Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@VitaminC píše:
Tak to je zakladatelka uplne neschopna, kdyz svou jedenapulroku starou dceru jeste nenaucils plnit pracku a mycku![]()
Náhodou se o to snažím a dceru do všeho zapojují, pak ale vsehcno prostě trvá dlouho. Prádlo mi do bubnu dá, když má náladu.
Suruje houbičkou a hadrem na co přijde, Lux mi skoro rve z ruky, jak se chce střídat. Plenky si vyhazuje do koše, doplňuje toaletní papír, pak ho samozřejmě roškube ![]()
@VitaminC píše:
To ji rika on, to netvrdi ona.
Přesně tak, čtěte správně. Děkuji
@Venetia píše:
Obdiv, ze rok a pul kojis co hodinu a ještě chces druhé. Asi to nebude tak hrozne s tou únavou.
Únava je šílená, ale touha po dítěti je.
@shadowbabe píše:
To už bude dospělá a bude mít vlastní rodinu, takže spíš parťáka na teď. Ale chápu, taky sem chtěla dvě děti. Určitě bych ale zvážila momentální situaci doma, je to jistě náročné a proto si nemyslím, že by bylo ideální mít druhé nějak brzy. Neříkám s rozdílem 10 let, ale nějakou dobu počkat, až dcerka bude trošku větší. Pořešila bych to kojení
Děkuji za vřelý komentář ![]()
Sedneme si s manželem a probereme co a jak. S kojením by to asi fakt chtělo něco udělat.
@g.sandova píše:
@AnnaNuvoletta07 a z čeho že mám ty komplexy?
A jsi vlastně šťastná? Proč s ním jsi? Vždyť ty na něho jen nadáváš. Teda poslední měsíce se o svém partnerovi vyjadřuješ jen negativně. To nevypadá moc šťastně.
@Anonymní píše:
Děkuji za vřelý komentář
Sedneme si s manželem a probereme co a jak. S kojením by to asi fakt chtělo něco udělat.
Tak nejdřív ho chceš zabít pánvičkou a schovat v lese, no a ke konci už tu házíš srdíčkama jak Večerníček novinama. Prostě ses chtěla vypovídat, viď? A pomohlo ti to? S tvým chlapem bych rád zašel na pivo, myslím, že by se taky rád vypovídal. ![]()
@Lucy75 píše:
ALE to je dost podstatná informace!! to je fakt vysilující a náročné, já to psychicky nedávala a cvičil ji s holkama manžel…
to dost mění situaci..
Hele, přidej komplexní doplněk stravy (mulťák s minerály) denně + začni omezovat zásadně kojení + snaž se trochu věnovat i manželovi a usmát se… občas bych ho něčím dobrým uvařeným překvapila, to není raketová věda, když si najedeš pár základních postupů (zkus kuchařku pro dceru nebo TOP recepty na netu… já tam vychytala perníčky, které jsem měla 30let tvrdé jak šutr a nakonec jen díky netu měkoučké hned… žádný učený z nebe nespadl!!)
a fakt teď neřeš druhé dítě, to by byl krok úplně špatně…
Teď jsem se rozbrečela…
Moc děkuji za krásný komentář, beru si ho k
je to hodně náročné, čím dál víc, kord teď, když dcera u toho křičí mami…ale je to ještě třeba, tak si u toho vždycky zpívám skákal pes…nějaké doplňky beru, asi ještě přidám, snažím se Mg každý den a piju magnesii..na stránku jsem mrkla a vypadá moc hezky, děkuji za tip. Něco vyberu a uvařím. ![]()
@Tosidelassrandu píše:
A co teda celý den děláš ty krom neustálého kojení takhle velkýho dítěte?
Jako promiň, ale fakt se nedivim, že má takový řeči.
Už jsem to psala.
Ahoj,
no a proto já raději žádného manžela nemám
. Toho pravého jsem ještě nepotkala, i když jsem si to už několikrát myslela. ![]()
Ale, naštěstí jsem za včasu prozřela.
Možná jsem o něco přišla, nemůžu posoudit. Ale rozhodně se nemusím trápit takovými problémy a starostmi jako mají ostatní. ![]()
Ale je to každého životní volba. ![]()
@Anonymní píše:
Teď jsem se rozbrečela…
Moc děkuji za krásný komentář, beru si ho kje to hodně náročné, čím dál víc, kord teď, když dcera u toho křičí mami…ale je to ještě třeba, tak si u toho vždycky zpívám skákal pes…nějaké doplňky beru, asi ještě přidám, snažím se Mg každý den a piju magnesii..na stránku jsem mrkla a vypadá moc hezky, děkuji za tip. Něco vyberu a uvařím.
Mě cvičení vojtovky mě vyčerpávalo hrozně, dělala jsem to 9 měsíců a konec byl fakt vysvobození pro mě. ![]()
@bigl píše:
A proč ti manžel říká, že neuklízíš?
Má jinou představu o uklidu, chtěl by vic víc pentlich až se blýská. Jednou jsem dělala zrcadlo, šel kolem a ptal se, zda jsem ho dělala, tak jsem řekla že jo a on jen pokroutil hlavou, tak jsem ho udělala znovu. A co myslíte? Šel to po mě dodělat. Nic jsem tam neviděla.. uklizim podle potřeby, flek utru a nebudu hned kvůli tomu vytirat…
@milami píše: Úvodní příspěvek zakladatelky vyznívá úplně jinak než ty ostatní.Informace doplňuje průběžně, jak se to hodí.
Sorry, nějak celé diskuzi nevěřím.
Najednou je celý úklid na ní, najednou cvičí vojtovku, najednou už vaří přes týden, o víkendu vaří přílohy…
(v úvodu popisuje, že vaří manžel - Já vaření ráda nemám, neumím to a nebaví mě to)
Průběžně doplňují podle otázek, co dělám já. Kdybych úplně všechno napsala do úvodu, tak budu psát týden…
A to že napíši, že mě vaření nebaví a nemám ráda a neumím to, znamená že to nedělám?
Psala jsem v úvodu, že převážně vaří manžel, o víkendu dělá omáčky, já k tomu přílohu a dělá polévku. Já přes týden kuře rýže, brambor řízek, rizoto..
Si nevěř, tvoje věc.
O vojtovce jsem v úvodu nepsala proto, že to neni hlavní problém.
Máte babičky / babičku? Domluvit se na jeden večer, že bude s malou a zajdete třeba do kina… aspoň na chvilku být spolu sami, jenom vy dva s manželem. Píšeš o AE, je možné, že jí nepomáhá co aktuálně používáš, když jí pořád svědí tělo? ☺️ Ten odstav, chápu není lehký, ale pomohl by všem myslím. Spánek by mohl určitě vyřešit. Ani jedno dítě mi pořádně nespalo, až po odstavu. První sem musela odstavit v 1,5 roce, druhé postupně odstaveno v 2 letech.
Děkuji za komentář
Tak to máme rozdělené s tím, že v týdnu uvařím Já. Roky tak fungujeme.
Pro mě je fakt lepší ji dat prso, cucne si a hotovo, než nějaké utěšování jinak. Dcera se v noci dost době, jak ma ekzém, tak ji to prostě budí jak ji to svědí