno udržovat partnerský vztah, takže teď spolu vycházíme dobře.
Děti doufám budou mít mnoho jiných zkušeností a vzorců.

• načítám...
1051
19.4.16 21:41

@andelka83 To ti moc přeji. Stále čekám kdy se obrousí hrany, ale zatím je to spíše horší. Naštěstí je pár lidí co ho prokouklo a i já sama už některé věci umím rozklíčovat:-)

• načítám...
32924
19.4.16 21:46

@zuzkamar no u nás naštěstí to je tak, že prokoukleho ho měli ostatní, jen já ne.

• načítám...
1051
19.4.16 22:01

@andelka83 Tak to je moc fajn:-)

• načítám...
Anonymní
20.4.16 17:48
@Anonymní píše:
Luca

S jedním narcisem jsem žila přes dvacet let - byl zábavný, zpočátku mne vychvaloval (já se fakt hodně přizpůsobila, pracovala jsem pro něj, zázemí, uskromňovala se, podnikal, měl fakt dost volna, byl třeba týden pryč…), pak jsem vpodstatě vzala na bedra domácnost, financování, jeho účetnictví - to se mu líbilo, pořád to nějak šlo, jen se člověk musel třeba naučit přijet z práce, po 9 hodinách s vyplazeným jazykem, mít do 30 minut večeři, protože on už nervozně podupával, že mají s dětmi hlad - ale to se všechno dá zorganizovat, zekonomizovat - pořád to pro mě mělo smysl - o víkendu jezdil s dětmi (já uklízel a vařila) vždy dopoledne za společnými koníčky, měl zajímavé kamarády… atd. atd.

Zlomilo ho dospívání dětí a úspěch v jeho práci, pak taky i kariérní postup u mě - to už mu i jeho známí říkali, ať neblbne, blbnul hodně. Mimo jiné mě nutil, abych zůstala doma, aby, když přijde, ho vítala usměvavá a odpočinutá manželka, co se o něj postará, když on má zrovna čas a doma bylo bedlivě uklizeno… Zkrátím to - skončilo to milenkami - už má třetí, ale vždycky ji všude veze ukázat, pochlubit se. A samozřejmě - na mě se snesl narcisův hněv, protože já to byla, kdo požádal o rozvod - to ponížení…

Takže - dá se vydržet dlouho - když si to člověk pojme jako úkaz a situaci, kdy tatínek stojí u skříně, vyhazuje vše n postel a křičí přitom, že si nemá co obléci, protože ve všem vypadá jako ocas, zatímco kamarádi XY vypadají tak dobře, tak tomu se člověk jen směje (tatínek si pak musí všechno zase sám dát do skříně). Problém nastane až s dětmi, protože ty tyhle a další výlevy špatně snášejí. Jo - a kde jsem se za něj styděla (vychloubání), tam jsem nejezdila. Já ho prostě pojmula jako malé dítě a pokud by to neničilo děti, tak bych s ním i zůstala, protože už jsem na něj byla zvyklá, vedla si svůj vedlejší život (ne milence :-)) a nějaká pozitiva to prostě mělo (jeh známé, rušný život, zajímavé věci, co dělal…).

Jinak teda splňoval dost toho, co se píše - nesnášel kritiku, záviděl, sny o vlastní nepostradatelnosti, úspěchu (chtěl bych sedět v kanceláři, lidi na mě pracovali a já lopatou přehazoval peníze), chlubil se, co všechno bude dělat (golf, jachta - nebylo nic), seance před zrcadlem, jak je „mladý“, jak po něm jdou mladé holky, jak on, on, on, on…

No a na druhou stranu ustrašené zvířátko, kdy jsem všechno musela zařídit já (druhá poloha narcismu, jak i vysvětlil jeden psycholog)

To sis teda užila.
Já měla Narcisa a maminka k tomu. Taky " dobrý " :D když si náhodou nevěděl rady on, tak maminka vše věděla 10000× lépe než já.

• Upravit
1051
20.4.16 20:51

@Ellusa To nastrkování není jen o odpovědnosti, ale takoví lidé neradi řeší nepříjemné věci, kdy by si pokazili svou image hodného, okouzlujícího a milého, na špinavou práci mají toho, kým manipulují, toho, co je bude hájit a bránit a výsledkem bude, že narcis řekne, vidíte, jak se chová, s tím já musím žít. A on je za toho kultivovaného.

• načítám...
mowla
20.4.16 21:25
@Anonymní píše:
Americká příručka pro diagnózu duševních chorob DSM určuje narcismus devíti příznaky, přičemž skutečná porucha nastává, pokud je splněno aspoň pět z nich:
1.Přeceňuje vlastní důležitost, schopnosti a úspěchy a vyžaduje, aby je tak hodnotili i ostatní.
2.Ve fantazii se zabývá nekonečnými vlastními úspěchy, mocí, krásou a podobně.
3.Je přesvědčen o vlastní výjimečnosti a jedinečnosti, takže jen výjimeční lidé ho mohou pochopit a jen s takovými se může stýkat.
4.Vyžaduje nepřiměřený obdiv ostatních.
5.Nárokuje si výjimečné zacházení nebo automatické plnění svých přání a představ.
6.Využívá druhých jen k dosahování vlastních cílů.
7.Není schopen rozeznat potřeby a city druhých.
8.Často závidí a bývá přesvědčen, že druzí závidí jemu.
9.Chová se arogantně a přezíravě.[3]K.
Můj partner splňuje kromě bodu 8 vše… :(

To splňuje skoro každý chlap. :mrgreen:

• Upravit
32924
20.4.16 22:30

Já jsem to řešila první rok, pak už ne. Jo, sice ho pořád studuju, ale už si nic nevyčítám, nešťourám se v tom co jsem měla, mohl adělat jinak, jestli jsem za něco nemohla já..nemá to vůbec cenu, dopadlo by to úplně stejně, i kdybych se přetrhla a postavila na hlavu.Co bylo bylo, jdu dál.

• načítám...
16986
20.4.16 22:58

No ty voe. Jeste ze je to diskuze o chlapech, jinak bych si myslela, ze popisujete mou mati :roll: O to je to horsi - nemuzu ji odstrihnout uplne.

• načítám...
16986
20.4.16 23:03
@Ellusa píše:
Chlap, ženská, to je jedno :roll: :roll:.

jj, ja vim, ale odebiram se na ty stranky, cos odkazovala a nebudu vam to narusovat. Sem jsem vlezla, protoze uz z jine diskuze jsem se dozvedela Dg., tak vzdy lezu za timto slovem a ujistuji se, ze ja jsem ten normal a nemuzu za to vsechno vc. toho, ze jsem dostudovala.

• načítám...
1853
21.4.16 03:18

Teda, já jak to čtu, tak děkuju vyšší moci, že sem s mým bývalým ex neměla rodinu (na to tlačil hodně, ale potratila sem a pak už sem nechtěla znovu zkoušet). Všechno co tu píšete se v nějaké fázi našeho vztahu taky odehrálo, až na to, že by se nechtěl vídat. Chce. Teď zase pro změnu přede mnou pomlouvá svou současnou přítelkyni (takže si nedělám iluze co se děje, když mluví o mně před ní). Když jsem se s ním seznámila byl okouzlující, nikdy bych neřekla co se z něj vyhrabe po 4 letech vztahu. Jsem strašně ráda, že sem odešla, zachránilo mě to. A jak tu někdo psal úplně mimo, že takovej je každej chlap. Fakt není. TO může napsat fakt jen někdo, kdo narcise nikdo nepotkal, natož aby s ním žil.

• načítám...
Hanney
21.4.16 08:49
@Anonymní píše:
Luca

Proč s ním zůstáváš? Jinak zopakuji, primárně jim jde o obdiv, i nekritický,
podlézavý a o pozornost, proto udělají vše, naprosto vše. Je to jako droga. Samozřejmě ti nejbližší záhy poznají i druhou odvrácenou stranu osobnosti, než tu kterou vystavují, aby dosáhli, toho, co k životu potřebují.
Ty si zdroj, stálý zdroj, proto tě „miluje“ i vlastní děti jsou zdroj.
Zaměř se taky hodně na sebe, nech ho být, snaž se vyhýbat konfliktům, dávej mu to, co potřebuje, v opačném případě tě bude „trestat za neposlušnost“.
Jsou to magoři, nejlepší je odejít nebo ho přijmout, jaký je.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová