Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já se obávám, že s ním nenaděláš vůbec nic. Jen si prostě musíš zvyknout. Já mám v práci kolegu, se kterým už sedím v kanclu hodně let. Je velmi kamarádský, společenský vnímavý, no prostě fajn chlap. Je ještě i muzikant, žádnou srandu nezkazí. Když je v pohodě. ALE nesmírně urážlivý. Musí se s ním jak s malovaným vejcem. kDyž se urazí, a to někdy nevím ani proč, dovede se mnou i měsíce se nebavit. Pravidelně se se mnou nebaví, když se vrátím z dovolené (jezdíme častěji). Zkoušela jsem všechno možné, on sám je bez viny, problém dle jeho je ve mně. Nemám s nikým jiným problém. Doma to u nás je spíš přestřelka, ale do hodky se s manželem bavíme. Nevím si s ním rady a z velkého kamarádství jsme ve stádiu, kdy si ráno řekneme ahoj a odpoledne, když jdu domů naschle. Velmi neštěstná povaha, která se moc bere vážně a myslím, že tomu nepomůže vůbec nic.
@erinv píše:
@Kubula.K ..ahoj..![]()
jo vídáme.. a je to ok.. stěhovat se zpět nehodlám.. naopak si daleko silněji uvědomuju další věci, co mi vadí..
mám ho ráda, má svoje silné stránky.. ALE.. uvědomuju si jak velkej je to sólista zaměřenej na výkon.. a druhý lidi ho vlastně nezajímají.. slíbí mi modrý z nebe.. a druhej den o tom neví.. moje narozeniny se mnou kolikrát ani neoslavil, na moje 30 měl nafouklou hubu.. naší svatbu hodil celou na mě.. on teď přišel s převratným návrhem, že bychom si mohli udělat miminko..
![]()
![]()
..si asi nevšiml..
@erinv píše:
@Kubula.K ..ahoj..![]()
jo vídáme.. a je to ok.. stěhovat se zpět nehodlám.. naopak si daleko silněji uvědomuju další věci, co mi vadí..
![]()
mám ho ráda, má svoje silné stránky.. ALE.. uvědomuju si jak velkej je to sólista zaměřenej na výkon.. a druhý lidi ho vlastně nezajímají.. slíbí mi modrý z nebe.. a druhej den o tom neví.. moje narozeniny se mnou kolikrát ani neoslavil, na moje 30 měl nafouklou hubu.. naší svatbu hodil celou na mě.. a ještě jí pak tituloval jako „moje zku*vená svatba“.. a svoje vlastní kulatiny vášnivě do detailu plánuje rok a půl dopředu..
![]()
od prosince spolu nebydlíme a ani nespíme.. on teď přišel s převratným návrhem, že bychom si mohli udělat miminko..
![]()
![]()
..si asi nevšiml..
a pak jsou tu takové detaily, jakože jsem se rozhodla vědomě a úmyslně, že zacvičím se svou puritánskou výchovou a stanu se ženou s velkým Ž.. a tak jsem začala nezávazně sexovat.. prostě kvůli sexu samotnýmu… a došla jsem k tomu, že nejsem ani zdaleka tak frigidní jak jsem si myslela..
zakladatelce se omlouvám za OT..![]()
..takže asi tak.. psychoDr. nám onemocněla, takže teď jsme u ní přes měsíc nebyli..
..njn.. halt co má bejt bude..
Erin, asi si nevsimnul..
No jsem rada ze ty si vsimas. ![]()
@jenika1 tak ten tvuj kolega je taky dost dobrej:) muj manzel, kdyz nema zrovna urazeci obdobi je taky moc fajn, spolecensky, je snim legrace, ale jak se urazi je konec a zaciname zase znova.. myslim, ze jsi to trefila s tim, ze se bere moc vazne, to je ono, on si treba neumi udelat legraci sam ze sebe…
@Anonymní píše:
@Edi manzel je byk, ja jsem beran.. dobra kombinace, ze?;D
tak tose divím že jste ok.ten muj byl býk a já štír co jsme rozvedený snášíme se líp divný co ![]()
Manžel je býk, a je to samé v bleděmodrém..
Nevím, co s tím.. já to ve většině případů přecházím a uzavřu se do sebe (váha). Když někdy chci něco namítnout, tak opravdu obrovskou oklikou, aby se neurazil..
Ještě občas je trochu hypochondr, tak už jsem zaujala strategii, že mi je stejně, možná i hůř (případně to na mě taky leze…). To celkem funguje a přestane si stěžovat.
Taky se umí hezky litovat, být nabručen na svět, tak to už taky říkám, jaký to mám těžký já… (Samozřejmě polituju i jeho - ale hodně sebe
).
Jinak je ale úplně báječnej…
Možná by stálo za to udělat diskuzi „Kdo má manžela ve znamení býka“ ![]()
Omlouvám se za inko..
@Anonymní píše:
Manžel je býk, a je to samé v bleděmodrém..
Nevím, co s tím.. já to ve většině případů přecházím a uzavřu se do sebe (váha). Když někdy chci něco namítnout, tak opravdu obrovskou oklikou, aby se neurazil..
Ještě občas je trochu hypochondr, tak už jsem zaujala strategii, že mi je stejně, možná i hůř (případně to na mě taky leze…). To celkem funguje a přestane si stěžovat.
Taky se umí hezky litovat, být nabručen na svět, tak to už taky říkám, jaký to mám těžký já… (Samozřejmě polituju i jeho - ale hodně sebe).
Jinak je ale úplně báječnej…
Možná by stálo za to udělat diskuzi „Kdo má manžela ve znamení býka“
Omlouvám se za inko..
Jo, a hodně přemýšlím, než něco řeknu, co by mohl vyhodnotit jako „útok“, „urážku“ apod.. Tzn. to, co jsi řekla, bych neřekla (bylo by mi jasné, že to okamžitě směřuje k uražení). Musela jsem se s tím naučit žít, a hodně přemýšlet, co můžu říct… Ale za ten klid (a tak báječného neuraženého muže), mi to stojí..
@Anjes píše:
Přepracovanej. A kdybych za ním měla lézt nebo funět s kočárem 200 m, to by mě mohlo… Když se uráží jako dítě, ignorovala bych ho jako dítě, pak to tolik nebaví. Slušná, všecko bez scének, ale nechce mluvit, ať nemluví. Přítel občas jen nereaguje, tak se ho zeptám, jestli čumí do ohně (prý to mají z pravěku) a on nepřítomně kejvne a jsme domluvení. Já chci někdy taky klid a partner co se pořád na všecko ptá, vykládá nebo nedejbože chce hrát slovní fotbal, když řídím (nesnáším to, auto vyžaduje plnou pozornost), to je neštěstí. Ale už jsme komunikačně „zajetý“. On si v autě sjíždí IPad a já mu naopak, když řídí on, vymejšlím hry, jeho to baví. Zkus najít momenty, kdy Tě začíná mít plný zuby a prostě ho jen nech. A proč reješ, že máme lepší školy, to je fakt jako mu říct, že je debil (vnímáno mužským mozkem), večer mu mile přečti havrana a nerej NIKDY VÍC
Jojo, s nima je to někdy jak s květinkou, jeden by nevěřil.
S květinou? Myslíš jako seřezat, svázat a hodit do vody??? ![]()
Holky já vám závidím moje „drahá polovička“ se mnou už nemluví přes dva měsíce a to kvůli maličkosti ![]()
Zkoušela jsem ignorovat ho - nepomohlo to, pak jsem zkoušela dolejzat a taky prd. Už mi z toho slušně hrabe ![]()
Halo tady zakladatelka, uz nas uz je zase vsechno v poradku, uz se pekne rozmluvil, vypadlo z neho, ze je ted v praci hodne pod tlakem, tak nevi co driv..dokonce jsme si vcera moc pekne popovidali a hned je to lepsi… no, tak uvidim, jak dlouho nam to obdobi klidu vydrzi:) dva dny jsem si ho moc nevsimala a pa prisel sam, takze takhle se na neho musi.. dekuju vsem za rady.. i ja se polepsim a nebudu na nej tolik tlacit a doufam, ze se nam tak bude spolu lip zit:) ![]()
@vrtulek tak dva mesice je opravdu dlouho, ma teda chlapec vydrz..a nemluvi s tebou vubec nebo jenom odsekava a odpovida v kratkych vetach? me staci ty 3 max4 dny a jsem na prasky…co takhle na chvili nekam od neho vypadnout? ke kamaradce k rodicum at si nachvilku od neho odpocnes..ty chlapi jsou fakt nekdy na ranu..
![]()
@anonymní no jak kdy… na něco odpoví, na něco se odpovědi nedočkám a nedej bože kdybych se na něco zeptala 2× to bych byla na odstřel
K rodičům jezdím pravidelně, ale vždy se večer vrátím. Chodím každý týden cvičit. No fakt má výdrž
a to fakt začalo kravinou!!!
@vrtulek píše:
Holky já vám závidím moje „drahá polovička“ se mnou už nemluví přes dva měsíce a to kvůli maličkosti
A bydlíte ve společném, u něj nebo u tebe? Bych mu asi jeden den sbalila tašku a ať jde na nějakou dobu jinam, že na takové jednání nejsi zvědavá a měla jsi za to, že žiješ s dospělým člověkem a ne děckem. Takže s díky vracíš rodičům a až dospěje, ať se ozve.