Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo, mám zkušenost
bohužel ne zrovna dobrou. po pár letech manželství jsme šli od sebe, nedalo se to dlouhodobě vydržet ![]()
a aby mně někdo neosočil - manželovi to vyšlo i v psychotestech při posudcích.
@Anonymní píše:
Jo, mám zkušenostbohužel ne zrovna dobrou. po pár letech manželství jsme šli od sebe, nedalo se to dlouhodobě vydržet
a aby mně někdo neosočil - manželovi to vyšlo i v psychotestech při posudcích.
Já bych tak potřebovala, aby mu to někdo řekl…někdo, koho má „rád“. Jenže pro něho jsou všichni p..e, když řeknou něco jinak než chce slyšet, tak to je faaakt dost těžké. Já mám strach, že u nás nedopadne dobře. Mě už dochází nervy a vypadám za poslední půl rok strhaná jako stařena…protože tolik věcí, co jsem vyzkoušela, bych mohla sepsat příručku.
@Anonymní píše:
Já bych tak potřebovala, aby mu to někdo řekl…někdo, koho má „rád“. Jenže pro něho jsou všichni p..e, když řeknou něco jinak než chce slyšet, tak to je faaakt dost těžké. Já mám strach, že u nás nedopadne dobře. Mě už dochází nervy a vypadám za poslední půl rok strhaná jako stařena…protože tolik věcí, co jsem vyzkoušela, bych mohla sepsat příručku.
On by to stejně od nikoho nevzal. Mému partnerovi to také napsali i jako posudek v práci. Dával mi to přečíst i se tomu smál. Na paní personální podal stížnost.
K.
@Anonymní píše:
On to stejně nebude poslouchat. Dej ho do oběhu… ![]()
Tak to je sila, to jsem ani netusila, ze existuje i takova porucha. Co mu to oplacet? Zacit se k nemu chovat stejne? Napr. Uvarit prumernou veceri a jeste tyden o ni mluvit jak byla vynijakajici, jak by ji nikdo za tak kratky cas a s tolika povinnostmi nezvladl udelat a vyzadovat od nej pritakavani…rict o tom svoji kamaradce a az prijde na navstevu, tak vytahnout par vtipnych historek, ktere z pana dokonaleho udelaji nemehlo… Vzdy ho predbehnout a zacit vyzadovat chvaleni o obdivovani vas. Myslite, ze treba dva mesice tehle „lecby“by nepomohly?
Když jsem u toho psaní, víte co mě srazilo na kolena? Když mi diagnostikovali myom na děloze a já měla jít pod kudlu…neskutečně jsem se bála. A můj muž mi jen řekl:Zvládly to tisíce ženských, tak o co ti jde? A neřvi furt, malá se tě bojí.
A mě šlo jen o to, aby mi řekl-neboj, to bude dobrý, to zvládneme!
Nedělám ze sebe chudinku…ale prostě…ale vy, co to znáte, mě chápete, že…
Můj exmanžel byl taky. Pochopila jsem to v podstatě až po rozvodu, když jsem se s tím smiřovala a zpětně se snažila pochopit. Žít se s ním nedá. On nikdy nepochopí kde je problém. On žádný nemá a co cítí ostatní ho nezajímá. Změna je dočasná a jen aby něco získal. Radim utéct.
@Anonymní píše:
nepomůže ani nikdo blízký. ex se s nikým v takovém případě o něčem podobném bavit nebude, chybu neuzná. pokud to byl někdo nestranný tak s ním přestal komunikovat. Dceři to, že mu v posudcích vyšlo, že je narcista, vysvětlil tak, že je to ten, kdo chce být lepší ![]()
on má svoji pravdu a přes tu nejede vlak. může tě přesvědčovat o tom, že je to černé a i když ty a pár dalších budete vykládat, že je to bílé, on to neuzná a řekne, že jsi ty ostatní přesvědčila ty.
dneska už je dcera velká )15 let) a i když se jí před otcem zastává jeho vlastní matka, tak stejně si on udělá co chce a chová se k ní (jemně řečeno) nevhodně.
změnu musí chtít on sám, pokud ji nechce, ty nic nezmůžeš. budto se kousnout a vydržet, nebo jít pryč. jiná možnost (ve smyslu přesvědčit jeho) bohužel není.
@Bebepe nepomohly. Oni uvažují jinak. Akorát se naštve, urazí nebo bude dusno.
@Bebepe To je super nápad, ale přiznám se, že když jsem na touto metodou přemýšlela a chtěla ji aplikovat, tak se ve mě vždycky něco zlomilo a něco mi našeptalo, že já se přeci nebudu před chudákem taky takhle ponižovat a nedostala jsem ze sebe ani slovo…
A večeři…sice vařím…ale pan dokonalý vždy do mého kuchtění kvedlá a přidává, aby to bylo dle jeho představ(protože on taky umí vařit)…takže už i moji zálibu mi absolutně sebral(a nemyslím si, že jsem špatná kuchařka-dle jiných určitě ne).
@andelka83 Smutné je, že mi myšlenky typu-utéct, poslední dobou často leží v hlavě
Jen to vždycky obserou ty děti ![]()
Stále jsem hledala chybu v sobě! Před týdnem mě vyvedli z omylu rodiče-nevydrželi to a řekli mi, že jsem někde ztratila to své sebevědomí a že je jim líto, že mě takový člověk sráží na kolena…
Příští měsíc jede na 14 dní pryč…za 2 týdny bez něj se ve mě buď něco zlomí…nebo…dobře mi tak…a udupu se dočista. Protože jemu nedojde nic…i když bude bez nás…
@Anonymní píše:
@andelka83 Smutné je, že mi myšlenky typu-utéct, poslední dobou často leží v hlavěJen to vždycky obserou ty děti
Jak přesně?
My máme dvě děti a na rozvodu spíše vydělaly. Otec dostal velkou ránu od života, nečekal že bych se k tomu odhodlala a jako otec začal fungovat. Samozřejmě asi dodnes nechápe proč jsem mu nedala stodvacatou šanci a tvrdí že za rozvod můžu já, ale dost mu ta facka pomohla. I když základ zůstává, úplně změnit se nemůže, nemá na to kapacity.. Tolerance, empatie..dost neznámé pojmy.
@andelka83 píše:
Můj exmanžel byl taky. Pochopila jsem to v podstatě až po rozvodu, když jsem se s tím smiřovala a zpětně se snažila pochopit. Žít se s ním nedá. On nikdy nepochopí kde je problém. On žádný nemá a co cítí ostatní ho nezajímá. Změna je dočasná a jen aby něco získal. Radim utéct.
Presne. Muj byvaly byl taky narcis a takto to proste je. On je takova osobnost. Ber nebo nech byt. Ja jsem dnes velmi rada, ze sem nechala vyt. Nadseni svou osobou je jen mala cast z tech vlastnosti se kterymi se nedalo zit.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak to je můj problém taky