Manžel mě okradl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
18.11.19 08:30
@Ba-stet píše:
Jako po částech??? 8o :)

Ta je drsna, co?
Ale taky to neklapne, neprozretelne jsem je naucila mluvit, koupila salinkarty a prozradila, kde s tatou bydlime. Chybami se clovek uci.

• Citovat
  • Upravit
80124
18.11.19 08:40
@Ba-stet píše:
Jako po částech??? 8o :)

Mi netvrd, že tě to aspoň jednou nenapadlo. Ale možná ne, jestli ještě nemáš deti v pubertě, nebo dva kousky v období vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80124
18.11.19 08:43

@ontarova.stara to už je ti platný jak mrtvýmu zimník. Protože až budeš deckam jednou vysvetlovat, proč nemaji tohle u svych děti dělat, stejně si nedají říci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.19 08:47

@zoidberg smlouvu jsme podepisovali oba ( byt nabyty pred snatkem), garaz jsme prodali spolu s bytem ( poridila jsem si ji dodatecne pro vlastni i, spatne by se samostatne prodavala). Kvuli zjednoduseni jsme nechali celou castku za prodej poslat na jeden ucet, ze ktereho mi mel poslat moji cast. Az do vcerejska by me nenapadlo, ze by me mohl “ okrast”. Duverovala jsem mu.

Jinak SJM mame. Vzhledem k tomu, ze mame kazdy svuj ucet, mi to bude “ k necemu” az po rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
16186
18.11.19 08:52

No já jen tupě zírám… 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.19 08:54

@Murutin dekuji za slusny prispevek “ k veci”. Moc hezky jsi to pojmenovala. To, ze si nechal “ dluznou castku” za dum me nastvalo min, nez to, ze si nechal “ hloupych” 100.000 za moji garaz. Nejde mi o penize jako takove, ale o princip a fair play. To, ze si s klidem necha neco, co neni jeho. Ja uz se na nej nemuzu ani podivat, jak je mi z nej zle.

On mi slibil urychlene tech 100.000 za garaz poslat na ucet, dale slibil “ doplatit” mi materskou. Jak ho znam, bude v tom vsak zase nejake “ ale”.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
18.11.19 08:59
@Anonymní píše:
@zoidberg smlouvu jsme podepisovali oba ( byt nabyty pred snatkem), garaz jsme prodali spolu s bytem ( poridila jsem si ji dodatecne pro vlastni i, spatne by se samostatne prodavala). Kvuli zjednoduseni jsme nechali celou castku za prodej poslat na jeden ucet, ze ktereho mi mel poslat moji cast. Az do vcerejska by me nenapadlo, ze by me mohl “ okrast”. Duverovala jsem mu.Jinak SJM mame. Vzhledem k tomu, ze mame kazdy svuj ucet, mi to bude “ k necemu” az po rozvodu.

Takhle je to jasnejsi, majetek nabyty pred snatkem je tvuj a nespada do SJM, taktez jako dedictvi. Vy mate ale tu situaci pomerne specifickou tim, jak prisne jedete pul na pul. Ja se do toho (asi jako vetsina) neumim uplne vzit, protoze ja jsem treba podobnou castku jako ty podedila a vlozila do spolecneho. Na druhou stranu jsme nikdy, natoz na RD, nejeli pul na pul, ale sesypali finance na jednu hromadu a hospodarili spolecne jako rodina.
Co se tyka garaze, tak pokud byla koupena za dobu trvani manzelstvi (a nedoslo k zuzeni, ktere lze udelat treba i na jednu konkretni vec), spada do SJM a je uplne jedno, ze jsi ji platila ze svych vydelku, ty jsou totiz v manzelstvi take soucasti SJM. Tudiz dle zakona je to v poradku a neokradl te.

• Citovat
  • Upravit
33742
18.11.19 09:01
@Anonymní píše:
@Murutin dekuji za slusny prispevek “ k veci”. Moc hezky jsi to pojmenovala. To, ze si nechal “ dluznou castku” za dum me nastvalo min, nez to, ze si nechal “ hloupych” 100.000 za moji garaz. Nejde mi o penize jako takove, ale o princip a fair play. To, ze si s klidem necha neco, co neni jeho. Ja uz se na nej nemuzu ani podivat, jak je mi z nej zle.On mi slibil urychlene tech 100.000 za garaz poslat na ucet, dale slibil “ doplatit” mi materskou. Jak ho znam, bude v tom vsak zase nejake “ ale”.

Ty jo, a máte se asponˇtrošku rádi? Nebo pořád řešíte jen peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.19 09:12
@Anonymní píše:
@zoidberg smlouvu jsme podepisovali oba ( byt nabyty pred snatkem), garaz jsme prodali spolu s bytem ( poridila jsem si ji dodatecne pro vlastni i, spatne by se samostatne prodavala). Kvuli zjednoduseni jsme nechali celou castku za prodej poslat na jeden ucet, ze ktereho mi mel poslat moji cast. Az do vcerejska by me nenapadlo, ze by me mohl “ okrast”. Duverovala jsem mu.Jinak SJM mame. Vzhledem k tomu, ze mame kazdy svuj ucet, mi to bude “ k necemu” az po rozvodu.

V tom případě tě skutečně okradl, respektive zpronevěřil peníze na svém účtu. Na druhou stranu sis o to koledovala. Garáž, která byla jen tvoje a tudíž byla na jiném listu vlastnictví musela mít sólo kupní smlouvu, tedy nebyl důvod tam uvádět manželův účet. Když jsi věděla, že už dělal čachry předtím, měla jsi striktně trvat na svém účtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
18.11.19 09:18

Hele a jak máte v tom vašem obchodním manželství ošetřené dítě? Polovina jeho, polovina tvoje? Promiň za jízlivý dotaz, ale vaše fungování je nenormální a v téměř každém aspektu absurdní. To si opravdu do toho šla dobrovolně? Předem si věděla, jak to budete mít nastavené? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
18.11.19 09:22

Já se v tom teda ztrácím, ale asi mě to ani nezajímá. Jako celek mě zaráží to, že „platíte všechno napůl“ a že řešíte „moje-tvoje“. Tohle podle mě není manželství.
Ma máme teda každý svůj účet, ale po domu mateřské (byla jsem doma 7 let = tři děti po dvou letech) jsem jela ze svého účtu, ale časem jsem se prostě stala na manželovi závislá. A svým způsobem jsem pořád. Dělám kvůli dětem zkrácený úvazek a čistě sama bych bydlení a ty tři děti neutáhla. Takže žádné moje tvoje, byť oddělené účty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
18.11.19 09:31

@Aries6 Oddelene ucty jsou v poradku, zasadni je spis rovnocenna moznost pristupu k financim. Proste se domluvit tak, aby ani jeden nemel pocit, ze je zneuzivany.
Vy evidentne hospodarite spolecne a kazdy davate do spolecneho zivota svuj podil, byt jeden vice casu a pece a druhy finance.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.19 09:42

@ontarova.stara respekt za tvoje reseni s dedictvim. Prestoze mi tvuj nick evokuje Ontara a toho jsem nemela rada, asi s nim nemas nic spolecneho a jsi fajn zena pro zivot..

• Citovat
  • Upravit
1428
18.11.19 10:04
@Anonymní píše:
@ontarova.stara respekt za tvoje reseni s dedictvim. Prestoze mi tvuj nick evokuje Ontara a toho jsem nemela rada, asi s nim nemas nic spolecneho a jsi fajn zena pro zivot..

Je pravda, co je tu zmineno. Ze garaz, i kdyz jsi de facto kupovala ty, je dle zakona vase spolecna. Manzel ma take nejake nemovitosti, ktere kupoval jen sam? A ty zvazujes rozvod? Me se zda, ze rozvod by ty vase financni nesrovnalosti vyresil. Jinak bych doporucila rozdelit sjm a presne stanovit, co je moje a co je tvoje. Myslim, ze se da nejak pravne osetrit prave i ten usly zisk na materske. Ve vasem pripade, kdy k tomu pristupujete takto by to smysl melo. My treba rozdelene sjm mame uz pred snatkem z duvodu manzelova podnikani ( vetsi uver). Jinak ja si tedy taky hlidam, aby jsme nejak sprvedlive delili penize, ale ne ze bychom si neco vzajemne vyplaceli. Ale treba v lete jsem platila z uspor (nabytych zhodnocenych casti meho dedictvi) nase zivobyti a tak nyni zase cely rodicak, ktery me mesicne chodi vracim na ucet a neprispivam na nic, dokud se ty penize na ucet nevrati. Ale to neberu jako moje uspory, ale nase ( manzel neni schopen setrit, co vydela nejak do nas vsech nainvestuje a nekdy za blbosti), takze proto. I kdyz je fakt, ze jsem zvazovala si za to zaplatit jednu skolu, bez konzultace s muzen, tzn.asi to beru jako moje penize, ktere pokud bude potreba, tak investuju do rodiny. Pokud v manzelstvi jsi jinak spokoje a, opravdu bych ti doporucila nejak to vase fifty: fifty vyresit jinak. Napriklad spolecnym rozhodovanim zbytku vydelku ( co s tim, co zbyde, pote co uhradite nezbytne). Stejne mate sjm, takzw zadne tvoje moje de facto neexistuje. Ver mi, bude se vam zit lepe. A nebo to rozdelte smlouvou, ale pokud budes dale na rodicaku, tak to pro tebe vyhodne neni. I kdyz ja mam z tebe pocit, ze ti to jak to mate vyhovuje, jen ted nevis, jak donutit manzela ti vratit 100tisic za garaz. A to bys musela ho asi nejak sikovne okrast zpatky, jinak nevim.. :nevim: Ja bych takhle zit nechtela…

Příspěvek upraven 18.11.19 v 10:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
18.11.19 10:07
@inkakřivák píše:
Ani tak to nezabere. Když byl teď už zeť žádat o ruku, přihazovala jsem mu taky mladšího syna, a nevzal! No nakonec jsme ho udali, ale byly to perný roky.
:mrgreen:

Tam moc handlovat nemůžeš, aby nakonec nevrátil o holku :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria