Manžel je narcis

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
11.4.16 13:41

@andelka83 Myslela jsem to jako tak, že nějaký ten tatínek tady je…i když jen křičí nebo dělá srandu…nebo tady není…Ale možná když se uleví mě, uleví se i dítěti…nebudu furt tak nervózní…

• Upravit
Anonymní
11.4.16 13:43

Jak vás tak čtu…typ tohoto muže není až tak neznámý pojem…

• Upravit
KackaDoup
11.4.16 13:45
@andelka83 píše:
Jak přesně?
My máme dvě děti a na rozvodu spíše vydělaly. Otec dostal velkou ránu od života, nečekal že bych se k tomu odhodlala a jako otec začal fungovat. Samozřejmě asi dodnes nechápe proč jsem mu nedala stodvacatou šanci a tvrdí že za rozvod můžu já, ale dost mu ta facka pomohla. I když základ zůstává, úplně změnit se nemůže, nemá na to kapacity.. Tolerance, empatie..dost neznámé pojmy.

presne tak, diky me neschopnosti odejit z manzelstvi vcas, jakoze kvuli detem ne, jsem znicila charaktery dvema detem…syn je velky obraz sveho otce, to od ceho jsem pozde utekla mam ted v nem..Utect se musi zavcas, prave kvuli detem!!

Příspěvek upraven 11.04.16 v 13:47

• Upravit
1776
11.4.16 13:47

Mohu potvrdit ze narcismus neni jen o vzhledu jak tady nekdo psal ale o velke sobeckosti a zahledenosti do sebe, jakykoliv projev z jeho strany o tebe je vzdy jen zase kvuli jeho prospechu(jakehokoliv).Dokazou byt ze zacatku okouzlujici ale tim to konci jinak ja s takovym zit nemohla hrozne mi to bralo energii. A ze jsou pekni co z toho-z krasneho talire se nenažereš. Skoda ze jsi ho neznala drive:-( pochybuji ze se zmeni.

• načítám...
32924
11.4.16 13:52
@Anonymní píše:
@andelka83 Myslela jsem to jako tak, že nějaký ten tatínek tady je…i když jen křičí nebo dělá srandu…nebo tady není…Ale možná když se uleví mě, uleví se i dítěti…nebudu furt tak nervózní…

U nás se projevilo i tohle. A jsem na sebe hrdá že jsem to udělala. Tím že se rozvedete dětem otce nevezmes, pokud on bude mít zájem fungovat. My máme děti ve společné, potažmo střídavé péči. On samozřejmě neunesl myšlenku že bych je měla mít ve výhradní péči já. Holt ego. Ale vzala jsem si z toho to pozitivní, pro mě i děti a souhlasila.

• načítám...
32924
11.4.16 13:56

@KackaDoup mám dva syny. Ani nevíš jak se modlim aby nebyli po něm. Bylo jim 3 a 5. Budu se snažit a věřím že v tom pomůže i vliv nového partnera, který je normální ve vztazích.

• načítám...
Anonymní
11.4.16 14:08

Na ně v tomhle nic nezabírá. Oni žádný problém nemají. Jsou to vnitřně naprosto spokojení lidé. A protože nemají schopnost empatie, tak je jim úplně jedno, že jejich blízcí s nimi spokojení nejsou. Jsou prostě ve svých očích vyjímeční a nejkvalitnější a kdo to nechápe, s tím se nekomunikuje.
A pokud tu výjimečnost a skvělost žena nedokáže ocenit, tak ať jde - oni v podstatě netruchlí (nejsou schopní hlubokých citů) a jsou si schopní najít během krátké doby nějakou jinou obdivovatelku, protože obrovskou devízou těchto lidí je povrchní okouzlující šarm, který čiší z jejich sebevědomí. Nová partnerka to zase zjistí až časem.
 K.

• Upravit
Hanney
11.4.16 14:14
@Anonymní píše:
Zdravím. Chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenost s narcistickým manželem. Jsem z toho už dost zoufalá…už totiž nevím, jak se k němu chovat, abych z našeho vztahu nezešílela!

Oni žijí ve strašné prázdnotě, nic jí nemůže vyplnit, zvláště dlouhodobě, Krátkodobě se zlepší, nová „láska“, /často jsou notoričtí nevěrníci/ nový přítel, nové auto, atd. Můžeš pro něj udělat cokoliv, dát mu peníze, lásku…
nic nestačí. Každého je využíjí. Smutná osobnost. Promítá na tebe vlastní nálady, pocity, jsi jen jeho zrcadlo, věc, kterou používá.
Nikdy nebude partner v pravém slova smyslu, nikdy.

• Upravit
KackaDoup
11.4.16 14:21
@andelka83 píše:
@KackaDoup mám dva syny. Ani nevíš jak se modlim aby nebyli po něm. Bylo jim 3 a 5. Budu se snažit a věřím že v tom pomůže i vliv nového partnera, který je normální ve vztazích.
:hug: :kytka:
  • Upravit
32924
11.4.16 14:50
@Anonymní píše:
Na ně v tomhle nic nezabírá. Oni žádný problém nemají. Jsou to vnitřně naprosto spokojení lidé. A protože nemají schopnost empatie, tak je jim úplně jedno, že jejich blízcí s nimi spokojení nejsou. Jsou prostě ve svých očích vyjímeční a nejkvalitnější a kdo to nechápe, s tím se nekomunikuje.
A pokud tu výjimečnost a skvělost žena nedokáže ocenit, tak ať jde - oni v podstatě netruchlí (nejsou schopní hlubokých citů) a jsou si schopní najít během krátké doby nějakou jinou obdivovatelku, protože obrovskou devízou těchto lidí je povrchní okouzlující šarm, který čiší z jejich sebevědomí. Nová partnerka to zase zjistí až časem.
K.

Tak to je přesné. Ta porucha je zákeřná v tom, že se projevuje časem. V mládí není tak výrazná, takže o ženy nouzi nemají, obvykle jsou zajímaví, schopní, mají charisma, ví co chtějí, čiší z nich jistota, mají jasné názory. Která mladá holka to prokoukne? Mně bylo sotva 20.
Můj ex novou partnerku nemá. Tvrdí že on je lepší než já, on bude žít pro děti. Já jsem jako ta horší, protože mám nový vztah ( chválabohu za něj, sebevědomí jsem sbírala víc jak rok, přítel byl trpělivý a podporoval mě, chválil, psychicky podržel, rozvod se táhl docela). No poněkud mám obavy, co když své předsevzetí změní, zda budu litovat ji nebo jeho.

• načítám...
32924
11.4.16 14:56
@Hanney píše:
Oni žijí ve strašné prázdnotě, nic jí nemůže vyplnit, zvláště dlouhodobě, Krátkodobě se zlepší, nová „láska“, /často jsou notoričtí nevěrníci/ nový přítel, nové auto, atd. Můžeš pro něj udělat cokoliv, dát mu peníze, lásku…
nic nestačí. Každého je využíjí. Smutná osobnost. Promítá na tebe vlastní nálady, pocity, jsi jen jeho zrcadlo, věc, kterou používá.
Nikdy nebude partner v pravém slova smyslu, nikdy.

Taky podepisuju. Pokud nejsou úplně stopro a aspoň trochu vnímají okolí, jak se jim hroutí vztahy, nejsou spokojení v práci, sami se sebou.. U nás to byly i deprese a vůbec taková prázdnota asi..chvilkove to rozrušily okamžiky jako svatba, narození dítěte..ale ani to nejsou schopni prožívat normálně. Svatbou mají splněno a dítě můžou brát jako protivníka, rušivý element. Věřím tomu, že skutečně milovat nedokáží, neumí se prizpusobit, obětovat, komunikovat otevřeně, do hloubky, pořád mají zeď. Možná trochu výjimka jsou děti, zvlášť starší, protože je to část nich samých. Blbe je, když požadují dokonalost a mají na ně velké nároky. Oni si myslí že jsou dokonalí a čekají to i od ostatních.

• načítám...
Anonymní
11.4.16 19:13

Chtěla bych Vám všem moc poděkovat za vaše názory a hlavně Vaše osobní zkušenosti. Potvrdila jsem si jen to, co jsem četla v odborné literatuře…že narcise nikdo nezmění…partner vedle tohoto typu osobnosti se buď změní sám (a to ne vždy k dobrému),a nebo v nejbližší době odejde.
 Díky…

• Upravit
32924
11.4.16 19:17
@Anonymní píše:
Chtěla bych Vám všem moc poděkovat za vaše názory a hlavně Vaše osobní zkušenosti. Potvrdila jsem si jen to, co jsem četla v odborné literatuře…že narcise nikdo nezmění…partner vedle tohoto typu osobnosti se buď změní sám (a to ne vždy k dobrému),a nebo v nejbližší době odejde.
Díky…

Jestli jsi ještě nečetla, doporučuju Narcismus - vnitřní žalář.
Mně je těch lidí v podstatě líto, ale bohužel ostatní díky nim trpí. Není to fér, ale je to tak. Mizivé procento je na tom tak, že si to přiznají a sami upřímně chtějí chování a myšlení změnit. Jsou to prý výjimky, kdy to jde.

• načítám...
Anonymní
11.4.16 19:36
@andelka83 píše:
Jestli jsi ještě nečetla, doporučuju Narcismus - vnitřní žalář.
Mně je těch lidí v podstatě líto, ale bohužel ostatní díky nim trpí. Není to fér, ale je to tak. Mizivé procento je na tom tak, že si to přiznají a sami upřímně chtějí chování a myšlení změnit. Jsou to prý výjimky, kdy to jde.

Mně jich líto není - můj přítel je sám se sebou maximálně spokojen, pln optimismu, žádné pochybnosti sám o sobě nemá. Nevyšlo mu už spousta vztahů, přesto si ani na chvíli nepřipustí, že by chyba mohla být i něm. Ty, se kterými se rozešel, prostě nedokázaly ocenit jeho jedinečnou kvalitu. Zrovna tak v pracech, kde se s ním kvůli povaze rozloučili. Má absolutně jiný metr na druhé a jiný na sebe. Sám si chce dělat co chce, od ostatních vyžaduje tvrdou disciplínu.

• Upravit
Hanney
11.4.16 19:40
@Anonymní píše:
Díky…

Taky doporučuju hodně číst a porozumět jejich osobnosti.
V tom je síla… síla, která ti pomůže odejít. :hug:
Kdybych měla kouzelnou hůlku Harryho Pottera, mávnu a doplním ten kousek, který mu chybí… to co, dělá člověka člověkem… jenže to nejde.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová