Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cimada píše:![]()
![]()
Přiznávám, že tato věta mě rozesmála.Ta je dobrá.Holka zlatá, dej si něco dobrého k pití, vyklidni se, všem kolem Tebe odpusť a zkus si ještě užít ten život co nejlíp.
Proc te ta veta rozesmala? Ja uz nechci aby cokoli pro mne delal. Kdysi jsem ho prosila aby mne odvezl na kolonoskopii, bylo mi fakt hodne zle. Rekl ze nevidi duvod proc by mel se mnou chodit k lekari. To si clovek pamatuje do smrti. Hlavne kdyz ho chytnou ledviny tak kolem neho litat muzu…
@Ba412 píše:
Kdo tady fnuka? Ja kolem baraku a auta zvladnu vse sama. Ale nechce se mi. Napr. manzel nabizi, ze mi auto prezuje, ja prezouvam v pneuservisu, nechci mu byt zavazana a navic nebudu poslouchat, ze ho boli zada. Kdyz fnuka, ze ho boli zada, tak at je to z jeho auta. Holka do urcite doby jsem chlapa potrebovala do postele a na rizeni auta. Rizeni a peci o auto zvladam od urcite doby sama a na to druhy staci kyvnout prstem a muzu si vybirat. A ja mu nehodlam nic odpustit a usnadnit. Musela jsem mamu nechat chcipnout jako psa, tak chci pomstu.
V jedné dřívější diskusi ses o mámě nevyjadřovala zrovna nejlíp.
@AjaF píše:
Vidím, že si toho všimli i ostatní.
@Ba412 Tak teda vůbec nechápu, proč když on tě nemohl ani odvézt na kolonoskopii, když ti bylo zle…proč kolem něj ty skáčeš, když ho chytnou ledviny? To by mě ani nehlo…on se k tobě chová hnusně, tak nevím, proč ty kolem něj skáčeš…
@AjaF píše:
Jak jsem psala, mama mi v zivote dost ublizila a v podstate svym chovanim mne vehnala do tohoto manzelstvi, ale byla to mama a dnes musim uznat, ze mela ve vsem ohledne meho manzela a jeho rodiny pravdu. A taky umoznila mi vystudovat a pro ni to nebylo vzdy jednoduche.
@Monchichik píše:
@Ba412 Tak teda vůbec nechápu, proč když on tě nemohl ani odvézt na kolonoskopii, když ti bylo zle…proč kolem něj ty skáčeš, když ho chytnou ledviny? To by mě ani nehlo…on se k tobě chová hnusně, tak nevím, proč ty kolem něj skáčeš…
Protože zakladatelka potřebuje být za oběť. Aby mu to pak mohla předhazovat.
@Ba412 píše:Á, dlouho to to nebylo. Proč já nešťastná si nevzala Pištu Hufnágla.
Jak jsem psala, mama mi v zivote dost ublizila a v podstate svym chovanim mne vehnala do tohoto manzelstvi, ale byla to mama a dnes musim uznat, ze mela ve vsem ohledne meho manzela a jeho rodiny pravdu. A taky umoznila mi vystudovat a pro ni to nebylo vzdy jednoduche.
@Ba412 píše:
Hele já nevím, jestli si tu domácí péči o matku moc neidealizuješ. A naopak si nemyslím, že by někde v zařízení nutně musela chcípbout jako pes.
My ted máme doma babičku, 99 let, nechodí, má pleny, už se ani sama nenají, neposadí…jako žádný terno ta poslední fáze stáří není, ať si doma nebo v zařízení.
Strašně se v té minulosti babráš, hoď ji za hlavu a jeď do těch lázní. ![]()
@brisco píše:
Hele já nevím, jestli si tu domácí péči o matku moc neidealizuješ. A naopak si nemyslím, že by někde v zařízení nutně musela chcípbout jako pes.
My ted máme doma babičku, 99 let, nechodí, má pleny, už se ani sama nenají, neposadí…jako žádný terno ta poslední fáze stáří není, ať si doma nebo v zařízení.
Strašně se v té minulosti babráš, hoď ji za hlavu a jeď do těch lázní.
Vim, ze posledni faze zivota neni nic moc a u sebe se ji popravde desim.
Moje matka zemrela po operaci v nemocnici, ne v zarizeni, a to z toho duvodu, ze do nemocnice se dostala uz ve velmi spatnem stavu. Driv tam nechtela a odmitala mou pomoc prave kvuli memu manzelovi….mamce jsem pomahala dochovat babicku ( jeji matku), ktera si v 95 letech zlomila kycelni krcek a uz se na nohy nepostavila. Zemrela v 97 letech, byla nejprve v ldnce a pak v pecovatelaku, mama za ni denne jezdila mhd, ja kdykoli jsem mohla, tak jsem ji brala autem. Tchyne se odmitla postarat o umirajiciho manzela s rakovinou….ktery se notabene cely zivot o ni staral takovym zpusobem, ze si to tady zadna nedovede predstavit.
@samá práce píše: Á, dlouho to to nebylo. Proč já nešťastná si nevzala Pištu Hufnágla.
Bud rada, ze sis vzala toho praveho a mne nech na pokoji. ![]()
@Ba412 píše:
Ja se prave o svou mamu chtela postarat, ale on mi to moc neumoznil, vyzadoval plny servis
hele, tak ale to je tvůj výběr, že žiješ deset, dvacet, třicet let s chlapem, co vyžaduje full servis. A ty mu ho celé ty roky dodáváš.
Pokud se manžel chce na čas z části odstěhovat k vlastní mámě, aby se o ní postaral, tak je to kupodivu to nejlepší, co může udělat. On si uvědomí, že je v domácnosti určitá starost, ty si odpočineš od toho fullservisu.
@terien píše:
No jistě a ja to i chápu. Ale tohle není vina manžela, ale její. Ve chvíli, kdy mi umírá máma mám naprosté právo vykašlat se na domácnost, zapřáhnout manžela a být s mamou. Ona to nedokázala, její manžel ano a ona se teď vzteká, že on nehodlá být stejný otrok,jakého si udělal z ní.
toto bych opravila, on nehlodlá být stejný otrok, jako ona ze sebe udělala tehdy.
Jenže on otrok nebyl nikdy, tak proč by měl teď začínat.
@Mar__tanka1983 píše:
hele, tak ale to je tvůj výběr, že žiješ deset, dvacet, třicet let s chlapem, co vyžaduje full servis. A ty mu ho celé ty roky dodáváš.
Pokud se manžel chce na čas z části odstěhovat k vlastní mámě, aby se o ní postaral, tak je to kupodivu to nejlepší, co může udělat. On si uvědomí, že je v domácnosti určitá starost, ty si odpočineš od toho fullservisu.
Asi mas pravdu, ono tchyni otrnulo a uz je zase doma. Ostatne ja si uvarim hrnec gulase a muzu to jist klidne 3-4 dny. To on nesni jedno jidlo 2× za sebou. Ale chystam se sama k mori. Ten bude cumet, ze ho nebudu vlacet s sebou. Je skrt, na veceri mne pozval jednou v zivote a to si ji nechal zaplatit z penez na domacnost…
@Mar__tanka1983 píše:
toto bych opravila, on nehlodlá být stejný otrok, jako ona ze sebe udělala tehdy.
Jenže on otrok nebyl nikdy, tak proč by měl teď začínat.
No vždyť