Manžel je urážlivý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.4.13 11:29

Musím říct, že mám doma to samé. Nepočítej s tím, že by se změnil. Tvůj manžel je naprosto stejná osobnost jako mám já doma. Podle mě je to určitá forma manipulace, přesně jak píšeš, on se urazí pro naprostou hloupost, nemluví kolikrát čtyři dny, přehlíží mě a já se jdu ještě omluvit jemu, jen aby byl už doma klid. Někdy si řeknu dobře nemluvíš tak já taky nebudu a to pak začne mluvit sám. Ale to taky až po čase, až vychladne. S tím se ale opravdu žije dost špatně. :,(

• Citovat
  • Upravit
31594
15.4.13 11:30

Casto chlapi nejsou schopni resit takove situace ustne, protoze je treba irituje ton hlasu manzelky, vety typu „musime si promluvit“ atd, pokud chces neco resit, tak mu to napis, at si to sam v klidu precte a necha si to projit hlavou.
Resit by se to melo, ticha domacnost je pro dite myslim stejne stisnujici jako hlasite hadky, ted je asi jeste dite male, ale az bude vetsi, tak timhle chovanim bude trpet i ono, to by si mel on uvedomit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 11:31

@Litta presne tak, mas pravdu, nevim jak na neho.. on ma na vsechno argument a je fakt, ze je v tomto silnejsi.. je chytrej a vi to o sobe.. ja taky nejsem zadnej hlupec, ale moje argumenty kolikrat nestaci..nekdy je pravda, ze si nejake jeho chovani preberu spatne ja a problem je jenom v moji hlave.. ale nechci kolem neho porad chpodit po spickach, aby se nahodou zase neurazil kvuli blbine. Ach jo..

• Citovat
  • Upravit
14637
15.4.13 11:31
@Anonymní píše:
ten napad s nahravkou jeho chovani se mi zamlouva, jenom aby se neprovalilo, ze si za to nakonec fakt svym chovanim muzu sama:D
:lol: :lol: Tak to nezní špatně, jak to takhle píšeš, tak si o tom ještě zkuste promluvit, že to nechápeš a že je ti to líto, že to tak bere konfliktně, protože ty to nemyslíš zle. :nevim: Nebo neříkáš to nějakým povýšeneckým drzým tónem? Víš jako jestli ho prostě nedráždíš fakt zbytečně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 11:37

Manžel byl něco podobného, slabší odvar, nemluvil se mnou třeba jeden den, tyhle jeho náladičky mě dokázaly vždy pěkně rozhodit, tak jsem jednou otevřela láhev vína a jak se říká ve víně je pravda, pustila jsem se do něj, řekla jsem mu, že jestli se hodlá chovat jako blb, tak ať si raději najde jinou slečnu, protože já mám na starosti dvě děti a nepotřebuju se tahat s pubertálním oslem kterého urazí každá p. čovina. Koukal na mě jako tele, jen mlčel a druhej den byl jako vyměněnej ;) Za střízliva bych to nikdy neřekla, bála bych se že se urazí, ale můžu říct, že to opravdu pomohlo a trvá to už dlouho.Osm let jsem to snášela a byla sticha, ale už mi ruply nervy. Neboj se a řekni mu to netvrdo a jestli není úplně magor, tak se chytne za frňák.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:37

@Gladys taky doufam, ze tohle nebude aplikovat na dceru.. to jsem mu rikala, toho se trosku bojim.. pravdu mas asi i v tom, ze nekdy ho asi musi moje neustale reseni neceho taky stvat, prave tim, ze nemam rada to dusno, tak to porad chci rozebirat a touzim po vyreseni a po klidu, po tom aby me objal a rekl, tak dobry mamo a jede se dal..ale on prave na vsechno potrebuje hodne casu.. treba nedavno prisel asi po mesici s tim, ze jsem mela pravdu, ze udelal chybu..no vyhodnotil to az za mesic:D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:38

Psychicke tyrani. U nas tohle delala matka, clovek nikdy nevedel, jaka blbost ji vytoci a kdy se uraci s nami zas mluvit. Nejde jen o fazi nemluveni, ktera je hrozna, ale i o tu tenzi, clovek se pak boji neco rict.
At vyhleda psychologickou pomoc, protoze tohle chovani proste neni normalni.. Ani omluvitelne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:39

@Litta myslim, ze do neho nereju, ale na to by byl fakt potreba nezavisly pozorovatel.. ja myslim, ze s nim mluvim normalne, ale treba se pletu:)

• Citovat
  • Upravit
medvidek
15.4.13 11:39

@Litta promiň tak to fakt nepatřilo Tobě. No ufff sis užila. Spletla jsem si Tě ze zakladatelkou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:43
@Anonymní píše:
Manžel byl něco podobného, slabší odvar, nemluvil se mnou třeba jeden den, tyhle jeho náladičky mě dokázaly vždy pěkně rozhodit, tak jsem jednou otevřela láhev vína a jak se říká ve víně je pravda, pustila jsem se do něj, řekla jsem mu, že jestli se hodlá chovat jako blb, tak ať si raději najde jinou slečnu, protože já mám na starosti dvě děti a nepotřebuju se tahat s pubertálním oslem kterého urazí každá p. čovina. Koukal na mě jako tele, jen mlčel a druhej den byl jako vyměněnej ;) Za střízliva bych to nikdy neřekla, bála bych se že se urazí, ale můžu říct, že to opravdu pomohlo a trvá to už dlouho.Osm let jsem to snášela a byla sticha, ale už mi ruply nervy. Neboj se a řekni mu to netvrdo a jestli není úplně magor, tak se chytne za frňák.

Tak to ti moc gratulu, ze jsi to takhle s nim zkoulela, to je nadeje, ze se to da zmenit..u nas je proste problem to, ze on si nemysli, ze by se choval nejak sivne.. rika, ze je porad stejny, ale to neni pravda, jsou tydny kdy je fakt uplne ssuper a prijde obdobi kdy moc nemluvi, je takovej smutnej…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:45
@Anonymní píše:
Psychicke tyrani. U nas tohle delala matka, clovek nikdy nevedel, jaka blbost ji vytoci a kdy se uraci s nami zas mluvit. Nejde jen o fazi nemluveni, ktera je hrozna, ale i o tu tenzi, clovek se pak boji neco rict.
At vyhleda psychologickou pomoc, protoze tohle chovani proste neni normalni.. Ani omluvitelne.

no to co popisujes fakt citim, jsem z toho nervozni, ze nevim jak dlouho zase bude nastvanej. a pak mam radost jak maly decko kdyz vidim, ze se zase vraci do normalu.. jako neni to normalni ja vim..

• Citovat
  • Upravit
5077
15.4.13 11:46

A co děláš, když se urazí? Toleruješ to a taky mlčíš nebo na něj mluvíš dál jako by se nic nedělo? Já bych právě do něj šila dál, a když by nereagoval, tak bych ho popíchla, že co se jako děje, že se mnou nemluví a proč je uražený! Ale nevím, jestli by to zabralo u vás. Druhá možnost je to prostě tolerovat a nevšímat si ho dokud nepřijde sám.
Akorát ten příklad s tím autorem je fakt kravina a jestli se takhle uráží často, tak by mi to asi vadilo. Možná bych vyzkoušela vše možné a zjistíš, co na něj funguje. Ale určitě bych mu vždy, když se urazí, řekla, že proč je zase uražený a že se chová jak malý spratek a nejsi na to zvědavá, že už jedno dítě máte. Nebo něco v podobném duchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.4.13 11:48

Jak bys popisovala tak prvni rok az dva s mym muzem, presne takhle urazlivy a taky, nakonec jsem se ja chodila omlouvat, aby uz byl klid. Ale on se teda postupem casu zmenil a tohle urazeni o preslo, zacli jsme o tom komunikovat pisemne, ja se prestala omouvat za veci, za ktere jsem nemohla a nejak se to utrepalo (a pokazilo se to zas jinde :roll: )
Myslim, ze lide se k sobe chovaji jen tak, jak jim ten druhy dovoli, dokud se pred nim budes plazit, bde on pouzivat tichou domacnost jako paku na tebe.

Kazdopadne bych zkusila se trochu zatnout a prestala za nim dolejzat, je to bohuzel chyba. Clovek se musi zabavit, aby na to furt nemyslel a nemel tendence se to snazit vyresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 11:50

Treba me vadi i to, ze se obcas citm jako jeho decko a ne partner.. on treba nema rad alkohol.. podotykam, ze ja sama taky nijak zvlast nepiju, ale obcas bych si treba dve deci u telky dala.. mno, ale kdyz bych si nalila pred nim, tak na me kouka, jako ze jsem velky zklamani, nezakaze mi to ale jeho oci jasne rikaji, ze s tim teda nesouhlasi.. no a ja kdyz si chci dat trochui vina, schovavam lahev po kredencich a desim se, ze ji nahodou objevi..taky mi to prijde ulet, proste jak kdybych pred nasima v patnacti schovavala krabicak..:D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.13 11:51
@Anonymní píše:
Tak to ti moc gratulu, ze jsi to takhle s nim zkoulela, to je nadeje, ze se to da zmenit..u nas je proste problem to, ze on si nemysli, ze by se choval nejak sivne.. rika, ze je porad stejny, ale to neni pravda, jsou tydny kdy je fakt uplne ssuper a prijde obdobi kdy moc nemluvi, je takovej smutnej…

On ten můj měl taky pocit že všichni okolo něho, včetně mě jsou blbci a on je jedinej spravedlivej. Vlastně jsem ani moc nevěřila, že se tím mím výleven něco změní, jen jsem ze sebe potřebovala dostat ten navstřebanej vztek a ono to kubodivu mělo účinek ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky