Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyz si najde ambiciozni neambiciozniho, tak to pak tak dopada ![]()
Mila zlata, tvuj chlap byl furt stejnej jako je ted, to jen tys to pod vlivem hormonu a zamilovanosti odmitala videt…tak ted ti nezbyde bud fnukat tady anebo se rozvest a najit si perspektivnejsiho kadra, ktery zarobi vetsi lovaky ![]()
Ono je rozdíl, když chlap vydělá 40 a ženská 60, tam je fuk že chlap vydělá min…
Nicméně pokud se poflakuje doma, pracuje max.3 hodiny denně, čas tráví chatováním nebo hraním her na PC, je mu jedno, že žena má dvě práce a může se strhnout a vydělá 10, tam to samozřejmě v pořádku není.
Podrobnosti zaklatelka nenapsala.
@káťa píše:
Ono je rozdíl, když chlap vydělá 40 a ženská 60, tam je fuk že chlap vydělá min…
Nicméně pokud se poflakuje doma, pracuje max.3 hodiny denně, čas tráví chatováním nebo hraním her na PC, je mu jedno, že žena má dvě práce a může se strhnout a vydělá 10, tam to samozřejmě v pořádku není.
Naprosty souhlas s tebou. A myslis, ze pred svatbou to byl radny dric, workholik, vydelaval velke penize a zmenilo ho az narozeni deti? ![]()
@Anonymní píše:Čili mu nadhazuješ, že je neschopný a nemůže ti imponovat a on na to reaguje pasivním odporem a nedělá s tím nic. Někdo je holt taková povaha. Třeba na to prostě nemá buňky. Zase bys třeba nemohla mít tolik projektů a možnost seberealizace, kdyby on byl 18 hod. v práci a celá domácnost byla logicky na tobě. Sice byste měli prachy, ale neměla bys manžela, protože bys ho viděla na pár minut denně.
Manžel si založil firmu před několika lety, ale ta firma ma zaměření takove, že už dost upadá - trh se vyvíjí, o tyto produkty už není zájem. Řekneme že mu klesl výdělek o 50 % spíš více, nechce shánět další obchody, nerad s nekym novým. komunikuje… Ja Vydělávám víc, mám více projektu na kterých pracují, o starost s dětmi, vaření, školku, skolku… Se dělíme vcelku rovným dílem.
Nadhazuju mu to už delší domu, využij situace na trhu práce, využij toho co umíš… Radši se budu starat více o děti (jeho výmluva, proč nemůže dělat jinou práci) ale ty budeš schopný chlap, který má dobrou práci.
Je pohodlný, vyhovuje mu, že má práci tak na 3 hodiny denně, zbytek surfuje na netu, pracuje dost pak v noci, nemá žádný rád, žádné kolegy, je trochu introvertni a nechce se mu z komfortní zóny. Samozřejmě to, že vydělává na chlapa v Praze pár susnu je blbý, ale víc mě bolí ta jeho neschopnost, výmluvy a pohodlí. Žijeme vcelku slušně, já mám smysluplnou práci a další podnikání. On mě však k ničemu nenutí, je nenáročný, nevadilo by mu, kdybych měla horší práci, kdybychom nejeli na dovolenou, kdybychom počítali peníze při nákupu jídla… A to samé tak nějak očekává ode mě. Resp. žije s tím, že já to všechno nějak zařídim a vymyslím…
@Hroznej puberťák píše:
Plus pro něj. Jeden z mála, co pochopil, že nemá smysl se v honbě za prachama uštvat a zničit si tím zdraví, který se za ty prachy zpátky nekoupí. Akorát si teda trochu blbě vybral ženskou, no…
Jezis, holky, nechte je byt! Porad ta tendence menit partnera.
Zakladatelko, milujes ho? Pokud jo, tak ho ber takovyho jaky je… typ, ktery ma zivotne hodnoty nekde jinde, jak v praci.
Pokud je rad doma a vydelava mene nez ty, tak si prehodte role, on at se stara vetsinovym dilem o domacnost a deti a ty se venuj vydelavani penez.
Jinak (objektivni) zmysl zivota fakt neni v praci a ve vydelavani penez. Pokud to nekomu staci a je spokojenej, je to naprosto v poradku.
Já furt nechápu, v čem má být jako problém. Vy strádáte? Můj teď taky nechodí do práce, je doma. A když chodil, tak jsem nevěděla, jaký má plat, ale asi to není ani podstatný, když má člověk na jídlo, ne?
Koho baví dřít furt dokola od rána do večera?
Můj pracuje je opravdu pracant a šikovný k tomu. Ale pracuje jen, když se mu chce a peníze potřebuje.
Je nám oběma mezi 40-50. On pracoval celý život celkem dost, oba jsme hodně cestovali, majetek máme tak nějak běžný. Já jsem chtěla dům, tak jsem koupila dům. On dům nechtěl, nechce nic vlastnit
O nás pečuje, děti, domácnost, stejně jako já, stará se, pravidelně určitou částku do domácností dá. Jasně, mohl by vydělávat podstatně víc. Nechce. Chápu a toleruji
Já svou práci dělám hodně ráda, mám toho také víc a ještě za to dostávám peníze
Každý jsem jiný, ale právě v tomto nás nic nerozděluje.
@Hroznej puberťák píše:
No to jo, ale blbě si vybral takovou, co s tim chodí frfňat na emimino
Jako ty.
@Anonymní píše:
Manžel si založil firmu před několika lety, ale ta firma ma zaměření takove, že už dost upadá - trh se vyvíjí, o tyto produkty už není zájem. Řekneme že mu klesl výdělek o 50 % spíš více, nechce shánět další obchody, nerad s nekym novým. komunikuje… Ja Vydělávám víc, mám více projektu na kterých pracují, o starost s dětmi, vaření, školku, skolku… Se dělíme vcelku rovným dílem.
Nadhazuju mu to už delší domu, využij situace na trhu práce, využij toho co umíš… Radši se budu starat více o děti (jeho výmluva, proč nemůže dělat jinou práci) ale ty budeš schopný chlap, který má dobrou práci.
Je pohodlný, vyhovuje mu, že má práci tak na 3 hodiny denně, zbytek surfuje na netu, pracuje dost pak v noci, nemá žádný rád, žádné kolegy, je trochu introvertni a nechce se mu z komfortní zóny. Samozřejmě to, že vydělává na chlapa v Praze pár susnu je blbý, ale víc mě bolí ta jeho neschopnost, výmluvy a pohodlí. Žijeme vcelku slušně, já mám smysluplnou práci a další podnikání. On mě však k ničemu nenutí, je nenáročný, nevadilo by mu, kdybych měla horší práci, kdybychom nejeli na dovolenou, kdybychom počítali peníze při nákupu jídla… A to samé tak nějak očekává ode mě. Resp. žije s tím, že já to všechno nějak zařídim a vymyslím…
Nekontroluj mu život. Jestli všechno doma klape, tak je to OK. Jestli je tohle všechno, co ti vadí, tak je to ještě dobrý. Máte vyměněné role v domácnosti a i tak se dá dobře žít. Ať ještě zastane více práce v domácnosti, protože má více času a je to. Jestli ti takhle vadí jako chlap, tak to je pak jiné a budete to muset řešit. Ale to jsi nenapsala. ![]()
@Chytrak píše:
Naprosty souhlas s tebou. A myslis, ze pred svatbou to byl radny dric, workholik, vydelaval velke penize a zmenilo ho az narozeni deti?
Píše, že teď klesl zisk, takže logicky, pokud tehdy vydělal dost a teď vydělá sotva polovinu, nastal problém.
@belladonna píše:
Píše, že teď klesl zisk, takže logicky, pokud tehdy vydělal dost a teď vydělá sotva polovinu, nastal problém.
Asi jsi spatne pochopila uvodni text. Ona pise ze je liny a to nema nic do cineni s tim kolik nosi domu. On s tim zadny problem nema, on je se soucasnym stavem spokojeny a bavi ho jine veci. Takze pokud si vybrala lenocha , nema smysl knucet, ze on bude radeji s deckama doma ![]()
@Chytrak píše:
Asi jsi spatne pochopila uvodni text. Ona pise ze je liny a to nema nic do cineni s tim kolik nosi domu. On s tim zadny problem nema, on je se soucasnym stavem spokojeny a bavi ho jine veci. Takze pokud si vybrala lenocha , nema smysl knucet, ze on bude radeji s deckama doma
Píšeš, jestli si myslí, že před svatbou vydělával velký peníze, tak ti píšu, ano. Tehdy vydělával o polovinu vyšší peníze, takže proč by to mělo zakladatelce tehdy vadit. Teď je situace jiná.
@belladonna píše:
Píšeš, jestli si myslí, že před svatbou vydělával velký peníze, tak ti píšu, ano. Tehdy vydělával o polovinu vyšší peníze, takže proč by to mělo zakladatelce tehdy vadit. Teď je situace jiná.
Ale tohleto ja samozrejme chapu a je mi to jasne i z uvodu. Chtel jsem tim jen rict, ze z lenochu se nestavaji drici a naopak. ![]()
No, tak pises, ze se radsi bude starat vic o deti. Tak proc na to nepristoupis? At je vozi do skolky ze skolky, postara se doma. A ty proste vydelavej. On bude spokojenejsi a ty treba taky.