Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je ale chajzl
Nejenom, že si chodí odpočinout do práce, po návratu si drze vaří, uklízí a má tu odvahu to nelibě komentovat. VYKASTROVAT!!! ![]()
@Uslava píše:
Nikdo nemusí umět vařit. Ať si zaplatí hospodyni. Co bude předávat své dceří? No, to, co jí pujde. Když jí vaření nejde, tak to prostě vaření nebude. Máš názory z předminulého století.
Tak to vaření je u nich asi nejmenší problém. Jí se asi nechce tak nějak do ničeho. Jestli se zakladatelka nesrovná, tak je jen otázka času, kdy zůstane s dítětem sama.
@sahrazad1 píše:
Promiň, ale víc chyb vidím u tebe. Ženská, která neumí vařit… Co jednou predas své dceři? Jinak, myslím, ze jsi vyčerpána kojením. Ono se to nezdá, ale dává to tělu paradne zabrat, vyčerpává i vitaminy a minerály. Jestli je dceři kolem roku a půl, a ty jsi takto vyřízená, můžeš zkusit odstavit, nebo aspoň kojení omezit. A poříd si doplňky stravy. Druhé dítě teď asi ne, ne kvůli němu, ale kvůli tobě. Dříve se dej do kupy, naber sil, a až pak druhé těhotenství.
Doufam, ze svoji dceri preda hlavne sebeuctu. Tyboe, z kteryho stoleti jsi sem spadla?
@Aduš8 píše:
@VitaminC jo, s rok a půl starým dítětem ještě víc. Měla jsem v té době být uklizený kompletně za dvě hodiny. A to se fakt nedělá denně. A on si chudák dovolí odpočívat v práci
Takze vy doma nemyjete podlahy, zachod, koupelnu, nadobi, neutirate prach, neluxujete, neperete, nezehlite?
@VitaminC nádobí myje myčka a každý si ho do ní dává sám. Pere pračka a už moje malé děti (4 a 6 let) umí prádlo třídit a pračku zapnout. Ze sušičky ho vyndám a rozložím ještě teplé. Vysává robotický vysavač a záchod je umytý cirka za dvě minuty, to většinou dělám pokaždé, když se děti koupou. Vytírám a utírám prach jednou týdně a doma mám čisto. Když se uklízí tak nějak pravidelně, tak to nezabije půl dne. Jasně, že pokud to zakladatelka nechá déle, nechce se jí do toho. Co nadělá ženská s malým dítětem za nepořádek? Rozházené hračky a trochu prachu? K tomu teď chodím do práce na plný úvazek a ještě studuji. S manželem děláme většinou na protisměny, nemáme žádné hlídání, takže jsem buď v práci, ve škole a nebo s dětmi.
@Lu66 píše:
Hlavně si s ním nepořizuj druhé dítě.
Rekla bych, ze on se do druheho ditete nepozene.
Není divu, že vás pak opouštíme a jdeme za mladší, nebo si to rozdáme s tou hospodyní. Chlapa si udržíte hlavně přes jídlo. Já sice vařím a vařím dobře, ale nemohl bych mít ženskou, která neumí alespoň tři mnou oblíbená jídla. Proč tři? Na všední den, na neděli a na svátek.
@Uslava píše:
Nikdo nemusí umět vařit. Ať si zaplatí hospodyni. Co bude předávat své dceří? No, to, co jí pujde. Když jí vaření nejde, tak to prostě vaření nebude. Máš názory z předminulého století.
Jestli spíše nezačal pátrat, kde se dají sehnat rozvodové papíry?
@arinecka píše:
Rekla bych, ze on se do druheho ditete nepozene.
@Prostě Vodnář píše:
Jestli spíše nezačal pátrat, kde se dají sehnat rozvodové papíry?
Vubec bych se mu nedivila.
@shadowbabe
Oba dva chceme druhé, aby měla dcerka sourozence a toho parťáka, až tu jednou nebudeme.
Tvl, to je zase slet dokonalych
nemám myčku, sušičku, rob. vysavač a s prvním děckem to byl stejný očistec - nespavec, závislá na prsu a dráždivý dítě. Byla sem ve stavu i dávat klíče
do pračky a prádlo do lednice. Odbourat noční kojení (3 noci na gauči/s námi dítko spalo/dítě s tatínkem) a hned to bude lepší. Kdo vaří a nakupuje je na dohodě, to není celá domácnost. Ale momentálně je prostě problém tvoje nevyspalost. Děti mám 3 od 12 do 4 let. ![]()
@Aduš8 píše:
Hele, podle popisu on chodí do práce, stará se víc o jak polovinu domácnosti a o dítě úplně v pohodě. Já si myslím, že by ses měla trochu chytnout za nos a místo špatné nálady to občas trochu ocenit a o tu práci se s ním podělit. Kdyby on nebyl, tak budete o rohlících? Pokud tě kojení tak vyčerpává, tak ho prostě v noci ukonči, dcera už je poměrně velká a je to u ní jen zlozvyk.
Víc jak o polovinu, určitě ne. Celý úklid je na mě. Jednou za čas umyje zrcadla, utre prach. Já ho samozřejmě moc oceňuji, jsem mu moc vděčná, za to co pro nás dělá, ale není příjemný poslouchat rytí, já se nevalim, celý den jsem pořád na nohou a snažím se s přísavkou uklizet. Nemohu si dovolit ukončit kojení, dcera je každou chvíli nemocná a když není nemocna, tak ji lezou zuby.
@Anonymní píše:
Víc jak o polovinu, určitě ne. Celý úklid je na mě. Jednou za čas umyje zrcadla, utre prach. Já ho samozřejmě moc oceňuji, jsem mu moc vděčná, za to co pro nás dělá, ale není příjemný poslouchat rytí, já se nevalim, celý den jsem pořád na nohou a snažím se s přísavkou uklizet. Nemohu si dovolit ukončit kojení, dcera je každou chvíli nemocná a když není nemocna, tak ji lezou zuby.
Blbější výmluva by tě nenapadla?