Manžel je narcis

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
32924
24.4.16 16:18

@Žirafa 69 no, ona se ta porucha nejvíc projeví až v soužití, v rodině. V mladším věku není tak zretelna a naopak takoví lidé jsou zajímaví, charismazicti, vypadají stále, mají jasné názory, člověk je obdivuje..

• načítám...
32924
24.4.16 16:23

@Žirafa 69 ten článek je taky přesný, poznávám minimálně 80%.

• načítám...
32924
24.4.16 16:47

Mně by ještě zajímalo..v kolika letech (vašich) jste poznaly ty své kytky ( :mrgreen: :jazyk: )
Já v 19,5. Takže nezkušené mládí, on o 5 let starší, vysokoškolák..nebylo těžké mě oblbnout.

• načítám...
1051
24.4.16 18:19

@Ellusa Ony ty poslušné je nezajímají, je to pro ně nuda, potřebují boj, toho druhého vychovávat a srážet.

Závidím vám, že děti až tak netíhnou k tatínkovi, mám to naopak, děti tatínkují šíleným způsobem, to je něco pro jeho ego, takže mi to dává sežrat a děti manipuluje:-( ale na děti se zlobit nemůžu, ale někdy je to sakra těžké…
Například, když má děti, volá mi a i když s ním mluvím tak stále opakuje, buď na mě mila, nekřič na mě, mluv se mnou slušně, má tam děti a ty syší jen jak se tatínek brání zlé mamince. Teď už mu pokládám telefon. Přes smsky je komunikace šílená, 20 x napíši otázku, kdy mi přiveze trička a věci, které mi oro děti nedal a odpovědi jsou typu, jak si nezasloužím být matkou, dětem ubližuji, nejsem dost poslušná, ať to zlepším a dá mi víc peněz pro děti a podobně:-)

• načítám...
1051
24.4.16 18:22

Je to únavné. Teď jsem se rozhodla, že mu věci dávat nebudu, je to v zápisu na sociálce, ta to taky nezvládla vyřešit a dětem něke něco seženu nebo postupně dokoupím, ale budu mít klid, okud nevymysli zase něco dalšího:-)

• načítám...
11704
24.4.16 18:29
@Anonymní píše:
Americká příručka pro diagnózu duševních chorob DSM určuje narcismus devíti příznaky, přičemž skutečná porucha nastává, pokud je splněno aspoň pět z nich:
1.Přeceňuje vlastní důležitost, schopnosti a úspěchy a vyžaduje, aby je tak hodnotili i ostatní.
2.Ve fantazii se zabývá nekonečnými vlastními úspěchy, mocí, krásou a podobně.
3.Je přesvědčen o vlastní výjimečnosti a jedinečnosti, takže jen výjimeční lidé ho mohou pochopit a jen s takovými se může stýkat.
4.Vyžaduje nepřiměřený obdiv ostatních.
5.Nárokuje si výjimečné zacházení nebo automatické plnění svých přání a představ.
6.Využívá druhých jen k dosahování vlastních cílů.
7.Není schopen rozeznat potřeby a city druhých.
8.Často závidí a bývá přesvědčen, že druzí závidí jemu.
9.Chová se arogantně a přezíravě.[3]K.
Můj partner splňuje kromě bodu 8 vše…

A nemá v sobě kus narcise v podstatě každej chlap? My se k vám k tomu nepřiznáme, ale de facto každý chlap chce být obdivován a chválen. Bod 1, 2, 5, 7 a 9 občas splňuje každý muž, ono i některé dámy na Emiminu jsou přezíravé a arogantní.

• načítám...
32924
24.4.16 18:34

@Ploskutáček ano,kousek narcise a občas. O to jde. Pokud to nechápeš, žádného jsi osobně nezažil, a buď rád.
A narcistni mohou být i ženy, např. babička mého ex je klasický případ.

• načítám...
32924
24.4.16 18:37

@Ploskutáček a fakt si myslíš že chovat se pravidelně arogantně, běžně vyžadovat zvláštní ohledy a automatické plnění přání je normální? Já teda ne. Možná občas, v mírné míře, ale tady jde o míru větší než běžnou.

Příspěvek upraven 24.04.16 v 18:39

• načítám...
Anonymní
24.4.16 19:05
@Ellusa píše:
Dobíjí je, když toho druhého vybíjí… Toho tvého bych asi vzala pánví přímo mezi oči, kdyby mi zkusil něco podobného říct. Myslím, že tam bude mix poruch, ne jen narcis, to je i na ně už hodně silné kafe.

tak tohle je podle mojí zkušenosti jeden tip jak poznat narcise ve vztahu. Už jsem psala, že potom mém se všechny zázračně uzdravily. Jedné partnerce gratuloval psychiatr k podání žádosti o rozvod, ona je fakt schopná, takže o tom svého času dávala i rozhovory do tisku :mrgreen:.

Já toho svého fešáka poznala ve 22letech - velká studentská láska, pak jsme měli pauzu 12 let :mrgreen: :mrgreen:, ale pořád jsme byli v kontaktu a bylo to jaksi neukončené. Proto @Ellusa o tom uvažuju jako o karmickém vztahu, třeba rok jsem ho neviděla, zdál se mi sen a druhý den ho náhodně potkám. Nebo jsem doma z ničeho nic omdlela a pak jsem zpětně zjistila, že to byl den podání jednoho z jeho návrhů na soud, který byl vůči mně hodně krutý a lež, na lež s velmi omezenou možností obrany.

A tože to došlo tak daleko vlastně zpracovávám dodnes, třeba v práci jsem vnímaná jako samostatná, dominatní, vedoucí týmu, pobočky. A z něj holky sesypaná jak troska, úplně mi sebral sebevědomí. tak po rozchodu jsem si ho musela spravit, trochu divoce někdy možná. Ale na mě nebylo v pořádku ke konci už nic, ale on je velkorysý a bude mě podporovat, abych se dala dohromady a něco se sebou udělala, „bývala si docela hezká, podívej se na sebe ted, nemáš přátele, nikdo tě nemá rád, neumíš milovat, jsi chladná…“

• Upravit
Anonymní
24.4.16 19:29

Já jsem taky u toho svého měla pocit už po první schůzce, že se známe hrozně dlouho. A pořád mám tak nějak v sobě zakódováno, že k sobě (i přeze všechno, co o něm vím, patříme)
 K.

• Upravit
Anonymní
24.4.16 19:49
@Ellusa píše:
A máš pro to nějaké vysvětlení? Čím to je?

Nevím. My jsme spolu i nějaký čas nebyli a po návratu k sobě jsme si oba řekli, že nám to připadalo, jako bychom se neviděli 1 den, jako by žádná roční pauza mezi tím nebyla. Prostě po roce po rozchodu jsme si dali spicha, on si sedl ke mně do auta, řekl něco o díře ve výfuku a oba jsme najednou byli „doma“, navázali jste přesně tam, kde to skončilo, jako bychom se viděli den předtím…
 K.

• Upravit
1051
24.4.16 20:00

Je pravda, že manžel je extra třída. Dneska jsem neudržela po dlouhé době emoce a hned si mě vychutnal, má teď týden syna, tak jsem zvědavá s čím se vrátí:-( a soudy mají na všechno hromadu času:-((((

• načítám...
1051
24.4.16 20:02

Jediné co je vymahatelné je jedině pravomocný rozsudek nebo předběžko a manžel to ví moc dobře a může člověk mít x papírů, doporučení, sociálka, policie, nic nezmůžou pokud toto jeden z manželů uplatňuje:-(((

• načítám...
Anonymní
24.4.16 20:14

@zuzkamar
anonymní V.
tohle taky znám, než jsme měli soudní úpravu, tak prostě dítko nevrátil z víkendu. Na 14dní s ním odjel pryč a vydíral mě tím, abych přistoupila na „jeho dohodu“ ohledně alimentů. To malé bylo 2,5 roku. Kre. tén. Odmítal mi sdělit, kde je, ale nezapomněl zavolat na sociálku, že to je takto domluvené, dítě je na horách na čerstvém vzduchu, já na dohodu pouze zapomněla a jsem hysterická odpíračka styku. No a pak klasika výhružky střídavou péčí, odebráním dítěte z péče atd. je to jak přes kopírák s takovýma týpkama.

• Upravit
8397
24.4.16 20:33
@andelka83 píše:
Mně by ještě zajímalo..v kolika letech (vašich) jste poznaly ty své kytky ( :mrgreen: :jazyk: )
Já v 19,5. Takže nezkušené mládí, on o 5 let starší, vysokoškolák..nebylo těžké mě oblbnout.

Já ve dvaceti… on o čtyři roky starší :D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová