Manžel je narcis

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Hanney
21.4.16 14:16
@zuzkamar píše:
Další důležitý bod je nic takovým lidem neříkat, nic s nimi nesdílet, protože i banalitu dokáží přetočit a použít proti vám. Je to náročné, ale funguje to.

:palec: seš na dobré cestě, budeš s ním stále na bitevním poli, když máte děti, ale časem se vše zlepší, třeba bude i lepší táta, jsou takové případy.

• Upravit
8397
21.4.16 14:22

@Ellusa Ano, teď už to dělám jinak, i když si uvědomuju riziko, že bych mohla o děti přijít. On se do jakékoliv instituce dostaví načechraný, inteligentní, charismatický a chápavý. Žila jsi s narcisem, víš, jaký dojem umějí udělat.

On dostane i každého psychologa. Prostě si neodpustí ten slastný pocit, když manipuluje i jima. A jde mu to.

Nejhorší je, že někdy je to s ním bezva. (Mluvím jen za děti). Ta houpačka je šílená. Minulý týden, jak ta nejmenší za ním něchtěla, tak nejstarší mi řekl, že by si uměl představit, že by byl táta zase s náma. A za čtrnáct dní to zas bude všechno jinak.

• načítám...
8397
21.4.16 14:26

@zuzkamar Přijde mi, že v tvém případě se nejednalo jen o narcise, ale bylo tam i něco jiného. Nejen manipulace a agrese, ale vyložená tyranie.

Bude ti líp. Mně je taky líp.

Zvládla ses odpoutat sama?

• načítám...
32924
21.4.16 14:40

Já jsem si jednu dobu pohravala s myšlenkou uhrát anulaci sňatku právě na ex psychickou poruchu. Jenže pak mi došlo, za by to bylo na dlouho, k psychologovi by za tímto účelem nesel a ještě bych si to u něj víc rozházela. A kdo ví zda by to vůbec odhalili. Stačilo že jsem mu rozvodem pokazila pověst a dovolila si ukázat že není tak dokonalý.

• načítám...
8397
21.4.16 14:50

@Ellusa Přesně tak. Já byla s bývalým 18 let. Na začátku si myslela, že je jen nevrlý a lehce hádavý. Ale každý má něco, ne?

Postupně s přibývajícím počtem dětí jsem zjišťovala, že je líný a nevydrží v žádné práci. Ale sehnat novou pro něj není problém, dělá ten nejlepší dojem. Vydžet neumí, za 18 let vystřídal 11 zaměstnání.

Problémy jsem viděla, ale pořád mi připadaly dílčí, ne že je jedno vysvětlení toho všeho.

A samozřejmě, narcis si logicky najde k žití člověka, kterého lze manipulovat, a který neustále bude hledat chyby v sobě.

Závidím ti, že jsi ze vztahu vycouvala včas. A děláš samozřejmě dobře, že mu nedáváš o svém životě nic vědět. Já teď mám peklo, že mám přítele. A dvojnásobný peklo, že mi toho přítele našly děti.

• načítám...
8397
21.4.16 14:52
@andelka83 píše:
Já jsem si jednu dobu pohravala s myšlenkou uhrát anulaci sňatku právě na ex psychickou poruchu. Jenže pak mi došlo, za by to bylo na dlouho, k psychologovi by za tímto účelem nesel a ještě bych si to u něj víc rozházela. A kdo ví zda by to vůbec odhalili. Stačilo že jsem mu rozvodem pokazila pověst a dovolila si ukázat že není tak dokonalý.

Jak jsi mu dokázala rozvodem pokazit pověst? U nás je to tak, že milenku si našel on, rozvedl se on a pověst mám zkaženou já :D

• načítám...
32924
21.4.16 15:02

@botl no dokázala jsem tím, že není dokonalý, srazila jsem ho z jeho ideálu. Chtěl se oženit, mít rodinu, zázemí, já jsem mu to poskytla. Svatbou pro něj v podstatě vše skončilo, získal ode mně co chtěl. A pak děti kterými by se mohl chlubit, jak i jeho geny jsou úžasné a jak nám všechno klape ( nebyla to pravda). On se rozvádět nechtěl, chtěl aby oficiálně, na oko, pro okolí zůstalo vše při starém. Nechtěl přiznat selhání.

• načítám...
1051
21.4.16 15:09

@botl Když tě chlap zmlátí, můžeš to doložit, když tě psychycky deptá, neudělá s tím nikdo nic, obzvlášťe né policie. On je totiž navíc vystudovaný právník, takže jsem před domem měl deset policejních aut, syna, tehdy měl rok, mi odmítal dát, i když on násilím mi vnikl do bytu z kterého se odstěhoval k milence a ayna melli dát raději do kojeňáku než mě - jen taková perlička. Začali jsme jednou policejní hlídkou, která ho opakovaně vyzvala opustit byt a předat mi dítě, volal výš a už to bylo jinak. Pak po mel vyhlásil celostátní pátráni že jsem unesla dítě, tak jsem na policii doložila, že vše je v pořádku a bylo pozastaveno, jen chtěl vědět kde jsem.
S těmi dětmi mě to mrzí, vím, jak je to strašné. U nás je to obráceně, děti nechtěly mě. Tak je zblbnul, že je maminka blázen a týrá je a je špatná, tlustá, zlá, řve a podobně, že se mnou nedhtěli vůbec být, takže ospod, psycholožka atd… Už je to lepší.
Ne, zkončila jsem na psychiatrii, kde jsem je prosila, jestli mi mohou udělat vyšetření, jestli jsem blázen, psychopat nebo jsem normální, nebo si mel tam nechají. Uzl jsem samam nebyla schopna rozpoznat realitu.

• načítám...
8397
21.4.16 15:16
@andelka83 píše:
@botl no dokázala jsem tím, že není dokonalý, srazila jsem ho z jeho ideálu. Chtěl se oženit, mít rodinu, zázemí, já jsem mu to poskytla. Svatbou pro něj v podstatě vše skončilo, získal ode mně co chtěl. A pak děti kterými by se mohl chlubit, jak i jeho geny jsou úžasné a jak nám všechno klape ( nebyla to pravda). On se rozvádět nechtěl, chtěl aby oficiálně, na oko, pro okolí zůstalo vše při starém. Nechtěl přiznat selhání.

Ah tak :) Tak já jsem oficielně způsobila, že neustále měnil zaměstnátní, nedokázala jsem mu poskytnout to správné zázemí pro projev jeho geniality v práci a milenku si byl, nebožátko malé, nucen nalézt, protože jsem nedokázala chápat hloubku jeho bytí. Vlastně až za poslední roky zjišťuju, jak třeba v období jeho největší zamilovanosti o mně mluvil se svými rodiči i jinými lidmi. Už tehdy jsem byla původcem všeho zla. A doma mi říkal, jak mě miluje.

Chápu, že pokaždé jen potřeboval najít viníka pro svoji neschopnost. Se mnou jako takovou to vlastně ani nesouviselo.

Každopádně, já můžu za všechno i rozvod. Bylo ode mě hnusné, vehnat ho do náručí milenky a rozbít mu tak rodinu.

:zed:

U nás je to fakt psycho. :)

• načítám...
8397
21.4.16 15:24
@zuzkamar píše:
@botl Když tě chlap zmlátí, můžeš to doložit, když tě psychycky deptá, neudělá s tím nikdo nic, obzvlášťe né policie. On je totiž navíc vystudovaný právník, takže jsem před domem měl deset policejních aut, syna, tehdy měl rok, mi odmítal dát, i když on násilím mi vnikl do bytu z kterého se odstěhoval k milence a ayna melli dát raději do kojeňáku než mě - jen taková perlička. Začali jsme jednou policejní hlídkou, která ho opakovaně vyzvala opustit byt a předat mi dítě, volal výš a už to bylo jinak. Pak po mel vyhlásil celostátní pátráni že jsem unesla dítě, tak jsem na policii doložila, že vše je v pořádku a bylo pozastaveno, jen chtěl vědět kde jsem.
S těmi dětmi mě to mrzí, vím, jak je to strašné. U nás je to obráceně, děti nechtěly mě. Tak je zblbnul, že je maminka blázen a týrá je a je špatná, tlustá, zlá, řve a podobně, že se mnou nedhtěli vůbec být, takže ospod, psycholožka atd… Už je to lepší.
Ne, zkončila jsem na psychiatrii, kde jsem je prosila, jestli mi mohou udělat vyšetření, jestli jsem blázen, psychopat nebo jsem normální, nebo si mel tam nechají. Uzl jsem samam nebyla schopna rozpoznat realitu.

Odvolávám, u Vás je to psycho. 8o

Teda, úplně ti rozumím s tím, jak jsi chtěla být vyšetřena. Já taky chtěla. Připadala jsem si jak v Kafkově Zámku.

Taky jsem si v té době připadala, že musím trpět výpadky paměti. Nepamatovala jsem si věci, o kterých on vehementě tvrdil, že jsem je udělala, nebo řekla. Bylo to šílený. Tak moc se mi ulevilo, když odešel.

• načítám...
carsa
21.4.16 15:30
@chipsa píše:
Proč se ty kytky jmenují po něm, to bohužel netuším. Existuje ńjaký film? Zajímalo by mě to. Samozřejmě vím, kdo je to narcista.

Prý film! :) Děvče, ty neumíš číst? Zkus Staré řecké báje a pověsti!

• Upravit
8397
21.4.16 15:44

@Ellusa Díky za link, už ho mám v záložce.

Já taky na všechno začínám přicházet až teď, když už nejsme spolu.

Když jsme se seznámili, bylo mi dvacet. Jsem dost samostatná, takže jsem si nevšimla, že postupem času na mně kromě dětí visí taky jedno velké klíště. Sečtělé, charismatické, vzdělané, hádavé a manipulativní klíště.

Že by mohlo jít o poruchu až nemoc, jsem zjistila náhodou u psycholožky, kam chodí děti, které to omylem uklouzlo.
Jenže já zavětřila, začala si shánět informace a spousta věcí mi začala dávat smysl. Zároveň jsem pochopila, že s ním se nebude možné domluvit nikdy, prostě nikdy a že jsem se stala nepřítelem číslo jedna.

• načítám...
1051
21.4.16 20:01

@botl Mohlo být i hůř:-))))

• načítám...
8397
22.4.16 12:19
@zuzkamar píše:
@botl Mohlo být i hůř:-))))

Ano, pro mě a děti, kdybychom ještě byli spolu 8o

• načítám...
7006
22.4.16 12:53

Skvela diskuse. :potlesk:

Vzpomnela jsem si na jeden moment, ktery mi otevrel oci: cetla jsem nejakou knizku a tam o nekom psali, ze vsechny lidi na svete vidi bud „one up“ nebo „one down“ neboli vsechny vzdycky vnima jakoby v hierarchii. Neni schopny vztahu ja pan - ty pan nebo ja jsem ok - ty jsi ok. Vzdycky ke kazdemu bud vzhlizi, nebo na nej shlizi svrchu. Coz nejde dohromady se zakladnim principem partnerstvi.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová