Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VitaminC píše:
Takze vy doma nemyjete podlahy, zachod, koupelnu, nadobi, neutirate prach, neluxujete, neperete, nezehlite?
A kdo myslíš, že to u zakladatelky hlavně dělá? Vždyť ona sama píše Nevařím, neuklízím…
Takže Aduš8 má pravdu, že ten chlap dělá víc než polovinu práce v domácnosti. A ty na to reaguješ, že uvařit a jít s košem není polovina práce. Ale to ostatní asi nevidíš.
Pokud je to teda pravda, což si myslím, že není.
Edit. Dočítám. Tak nevím, jak je celý úklid na zakladatelce, když sama píše, že neuklízí.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 18:38
@tess50 píše:
A co děláš ty, když on vaří, uklízí, vynáší koš, nakupuje, hraje si s dítětem?
Samozřejmě uklízím celý byt já, luxuji každý den, obden i koberce, vytiram 1× týdně, peru obden, zehlim obden, koupelnu piskuji 2× týdně, odpad dělám 1× týdně, zrcadla, prach podle potřeby, wc každý den.
Manžel jendou za čas udělá zrcadla a prach.
O víkendu vaří manžel, přes týden se snažím já, ale když se k tomu prostě hrne, to mu to mám jako zakázat?? Nákup si vzal sám na starost, nechce abych se s dcerou vlacela pěšky s nákupem.
Taky si s dcerou hrají každý den, oba se jí věnujeme.
@Anonymní píše:
@shadowbabe
Oba dva chceme druhé, aby měla dcerka sourozence a toho parťáka, až tu jednou nebudeme.
Aby měla dcera parťáka, až tu nebudete? Třeba za 40-50 let? To pravděpodobně bude mít dávno svou rodinu, přátele…
Parťáka sourozence potřebuje dítě teď, ne za 40 let.
@tess50 píše:
A co děláš ty, když on vaří, uklízí, vynáší koš, nakupuje, hraje si s dítětem?
Ještě s dcerou pořád cvičím Vojtovku, od narození 4× denně, jeden čas i 8×. I to mě dost fyzicky i psychicky vysiluje, dcera má pořádnou sílu.
@Anonymní píše:
Samozřejmě uklízím celý byt já, luxuji každý den, obden i koberce, vytiram 1× týdně, peru obden, zehlim obden, koupelnu piskuji 2× týdně, odpad dělám 1× týdně, zrcadla, prach podle potřeby, wc každý den.
Manžel jendou za čas udělá zrcadla a prach.
O víkendu vaří manžel, přes týden se snažím já, ale když se k tomu prostě hrne, to mu to mám jako zakázat?? Nákup si vzal sám na starost, nechce abych se s dcerou vlacela pěšky s nákupem.
Taky si s dcerou hrají každý den, oba se jí věnujeme.
Hele, pokud je to fakt tak, jak píšeš, tak problém může být prostě v odcizení. Je toho na vás hodně, z tebe si dítě dělá chodící dudlík a ty na to svádíš úplně vše. Jsi protivná a nic se ti nechce a to z tebe vyzařuje. Pak by byl odstav řešení, ale takhle holt budeš muset vydržet a doufat, že manžel nebouchne dveřmi. Měla jsem stejný stav po narození druhého dítěte a nejvíc mi pomohlo, když jsem odcházela na pár hodin párkrát v měsíci do práce. Prospělo nám to všem.
@sahrazad1 jojojo, dceram musíme předat schopnost vařit a uklízet, viď? Jdi s tím do háje!
@Anonymní píše:
Ještě s dcerou pořád cvičím Vojtovku, od narození 4× denně, jeden čas i 8×. I to mě dost fyzicky i psychicky vysiluje, dcera má pořádnou sílu.
Proč jsi tohle i to ostatní nenapsala do úvodního příspěvku a přidáváš to tady po troškách až podle toho, jak se vyvíjí diskuze?
@sahrazad1 píše:
Promiň, ale víc chyb vidím u tebe. Ženská, která neumí vařit… Co jednou predas své dceři? Jinak, myslím, ze jsi vyčerpána kojením. Ono se to nezdá, ale dává to tělu paradne zabrat, vyčerpává i vitaminy a minerály. Jestli je dceři kolem roku a půl, a ty jsi takto vyřízená, můžeš zkusit odstavit, nebo aspoň kojení omezit. A poříd si doplňky stravy. Druhé dítě teď asi ne, ne kvůli němu, ale kvůli tobě. Dříve se dej do kupy, naber sil, a až pak druhé těhotenství.
Jsem z rodiny, kde se prostě moc nevařilo, většinou studené večeře, obědy byly ve škole. Ani mě to nikdy nebavilo, manžel vždycky rád vařil, delalo mu radost, ze mi chutna, on ne vyuceny kuchar. Kdyz jsem chtela neco zkusit, tak mi rekl, že to nezvladnu, at radeji udelam rizky.. po škole jsem se nastěhovali rovnou k manželi, takže žádné mezi sama na sebe jsem nikdy nezažila, dost mě to mrzí, že nemám žádné zkušenosti sama za sebe.
Dcera je dost veliký prsomil, hlavně když je nemocná nebo ji zlobí zuby, to ji mám furt na prsu. Doplňky stravy baštim. Děkuji za vstřícný komentář.
@Anonymní píše:
Jsem z rodiny, kde se prostě moc nevařilo, většinou studené večeře, obědy byly ve škole. Ani mě to nikdy nebavilo, manžel vždycky rád vařil, delalo mu radost, ze mi chutna, on ne vyuceny kuchar. Kdyz jsem chtela neco zkusit, tak mi rekl, že to nezvladnu, at radeji udelam rizky.. po škole jsem se nastěhovali rovnou k manželi, takže žádné mezi sama na sebe jsem nikdy nezažila, dost mě to mrzí, že nemám žádné zkušenosti sama za sebe.Dcera je dost veliký prsomil, hlavně když je nemocná nebo ji zlobí zuby, to ji mám furt na prsu. Doplňky stravy baštim. Děkuji za vstřícný komentář.
Já taky nevarim, vaří jen muž, dělá velké nákupy. Na mne je práce a domácnost. A všichni se můžou zbláznit, jak je uzasnej, že vaří
Že je bordelar a prase, to nikdo neřeší.
Už mě ty predpotopni názory nebaví, fakt ne
Já kojila skoro do dvou let, taky byl i přes noc pořad přisátý, to se nedalo
Příspěvek upraven 14.05.23 v 22:41
@Prostě Vodnář píše:
Není divu, že vás pak opouštíme a jdeme za mladší, nebo si to rozdáme s tou hospodyní. Chlapa si udržíte hlavně přes jídlo. Já sice vařím a vařím dobře, ale nemohl bych mít ženskou, která neumí alespoň tři mnou oblíbená jídla. Proč tři? Na všední den, na neděli a na svátek.
Nechci si udržet chlapa. Buď budeme na všechno spolu a každý budeme pro rodinu dělat všechno, co umíme a nebo potřebuje služku. V tom případě ať táhne.
@Aduš8 píše:
@VitaminC nádobí myje myčka a každý si ho do ní dává sám. Pere pračka a už moje malé děti (4 a 6 let) umí prádlo třídit a pračku zapnout. Ze sušičky ho vyndám a rozložím ještě teplé. Vysává robotický vysavač a záchod je umytý cirka za dvě minuty, to většinou dělám pokaždé, když se děti koupou. Vytírám a utírám prach jednou týdně a doma mám čisto. Když se uklízí tak nějak pravidelně, tak to nezabije půl dne. Jasně, že pokud to zakladatelka nechá déle, nechce se jí do toho. Co nadělá ženská s malým dítětem za nepořádek? Rozházené hračky a trochu prachu? K tomu teď chodím do práce na plný úvazek a ještě studuji. S manželem děláme většinou na protisměny, nemáme žádné hlídání, takže jsem buď v práci, ve škole a nebo s dětmi.
Tak to je zakladatelka uplne neschopna, kdyz svou jedenapulroku starou dceru jeste nenaucils plnit pracku a mycku
![]()
@sahrazad1 píše:
@Uslava nefandim feministkam a ano, ženská má umět vařit. Vždyť to nic není - otevřes recept na netu, když ho neznáš, a je to. To jen dnešní doba předěláva chlapy na muzatky, a ti pak nejsou schopni privrtat poličku, hroutí se z každé maličkosti a nejsou schopni nést odpovědnost. Chlap má byt chlap a ne backora a žena má byt ženou a ne chlapem. V tom jsem hodně tradiční.
Dost trapné klišé. Vařit umím, dokonce i peču. Ale budu to dělat, kdyz budu já chtít. Moje povinnost je jen starat se o děti.. Ty to samotné nezvládnou
A to umí i můj manžel. Vaří komu se zrovna chce a koho to baví. Na svátky vaříme spolu.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 19:16
@Prostě Vodnář píše:
Není divu, že vás pak opouštíme a jdeme za mladší, nebo si to rozdáme s tou hospodyní. Chlapa si udržíte hlavně přes jídlo. Já sice vařím a vařím dobře, ale nemohl bych mít ženskou, která neumí alespoň tři mnou oblíbená jídla. Proč tři? Na všední den, na neděli a na svátek.
Taky si nepotřebuji udržet chlapa, to je, co?
@milami píše:
A kdo myslíš, že to u zakladatelky hlavně dělá? Vždyť ona sama píše Nevařím, neuklízím…Takže Aduš8 má pravdu, že ten chlap dělá víc než polovinu práce v domácnosti. A ty na to reaguješ, že uvařit a jít s košem není polovina práce. Ale to ostatní asi nevidíš.
Pokud je to teda pravda, což si myslím, že není.
Edit. Dočítám. Tak nevím, jak je celý úklid na zakladatelce, když sama píše, že neuklízí.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 18:38
To ji rika on, to netvrdi ona.
@Prostě Vodnář píše:
A proc se to nenaucis sam?