Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Pomohlo, trochu jsem vypustila páru. Ja nemám žádné kamarádky, jen známé od manžela a to mi řekl manžel, že když si na něj budu někde stěžovat, tak se to dozví a končí se mnou. Házím srdíčka, protože jsem potřebovala porozumění a rameno na vyplakani, na tom je něco špatně?
no teda…nevim, jestli je o co stat…je divnej a ještě vyhrozuje
@Vladenkaaa Ježíš tohle myslíš vážně??? To je příšerný, fakt příšerný.
No já teda nevím, přijde mi že jsou tu samé supermanky se samostatnými dětmi. Mě přijde, že hodně dětí v tomhle věku je na čas pěkně náročných, sami si ještě nevyhrajou a jak se člověk vzdálí, mají sklony sobě nebo něčemu v blízkosti okamžitě ublížit, a zároveň už nespí pořád jako mimina. Člověk se k jedné věci vrací desetkrát a zas od ní odbíhá…nakonec když chce s dítětem ještě být venku, sama se najíst, tak mě to teda přijde docela náročný aby člověk vůbec zvládl zlikvidovat provozní bordel, natož mít krásně naklizeno. A co dělat když manžel večer je chvíli s dítětem? no já jsem třeba ráda že se můžu vysprchovat a v klidu najít, dolikvidovat bordel co jsem s dítětem nestihla nebo znovu vytvořilo, a to je všechno. A večer celkem padám na pusu. A to nekojím po hodině, nekojím už vůbec. Naštěstí manžel nemá blbé kecy ale celkem to chápe, když je s dítětem úplně celý den, má taky dost. Já bych se vykašlala na to kojení, to a spánková deprivace bere strašně sil, znám to. Na nemoci si nemyslím že to má tak zásadní vliv a konejšit při zubech jde i jinak, nekojené děti taky rodiče přese konejší, je to jen o zvyku a konkrétním rituálu. Ale teda s chlapem co má takové řeči bych si druhé nedělala. My si vzájemně věříme že oba děláme co můžeme, a když má jeden dost, asi k tomu má důvod nebo prostě nemá tolik sil. To by si zkusil jednou mít připomínky na to co dělám a nedělám.
@Vladenkaaa píše:Špatně, málo - starýmu musíš podržet minimálně 3×, ale denně.
Taky vidím chybu v tobě..mám dvě děti doma každý den krásně uklízení, vařím ob den, stacim jít s nimi ven, něco si pohrát, jdu na kolo, pak brigada a večer uspavani a sex 3 týdenně cca. Taky jsem nepochotila zatím co děláš ty.. jinak dcera má taky 1,5 roku a taky kojím v noci..k tomu bych dodala že chce taky pořád ikdyz ma normální stravu.
A ještě ta mladší je pěkný kvítko. Jo a ještě zvládnu bych i upravena..nepíšu abych machrovala ale.vis co. dokazou jiné ženy??? Dnes jsem zrovna starší říkala že maminky jsou superhrdinkyale nevím jestli každa
@Venetia píše:
no teda…nevim, jestli je o co stat…je divnej a ještě vyhrozuje
Tak vyhrožuje… chodit po jeho známých a pomlouvat ho, to mi ukaž někoho, komu by to nevadilo. Tohle do partnerství nepatří a nedivím se mu, že si stanovil hranice hned na začátku. Já bych něco takového taky nestrpěla. Akorát že pro mě to je taková samozřejmost, že by mě nenapadlo o tom vůbec mluvit.
@Vladenkaaa píše:
Taky vidím chybu v tobě..mám dvě děti doma každý den krásně uklízení, vařím ob den, stacim jít s nimi ven, něco si pohrát, jdu na kolo, pak brigada a večer uspavani a sex 3 týdenně cca. Taky jsem nepochotila zatím co děláš ty.. jinak dcera má taky 1,5 roku a taky kojím v noci..k tomu bych dodala že chce taky pořád ikdyz ma normální stravu.
A ještě ta mladší je pěkný kvítko. Jo a ještě zvládnu bych i upravena..nepíšu abych machrovala ale.vis co. dokazou jiné ženy??? Dnes jsem zrovna starší říkala že maminky jsou superhrdinkyale nevím jestli každa
A co bereš, ty superhrdinko? To chci taky!
![]()
@terien píše:
Tak vyhrožuje… chodit po jeho známých a pomlouvat ho, to mi ukaž někoho, komu by to nevadilo. Tohle do partnerství nepatří a nedivím se mu, že si stanovil hranice hned na začátku. Já bych něco takového taky nestrpěla. Akorát že pro mě to je taková samozřejmost, že by mě nenapadlo o tom vůbec mluvit.
No… A jestli to nebude spíš tím, že se bojí toho, že ty jeho manipulativní kecy a nevhodné rýpání někdo z nich prokoukne a zakladatelce to řekne. ![]()
Nedokážu si představit, že bych tohle druhé polovičce řekla. Proč taky, není důvod.
@Bambule33 píše:
Psala jsi v uvodu ze v noci kojis co hodinu nebo tak neco.
Ano, v noci kojím co hodinu, přes den jenom 3× a na požádání. Častěji přes den, když je dcera nemocná.
@WhiteCrow píše:Říct to může i tak. Nicméně zakl by měla zapracovat na tom, aby měla svůj okruh přátel, kterým důvěřuje a kteří ji podrží. Nějací známí od jejího muže pro ni nejsou žádní spoluhráči.
No… A jestli to nebude spíš tím, že se bojí toho, že ty jeho manipulativní kecy a nevhodné rýpání někdo z nich prokoukne a zakladatelce to řekne.
Nedokážu si představit, že bych tohle druhé polovičce řekla. Proč taky, není důvod.
@Bambule33 píše:
Hele a chpdite nekam mezi lidi a deti? Nebo k pribuznym a tak…
Jojo to chodíme často, do toho herničky a výlety, za Zvířátky, chceme i nějaký koncert pro děti.
Skoro každý víkend máme nějaký výlet.
@terien píše: Říct to může i tak. Nicméně zakl by měla zapracovat na tom, aby měla svůj okruh přátel, kterým důvěřuje a kteří ji podrží. Nějací známí od jejího muže pro ni nejsou žádní spoluhráči.
To by měla. Každopádně nevidím důvod k tomu říkat něco takového „jen tak“, výhružky zavání.
@terien píše: Říct to může i tak. Nicméně zakl by měla zapracovat na tom, aby měla svůj okruh přátel, kterým důvěřuje a kteří ji podrží. Nějací známí od jejího muže pro ni nejsou žádní spoluhráči.
Taky si myslím, že by měla zapracovat na svém okruhu přátel. Všímám si toho čím dal více, že dost žen nemá kolikrát ani jednu dobrou kamarádku. Jen takové, které se ozvou jen tehdy, když něco chtějí.
Právě navazování přátelství ukazuje schopnost komunikace. Bez přátel člověk nemá moc nadhled.
@WhiteCrow píše:
To by měla. Každopádně nevidím důvod k tomu říkat něco takového „jen tak“, výhružky zavání.
Tak nevíme, jestli nemá třeba špatné zkušenosti z minula ![]()